2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 巨商 《巨商》心得區 [多元]1轉2轉全攻略!更新文字上的錯誤~~另外為大家解答 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[多元]1轉2轉全攻略!更新文字上的錯誤~~另外為大家解答"舊"2轉問題 [複製鏈接]

全部自己手打~希望各位相信-.-.....唔係copy

中國:

寧:1~30一惡熊
      31~90一親衛隊

燕:1~80 海神(以爆雷兵/其他2轉把海神的血量降低五分之四.再以摩力火焰打海神就可以了)(請裝37級高級符)

祖:1~30一惡熊
       31~90一親衛隊

祝:只能吸......

台灣:

花:1~80一惡熊

昌:1~90一親衛隊(以爆雷兵/其他2轉把親衛隊的血量降低約9000.要以昌的技把親衛隊消滅)

平:1~30一惡熊  
       31~60一海神
       61~90一親衛隊
      (沒二轉/爆雷兵的升法)

1~90一親衛隊
      (要有爆雷兵/二轉)

趙:1~30一惡熊
      31~55一海神
      56~90一親衛隊

60~90一可到少林寺 殺 奇門教狂徒(要有燕1(開冰).雷公(因太多怪唔夠快冰時要休戰)
      (要裝高武,使用風刃術)

日本:

西:1~40一惡熊  
       41~90一親衛隊

加:1~30一惡熊
       31~90一親衛隊

賽:1~80一怨靈

板:1~90一親衛隊
      (不建議升.先以2轉把親衛隊血量降低9500,再使用技能打敗親衛隊)
      p.s. 建議升隻賽先升板)

朝鮮:

權:1~30一惡熊
      31~90一親衛隊

申:1~80一親衛隊
      (先以2轉把親衛隊血量降低9500,再使用氣功神炮打敗親衛隊,緊記要裝73高弓)

許:1~80一惡熊

臣:1~90一親衛隊
      (不建議升.先以2轉把親衛隊血量降低9500,再使用技能打敗親衛隊)

打惡熊原因:提高力量以方便升級

........配點(只提供最好的加點方法,如有建議請發表)........

布朗機炮車

400法全力

投石車

800法全力

憤怒羅漢

生死決一全血
天地雷一500力全血

聖天象神

1000mp全血

鳳凰飛鳥

900mp 450力 全血

火龍車

800mp 450力  全血

雷公

1200mp全血

吉祥天

600mp450敏全血

黑龍車

1000mp 400力  全血

地震車

全血

梵天丸

全血

戰鳳丸

700法全力

宣武功臣

全血

老黃忠臣

500敏全智

雷戰車

1000mp500力全血

龜甲車

800mp300力全血

已有 4 人評分威望 Good 收起 理由
買賣垃圾商人 + 2 好就好但睇到‧‧‧
PC@傻駿 + 30 精品文章
風free + 2 感謝分享!
rupertgrint + 1 重玩冇幾耐就可以有自己心得,勁啦!

總評分:  威望 + 30  Good + 5   查看全部評分

都唔錯喎 值得參考 講左d實用既將既升法
我有個問題喎
其實如果42lv平平用雷電風暴狂劈d親兵好唔好(冇地震術)
姐係話如果打一隻親兵要50000法<--假如= =",獲得既經驗係5000
打一隻海神要10000法,經驗係500
咁當然係打親兵唔會晒咁多mp(你打十隻海神有5000經,但要用10萬法)
咁係真實情況,打邊隻會蝕底d??????
仲有!打海神,海底王定親兵 效率好d

我有好屎既爆雷兵 一次暴雷擊仲差過一次雷電風暴- -"""""
冇2轉
麻煩請教

d字好細粒但系講得唔錯 回上面

升到60到先去打親兵啦

劈腳底果到 其實你夠mp 而家都可以打嫁啦~~

買隻主拍清音用下啦 扣人地法x

原帖由 rupertgrint 於 2008-3-23 12:32 AM 發表
都唔錯喎 值得參考 講左d實用既將既升法
我有個問題喎
其實如果42lv平平用雷電風暴狂劈d親兵好唔好(冇地震術)
姐係話如果打一隻親兵要50000法

其實41~60喱個階段打親衛仲未夠快~力量唔夠~
所以其實係打海神的效率會好d~
42lv平平打親衛有排電

原帖由 柏一希 於 2008-3-23 12:43 發表

其實41~60喱個階段打親衛仲未夠快~力量唔夠~
所以其實係打海神的效率會好d~
42lv平平打親衛有排電

xd果然係快d
升得又快d 死得又快d
點解會咁- -"我大定得好密架喎
打親兵都唔比打海神死得咁頻密

原帖由 rupertgrint 於 2008-3-23 02:09 PM 發表

xd果然係快d
升得又快d 死得又快d
點解會咁- -"我大定得好密架喎
打親兵都唔比打海神死得咁頻密

個人大定技術:
如果近o既話~

yyyy
yyyy                y=自己
yyyy

xxxx
xxxx               x=海神
xxxx

我就會馬上將隻大定向下狂放~2秒放一次~放到完全定哂後再打...雖然好哂mp(定成千幾mp)

不過唔會死~

遠o既話就等佢行到差唔多,就又係狂放..

