2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 天外Online 《天外Online》原創心情故事及小說區 天龍傳說之三個次元的戰爭--第二章..時空旅程.開始 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

天龍傳說之三個次元的戰爭--第二章..時空旅程.開始!! [複製鏈接]

悶唷= =天外又掛緊機..諗唔到有咩做..作多編=v=之後幾時出就睇心情啦= =
上回提要:侯邦大人係青葉村回來後..找了天龍告訴他..青葉村滅村真相!!
金時空--客棧~~
侯邦:細佬..我宜家告訴你..青葉村被滅村真相..
天龍:你講就講吧= =幹麼叫我細佬= =
緣份:侯邦大人..我男朋友可不是細佬\_/
侯邦:好了..別玩..現在告訴你..
天龍,緣份:係!
侯邦:首先要告訴你..滅青葉村既不是這個時空的人..明唔明!
天龍,緣份:唔明= =
侯邦:那我重新告訴你們吧..這一個世界只是其中一個世界..可說是”金時空”..宜你想找既滅村兇手在”銀時空”..除了這兩個時空外..還有其餘10個..但不重要..重要的是以現在你們的實力..不足以對付那個人你必須在”銀時空”找到你的分身..再跟他的力合二為一..那樣才有機會報仇!!
天龍:那我甚樣先去到其他時空..你講了這樣耐..也不知甚樣去= =
侯邦:好吧..只好帶你去那兒..你們跟我走..
時空之戰因而快要開始..
.......................分格線..........................
銀時空--天山~~
龍仔:天豪,那好不行呢..正一豬兜.\/.
天豪:還敢說..要不是你要我到處殺人..不給我做訓練..我現在會這樣!!
阿健:兩師徙何必為小事嘈呢..對吧老婆?
美亞:對..要像我們這樣相愛呢^___^
龍仔指著背起很多東西的阿健:你們這樣也叫相愛= =?
突然..一舜間龍仔等人全數倒下..到倒甚麼事?!
.......................分格線2號........................
金時空--秘密機地~~
天龍指著垃圾堆說:這也叫最高級的秘密機地= =?!
緣份:媽的!!!侯邦你玩我們嗎?!
侯邦:別嘈呢..平息一下心情..一會你們會大驚的A_A
行了不久..天龍和緣份真的大驚起來!!因為有數隻由垃圾組成的機械人在他們面前出現=口=””
天龍:這...這是甚麼=口=??
緣份:不是要我的小龍龍打這樣的東西吧><?
侯邦:對了!!現在就是要細佬他訓練..機械人有不同lv可以在他倒身上看到”
侯邦說完..一腳把天龍踢進..門除即關上-3-
天龍:死人侯頭菇!!放我出去!!
侯邦奸笑地說:慢慢訓練..做完訓練包你醒神A_A
天龍身後突然有一堆機械人..天龍又一次要背水一戰了..
緣份:這樣真的好嗎.小龍佢無事吧..
侯邦:放心..機械人打到佢重傷..唔會殺掉他的..對了..我要帶你去提升醫療技術..跟我來
就這樣2人開始了訓練..
......................分格線3號...........................
銀時空--天山~~
魔劍云:龍仔..醒吧..幹麼訓街呢= =??
龍仔一拳向前打..魔劍云閃避不了..中了..
龍仔:其他人呢!!
魔劍云摸著左眼說:我來到時只見你訓街呢= x
龍仔:誰打你的..等我殺掉他!!
魔劍云:我殺了他了- -
龍仔:哦..快找回他們吧..可能又再要戰鬥!!
魔劍云:又來了- -幹些無聊的事..打誰= =?!
