2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [GVG] 咩叫屈機機?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: shing388
go

[GVG] 咩叫屈機機? [複製鏈接]

要貫穿既先穿得到神高bc bor...

用神盾既abc

神高個bc 得正面係擋到

你見佢用bc(佢一用都有半秒硬直) step一step 佢背開槍就中

但唔好用格打佢返背, 佢會轉身打走你隻手, 再爆返你=.=

如果你用神高挑神高仲易破佢, 開ac, 龍捲風, 佢就自殺式比你打

反而我覺得神高龍捲風仲屈....

原帖由 zetaho2003 於 2008-6-27 11:15 PM 發表
神高個bc 得正面係擋到

你見佢用bc(佢一用都有半秒硬直) step一step 佢背開槍就中

但唔好用格打佢返背, 佢會轉身打走你隻手, 再爆返你=.=

如果你用神高挑神高仲易破佢, 開ac, 龍捲風, 佢就自殺式比你打

...

我用神高既愛招...a"a

原帖由 雁音 於 2008-6-27 12:09 PM 發表

少用炮裝你會知道點解用mk-ii
用炮裝你不如用z...

少用炮裝你會知道點解用mk-ii<----吾係好明囉=.="""
無限槍9射~?

原帖由 無極~ 於 2008-6-28 02:11 AM 發表

我用神高既愛招...a"a

用龍捲風真係幾好屈, 我用神高極之少用bc ,  反而我用bc 係用來擋槍用多=.= 一來佢無盾, 就算唔中都可以飛近對手

反而龍捲風仲好用, 用來捉人心理, 特登飛近佢, 等佢開格沖埋來, 咁佢就自殺升天

對d 唔識用自由既人仲好笑, 佢真係爆seed 沖埋來中

用來自保真係一流, 導彈飛埋來就爆, 屈人地訓低, 屈你頭頂無用.......有幾次都搞到比人"啤"=.=

原帖由 地頭虫 於 2008-6-27 12:38 AM 發表

我唔知日文係乜....
淨係知V2舊雲 GOD招掌係頂得住
得儲氣炮係頂唔住...(親身經歷= =)
咁易打得WIN MASTER跟GOD...呢2部機就唔會通街都有人用吧@_@
你打得贏只係因為你神..

重裝MODE..咁樣明吧~

舊雲係可以打到~講左~睇開槍時間~CA我無咩用..定格太大..

MASTER同GOD..唔係個個都用得勁~用到神化既未挑過~

不過昨天打果幾部MASTER真係廢到唔知用咩形容好..只會係咁近身N格..
原帖由 無極~ 於 2008-6-27 08:28 AM 發表

大把野打得低god既bc la =.="""
炮西a~z炮a~freedom既ab~wing既a~大把招打得低佢la=.=

我知好多野打得低~不過唔肯定既我就唔會講~

畢竟我只係用V2打GOD..
------------------------------------------------------------------------------
打過ZETA之後~我唔會再打ZETA..全場係咁BC..BC..之後強襲..

覺得輸得好唔低..我只會承認我係輸俾部ZETA..而唔係機師..

原帖由 思艾奈 於 2008-6-28 09:46 AM 發表

重裝MODE..咁樣明吧~

舊雲係可以打到~講左~睇開槍時間~CA我無咩用..定格太大..

MASTER同GOD..唔係個個都用得勁~用到神化既未挑過~

不過昨天打果幾部MASTER真係廢到唔知用咩形容好..只會係咁近身N格..:ro0 ...

睇開槍時間,BB彈都可以破到GOD FINGER(你指既打DOWN GOD一定唔係正面,因為重裝左舊雲可以俾GOD FING破,我成日射舊雲出去都被人破左,如果睇位咁已經唔係招式上既較量,係技術上既較量LA..)
係重裝MODE先有雲之嘛

原帖由 雁音 於 2008-6-27 12:08 PM 發表
v2的確係最快
無錯部部機其實要狗都可以好狗好屈
樓主中pt

佢只係飛得最快,唔係最快
MAS同GOD跑步快過他的@@"

