2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 暗瘡與我相伴4年多- -
返回列表 發新帖 回覆
樓主: Kurt-軒仔
go

[美容-分享] 暗瘡與我相伴4年多- - [複製鏈接]

原帖由 *╮夜╭* 於 2008-5-30 01:28 PM 發表
我都差唔多4年-.-"
我就去美容院    而家好左超多

要真係keep住去先有用..

A酸可以刺激皮膚令你皮膚新陳代謝好d
但係初頭用皮膚唔慣可能會紅 or 脫皮 同埋用左唔好曬甘多陽光
效果真係唔錯" a酸有分搽同口服 口服果隻未試過
擦果d我用 頭一個星期 有小小甩皮" 宜家用落無事 但孕婦唔用得
a酸無話幾錢= =隻隻牌子唔同  隻隻a酸份量都不同
你初頭用你問藥房買d比較低% a酸的來用 用用下轉其它都ok"
話買擦暗瘡d a酸  就得- -"
我用左半年都 宜家都無出暗瘡= =以前一出出4-6粒
呢兩個月都無出 有出都係1-2粒同細粒= ="有機會試口服果陣先話你地知
不過希望無機會拉@@"

原帖由 小霸刀 於 2008-6-4 08:00 AM 發表
A酸可以刺激皮膚令你皮膚新陳代謝好d
但係初頭用皮膚唔慣可能會紅 or 脫皮 同埋用左唔好曬甘多陽光
效果真係唔錯" a酸有分搽同口服 口服果隻未試過
擦果d我用 頭一個星期 有小小甩皮" 宜家用落無事 但孕婦唔用得
...

即係查係暗倉到..有冇圖睇下..

唔好介意...我都想分享下...
我之前都好勁...後來俾d美容顧問睇過...發覺用既護膚品適唔適合你係好緊要架~~

各位唔介意可以睇下我以前張相=.=

原帖由 冰鮮橙 於 2008-6-8 10:57 PM 發表
唔好介意...我都想分享下...
我之前都好勁...後來俾d美容顧問睇過...發覺用既護膚品適唔適合你係好緊要架~~

各位唔介意可以睇下我以前張相=.=

ht ...

多謝晒..睇落你真係似敏感..
而家好返d ma?

咁你睇完之後有冇好返!?

有心了~~好返好好好多喇~~
早前既相:

有差唔多既問題歡迎交流^^

原帖由 冰鮮橙 於 2008-6-10 12:26 AM 發表
有心了~~好返好好好多喇~~
早前既相:

有差唔多既問題歡迎交流^^

好左咁多既..你去邊度睇..

基於小弟覺得美容仍有市場, 所以亦投身美容行業
http://www.xanga.com/C_SHOP_C
小弟既美容鋪, 歡迎大家查詢^^

睇醫生最實際

原帖由 °﹏咖啡╭戀╯ 於 2008-6-23 04:16 PM 發表
睇醫生最實際

岩既..但暗倉問題大多都係學生..
資金上真係未必應付到..

哇...大家都有暗瘡煩惱BOR
其實暗瘡同暗瘡印依D煩惱..
只要你KEEP住去清潔同去做MASK做FACIAL..
一定包你皮膚白滑!!

原帖由 WING1235 於 2008-6-25 12:04 AM 發表
哇...大家都有暗瘡煩惱BOR
其實暗瘡同暗瘡印依D煩惱..
只要你KEEP住去清潔同去做MASK做FACIAL..
一定包你皮膚白滑!!

有陣時內分秘問題真係要睇醫生先可以..

原帖由 wai.. 於 2008-6-25 01:26 AM 發表

岩丫~~依家暗瘡問題主要係外在同來在因素.....
如果將平時花係零食既錢買返d潔膚/面膜/做facial....其實條數都係返到......

要靚就要有取捨, 世上冇咩二全其美嘛^^

我之前都有呢個問題~我試過睇西醫,雖然係消左一掛= =不過之後又生反><
後黎我阿媽叫我試下去中醫,中醫話我係青春期荷爾蒙失調- -開左中藥比我食
我食左差唔多幾個星期之後,真係清曬...雖然d藥好苦但之後身體都好反好多
如果你真係出得好多都係睇醫生好....不過有d人對西藥唔係好見效lo
2者分別就係西藥只係幫你清曬佢,但之後可能會再出...中藥毫會幫你調理埋身體lo~
希望可以幫到你啦!!

原帖由 wai.. 於 2008-6-25 01:26 AM 發表

其實自己身體健康就咩暗瘡都冇喇!!!

原帖由 WING1235 於 2008-6-26 11:08 PM 發表

內分秘醫既時間長..一係睇醫生..一係等佢慢慢好..
你未必明成日生暗倉既人..都幾痛苦..

原帖由 WING1235 於 2008-6-26 11:08 PM 發表

你咁講..係人都知身體健康咩病痛都冇啦=.="

問題係香港人...生活環境, 習慣影響得太厲害....好難達到健康囉

原帖由 冰鮮橙 於 2008-7-1 12:53 AM 發表

你咁講..係人都知身體健康咩病痛都冇啦=.="

問題係香港人...生活環境, 習慣影響得太厲害....好難達到健康囉

同埋好多都係體內分秘有事..所以有時真係要睇醫生先得..

當你有暗瘡煩惱既時候
第一件事要注意既係暗瘡既位置
因為不同位置反映左唔同既原因
要無暗瘡首先要懂得治本

一般黎講 
生係額頭既暗瘡係源於壓力同埋飲水不足
咁你可以選擇敷蘆薈啫喱同埋每日飲足8杯水 =)*

生係鼻既暗瘡係源於個胃容易唔舒服,例如胃氣盛等
咁除左護膚品之外,你要注意飲食,可能係你平時食得熱氣野多
最好飲蘆薈汁,蘆薈含有數以十種有益的成份,包括酵素、維他命、礦物質同埋氨基酸等
佢可以促進體內的自我潔淨功能,紓緩消化系統既壓力 =)*

生係兩邊面既暗瘡係源於清潔或者係內分泌失調
咁你就要從裡面調理勒
用Herbalife既$286-22餐既營養蛋白素
佢會同身體做3樣野
一係修補身體既排毒系統
二係俾營養細胞
三係細胞更新
平衡身體各部份

生係下巴同埋背部既暗瘡就係源於便秘(如果唔係日日有得疴就係有便秘架啦)
或者係經期出問題
除左護膚你仲要飲蘆薈汁
一個星期到就可以解決到便秘問題

記住 =)*
要零暗瘡要注意皮膚護理
亦都要注意身體既營養

皮膚要保持乾淨
每朝早同臨訓之前都要洗面
你可以選擇洗面奶或者係洗面GEL

你可以係搽蘆薈啫喱 $107
佢有全葉蘆薈膠, 洋金菊, 金盞花精華...等成份*
有效降敏感, 消炎, 殺菌, 幫助傷口癒合更快更好* 一個純保濕.無油份既護膚品 =]*
消暗瘡效果都係好好

想去暗瘡印就用埋Radiant C活膚乳霜 $237
裡面有穩定性既果酸可以幫助去印架
大約一星期D印都會減退架啦

msn:kalai1991@hotmail.com
http://www.carmenchoi.net (記住介紹人寫 丫唐)
$217 六日護膚新體驗 =)* (包括125ml 保濕Mask + 6次免費護膚)

炮台山、中環、沙田、元朗、香港仔、太子
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 11:25 PM , Processed in 0.041299 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存