2000FUN論壇

搜索
go

[轉貼] 職業技能 [複製鏈接]

弓手:
共有128sp呀~學左狂暴lv1唔洗洗技
穿甲箭(0sp):屈戰技~
擒天射月(2sp):有用技@@
回天箭舞(2sp):大技降防@@團戰最好~
活氣調神(4sp):建議加爆,由於弓手打戰士用普攻唔痛...而且要打持久戰,,,所以咁樣先夠cp用,打ec同盜賊都用佢好d
火焰箭(6sp):加爆,屈法師,,,扣hp又扣mp
定身(8sp):加爆,屈機技
戰矢強擊(8sp):點爆,弓手最勁的會心
奪魂飛射(8sp):加爆,,,屈法職,,,用唔到技姐係威力大減
準心偏離(8sp):加爆~當定身用完就要用呢招盡量避免被戰同盜打中,,,弓防比較少~但要學病毒lv4就冇計~
鎖定射擊(10sp):加爆~多左sp學埋去...連續攻擊~
魔法箭(10sp):加爆~屈戰最正
泣血箭(12sp):加爆,最高lv一次扣86hp
迅捷反射(15sp):加爆~感激天神提供準確資料
病毒箭(15sp):加爆~打一下+多d傷害梗係學啦@@
精準光環(15sp):有sp梗係加爆@_@
濺血lv2(4sp):用處只為點奪魂
祕笈技唔洗sp點@@有就緊係學哂啦~
pk方式:入場先用戰矢+活氣,然後定身,泣血,火焰,最緊要係跑開,定身未回完就可以用準心/奪魂(睇係咩職),但最重要係對方未定個時射1箭/出1技就好走....尤其打戰你唔走佢扣扣下都扣死你,,,直至事但一個死左

已有 2 人評分Good 收起 理由
258852 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
rickysun1993 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

EC:
1-81lv:
神聖祝福lv1(2sp)
神聖干預lv1(2sp)
聖光盾lv3(6sp)
定身術lv4(8sp)
聖光譴責lv4(8sp)
聖光之鏈lv4(8sp)
聖光結界lv4(8sp)
生命復甦lv4(8sp)
聖療術lv9(18sp)
70-80技(15sp)
總共係83sp......而80lv有88sp!
82lv可以洗技學聖光打擊那d技@@因為醫c d高lv技實在招招有用(輝耀爆發唔好點~)><個人覺得唔學唔得~
如果有咩意見我願意接受並作出更改^_^
82-100lv(洗技之後...100lv=128sp~):
言靈術(0sp):100%既奪魂(弓手技)...仲要物理都魔法都可以cut-0-...唔洗sp梗學
聖光照耀(0sp):唔洗sp...能力相等於戰既迅擊
神聖救贖(0sp):唔洗sp...而且仲可以收錢救人Xd(講下笑...別插 )
神聖祝福lv1(2sp)
神聖干預lv1(2sp)
聖光盾lv3(6sp)
定身術lv4(8sp)
聖光結界lv4(8sp)
聖光之鏈lv4(8sp)
箴言盾LV3(10sp):好用啊@@可以幫隊友加!
聖祐結界LV3(10sp):超屈機-0-禁定身、禁睡眠、禁束縛...仲要300秒-0-問你死未-v-...
聖光打擊lv3(10sp):100%命中既聖光譴責!?
神聖彗星 LV4(15sp):超屈機大技...全屬性大幅下降
女神祝福 LV4(15sp):全部屬性「↑↑↑」!加埋上面招大技...玩哂-0-
生命之泉 LV4(15sp):聖光之鏈+聖光結界混合版@@
聖療術lv9(18sp)
總共127sp呀!!!睇返覺得ec d技好屈機-_-...下下都幾百秒~定身都幾十秒啊!各位ec要努力!可能你地會覺ec難升...但係升高左可以有好大成就!
rickysun1993 + 1 感謝分享!

