2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 天外Online 收費站 所有人請幫幫手 暗殺乂殺手 , 蒼影 , 卍東方無崖 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: *小星*
go

收費站 所有人請幫幫手 暗殺乂殺手 , 蒼影 , 卍東方無崖卍 滾入黎 更新了 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

如何幫到你我可以比佢電話呀個d比你架~不過如果要既話要等下~我要d時間搵

咁我舉個例,以下係假設,勿對號入座
人物,鳴海步,A君(同鳴海步係好友),殲滅天使(收A君AC既人)
故事
鳴海步同A君識左好耐,半年前係天外寄左一封信俾A君
內容係:A君唔該幫我開黎掛技,ac係love密碼係you
這封信一直沒有刪除,而且在半年間都有一直幫鳴海步掛技
直至最近.....A君突然放AC(因為唔記得刪除個封信)
放左俾殲滅天使,殲滅天使收到AC後看到信箱有封嗚海步AC信
於是就爆左鳴海步既AC

以上故事

如果A君有刪除個封信,
又或者鳴海步無寄到個封信而係由其他方式話俾A君知
咁試問殲滅天使傱如何方式得知鳴海步既天外AC?
難道殲滅天使同A君係同一人?

其實上面講既野~前面個post我已經明晒

笨欣冷靜d~又唔係你比人爆ac~唔好見人就尸月 3==

原帖由 殲滅天使 於 2008-6-30 08:42 PM 發表
咁我舉個例,以下係假設,勿對號入座
人物,鳴海步,A君(同鳴海步係好友),殲滅天使(收A君AC既人)
故事
鳴海步同A君識左好耐,半年前係天外寄左一封信俾A君
內容係:A君唔該幫我開黎掛技,ac係love密碼係you
這封信一直 ...

一甘講就明曬了

原帖由 AR敏x) 於 2008-6-30 09:43 PM 發表

一甘講就明曬了

你明就太好了....

但我所假設既A君並沒有指明是誰.切勿對號入座

鳴海步會被爆AC,我也很同情,因為他是晴空小頭嘛
很怕隨時被踢出族中(純粹開玩笑)

我真的很同情鳴海步,但究竟是如何被爆AC
我十分關注這一點

例如很好  gd~  - -v

原帖由 跆拳月獅 於 2008-6-30 03:43 PM 發表

我喜歡你呢句
著少衫d預左要比人強姦
帶了錢出街預左比人打劫
樣衰預左比人尸月 3

咁你不如說你上得網預左比黑客入侵~任比人爆ac
你呢句太正~~小弟拜服 ...

其實我真係冇乜同情心 ...唔識講 :: (吓 你比人爆左 ac,啊, 好慘啊)
自己比 ac人,而家比人爆左,  根本就係自己做成的,
而家上黎..我唔識同情..講d安慰說話
出街唔鎖門..之後唔見左野, 就周圍同人講, 我比人偷晒d野.好慘啊,
已有 2 人評分Good 收起 理由
閻‧魔 + 1 精品文章
Zz笨影zZ + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 2   查看全部評分

第1 我幾時有講過好慘"? 你自己好有幻想力=]
第2 我唔需要任何什麼安慰 , 我想大家認清楚呢條友
第3 我被爆ac 跟本唔系嗚海步ac, 系乂天野睡星乂 , 你呢D發雞盲睇錯字 又黎一個亂估

我報唔報 另一會事 , 如果我無計錯數 人地D野加埋值2億近 , 我賣哂現在ALL野都夠補數
如果now呢個POST 變成罵戰 , 可以關POST 也可以DEL / 沉底
QQ ALL 既幫手

其實都只係想幫人=口=......
搞搞下變到咁

原帖由 跆拳月獅 於 2008-6-30 03:43 PM 發表

我喜歡你呢句
著少衫d預左要比人強姦
帶了錢出街預左比人打劫
樣衰預左比人尸月 3

咁你不如說你上得網預左比黑客入侵~任比人爆ac
你呢句太正~~小弟拜服 ...

預左 == 機率好大
著少衫d預左要比人強姦
帶了錢出街預左比人打劫
上得網預左比黑客入侵~任比人爆ac

即係....你都好.慘.. 成日咁黑仔先要預左...(我應該唔會頂左)咁少的機會都出現在你身上,我會同情你的
比ac 人 同 出街唔鎖門 , 之後比人偷野的機率都好大, so 要預左,唔覺得有乜咁大件事..

呃完post
而家講正經事,我想知d警察點查 ?(我唔識點處理)
萬一 爆你ac果人死唔認係未經你同意囉左你d野, 點算 ?
佢話係用一個低價/hkd 收左你 d 寶, 而家你想囉返 ,各汁一詞 ??(中立,要信證據)
而家d寶係佢度, 點證明係你的 ? 你有你講, 佢都係.(我唔識你地兩個人,都唔知信who好)
+9 eq 你話 係你沖的, 佢都可以話佢自己沖, 你有影相 沖 + 9 時 ?
如果真的有方法證明真的是你d 寶, 又要用 幾多人力物力時間去查(要查乜乜紀錄) ?  上網遊戲..爆ac/呃寶 每日好似大把發生, 唔止天外..
以上我所問d野, 唔係幫佢/你,  因為我唔知警察會點去查的流程,如果再加上你 同佢各汁一詞, 唔可以話識你就肯定d寶係你的, 要證據...

原帖由 邪魔外道 於 2008-7-1 01:55 AM 發表
呃完post
而家講正經事,我想知d警察點查 ?(我唔識點處理)
萬一 爆你ac果人死唔認係未經你同意囉左你d野, 點算 ?
佢話係用一個低價/hkd 收左你 d 寶, 而家你想囉返 ,各汁一詞 ??(中立,要信證據)
而家d ...