龍仔:不知..我想先要到仙界找十個傻仔- -”
......................分格線4號...........................
半年後..金時空--秘密機地~~
天龍一劍把門斬開...侯邦在門外說:不錯呢..有這樣成績..
天龍:唉..裹邊的身活可苦..食些垃圾食物..重力又要平常的10倍..對了...緣份呢..半年沒見她呢..
侯邦:她也在訓練..醫療技術已達到最高(風)呢
天龍:侯邦先生你有懶音= =快帶我去找她吧
神秘聲音:不用了!!
突然有一位美女抱著天龍..當然他便是緣份..
天龍:小緣很耐沒見了><
緣份:對呢小龍><
之後他們當眾kiss左一下..
侯邦:夠了..時空門差不多完成..帶你們去看看吧
......................分格線5號...........................
金時空--時空門的房間~~
天龍指著著通的門說:就是這東東嗎- -?
不是..是這東西。侯邦指住一張紙說
緣份:這東西能穿過時空- -?!
突然有7枝前飛過來
天龍:有殺氣!!全人類伏下!!
神秘人:厲害..潛行也給你發現!!
天龍:報上名來..別玩無聊的事..
神秘人:我叫健三..你可以叫我做阿健
天龍:你來幹甚= =?
健三:我感到有強大的力量才來到這兒..殺了那位人兄
天龍:打就早說吧..真想找一個真人打呢..
天龍舜間去到健三後邊..以刀向著健三頸子說道:你輸了..真無聊
健三:這樣以為你贏了吧?你錯了!!霸弓..解放!!
天龍突然被彈開..已健三身邊出現黑色的氣..身上多了件盔甲..弓變了黑色和弓頭弓尾也有龍頭的弓..已箭更是以黑氣所做的..
緣份:我不會耶?!死神之鋤解放!  緣份身上出現粉紅色的氣..鋤頭變了死神的鐮刀樣了..身上的布卻小了-3-
天龍,侯邦:正呢!!
緣份:受死吧!!緣份拿著鐮刀向空氣一斬..健三突然中毒了..仲要是60lv的毒哦..
健三:可惡!!死怕..霸箭!!健三射出7枝有龍頭既箭去緣份
緣份:媽媽咪><好可怕呢><
說完..天龍舜間去緣份身旁親了一下再舜間打斷所有箭後大叫:天上天下無雙刀.解放!!
天龍身邊出現了白色的氣..身上多了件白色盔甲..沒有頭盔..刀變了紅黑色..沒有上一次紅氣武器的長..
天龍:阿健..係時候結束了.. 說完..天龍便出現在健三面前..再加一刀..健三的盔甲和武器即時消失..
緣份:小龍你巧勁哦><
天龍自大地說:當然..不然如何做你老公呢..wakakaka
健三:我...我輸了...
天龍:加入我們吧..這樣你會變得更強..
健三:..好吧..為了變強..甚樣也可以!!
天龍:既然時空門未完成..侯邦..帶健三去訓練吧..
侯邦好有文化地答:okok
.....................分格線6號..........................
銀時空--仙界~~
龍仔:天火!!你查了成半年..查成甚樣阿\./
天火:你想甚樣- -我和其餘隊長很努力呢..
魔劍云:龍仔算吧..慢慢等下..仲有呢..我們還要訓練呢..
龍仔:對..放過你.\/.
.....................分格線7號..........................
又過3個月..金時空--時空門外~~
健三:hi~~很耐沒有見呢
天龍:是時候了..時空門已完成
侯邦:那麼..我現在開始把你們送去銀時空..1年後..我會放出感應..到時拿出這顆石頭就能回來..
天龍:是時候說再見了..
接著..天龍等人進入了時空門..開始了時空旅程