咁放應該唔會死

原帖由 柏一希 於 2008-3-23 14:20 發表

個人大定技術:
如果近o既話~

yyyy
yyyy                y=自己
yyyy

xxxx
xxxx               x=海神
xxxx

我就會馬上將隻大定向下狂放~2秒放一次~放到完全定哂後再打...雖然好哂mp(定成千幾 ...

我都係咁 = ="
但有時全部定晒 無端端過左幾有一隻自動解除左- -(但之前真係有定到,係大定定既)

我係比人昆完之後 收左隻象女先會咁 以前隻象女唔係咁架  --

原帖由 rupertgrint 於 2008-3-23 02:32 PM 發表

我都係咁 = ="
但有時全部定晒 無端端過左幾秒有一隻自動解除左- -(但之前真係有定到,係大定定既)

我係比人昆完之後 收左隻象女先會咁 以前隻象女唔係咁架  --

迷信小小咁講~扔左隻象女再買過

其實你在80級轉平1的話
20級應該有能力殺親衛
大前提要有4000-5000法的mp女
平1 20級應該放15下殺親衛
位置在怪的底下一格 不要直接點怪
這樣比點怪的底下一格扣小一點
1下1隻怪 第2下 放在另一隻怪的底下
這樣很快就可以秒

原帖由 PC@傻駿 於 2008-3-23 03:20 PM 發表
其實你在80級轉平1的話
20級應該有能力殺親衛
大前提要有4000-5000法的mp女
平1 20級應該放15下殺親衛
位置在怪的底下一格 不要直接點怪
這樣比點怪的底下一格扣小一點
1下1隻怪 第2下 放在另一隻怪的底下 ...

如過是這樣會太過消耗mp女的法~場場都要狂食藥~
還是打惡熊升高小小較實際-0.0

原帖由 柏一希 於 2008-3-23 16:49 發表

如過是這樣會太過消耗mp女的法~場場都要狂食藥~
還是打惡熊升高小小較實際-0.0

下?打惡熊?=.=
究竟打咩好-0-海神ok 親兵都ok
點解我冇恆心升兵=.=搵人黎鼓勵下我
原帖由 柏一希 於 2008-3-23 15:09 發表

迷信小小咁講~扔左隻象女再買過

你仲係咁- -上次又話鬼靈...跟住又以有恐怖眼睛既人做相..依家又咁講
不過真係要換

原帖由 rupertgrint 於 2008-3-23 07:27 PM 發表

下?打惡熊?=.=
究竟打咩好-0-海神ok 親兵都ok
點解我冇恆心升兵=.=搵人黎鼓勵下我

你仲係咁- -上次又話鬼靈...跟住又以有恐怖眼睛既人做相..依家又咁講
不過真係要換

打親衛一日升2個鐘*200m exp~(豬心d升is ok..)
咁樣一隻二轉一星期搞得點..

原帖由 柏一希 於 2008-3-23 20:22 發表

打親衛一日升2個鐘*200m exp~(豬心d升is ok..)
咁樣一隻二轉一星期搞得點..

200m exp@@我成日都唔夠膽打8,9,10隻
點解會咁><怕死黨 係咪好白痴呢
2000000/2819=709.4........
2個鐘 打到@@?

一天平均花在練級的時間大約8小時
用了星期5的凌晨時間1-4am
星期6的12pm-4pm  12am-5am
星期日的12pm-5pm
總共21小時
只要有祖 平 加1隻血盾給祖放生死決
就可以練很快

原帖由 PC@傻駿 於 2008-3-23 23:09 發表
一天平均花在練級的時間大約8小時
用了星期5的凌晨時間1-4am
星期6的12pm-4pm  12am-5am
星期日的12pm-5pm
總共21小時
只要有祖 平 加1隻血盾給祖放生死決
就可以練很快

問題是我沒有祖...只有大定...
點解我會有心理障礙 成日唔夠膽掂9隻10隻
我mp女有3隻 分別93 97 108
只用象女既大定+平既雷電風暴
會唔會唔夠mp

好開心啊!依家打6隻(唔好話"下"啦)幾順下
唔知7或以上隻會點呢? 版主既說話我有聽 我係係佢隻腳下一格放雷電風暴 果然有效!thx!
依家好有信心!

十週年勳章(賀詞)

- -

D字睇到我死咁濟都睇唔清楚

十週年勳章(賀詞)

我想問下....   祖30Lv真係夠打親衛 當新手唔多識控兵  有冇1個明確既攻擊力  爆佢先痛d

原帖由 風魔仔 於 2008-3-24 01:20 PM 發表
我想問下....   祖30Lv真係夠打親衛 當新手唔多識控兵  有冇1個明確既攻擊力  爆佢先痛d

你只要將隻祖2~放埋堆怪中間上小小(定果時盡量一堆) 之後狂爆雷就得....咩都唔洗理..
爆雷擊的攻擊力都幾平均~.不過有時打哂d怪會仲有一兩隻仲有一行/半行血未打

十週年勳章(賀詞)

搞番好d字OK??
睇唔清楚><"

回柏一希大人:
趙1 果招係風刃術 唔係戰風...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 06:16 PM , Processed in 0.042073 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存