2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 夏ser~id宏宏,綿花糖,LAN(元素加魔c)酷愛搶怪A_A? ...
樓主: 無限恐怖
go

夏ser~id宏宏,綿花糖,LAN(元素加魔c)酷愛搶怪A_A? [複製鏈接]

原帖由 ka-ming 於 2008-7-3 10:59 AM 發表

我自己都係玩弓,1樣有比同行搶過
不過仍然都係魔系搶得多囉,佢地好多都見1隻就落1下技
根本就唔理隻怪係咪有人打,就完打剩小小血都希望搶番1半經番黎

唔..伊d就真係睇人品啦...
不過有時由另外一個方向走埋黎果陣未唔到人
所以就真係一個雷打落去=口=
如果d怪頭上整條血咁就好啦=口=

不過有d 元素魔攻真係上左人身就當人地盲咁= =
我自己一個人升果時明明已經放緊雷...
佢地仲要係我放到一半果時打-口-

講番樓主...似乎頭果幾頁d人都好平心靜氣
反而樓主d語氣比我有種無禮貌的感覺...囧

原帖由 女商之領導者 於 2008-7-3 01:26 PM 發表
我就真係覺得好好笑囉....
本人就差唔多玩哂全部職...升多幾個70就玩生產...
我玩左咁耐...俾人搶就真係好多
用劍騎盜個陣...真係俾人搶到咩咁..但係轉左弓同魔法...就成日俾人話搶
其實我想問下戰士的朋友
魔法 ...

對唔住,,我都玩曬全部職,,我明魔C既野,,唔洗你多講,,謝

原帖由 望月希~ 於 2008-7-3 06:30 PM 發表

唔..伊d就真係睇人品啦...
不過有時由另外一個方向走埋黎果陣未唔到人
所以就真係一個雷打落去=口=
如果d怪頭上整條血咁就好啦=口=

不過有d 元素魔攻真係上左人身就當人地盲咁= =
我自己一個人升果時明明 ...

禮貌要睇下對邊個人用LO,,唔通對住唔講理既人要同佢客氣a_a?
IF係,,SOR,,我做唔到

原帖由 火焰龜 於 2008-7-3 01:10 PM 發表
我地魔攻c1job招野5lv要唱3.5秒架=.=我唱緊你就走埋泥打我又停唔到你就梗係以為我搶=.=
下次唔該計下時間=.=如果你打怪超過3.5秒就即係佢搶(當然要睇佢出咩- -)

你係咪冇眼,,定係盲?我話打怪已經打左一半法師先至出招,,,出招=岩岩施法唔係放技,,同埋我有講暗術咩?

笑傲無雙

原帖由 無限恐怖 於 2008-7-2 04:54 PM 發表
有個ID叫宏宏既人,,由火山搶怪搶到地牢,,搶足3日,,咩事- -?

有叫ID叫siu櫻既人,,,覺得搶怪係應該-__-"

夠竟搶怪係咪應該架呢?呢家我都開左個40lv法師準備@@

做劍士打打下怪無啦啦有下雷打落隻怪到,,除左講句 ...

首先,你可唔可以講出你係玩邊個server呢?
因為,如果兩個server 都有同名ge 人,咁你可能會鬧埋無辜ge 人......
岩岩睇你個標題ge 時候嚇左一跳,心諗我邊度有搶怪呀?
仲要係火山tim~我都唔打火山ge~
原來,唔係我,但係個名好似我個名...
佢係綿, 我係棉...
你標題度列舉左幾個人名~
佢地分別係咩職業ga?係魔法系?佢地點搶你怪法?
你可唔可以詳細d 講...
你要講詳細d 我先可以客觀地評論~

搶怪是常有的事~其實這種事是不能放任的~
有時在不同的情況有無限的可能~
還真的要問~當樓主不小心搶了別人的怪~
會對別人說句對不起嗎~?雖然被人搶了三日~
任誰都會氣上心頭~但希望在論壇裡~
不要把個人的怒氣記在回復的大大上~
任誰都有自己的意見~樓主是有義務把問題向正確的方向發展的~
就像樓主想別人尊重~也希望尊重別人的正面回復~

可止搶怪, 拖火單被人撞死都有啦,仲唔止一次添

就因為我係單練o既小冒險者就應該受人欺凌? 可悲到連同樣職業o既人都要咁樣欺凌弱小?

佢最後"88 走好了 不送"令我懷疑佢係港人定台人
(當然港人白目數量比較多係事實, 因為香港玩online game o既年齡層較低,文化水平亦都較低)

但點都好尼個世上總係有尼種人, 係網絡度做下壞事幾爽, 反正唔洗負責任

然後估計出到社會就係受盡人鄙視同欺壓

好在我現實生活幸福又美滿,先唔會因為尼d人而唔開心

原來係咁既@@~~~~~~~~~~~

原帖由 satery1984 於 2008-7-4 02:35 AM 發表
搶怪是常有的事~其實這種事是不能放任的~
有時在不同的情況有無限的可能~
還真的要問~當樓主不小心搶了別人的怪~
會對別人說句對不起嗎~?雖然被人搶了三個小時~
任誰都會氣上心頭~但希望在論壇裡~
不要把個人的 ...

唔只3個鍾,,係3日@@"
我開呢個post唔係為左出氣,,係為左等某d愛搶怪既玩家反省下自己冇恥自私既行為

原帖由 tindoross 於 2008-7-4 02:56 AM 發表

就因為我係單練o既小冒險者就應該受人欺凌? 可悲到連同樣職業o既人都要咁樣欺凌弱小?

