2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 我既垃圾弓心得-3-v(更新到55lvS卡,但技能之後補上) ...
go

[歷險心得] 我既垃圾弓心得-3-v(更新到55lvS卡,但技能之後補上) [複製鏈接]

序:
繼上年既垃圾劍心得之後
今年又發表多一份垃圾心得
(其實大受好評 ....眾毆-_-圍死)
希望各位對弓手有研究既大哥多作建議/批評
如果建議/批評我覺得係可以應用既o_o
======
1lv果時就跟住任務做-_-做到8lv._.
就壓住你個任唔好做,因為任經對你達成15lv20job好用幫助
去北部平原,果度D怪多到你打唔哂,最好打豆豆
因為你低lv-.-用雞頂,大約升到12~13到就繼續你既主任=.=
你會feel到唔係好難-_-基本上而家都有好多技下
好快就會去到15lv20job._.
冒險家呢part不多講la-_-最主要都係有恆心
迫住D任起你job高果時釋放出尼
======
終於轉到職la,不過辛苦先而家開始
弓手最煩就係要買箭,搵武器店老闆._.
雖然唔係貴,但係開頭無乜錢,慳D入住30支就夠(1支用100下-3-)
刀仔初期唔會用得上,除非你打打下時空無箭咁orz
跟住就滾去西部礦山打怪
(冒險家果時最好唔好打,因為相當吃力)
弓手特點:行路3職中最快,帶跑一流,且遠攻優勢

基本上西部礦山既怪都ok易打,一路做任就得,
升到21lv就開始有時空洗la
弓手打18lv時空係3職中第2
不及咒術既氣流+高輸出攻擊
比劍士只有1招大範及近攻優勢
只需要小心暈眩同埋圍毆打好輕易過
(開始送音花,做多D音花對升lv有明顯效果)
一路刷18lv時空,1路洗音花,洗到25lv又一個時空
25lv時空只係18lv時空既縮小+強化+麻煩版
沒難度可言-.-只係D礦長兵會吹D小兵尼
最後第9層既礦長一打死既話全部就消失
對於升lv._.不建議即刻殺
贏左之後得到第一位同伴:雷登
技能:名(CP)o_o
集束(5)-->集束強化(9)
貫通(12)-->傷害增加(4)
箭雨(15)-->範圍增加(6)
強力(6)-->推擠(4)-->強力傷害(5)
._.唔夠cp唔緊要,只係參考學咩技姐
======
洗25lv時空洗到28lv就刷28lv時空
(任務可一路做)
惡意親衛隊有好多經,包你滿意,主要係起最後既3間房升
不過要留意既係小心被圍死
如果真係搞唔掂就去打曙光既怪,都唔錯,多經@_@
洗到29lv又可以洗29lv時空or28lv時空
29難度較高,雖然無咁多怪
而且時間緊迫,連汁野時間都可能無
終於30lv,可以打水漾章升lv(要R石) - 對於30lv難度都幾高,可以升多1~2lv再打
打完又可以用/賣,6m蚊一個@.@
(有得洗好洗= =高lv左無得洗又想洗返orz)
升到34lv就唔好做主任,好辛苦ga落廢礦
(記得拎麥克,34lv拎得)
最好行上去,打巨角羊,好soft-.-,得閒打下食人花,跌D料出尼賣
好快夠幾set,搵多D音花係打食人花同巨角羊既
咁就事半功倍(可以繼續洗水章洗到39lv)
去到本篇既一個落腳點
36lv2轉巡守任
基本上難度不大,只不過對於新手玩家有一種壓力
接任於神殿平原(入口)左上角
攻略網↓
http://nostale.cc-infos.com/index-8-36-1.htm
無鎖既房唔好停留,主食雞頭,緊急飲水
跟住攻略網既1,2,3,4咁行
有技就放- -多搵麥佬頂
如果你話,呀,佢行得咁慢
咁起入房果時按F2,控佢出去
再按F1控自己出去(寵係F3)
最後隻王有60%水抗,唔洗驚,照打
搵麥佬出去先(最好幫佢換套唔錯既劍士裝先,開頭果套好弱)
麥佬無血,補(飲水or雞頭)
雞頭一次趙5舊,一set先10000蚊
咁麥佬就做左代罪小羊
而3位靈魂為左多謝你就送左張36lvS卡 - 巡守._.比你@.@
追加:
集束 - 致命點凝視(3)
速射(4)-->速射強化(4)
箭雨 - 箭雨強化(4)
穿弓 - 強化(4)
用寵方便我就推薦成年野羚羊
因為多血,高防,而且防禦時有機會增+30%致命機率
======
過左36lvS卡任之後就繼續旅程(記得做主任- -)
為左令你極速上到37lv兼刷埋37lv時空
建議即刻做你壓在幾lv既任=-=,job經記得比巡守
音花小提示:起音花打怪完成前既一隻,變身,job經就可以起完成時比巡守ga la
36lv時空對巡守唔係咁好=.=都係疊埋心水刷37
刷37lv果時都唔係會有好多技,最少去到10lv去刷先岩岩好= =
閃光+10lv技,一定清唔哂,唔緊要,總有一日清得哂(升到16lv開始)
流程:入左第一間房直走,第2間房全清,等到下面計時9完果時就入去
仲有1:59秒既第一間房,拖,清,1:00會出多5隻怪,等,清完走
去第三間房就坐起門口旁,等到3:00(可以更早,淆既話),拖,清
0:59就冇怪ga la,慢慢清食人花撈番筆

