2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 討論區-Z高達
返回列表 發新帖 回覆
go

討論區-Z高達 [複製鏈接]

我用得最勁最熟既機,也是我最喜歡的高達!!
2000cost 600hp
abc:密達c1隻....按abc或開槍會飛幾粒豆豆(...建議唔好當佢存在...佢d豆豆太費...)
長槍型:
a:都好煩既槍,有3飛彈,可連射,空彈時按a會自動上彈,用黎捉落地一流,因為打其中一支槍都會另人停止動作,之後可按ab
cs:好費既一招....會飛一支唔會追人既槍打對手...
ab:飛彈,有6飛,中佐會強制打down對手,十分好用的一招
ac:換裝
bc:變形,超好用的一招走路技,有4分1氣就可以cancel招
地下n格:打2下,一句講晒,快準追!!可扣2xx度既一招
地下step格:打2下,一句講晒,快準追!!可扣2xx度既一招
空中n格:打2下,一句講晒,快準追!!可扣2xx度既一招
空中step格:打2下,一句講晒,快準追!!可扣2xx度既一招
飛行格:建議不要使用,打得1下,又唔係好追..

大炮型:
a:主力槍,強制性一下射黃,打中扣200血度
cs:好費既一招....會飛一支唔會追人既槍打對手...
ab:頭炮,建議不要使用...如果人地紅血轉長槍射仲好...
ac:換裝
bc:變形,超好用的一招走路技,有4分1氣就可以cancel招
地下n格:打2下,不過麻麻地追
地下step格:打1下...都係麻麻地追
空中n格:打2下,...都係麻麻地追
空中step格:打2下,...都係麻麻地追

飛機型:(長槍/大炮)
a:睇你用邊隻型態...大炮型好好用..可先讀又追,好似zdx一樣,長槍型就建議唔好用...唔追的...
bc:飛機形態攻擊,就係打死c落哥個招,依招好追...不過唔係好痛..不過可以用a來cancel,大炮型既時候用會扣2xx
ab:會向前射出2條激光,唔追的...
ac:會向後射出2條激光.都係無用的..

具現化型:
b:會放出一條大劍,打中會扣對手3份2...建議捉位時用..(長槍型/大炮型)
bc:飛機形態攻擊,會將你d血換對手的血...不過唔一定會扣餘下1hp...本人試過600血打人地滿血..我同對手都係餘下1xx,所以依招攻擊力係有上限!!

crossover:衛星炮,攻擊範圍中

用法:要善用換裝,遠攻用炮啦當然,近攻要換槍,唔好以為槍係費既,因為槍型的解體格係超追,同埋槍\d飛彈都係主力,一有咩唔對路就按bc走路,佢優越既引擎係要好好善用,變飛機呃人落地都係其中一環,同埋唔好以後變紅機就亂來...因為真係好易死..捉人落地3支槍真係超神,用過你就知道!!

已有 1 人評分威望 收起 理由
無極~ + 40 精品文章

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

志叔專用Z~

幫你加番張圖~同埋支持你!

其實Z仲有格AC格CANEL博招...樓主可吾可以分享下...?

當然係可以ac來canel啦...打個比方按槍型按a後,中1/2支的話,你按得快係可以再按ac換裝,再開a,
同埋個人認為zeta d格本身都係得2下,canel其實冇物用,我覺得係依集d格一定要打得快,唔係好易俾人一槍射埋黎
同埋飛機型按bc之後按a係超勁,打得快又可以立刻飛走!!

原帖由 卍小剛卍 於 2008-4-10 11:44 PM 發表
當然係可以ac來canel啦...打個比方按槍型按a後,中1/2支的話,你按得快係可以再按ac換裝,再開a,
同埋個人認為zeta d格本身都係得2下,canel其實冇物用,我覺得係依集d格一定要打得快,唔係好易俾人一槍射埋黎
同埋 ...

可吾可以MA格~格中人...轉完人之後在開槍CANEL?
定係一係轉人..一係開槍??

原帖由 無極~ 於 2008-4-10 11:47 PM 發表

可吾可以MA格~格中人...轉完人之後在開槍CANEL?
定係一係轉人..一係開槍??

係當你打中人時,一係轉完人按bc走,一係就就你一打中人轉1~2下按a,佢會用飛機型一直飛下去!!

原帖由 ~晶~ 於 2008-4-10 11:31 PM 發表
志叔專用Z~

咪講野啦...聽日去聯合挑機啦!!4蚊實在一流!!

搞下事先~聽晚出唔出尼呀??志叔~

原帖由 卍小剛卍 於 2008-4-10 11:49 PM 發表

係當你打中人時,一係轉完人按bc走,一係就就你一打中人轉1~2下按a,佢會用飛機型一直飛下去!!

ICIC....想講一樣野...紅身MA格扣幾多~除左睇自己有幾多血...仲好似計埋DM的
DM愈高...個下MA格就可以扣到愈高血...

去奧海,出太子,7仔一定....

真子含家返大陸,佢兩兄弟聽晚應該出~

原帖由 無極~ 於 2008-4-10 11:53 PM 發表

ICIC....想講一樣野...紅身MA格扣幾多~除左睇自己有幾多血...仲好似計埋DM的
DM愈高...個下MA格就可以扣到愈高血...

計法我就真係答你唔到....不過我做過好多少實驗,我600血打gp02,他4分3血,秒佐,我600血打重炮手,他滿血,一齊餘下1xx血,我1xx~2xx血打盟主,他滿血,打到他餘下1半多dd
我覺得扣幾多都係要計部機修正幾多!!

原帖由 卍小剛卍 於 2008-4-11 12:01 AM 發表

計法我就真係答你唔到....不過我做過好多少實驗,我600血打gp02,他4分3血,秒佐,我600血打重炮手,他滿血,一齊餘下1xx血,我1xx~2xx血打盟主,他滿血,打到他餘下1半多dd
我覺得扣幾多都係要計部機修正幾多!!

可能係計dm同修正關係...~~~~

原帖由 ~晶~ 於 2008-4-10 11:56 PM 發表
真子含家返大陸,佢兩兄弟聽晚應該出~

oc1d修正太低了,同埋d制太差...真係唔想去,連緊要係d人太費..學唔到野..d人連釣魚都唔識..真係單手都抽爆佢地...

原帖由 無極~ 於 2008-4-11 12:02 AM 發表

可能係計dm同修正關係...~~~~

不過佢依招攻擊力有上限的...應該係4xx左右...大家滿血雙殺,一齊會餘下1xx

係出面一定要用freedom,唔用輸到窮(我想練神高同沙比比)

原帖由 ~晶~ 於 2008-4-11 12:09 AM 發表
係出面一定要用freedom,唔用輸到窮(我想練神高同沙比比)

無錯,你要成為gundam呀!!!剎拿說的...隻freedom仲有發揮既空間呀!!練熟佢吧!!
當然我會一直用zeta,之後我會練f91的..神盾我都會練,實用太好用

訓先,聽日打俾你~

原帖由 卍小剛卍 於 2008-4-11 12:11 AM 發表

無錯,你要成為gundam呀!!!剎拿說的...隻freedom仲有發揮既空間呀!!練熟佢吧!!
當然我會一直用zeta,之後我會練f91的..神盾我都會練,實用太好用

如果我parter識用大機個d...我都吾係咁想用freedom...我吾想d人搵借口
話我地嬴吾係技術~係拉打~屈機個d野
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 04:07 AM , Processed in 0.031591 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存