原帖由 地頭虫 於 2008-6-28 12:44 PM 發表

睇開槍時間,BB彈都可以破到GOD FINGER(你指既打DOWN GOD一定唔係正面,因為重裝左舊雲可以俾GOD FING破,我成日射舊雲出去都被人破左,如果睇位咁已經唔係招式上既較量,係技術上既較量LA..)
係重裝MODE先有雲之嘛

係佢上方正面打過去~可以既~你試下

原帖由 思艾奈 於 2008-6-28 01:54 PM 發表

係佢上方正面打過去~可以既~你試下

你平時見到D三強人會點打,不如分享下
@@"
如果WORK既咁個3部禁機可以唔駛禁左去麻@@"

原帖由 地頭虫 於 2008-6-28 07:40 PM 發表

你平時見到D三強人會點打,不如分享下
@@"
如果WORK既咁個3部禁機可以唔駛禁左去麻@@"

1V1..MASTER,GOD都係拉..拉4~5個機位~跳->後S開A->左/右S~A再禁C浮陣~未太過近自己都係咁打~

近既時侯先後S~再睇佢動作~之後我好難講點打喎

FREEDOM既話見到都唔會主動挑吧..都係咁打..數SEED~自己唔入格~佢起格唔中既時侯一定爆SEED~自己即刻光翼~有50%會打中..唔中就後S..之後自己執生..

2打2既唔洗我講..WORK唔WORK..睇大家有無估錯既姐~不過成功係得40%(計自己既成功率)~

我係覺得FREEDOM係難打過GOD同MASTER..後者起瑪都拉到~但係FREEDOM真係同佢估大家下一步會做咩..

其實點講都無咩用..到真係打果陣會唔會咁樣打又係另1回事~

點打既野..都係自己打得多部機就知佢係果刻大約/只可以做既動作..再講都係紙上談兵..

原帖由 思艾奈 於 2008-6-28 09:59 PM 發表

1V1..MASTER,GOD都係拉..拉4~5個機位~跳->後S開A->左/右S~A再禁C浮陣~未太過近自己都係咁打~

近既時侯先後S~再睇佢動作~之後我好難講點打喎

FREEDOM既話見到都唔會主動挑吧..都係咁打..數SEED~自己 ...

freedom要打得好狗的話...真係可以好狗....-_-

原帖由 無極~ 於 2008-6-29 02:47 PM 發表

freedom要打得好狗的話...真係可以好狗....-_-

我非常同意..

原帖由 無極~ 於 2008-6-29 02:47 PM 發表

亂入-.-
freedom爆seed格人,
成日食我nu-gundam招火箭砲-.-
開槍另計

呢隻game最唔平均我覺得只係得3部
神高,master同freedom
另外9小小嘅就係zeta
因為喪走你都幾冇癮...
除左呢4隻之外呢隻game d機都好正常
(其實z唔走都唔係難打,普通機一部)

原帖由 炎之騎士 於 2008-7-7 01:37 AM 發表
呢隻game最唔平均我覺得只係得3部
神高,master同freedom
另外9小小嘅就係zeta
因為喪走你都幾冇癮...
除左呢4隻之外呢隻game d機都好正常
(其實z唔走都唔係難打,普通機一部)

老虎都超走得呢~~~

原帖由 無極~ 於 2008-7-7 08:47 AM 發表

老虎都超走得呢~~~

咁又係呀= =
但老虎個人覺得佢支援能力唔高...
所以佢走果時圍佢隊友就ok~
(當然佢隊友又係freedom,zeta果d又另計=3=)

原帖由 炎之騎士 於 2008-7-7 10:13 PM 發表

咁又係呀= =
但老虎個人覺得佢支援能力唔高...
所以佢走果時圍佢隊友就ok~
(當然佢隊友又係freedom,zeta果d又另計=3=)

MASTER/GOD +老虎....超煩組合...a"a

原帖由 無極~ 於 2008-7-7 10:25 PM 發表

MASTER/GOD +老虎....超煩組合...a"a

係...
你呢個組合真係好煩人=3=
又係會打完成身汗果d組合

原帖由 炎之騎士 於 2008-7-7 10:30 PM 發表

係...
你呢個組合真係好煩人=3=
又係會打完成身汗果d組合

打過卡姐+nt-1未先....仲刺激呀a"a
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 06:28 AM , Processed in 0.049973 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存