基本上37lv可以刷到你41~42,不過有D人鍾意38lv時空- -
可惜....我唔識刷==v教唔到大家
41果時又係爆哂你果D任務- -最少都升30~40%(音花最好開D37lv時空有既怪)
37lv時空刷到41都有機會20lv ga la
到42lv時空,弓手....頂唔到.一定,組人吧
流程:第一間有怪既房,閃,第2間等,清,入一入第3間,出
返落去第一間有怪既房,戰士士氣,沖!,拖拖拖爆技._.
第3間有怪既房好似等到8:XX= ="好耐冇刷,等有心人補上
照舊拖,爆,Game波

42刷到你48~49都得,只要有恆心,又有錢搵,又有光手抽
又去到本篇一個落腳點._.咁快!?
46lv3轉刺客任
攻略= =↓
http://nostale.cc-infos.com/index-8-46-1.htm
首先就打足100個百合花先
建議3人組隊,分別去唔同地方打怪
只要高暗抗就冇乜問題= =可以話比2轉更易
最尾得隻小boss orz.....
因為有2轉既原因...什麼事都變得易左=v="
咁就多左張S卡- -刺客,開鎖專家
應該35lvjob倒la- -如果有心既話
基本上都學齊強化技= =提升又未夠lv
唔知學咩睇返上面o_o
追加:
穿弓 - 二次強化(4)
到左46~55lv呢part la
46~49我都建議洗42lv時空,原因係咩?
就係一場萬幾蚊+有得抽獎,
一場就將所花去既錢賺返o_o
不過用精方面要小心
最好提高自己既火抗,打下水漾咁la
因為地獄犬既攻擊力包保燒你到彈起身
無論你用水精定暗精都係比火屬剋= =所以提高火抗就最好
如果驚暗怪就手火腳暗或者手暗腳火la
49去到51開始冇得依賴任時空la
開始組人打p石la記得係45~55
(其實45lv已經有需要打P石._.收埋起下面昆下大家XD)
1場39XXX金12分鍾倒,仲有吉石德沙同抽獎
弓手就煩D一定要1劍1咒打,如果唔係都幾辛苦下,注意啊
其實51~55都算係一個轉捩點._.唔多唔少都唔慣
仲有一個方法就係打黑章!!黑章既好升程度雖不及P石
但exp同p石有得FIGHT,甚至多過
最好爆雙經o_o打完一個張又賣到錢,同打水章道理一樣=3=唔錯唔錯
大致上本次更新既都係45~48可打42lv石,45~55可打p石,51~55可打黑章
3樣大家可以任選,唔包保一定岩你口味,但係都可算係好好升既方法^_^
55lv4轉毀滅槍神任
今次個任就比較長,唔同之前
(攻略網已改,且沒46lvS卡後既攻略)
http://nostale.coolfun.us/
首先就去克林左側既克林山峯
入靈魂石接任,
咁快就打Q1,
Q1難度頗高,要打冰藍魔法師