呢個..我或者可以強出頭解答一下...

照我所知 :
1.事主 確實當時冇on line 同比過 ac+ pw 人地 代開..

2.云起 係可以應 警方 要求底下check 到當時 事主ac 係比邊一個上網 ip 開過....

3.從 上網 ip 係 check 到 上網人 位置....

4.云起 係可以應 警方 要求底下check 到當時 事主 ac 內有咩物品 同 點樣比人提走..

5.每隻 hero 都有1 個獨立析別數字代號,亦即係同樣係 明仔(所有內容相同)唔等於同一隻 明仔....

6.袛要 事主 唔怕煩 同 等得耐,報警 係可以幫 事主 羅得番失去既相同物品,
   至於比人拆左既專...嘿嘿嘿....沖過吧~~~~

原帖由 *小星* 於 2008-7-1 12:30 AM 發表
第1 我幾時有講過好慘"? 你自己好有幻想力=]
第2 我唔需要任何什麼安慰 , 我想大家認清楚呢條友
第3 我被爆ac 跟本唔系嗚海步ac, 系乂天野睡星乂 , 你呢D發雞盲睇錯字 又黎一個亂估

我報唔報 另一會事 , 如果我 ...

第3有d吾岩..佢吾系話你個ac系嗚海步~0~
佢系講個例子

原帖由 ameba 於 2008-7-1 08:09 AM 發表

呢個..我或者可以強出頭解答一下...

照我所知 :
1.事主 確實當時冇on line 同比過 ac+ pw 人地 代開..

2.云起 係可以應 警方 要求底下check 到當時 事主ac 係比邊一個上網 ip 開過....

3.從 上網 ip 係  ...

ip <---如果佢係網吧先爆ac呢 ?
每隻 hero 都有1 個獨立析別數字代號 <---只可以證明英卡係惟一,
除非要紀錄張英卡 幾時出世,當時所在 的ac,證明真是你打到/開到
貼圖 <----可以證明張卡係who ? 我借左英比人, 人地影左張相, 咁張英卡就再唔係我 ?
問題係.點解比人爆過ac , 對防比人爆ac 的認識冇升 lv...
太多 天真無邪小莓妹 啦, 相信天外個個都係好人,比ac人地會幫你升 lv
照我所知比人爆 ac  :: 第一比 ac人地, 第二交易雲起,人地隨時可以改返pw, 第三 係網吧,裝左d野,可以紀錄,你輸入過的pw

原帖由 邪魔外道 於 2008-7-1 09:12 AM 發表

ip <---如果佢係網吧先爆ac呢 ?
事主 唔好彩了..@@
每隻 hero 都有1 個獨立析別數字代號 <---只可以證明英卡係惟一,
除非要紀錄張英卡 幾時出世,當時所在 的ac,證明真是你打到/開到
事主 ac 內既 hero 都有獨一析別數字代號,即係話..任你丟落地再用第2個人汁 再轉冇數次手,都搵得番你戈隻
貼圖 <----可以證明張卡係who ? 我借左英比人, 人地影左張相, 咁張英卡就再唔係我 ?
袛可以証明 hero 內容唔等於係你 戈隻
問題係.點解比人爆過ac , 對防比人爆ac 的認識冇升 lv...
太多 天真無邪小莓妹 啦, 相信天外個個都係好人,比ac人地會幫你升 lv  
照我所知比人爆 ac  :: 第一比 ac人地, 第二交易雲起,人地隨時可以改返pw, 第三 係網吧,裝左d野,可以紀錄,你輸入過的pw
唔好成日掛住 你的天真啦..掛到出晒口...好漏呀..

報警 <-----我估d差人都係,接左就算
警察會為左你果..幾億天錢..用咁多人力物力時間去查 ?(有d得不償失)
如果係 幾億 hkd 就唔講法.
肥牛比人爆左 ac, 2年了, 都冇聲氣, 我諗肥牛次次打電話去問,都係答 :: (我地而家查緊/追返你d寶/ ac 之類說話)
對唔住. 我可能太多野講, 冇計.而家冇得玩天外 太得閒.

原帖由 ameba 於 2008-7-1 09:24 AM 發表

而家問題係..要證明, 爆 ac 果人 用唔正當手法 囉佢 d 寶...
唔係查張英卡去左邊 ?(查到又點樣,要證明佢係偷先有用)
如果爆ac果人,將佢d英 掉落地,再用自己ac係地下汁, 會唔會有交易紀錄 ?

岩嫁喇-3-報警拉左佢
我都比人爆過 但都廢時去報警
-3-差佬做到d乜野
就係話會跟進同調查
之後就不了了事

原帖由 邪魔外道 於 2008-7-1 09:40 AM 發表

而家問題係..要證明, 爆 ac 果人 用唔正當手法 囉佢 d 寶...
唔係查張英卡去左邊 ?(查到又點樣,要證明佢係偷先有用)
如果爆ac果人,將佢d英 掉落地,再用自己ac係地下汁, 會唔會有交易紀錄 ?

照我所知 :
1.事主 要確實當時冇on line 同 曾經比過 ac+ pw 人地 代開..
即係表示 當時 開 事主ac 既人 就係 爆ac 人..

2.云起 係可以應 警方 要求底下check 到當時 事主ac 內所有物品 , 點樣比人提走 同 去向..

3.正如你所講...案件有分 急 同 唔急,唔急既定義由辦事人厘訂.....

唔急 那喎...等下啦....就算年幾2 年 都一樣走唔甩.......

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:08 PM , Processed in 0.036754 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存