2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [GVG] 咩叫屈機機?
返回列表 發新帖 回覆
go

[GVG] 咩叫屈機機? [複製鏈接]

常聽人講 FEEDOM SEED好狗、MASTER格好難避、GOD神掌好勁、老虎插空中好拉打,應該封印佢哂地,咁仲有咩機可以用@@?

GP03S? 用索導爆拉死對手?
WING ZERO? 放仔邊射邊起飛唔理對手感受?
V2? 拉住對手有我走冇你打?
重炮手? 射你40飛睇你點埋身?
GP02A? 打DOWN對手原地放核彈秒殺?
1000COST? 屈人地打死6次血換血都底?

計下計下冇咩機用左唔會比人話狗........(唔通真係只比人用 元祖高達 VS 突擊/脈衝高達= =?)
有人講得o岩,"呢個世界冇狗機,只有用狗招o既狗人"

暫時以我所知升級機有6強
另加一部強勢機
升級機係freedom,master,god,zeta,老虎,紅渣
強勢機就係卡仔
@O@
wing zero有得放仔嗎@@"
V2要走都唔係咁易吧@_@遇到GOD同MASTER都係走唔到@_@
重炮手招AC都唔追既....我反而怕佢壓豆多D..
GP02同對手玩心理:P要估下對手係唔係即刻起身@_@

放仔=CALL 同伴 (A+B+C)
V2有心走,用咩都追唔到(記住有光之翼)
重炮手狂STEP放彈唔使壓彈都比佢玩死 (仲有迴旋跳= =)
GP02喔......真係識屈o既你點起身都會冇一隻= =

原帖由 shing388 於 2008-6-26 03:53 PM 發表
放仔=CALL 同伴 (A+B+C)
V2有心走,用咩都追唔到(記住有光之翼)
重炮手狂STEP放彈唔使壓彈都比佢玩死 (仲有迴旋跳= =)
GP02喔......真係識屈o既你點起身都會冇一隻= =

我仲以為你指放仔是指浮遊炮添~
下..V2慢過ZETA同埋GOD同埋MASTER?=.="平時我用V2向後走都唔夠MASTER雞仔跑行得快....次次都俾佢追到埋黎...

點解我用重炮狂STEP都被人用GOD FINGER破晒D彈仲要渣中我既...
0.0"
GP02招核彈真的不錯既,如果回復時間短D就好^_^"

樓主所講既都係1打1 問題....

見到咁未唔好打囉!

去d 2vs2 場!  好多大場都係2vs2  ..無人玩1vs1 的。

2打2係無野屈的... 只要你合作...2部 初代都屈死人-_-熊貓見過...

我所講o既係1vs1

仲有就係......我係話如果禁左大家口中o既屈機,咪又係會有其他機比人話狗要禁埋= =?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 shing388 於 2008-6-26 05:53 PM 發表
我所講o既係1vs1

仲有就係......我係話如果禁左大家口中o既屈機,咪又係會有其他機比人話狗要禁埋= =?

1on1最好一齊拉到夠鍾wa kakaka

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實無話邊個狗既,只不過係每個人打法唔同.
每個人對輸贏既睇法唔同.

1on1最好同熟人打,因為最起碼唔會拉到time over=0=

1打1的話我會殺電腦
無所不用其技
你用1000COST的話完全唔需要理你感受
30秒殺基本上真係無乜可能
紅渣,渣古改,老虎呢D更加之難
你用1000COST黎挑人無理人感受,我又可需理你感受?
我入錢...我點打係我既事!你唔鍾意可以唔入錢
電腦係我既條COST係我既你理得我做乜

試過有人用老虎鳩走
我用MK-II~你咪走囉...我無限子彈
我睇你部電腦可以死幾多隻
你1500機我殺你4部就夠數
你咪睇下我180秒+部電腦夠唔夠殺你4隻電腦囉

原帖由 zorelangrisser 於 2008-6-26 07:38 PM 發表
1打1的話我會殺電腦
無所不用其技
你用1000COST的話完全唔需要理你感受
30秒殺基本上真係無乜可能
紅渣,渣古改,老虎呢D更加之難
你用1000COST黎挑人無理人感受,我又可需理你感受?
我入錢...我點打係我既事!你唔 ...