(當然港人白目數量比較多係 ...

good point,,年齡低係真既,,就好似個宏宏咁,,,8歲既玩家,,,,但8歲已經咁鍾意搶怪,,orz

原帖由 miffy0901 於 2008-7-4 01:44 AM 發表

首先,你可唔可以講出你係玩邊個server呢?
因為,如果兩個server 都有同名ge 人,咁你可能會鬧埋無辜ge 人......
岩岩睇你個標題ge 時候嚇左一跳,心諗我邊度有搶怪呀?
仲要係火山tim~我都唔打火山ge~ ...

哦,搞掂,,其實綿同棉我都唔記得係咩字,,可能係你啦,,如果係你,,希望下次見到你既時候唔係做緊d愚蠢行為引我笑@@"

個post有7成玩法系都幫住D法師-_-膠到震
法系遠攻既,劍士近攻既,點搶呢請問?
D人講野又9唔塔8,又話"比人搶怪就亂開post"<<依句野你用個廢黎講?
人地樓主講明比人搶足3日,唔係唔識睇字ar?比人搶3日,果條宏宏既on9都幾有品wor
我只係想講,"有部份"法系既以為依人身就可以為所欲為,冇人知你係who lor
樓主都打埋人地個名,居然仲有D傻仔話"唔係所有法系都係咁ga~"<<笑死
我隻劍士41就組1祭去地牢左下爆水喪玩雷霆,果陣我都成日比人搶,雷霆一下,無啦啦有粒雷劈落黎,咩事呢?
我打緊隻怪,假如有其他跑手經過我隻怪旁邊,有80%機率會見到隻怪下面無啦啦多左個魔法陣

樓主放心啦,你咁憎D法系,就升高D LV,第時謎團/遺跡,D法冇FD帶跟本冇人肯組佢,單刷火雞到JOB40啦
另外前兩日我去下謎團散下步,諗住消下謎團任,點知個場度有兩隻弓手
仲見到有人話"D弓手咪撚搶啦",,笑死,之後我開劍達打幽浮,打左3成血,就有隻弓手射N支箭過黎,我唔Q知乜技啦
唔知點解D GAME做得弓手既都好鐘意搶怪,唔係歧視職業,而係物以類聚
就算20個有1個弓手唔會搶怪都冇用,目前我係謎團未見過有弓手唔搶怪既,雖然唔係成日見到有弓手(少人做?or D無品人都走哂去做弓呢?)
D法系仲仆街,我打緊隻海盜B,無啦啦隻海盜下面又多個魔法陣...咩事?

唔好同我講近戰搶你地法師D怪啦,跟本冇可能,你用Lv1既話邊個夠你搶呀?
話近戰搶到人怪既人都on79

我黎講句我自己既個人原則 希望有人共鳴
我係玩夏ser魔攻既 我呢個星期都係火山升
情況1-幾個法師同一時間見到隻怪~按技能去打隻怪~我覺得合情合理~每個人都想升快d~所以都唔算搶怪
情況2-我用闇力lv5(唱詠3.5秒)~唱到一半多時~另一個魔攻用黑血lv1(0.5秒唱詠)~當同類事件發生幾次後(有時我lag機都會無意搶人地怪~之後我會立即講sorry)~那就是明顯既搶怪~之後當我以後見佢打怪都會搶佢怪
情況3-當我見一個戰士接近隻怪時~我都會照打~除非佢已經用左技能(例如用左atk speed up)~我先唔會打

法c系原則係邊個唱詠先就係邊個既~而戰c同法c我都係靠互相體諒為原則
呢個星期有2個叫 [蘿莉是用來中出的]同[x伯待(forgot)]係咁做情況2既事

原帖由 阿拉蕾 於 2008-7-4 06:16 AM 發表
D人講野又9唔塔8,又話"比人搶怪就亂開post"

當你做法師做康康任比戰士搶你就知道你應該知道計第一下,放大技果時怪就被打一下 有心搶果D先用1lv吧....低lv仲可以搶,去到高lv地圖下下都要用3-5lv技,我法師試過比敏劍開逹人,我未放法就秒左怪,唔係就扣左一半血

我su同f系都有玩,所謂既反應時間!?無可能人地打怪打到一半你先有反應嫁下話- -?

同埋...樓主個情況...好明顯個su系想每隻怪都打下啦...有咩理由次次都反應時間ar-_-

好多回覆都好長@@~~~~~~~

原帖由 tindoross 於 2008-7-4 02:56 AM 發表

(當然港人白目數量比較多係 ...

我都係單升XD
不過TEAM都唔夠我黎
60+5杖  + 紅色泰斯曼
2LV魔秒
佢地未出招都死左隻怪
我拍水升
問我點解仲打南牢B1   我升新人LO=.=
想衝70 +5-6   的  未夠薑=.=

很多罵戰..@@

老實說
有人聲明要說明id,,否則就是職業歧視
有人聲明不要公開id,,否則就是惡意引起罵戰-0-

那樓主該怎麼辦@@?

搶一隻兩隻姐
洗唔洗咁呀
徐飛佢真係追住你等你出招先打

原帖由 阿拉蕾 於 2008-7-4 06:16 AM 發表
D人講野又9唔塔8,又話"比人搶怪就亂開post"

D人未玩過劍,,未試過近攻比遠攻搶既慘況先硬膠膠咁講野@@
冇錯,,班傻仔話法C好難搶,,,搶唔到,,,,佢老鼠用1LV技不知幾快,,又遠又快話劍士搶返轉頭^^?你個腦生係屎忽到?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 09:35 PM , Processed in 0.038363 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存