賊仔:
盜賊(下列共127sp):
升到去80幾90幾= =咁就真係黑夜中的迅影殺手...秒左你都唔知咩事-v-
蠍毒刺擊lv1(0sp):毒技梗要學~
迷魂毒霧lv1(0sp):miss梗= =
招式封印lv1(0sp):死未= =連戰都攻擊慢哂~
毒擊亂舞lv1(2sp):大範毒,pk/團戰隨時死左幾個法師都唔知,對戰士亦都夠屈機
通體麻痺lv3(6sp):加爆,呢招屈戰好用,用左毒用埋呢招屈佢...但係要回好耐....
閃影步法lv4(8sp):加爆~打怪似乎唔多好用,但係pk一流,有套敏裝直情miss都miss到人地喊
影縫lv4(8sp):加爆,配合潛行天衣無縫,注意既係要將d「小你飛刀」同雙兵放快捷鍵
閃影刺lv4(8sp):加爆,影縫未回仲有機會定住對方
毒刃lv4(8sp):加爆,六職中最毒係盜賊,,,,有左呢招,即使物攻打戰唔痛,,,持久扣血都扣到佢七彩
傲氣狂怒lv4(8sp):加爆...盜既會心僅次弓少少!
偷襲lv3(10sp):加爆啦.....屈哂機= =冇野好講~
範圍影縫lv3(10sp):加爆大定啊= =好正
傳染病毒lv3(10sp):加爆...團戰好用= =
瞄準破綻lv4(15sp):加爆~
封喉lv4(15sp):加爆...無法出招+扣血...可能就咁俾人秒左~
潛行lv2(4sp):配合影縫/閃影定人,,,lv2就可以用完再回...
快意擊lv2(4sp):加到lv2學毒刃
蘊氣心流lv3(6sp):夠用完再回~~盜同弓出技好重要,尤其打戰士要持久
破甲攻擊lv2(5sp):唔夠sp...
pk方式:先用傲氣,蘊氣同閃影,用埋潛行,然後用影縫,即時轉武用毒刃同通體,通體拖夠就用影縫,影縫未回完就用閃影,,,如此類推,直至屈死
另百日提出潛行後先出毒 , 再出閃影 , 最後再出通體
凍提出用影縫時LOAD完即刻換雙兵...攻擊就會=係雙兵既攻!咁樣就可以完全發揮潛完之後第1下既威力!
rickysun1993 + 1 感謝分享!

希望博得羊仔大大 +精
問過各職高級人士得來的資料 希望沒有白費
已有 1 人評分Good 收起 理由
rickysun1993 + 1 我覺得佢唔會=[

總評分:  Good + 1   查看全部評分

^^
當然要加精華啦~~
雖然職業未齊 , 不過所說職業都好詳細
遲下再轉到精華區 , 先讓其他會員參閱^^

我遲d 幫你問埋 其他職~.~ 仲有冇精+先

好明顯係偷官壇果個學技啦你= =
咁冇品架
好心你貼落黎呀,都加返句「以下內容係轉貼」啦
仲比人加「good」同精華咁過癮
乜原來依度冇話轉貼落黎既野要加「[轉貼]」架...
唉.................................................................................

原帖由 ║丟『架』… 於 2008-6-29 12:34 AM 發表
我遲d 幫你問埋 其他職~.~ 仲有冇精+先

到時亦會加精華(如果內容實用^^)
原帖由 xdxdlam 於 2008-6-29 09:28 PM 發表
咁冇品架
唉................................... ...

首先 , 不論是自創或轉貼 , 只要對會員有幫助 , 亦會加精華 , 以方便會員參閱(因會轉至精華區)
另外 , 如果是轉貼 , 標題亦需要顯示 , 如果其他會員提供該網頁給我 , 我會代為更改標題

原帖由 一羊仔一 於 2008-6-29 10:19 PM 發表

到時亦會加精華(如果內容實用^^)

首先 , 不論是自創或轉貼 , 只要對會員有幫助 , 亦會加精華 , 以方便會員參閱(因會轉至精華區)
另外 , 如果是轉貼 , 標題亦需要顯示 , 如果其他會員提供該網頁給我 , 我會代為 ...

係咩
咁我pm晒d link比你囉
仲有我真係未見過呢d咁既版主
有會員投訴明明個內容係轉貼..都唔加「轉貼」2字
版主仲要咁大聲係度講野
講到自己好似冇錯咁
唉............................

原帖由 xdxdlam 於 2008-6-29 10:27 PM 發表

係咩
咁我pm晒d link比你囉
仲有我真係未見過呢d咁既版主
有會員投訴明明個內容係轉貼..都唔加「轉貼」2字
版主仲要咁大聲係度講野
講到自己好似冇錯咁
唉............................

如果對你造成不便 , 萬分抱歉
因為我希望能夠正確處理 , 所以要求有網址才更改
以避免造成誤會

最後亦感謝你提供資料 , 讓事情解決

唔該哂 羊仔=]
搞到你比人 暗罵左

抱歉

原帖由 xdxdlam 於 2008-6-29 09:28 PM 發表
咁冇品架
唉................................... ...

官壇有?

原帖由 ║丟『架』… 於 2008-6-30 10:19 AM 發表

官壇有?

緊係有啦= =
x古同官壇都有啦
同一個人貼呀嗎
你以為我冇上到??
洗唔洗咁大隻紅字?
官壇同x古都有..好出奇?

^^
大家請討論回曙光問題
至於 , 如果再有類似問題 , 可以PM我報告

對你造成任何不便 萬分抱歉。

仲以為有乜大不了
小小事就嘈
偷偷聲咁難聽

算吧 睇黎佢潛左水

原帖由 ║丟『架』… 於 2008-7-2 10:29 AM 發表
算吧 睇黎佢潛左水

我潛左水?!
你真係幾好笑下wo
唔得閒上就叫潛水..
咁論壇咪好多人潛晒水!?
仲有我不嬲都係小上呢個壇
咁鍾意嘈...終天打過呢

郁d就打過 你好好打?
好打就約成龍打場

請停止罵戰 , 否則封Post處理
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:05 PM , Processed in 0.035443 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存