到底天龍等人會發生甚麼事呢?龍仔同魔劍云做緊甚麼訓練?!阿健等人又去了那兒?!這等問題張一一將你解開!!

小故事之二..天龍和緣份的光速拍拖?!

話說天龍和緣份跟侯邦去比武地方時..緣份被捉了-口-||好老套的說
天龍之後當然要到處找吧..最後找到了古董大(道)
古董大(道):美女..給我親一下A_A
天龍:停手!!
古董大(道):阿A,阿B,阿C,阿DGOGOGO
天龍:賊仔也這麼有文化- -||嘩!!好多人呢><
A,B,C,D:受死吧!!
天龍這時身上再出現紅氣!!刀背變了橙紅色和多了數枝利的東西.斬人的位是銀色..刀身異常的長!!
A,B,C,D加上古董大(道)舜間收左皮= =天龍再一次的累宜倒下..
身為藥C的緣份立刻救天龍..之後除了小小衣服..
天龍醒了說:甚麼事呢..他們幹麼倒下= =?
緣份問非所答地說:我..我己經係你既人了><
天龍:甚麼?!我咩都未做呢..不如宜家
緣份:走開=3=!!
天龍:哦- -快點找回侯邦= =””
之後..緣份計畫成功..天龍就變了佢既男人-0-

人物介紹:
名:天龍(主角一個..身上封印了一種可怕的東西..不只..他更不是一個正常人類=3=)
武器:太刀/長槍(兩把武器都係放係背部)
解放武器1:天上天下無雙刀
解放武器2:天上天下無雙槍
解放武器3:不詳
技能:劍士,霸王所有的技能
技能1:疾風步(小時候所學的)
之後的技能等大家睇下去便知^_^

名:緣份(女主角..天龍既老婆仔)
武器:鋤頭
解放武器:死神鐮刀
技能:所有藥C同古醫同醫仙既技<<<可怕的說

名:健三(男二號主角)
武器:弓/炮(跟天龍一樣放左背部)
解放武器:霸弓/霸炮
技能:所有弓手同夜行的技
有好多技要等大家睇落去先知呢^^

咁樣會唔會搞到龍仔個故@@"

緣份有點.......
天龍:生個仔出黎睇下...證明你係我既人>v<

原帖由 風火戰龍 於 2008-4-5 11:23 PM 發表
咁樣會唔會搞到龍仔個故@@"

緣份有點.......
天龍:生個仔出黎睇下...證明你係我既人>v

你係人唔係呀- -我未作完小故仔你就回=3=咁快阿- -
好彩..你睇下小故仔就知啦..天龍係唔想做佢男人嫁-3-

所以天龍咪要緣份生個仔仔出黎...證明佢地已經...xdd

原帖由 風火戰龍 於 2008-4-6 12:07 AM 發表
所以天龍咪要緣份生個仔仔出黎...證明佢地已經...xdd

緣份昆天龍姐- -咩左都唔一定生仔嫁-3-

狗狗..點樣整D歌上去個POST到- -?

龍仔,天豪:找死。。。。。當心我走過來給你變個火車頭。。。。。

不過又作得幾搞笑,放心,唔會阻我故事,你慢慢,反正我都唔會理︿︿!!(我會還拖︿︿)

健三有D。。。。樣衰- -||

原帖由 grand34939 於 2008-4-6 00:37 發表
狗狗..點樣整D歌上去個POST到- -?

你要有上載左既網址先得

原帖由 cs4611259 於 2008-4-6 10:08 AM 發表
龍仔,天豪:找死。。。。。當心我走過來給你變個火車頭。。。。。

不過又作得幾搞笑,放心,唔會阻我故事,你慢慢,反正我都唔會理︿︿!!(我會還拖︿︿)

健三有D。。。。樣衰- -||

你唔好還拖= =我好驚你- -|||

原帖由 grand34939 於 2008-4-5 23:16 發表
小故事之二..天龍和緣份的光速拍拖?!

話說天龍和緣份跟侯邦去比武地方時..緣份被捉了-口-||好老套的說
天龍之後當然要到處找吧..最後找到了古董大(道)
古董大(道):美女..給我親一下A_ ...

你改既武器名有點平實呢,不過故事內容還算豐富~

THX............
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 01:23 PM , Processed in 0.031961 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存