而且有惡魔槍兵,記得充多D水同暗抗
打完冰藍去到一個有2條路行既地方一定要行上面條路
行右...88= ="v
打完上面隻小boss就一路直下
最底就打Boss,建議慢慢地拖佢個尼玩單挑o_o
爆下水好快過
第1個任就係打血晶石
推薦去洞1,因為果度不時都冇乜人
怪唔算難打,只係唔受爆擊
如果你係65既...恭喜,歡迎到65lv時空既魔物獵區
果度有大量怪比你屠殺(全部都係骷髏)
之後就打黑衣怪= =(我唔記得個名)
總知洞2洞4都有,打張紙好快
Q2同Q1差唔多=.="又係果D怪
不過要打槍神女咁解
同埋得閒用npc頂下怪咁冇乜難度= ="
豆殼就打右側豆豆,好易= =
火石就煩D,要打61lv魔岩
去殿堂B1(即雪銀,台版名)
62lv時朋友又好開心,打62lv時空有4間房出一排
======
(以下轉自巴哈)
附註:房間位置 用文字描述的
1. 第一排從右數來第二個房間((不包含起點))
2. 第二排走到盡頭
3. 第四排從右數來第三個房間
4. 最後一排,有烏龜的房間往上走一個房間
======
稻草就難難地,係難出姐
洞5最好打,建議組3個人= =包打到你吐血身亡
烏龜冇難度,右側自打
漂白水卷去洞2之後入霧谷就有,係得招盲人煩-.-易打
Q3係我覺得同Q2一樣易打
地方大係最好既,又好易...唔好話我懶..
Q3真係冇難度=-=易過借火
好大地方走位
之後採神水變刺客落崔洞底層,即係57lv時空(非英雄任)
記得帶樽仔
3角匙就難打D la,一來怪難打,二來任品難出
(殿堂B3樓)
建議組人,我之前打左9個字= =
保險箱就去殿堂B3既左上傳送點
打炮官= =好恐怖的,不過起地圖最左,中間既部分有一個細細地既地方
果度得一隻炮官就冇其他野
係咁轉ser係咁ser咁打= =我就係,因為冇人組...
Q4...買20隻寵守,一路用npc頂...
最易係呢個,我果都淆...但係原來...orz
Q1~Q4難度:
Q1>Q2Q3>Q4
=.=係得最後隻王打到D npc黃血,
易...................................無言= ="
咁就係一個Q4...= =
技能聽日打= =我訓陣先

已有 2 人評分Good 收起 理由
zxc102 + 1 雖然我係劍 但你個文章對我個弓分身好有用
龍谷 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

冇人回..幫你推下 幾好- -但係唔岩我用

我發覺呢篇打得好長-.-
下次更新改改佢先o_o

呢篇野好詳細好好

唔錯

5轉弓手好屈- -

不如講下2轉弓卡係邊升~劍2打到d地方巡守又唔夠防

仲有冇多d呀?.?

