2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 蒸氣幻想 紅國刺客配點心得
返回列表 發新帖 回覆
go

紅國刺客配點心得 [複製鏈接]

練得悶悶的 來打個心得~~
首先我是紅國的人類刺客,優點是攻速+20%(但不會跟武器重疊)
--------------------------------------------------------------------------
刺客技能必點的如下----
1.雙持利刃:無咩好介紹 而已無人會沒點,除非你想單武器練功..

2.燕返:實用技 攻擊高 消耗低

3.嗜血衝擊:單練,PK保命技能 用傷害換取hp 點到 5 一次回2k+

4.凝氣斬:單練開怪pk補刀首選 可配合嗜血衝擊使用

5.索命追擊:配合毒系技能傷害偏高,建議先放毒系技能,再放官命追擊 威大大概是沒放毒的一倍(前提是要毒系技能命中..很廢話嗎=.=)

6.闇影襲擊:純練功 不建議點 消耗極高 等級影響大(等級比你高 幾乎命中0)

7.暈眩進擊:必點 配合索命追擊使用

8.潛行:你還算是個刷客嗎!?一點就好

以人個人認為必點技能
其他技能分析

快擊斬:新手技能 不建議點等級10TP花費大(後期TP不夠用..)

旋風揮斬:點數多可點 不太實用

連鎖猛襲:可以點,練功不建議使用 傷害隨機 不穩定 最大傷害有如索命追擊威力,消耗中高

開鎖: 整個就是垃圾技能

淬毒之刃:個人不看好持續傷害,不是沒用 而已兩個技能怪已經倒下了..PK用?藥水冷卻很快

媛速毒刃:效果一般練功不理想PK用 暈的比較 媛下去 搞不好 被反殺了..還不如僵化技能

睡眠毒刃:令玩家/怪進入休眠狀態,有人就殺 有怪就斬 睡黎托一打就醒的.

驚鈍毒刃:有召募檔血都不夠打?點下去 取消召喚獸檔血吧~~投資大才命中高,PK技能

僵化毒刃:玩家還是可以還擊 自己考慮=  =

--------------------
常見問題
毒刃使用條件要用藥水?
組合凝膠通用所有毒刃技能

刺客雙手武器/雙持比較強?
打到咩勁,就用咩武器 無錢就買雙手 有錢可以買雙持 畢竟比較帥 威力差不多
對自己好一點 用強一點的武器
S4跟+4以上,

覺得就好比個GOOD^__^有問題可以在此發問--.

琉璃之森--夜空虎看到我別殺我~~

淬毒之刃唔點-.-?
好好用喎點3級上 下下扣200幾 ..就算人地走到 都照死...

要持續毒傷害還不如直接傷害 而且暈技符帶傷害=   =
要點不阻止 只是覺得有點不實用 =  =

笑傲無雙

都係唔知點正d毒野呀= =可唔可以說明一下

點整d毒野?,你問 放毒的道具嗎? 道具店->組合凝膠 所有放毒技能 都係用凝膠放
技能說明有bug

想問下...28lv次拎咩武好......有30m係身

同埋著咩杉...果d

打到咩劍好,就用咩劍 其實低lv用成長之箱d裝就夠用,唔夠可以去道具店買白的/拍賣

咁幾低lv先轉野?

轉野?唔係好明
目前 到50左右套硬皮裝先開始 衝裝
不過武器就用點好d 成長之箱d裝夠用架啦=  =
因為如果你係薩多練 lv太好升 裝備又升成十個先換一套的
打到就用  打唔到既 補師辛苦小小囉~~~單練又有嗜血 又有暈技都唔會太難練 初期都唔洗點搞裝...

講下講下打到26lv大劍...+20攻 20%攻速 +1 1s

哈哈

如果 你係人類既話 20%將會無用-0- ,如果你係其他族 攻速上限都係20%

係嫁...?

咁26lv大劍...+20攻 20%攻速 +1 1s
定36LV焰型刀 力加13  +3 3S

邊把勁D?

PS:我人類

好明顯係36果把=___=

唔該哂你..

有咩我會再問你..你唔好話我煩

笑傲無雙

建議等60級以上/2轉再決定雙劍的決擇
46等的雙手劍+5s3 已經270傷+20%攻速
對比46的雙手單劍+5s4 只有11x傷 X2 +埋連250都冇 2把又貴 唔實用

最重要的點都是........呢隻game既刺客 是玩技能的! 你暈完後慢慢砍會比人說傻b

還有
這點說錯了,刺客單體最強攻擊技能(除蒸氣)
6.闇影襲擊:純練功 不建議點 消耗極高 等級影響大(等級比你高 幾乎命中0)
謎之聲:不是燕返比較高攻嗎? 闇影係依人地血量黎計  闇音如果人地滿血出的話是比燕返痛的
耗魔的問題 如果"褲子"不是很差的話 是夠str出完技能
潛>近敵人>闇影>暈>淬毒>索命追擊>燕返>睇對方的血量差一點便>嗜血衝擊  不是的話就逃吧!
刺客單殺要強一定要裝蒸氣單體2/3千 才能秒狂戰士 否則真是難少少 50等的狂戰有7000血up

技能的點法就建議
潛 1
嗜血衝擊,燕返,索命追擊,闇影襲擊,暈眩進擊,淬毒刃 都點滿

有人說:淬毒刃點滿持毒扣多少少有用嗎!?  淬毒的最厲害就是cd快 , 後期配暈技 幾乎是暈完後可以再毒多一次! 還有技能高+命中率的說
如果淬毒刃+索命追擊不中的話-.-' 除了魔c便秒不了人 (除非蒸氣3000吧)
仲有就是同對方血牛單挑時 沒蒸氣真的秒不了 如果他秒不了你 跟你砍的話 就只好玩持續毒性 , 因為有寵物補血,人補血,(刺客有吸血)
藍國的血牛 51等看見了一個7200血的 ...可是有防裝的話他也秒不掉我 跟他打了好幾場都是淬毒死了

我的配點其實有小偏向練功,,(間影點的是0=__=)只有封測用得覺得不實用因為圖2幾乎不用就可以殺人=  =,圖3可能人已比較硬了 殺下的 跟上面的說法!點下去吧
至於淬毒喔!團練幾乎很小用,而且單練感覺圖3才見慢慢見效果
不過多謝你的建議
台板不是60封頂了嗎

笑傲無雙

原帖由 伏虎仔 於 2008-6-27 01:03 PM 發表
我的配點其實有小偏向練功,,(間影點的是0=__=)只有封測用得覺得不實用因為圖2幾乎不用就可以殺人=  =,圖3可能人已比較硬了 殺下的 跟上面的說法!點下去吧
至於淬毒喔!團練幾乎很小用,而且單練感覺圖3才見慢慢見效果 ...

開2轉/高等時只是遲早的問題吧 闇影的確可以不點 因為耗sta量太多@_@"

笑傲無雙

其實闇影 可轉做遠攻個招 唔錯
不過要秒個d血牛 我用潛>闇影>暈>毒>索命追擊>燕返>蒸氣2000>再+多下嗜血衝擊, 佢先岩岩好毒死
變態的
不過我43等刺客都有成6000血了..

有用有用!!推!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:22 AM , Processed in 0.030193 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存