2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫綜合討論區 驚爆危機大問題
go

[問題] 驚爆危機大問題 [複製鏈接]

我而家追緊第2季,校園篇
http://zh.wikipedia.org/w/index. ... F&variant=zh-tw
點解我睇果d唔同個表果d次序- -
我唔明個放映表既次序...
又1a 1b 又第1話
好奇怪= =

唔洗理ab 跟集數睇就ok

直接比個正確既l ist你睇

01 來自南方的男人/白跑的午飯時間
02 鋼鐵的夏日幻想
03 藝術的第一滴血/專一的外遇
04 純而不純的格斗士/善意侵擾
05 強行推薦髮型/黑暗患者
06 過火的戰鬥之歌
07 女神訪日(受難篇)
08 女神訪日(溫泉篇)
09 不仁不義的空想
10 不如意的青鳥
12 擦身而過的敵意/妥協無用的人質
---------------------
嗯..以上
動畫版本來得11集..
dvd box收錄左無播出去既第12集..
但有機會你會搵到第13集..
但其實都只係12集拆開左兩集
換言之..其實所謂既第13集原本都係12集既一部份..
跟標題做人啦

你係亂左集數既你就根據標題黎推測邊集打邊集吧..

若然..仲係搞唔掂歡迎你再問

已有 1 人評分Good 收起 理由
36661124 + 1 唔該晒

總評分:  Good + 1   查看全部評分

我逐集逐集睇演出,腳本 果d對返= =
搞左勁耐終於齊晒...

咁我想問下係tsr中,係hk去軍人搭訕果個係咪千鳥?
同埋tsr 最後果集中,有人監視住千鳥佢地(紅外線射住個miss),果個邊個黎?
last 問題係:軍事篇=tsr?

原帖由 36661124 於 2008-2-23 11:20 AM 發表
咁我想問下係tsr中,係hk去軍人搭訕果個係咪千鳥?
同埋tsr 最後果集中,有人監視住千鳥佢地(紅外線射住個miss),果個邊個黎?
last 問題係:軍事篇=tsr?

咩叫係hk去軍人搭訕個果..?
唔明..
--------------
最尾個果女人咪姐係當初「幽靈」個果肥男人囉..
假裝黎之嘛..
事源..你好似睇唔明..等我都講解下..

當初個假裝既肥佬(女人)咪比孖女之一疑似射爆左個頭既...
但其實只係爆左保護服..最尾千鳥話自己要掙扎落去..
個到都好明顯睇到令一隻眼
講返正題:
咁個女人聽到千鳥咁講..
就帶左佢去香港..
就係咁簡單
而佢係亨特勢力個邊既人黎..
------------------

tsr係=軍事篇
已有 1 人評分Good 收起 理由
36661124 + 1 惡意灌水

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 01:31 PM 發表

咩叫係hk去軍人搭訕個果..?
唔明..
--------------
最尾個果女人咪姐係當初「幽靈」個果肥男人囉..
假裝黎之嘛..
事源..你好似睇唔明..等我都講解下..

當初個假裝既肥佬(女人)咪比孖女之一疑似射爆左 ...

應該係有個好似千鳥既女人係hk時向宗介搭訕,問佢做唔做,果個係咪千鳥~?
幽靈係咪祕銀既人?
享特果d..我唔知咩黎,,我淨係睇左第2同第3季 = = 享特係邊季出現過?
tsr唔係軍事篇==,岩岩check過..

原帖由 36661124 於 2008-2-23 01:52 PM 發表

應該係有個好似千鳥既女人係hk時向宗介搭訕,問佢做唔做,果個係咪千鳥~?
幽靈係咪祕銀既人?
享特果d..我唔知咩黎,,我淨係睇左第2同第3季 = = 享特係邊季出現過?
tsr唔係軍事篇==,岩岩check過..

個果埂係唔係千鳥啦- -

幽靈算係秘銀既人..
唔同部門而已..

亨特咪第3季既人囉...
做咩唔睇左第一季先睇2-3
無咁好睇的

tsr唔係=軍事篇?
你一定睇錯
http://www.tdd-1.com/

唔好話官網..剩係套動畫中段廣告時間個陣都會出現tsr既畫面

原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 01:56 PM 發表

個果埂係唔係千鳥啦- -

幽靈算係秘銀既人..
唔同部門而已..

亨特咪第3季既人囉...
做咩唔睇左第一季先睇2-3
無咁好睇的

tsr唔係=軍事篇?
你一定睇錯
http://www.tdd-1.com/

唔好話官網..剩係 ...

岩岩睇左wiki~記得邊個享特 - -肥仔一個
果個好似千鳥wo== 藍色hair...動畫有提及千鳥點去hk咩?
之前未分清第一季,同第3季...
我手頭上有第一同第三季,第一季既歌同wiki內容所講既歌一樣...而我果個第一季寫住軍事篇.