個陣seed-d...試過剩係俾人捉住隻仔黎打...-.-""
完全無視我...=.=因為佢用炮西...我用劍西-.-

1on1 我好少打到time out= =
1000機,我開打之後會話,kill你3機就開電腦
唔夠時間好多時係因為d人唔敢開格

原帖由 sunny831 於 2008-6-26 09:55 PM 發表
1on1 我好少打到time out= =
1000機,我開打之後會話,kill你3機就開電腦
唔夠時間好多時係因為d人唔敢開格

係值吾值得既問題~
老虎為例~1千機~但係有接近3千機既攻擊力~格錯你一下~俾你入番下~點計都計吾著-.-

原帖由 地頭虫 於 2008-6-26 04:44 PM 發表

下..V2慢過ZETA同埋GOD同埋MASTER?=.="平時我用V2向後走都唔夠MASTER雞仔跑行得快....次次都俾佢追到埋黎...

V2係可以拉得開MASTER既~拉開..後S開A(最好係地上)~之後捉準o的a/a+サブ~down

佢跑過黎~你開槍~佢打關斗你已經可以再後s..之後就計佢無BOOST既定格~

只要打得多(用得多)MASTER~就知佢點起格~唔難"拉"..(對自己無信心既話..打master/god唔好鬥格..除非你睇得出佢唔多識用/入格)

另外..光翼用得好~無BOOST既時侯用係可以避格/槍..且V2既機動力係高過ZETA架~會覺得慢過ZETA只係ZETA有MA MODE..

點解我用重炮狂STEP都被人用GOD FINGER破晒D彈仲要渣中我既....

爆熱GOD FINGER中既GOD近乎無敵..格佢會比佢捉住~雷射槍無效(反射?)

我只係知V2アサルトバスターモード既A可以打DOWN佢(用V2多..)~

所以對手用既時侯~你都係特格罷~

原帖由 無極~ 於 2008-6-26 09:46 PM 發表

個陣seed-d...試過剩係俾人捉住隻仔黎打...-.-""
完全無視我...=.=因為佢用炮西...我用劍西-.-

鬥快殺電腦...!!
我用MK-II完全無需要留手...不停3槍3槍
你番黎救機我就掃到你訓低
再唔係鬥快殺電腦囉~
我睇你老虎快定我快

原帖由 思艾奈 於 2008-6-26 10:48 PM 發表

V2係可以拉得開MASTER既~拉開..後S開A(最好係地上)~之後捉準o的a/a+サブ~down

佢跑過黎~你開槍~佢打關斗你已經可以再後s..之後就計佢無BOOST既定格~

只要打得多(用得多)MASTER~就知佢點起格~唔 ...

我唔知日文係乜....
淨係知V2舊雲 GOD招掌係頂得住
得儲氣炮係頂唔住...(親身經歷= =)
咁易打得WIN MASTER跟GOD...呢2部機就唔會通街都有人用吧@_@
你打得贏只係因為你神..

原帖由 zorelangrisser 於 2008-6-26 11:35 PM 發表

鬥快殺電腦...!!
我用MK-II完全無需要留手...不停3槍3槍
你番黎救機我就掃到你訓低
再唔係鬥快殺電腦囉~
我睇你老虎快定我快

用mk-2梗係炮裝正-.-""一下就down~又夠痛
如果用槍裝~其實第3槍射吾射都無問題...因為第3槍其實攻擊力好低~不如玩放生好過la""'
不過mk-2最型都係super無飛機下開格~超正!!!"

原帖由 思艾奈 於 2008-6-26 10:48 PM 發表

只要打得多(用得多)MASTER~就知佢點起格~唔 ...

大把野打得低god既bc la =.="""
炮西a~z炮a~freedom既ab~wing既a~大把招打得低佢la=.=

v2的確係最快
無錯部部機其實要狗都可以好狗好屈
樓主中pt

原帖由 無極~ 於 2008-6-27 08:25 AM 發表

用mk-2梗係炮裝正-.-""一下就down~又夠痛
如果用槍裝~其實第3槍射吾射都無問題...因為第3槍其實攻擊力好低~不如玩放生好過la""'
不過mk-2最型都係super無飛機下開格~超正!!!"

少用炮裝你會知道點解用mk-ii
用炮裝你不如用z...

原帖由 無極~ 於 2008-6-27 08:28 AM 發表

大把野打得低god既bc la =.="""
炮西a~z炮a~freedom既ab~wing既a~大把招打得低佢la=.=

正面炮西a...同freedom ab都唔得...試過好多次
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:42 AM , Processed in 0.037223 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存