你打d野好正-____-++

我係你既粉絲  xd  

原帖由 殲月 於 2008-3-28 07:05 PM 發表
不如講下2轉弓卡係邊升~劍2打到d地方巡守又唔夠防

2轉當然去37lv時空升lv,如果張卡低lv果時就打下28lv時空先.
開始有多D範技就去37lv時空,要練下= ="
因為巡守去到16lv先有招見得人既範技=.=
清唔哂唔緊要,一定gao_o唔洗擔心
===
多謝龍谷對我既支持喎
一陣我就會縮減-.-空番D位去到46lvS卡

原帖由 難j@0@ 於 2008-3-29 09:25 AM 發表

2轉當然去37lv時空升lv,如果張卡低lv果時就打下28lv時空先.
開始有多D範技就去37lv時空,要練下= ="
因為巡守去到16lv先有招見得人既範技=.=
清唔哂唔緊要,一定gao_o唔洗擔心
===
多謝龍谷對我既支持喎:s ...

唔洗

我玩海洋ser@"@

如果47lv得35job點?.?

洗5洗刻意去升?

原帖由 龍谷 於 2008-3-29 06:48 PM 發表
如果47lv得35job點?.?

洗5洗刻意去升?

47lv35job都可以話標準咁濟= ="
唔洗,開始打下p石就得

修正!!
唔係:升到18lv就開始有時空洗la
而係:升到21lv就開始有時空洗la

=________=幾時可以更新到5轉?

唔洗學吸納架咩.劍同弓都學喎

原帖由 boad123 於 2008-3-30 12:55 PM 發表
唔洗學吸納架咩.劍同弓都學喎

未咁早= =
我習慣有提升先學o_o
反正D技先未可以提升住=.=
===
回龍谷
等下-.-未咁快

原帖由 難j@0@ 於 2008-3-30 01:04 PM 發表

未咁早= =
我習慣有提升先學o_o
反正D技先未可以提升住=.=
===
回龍谷
等下-.-未咁快

加油-.-~~~~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 難j@0@ 於 2008-3-27 12:51 PM 發表
序:
繼上年既垃圾劍心得之後
今年又發表多一份垃圾心得
(其實大受好評 ....眾毆-_-圍死)
希望各位對弓手有研究既大哥多作建議/批評
如果建議/批評我覺得係可以應用既o_o
======
1lv果時就跟 ...

我有少少38時空心得@@...想要的第日再打-_-+
2轉和3轉...

返到去升埋55job用5轉=_=+

原帖由 小鼠` 於 2008-3-31 01:21 PM 發表

我有少少38時空心得@@...想要的第日再打-_-+
2轉和3轉...

返到去升埋55job用5轉=_=+

o.o如果有弓手打38lv時空既心得當然好
因為巡守範技實在太遲先有同難用._.

其實我想問42時空係咪有bug架?

我而家5x 自問打過42時不下30次

我抽足30次弦月= = 真係一次光手都未抽過

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 難j@0@ 於 2008-3-31 04:34 PM 發表

o.o如果有弓手打38lv時空既心得當然好
因為巡守範技實在太遲先有同難用._.

38時空圖
[起]→[對話]
            ↓
           [1] → [2]
                       ↓
                    [機關]    [終]
                       ↓        ↑
                      [4] → [5]

這是本人2轉弓 (20JOB)單刷的心得
雞串一定要的  拖得好 血水吾洗食-_-
裝備吾係問題  最重要都係你既拖怪技術
快的3分鐘一場  慢的都4分鐘了...

PS:入到第1間前請出齊自身技

1: 用致命射擊  打死隻狗  ,  最用狂舞之矢  清場
2: 用衝擊箭   打死隻狗   ,  再用閃光彈   連射   清場
3: 直接開機關便行
4: 用迴旋箭矢 加普攻  打死隻狗  , 再用狂舞之矢  清場(這時應該回好技的了)
5: 用衝擊箭   打死隻狗  ,  拖好怪後再用 暴雨之矢  清場
甘就完場了-__-`

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
難j@0@ + 30 如果可以起心得區另開post我可以再+分._.
龍谷 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 30  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:31 AM , Processed in 0.037290 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存