原帖由 36661124 於 2008-2-23 02:07 PM 發表

岩岩睇左wiki~記得邊個享特 - -肥仔一個
果個好似千鳥wo== 藍色hair...動畫有提及千鳥點去hk咩?
之前未分清第一季,同第3季...
我手頭上有第一同第三季,第一季既歌同wiki內容所講既歌一樣...而我 ...

似姐- -唔代表係..一眼睇得出啦- -
------------------------

第一季
驚爆危機(Full Metal Panic)-OP~Tomorrow
驚爆危機(Full Metal Panic)-ED~永不凋謝的花朵

第二季
驚爆危機(校園篇)OP~那就是愛吧
驚爆危機(校園篇)ED~(風)

第三季
驚爆危機(TSR)-OP~南風
驚爆危機(TSR)-ED~想再見一次你

我諗你down個果個名錯左..

第一季有24集..第二有12集(校園)..第三有13集(tsr)

原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 02:26 PM 發表

似姐- -唔代表係..一眼睇得出啦- -
------------------------

第一季
驚爆危機(Full Metal Panic)-OP~Tomorrow
驚爆危機(Full Metal Panic)-ED~永不凋謝的花朵

第二季
驚爆危機(校園篇)OP~那就是愛 ...

@@"似...?okok= = 岩岩睇返cast果度,原來真係唔係...
誤會點: 2個人物setting咁鬼似 ==  
           果條女仲話宗介似佢ex.男友
           千鳥係hk度出現,令人以為佢就係之前條女
           宗介第一眼望到條女有小小嚇親

故事中有提及千鳥點去hk嗎?

srt=special reaspond team,沒講係軍事...

佢地講中文時都係聲優講嫁@@?好鬼搞笑~
雖然好難聽得明佢地講咩,但我好明顯聽到d鬧人既中文d音好正確  = =

原帖由 36661124 於 2008-2-23 02:30 PM 發表

@@"似...?okok= = 岩岩睇返cast果度,原來真係唔係...
誤會點: 2個人物setting咁鬼似 ==  
           果條女仲話宗介似佢ex.男友
           千鳥係hk度出現,令人以為佢就係之前條女
           宗介第一 ...

故事中唔駛交帶..
呢d係一路睇一路分析出黎..

令外..係tsr..
你係咪打錯次序..

tsr係代表軍事篇
日本方面本來就係叫tsr..
軍事篇呢個名只係套野既代號

正如校園篇..動畫一樣無講到有校園篇呢幾個字..

所以總結:日本係叫tsr..
所以正確我地應該叫返軍事篇做tsr..
不過無乜所謂啦..都叫慣左..

原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 03:00 PM 發表

故事中唔駛交帶..

令外..係tsr..
你係咪打錯次序..

tsr係代表軍事篇

正如校園篇..動畫一樣無講到有校園篇呢幾個 ...

明白~

原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 03:00 PM 發表

故事中唔駛交帶..

令外..係tsr..
你係咪打錯次序..

tsr係代表軍事篇

rst 同tsr 唔同= =
tsr = 第3季(the second raid)
srt = 我上面講果個...(姐係宗介所屬隊伍既名稱)

原帖由 36661124 於 2008-2-23 07:02 PM 發表

rst 同tsr 唔同= =
tsr = 第3季(the second raid)
srt = 我上面講果個...(姐係宗介所屬隊伍既名稱)

坦白講..
我唔明你講緊乜..
咩係rst..有呢樣野?

仲有個傭兵部隊係叫:「Mithril」
你係咪搞錯左d野..

太好啦,又多個驚爆迷囧

故事中唔駛交帶..

令外..係tsr..
你係咪打錯次序..

tsr係代表軍事篇

下,tsr唔係第3季咩囧!?
軍事篇係第1季,2套唔同的= =
原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 08:36 PM 發表

坦白講..
我唔明你講緊乜..

你係咪搞錯左d野..

我都係未聽過有rst.........

原帖由 渦券鳴門 於 2008-2-23 08:58 PM 發表

下,tsr唔係第3季咩囧!?
軍事篇係第1季,2套唔同的= =

我都係未聽過有rst.........

tsr咪姐係第三季..
軍事篇係比一個中文名呢一輯之嘛..

第一季邊有分咩篇咩篇..

第一季剩係叫
Full Metal Panic
驚爆危機之嘛..
都無分到

原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 08:36 PM 發表

坦白講..
我唔明你講緊乜..

你係咪搞錯左d野..

-0- sorry~
之前既rst應該變成
srt
http://zh.wikipedia.org/w/index. ... 9&variant=zh-tw

上去睇下..故事中都有提及..

原帖由 木葉之~鳴人 於 2008-2-23 09:13 PM 發表

tsr咪姐係第三季..
軍事篇係比一個中文名呢一輯之嘛..

第一季邊有分咩篇咩篇..

第一季剩係叫
Full Metal Panic
驚爆危機之嘛..
都無分到

你有幾多驚爆既簽名?show晒出黎 好唔好c.c
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 09:55 AM , Processed in 0.051706 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存