2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 拍拖好去處 當你銀包得100蚊
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 苦月明
go

當你銀包得100蚊 [複製鏈接]

原帖由 alex2002man 於 2008-7-8 04:32 PM 發表

你個下午茶同雪糕幾底架喎!!!
做你條女都幾慘....好剋薄.......
50蚊夠食乜野下午茶丫??2個m記餐丫??
你食開邊隻牌子既雪糕或者飲開乜野??維記定牛奶公司丫....雀巢??
30蚊都唔夠食一個雪糕啦下話.....咁我諗食 ...

唔係好多人都好似你咁富貴~
食個下午茶都要過百蚊~
下午茶通常食個tea唔會話過50呱-_-"
如果你搵十幾萬一個月既~_~
兩個人食個tea過百蚊唔過份既~
但係對我呢d每個月二萬都唔到既人黎講@_@
好貴囉~

原帖由 苦月明 於 2008-7-5 03:08 PM 發表

呢d廢話唔好講啦-.-

雖然串

但係夠哂中 point

原帖由 齊齊 於 2008-7-20 06:51 PM 發表

食個下午茶都要過百蚊~
好貴囉~

死仔=.=月入萬幾仲唔夠

你又唔係成日tea~

百幾蚊..由佢啦~_~(因為高級地方多數都會坐得好舒服..所以我有錢都希望去坐下..環境問題..)

我都係冇錢既學生..

但我最希望係游下水..行下街...出去睇下風景咁就一日...對我黎講..食野錢一定係用得最多既=.=

原帖由 Nap924 於 2008-7-18 08:43 AM 發表

x家仔

100蚊個tea好閒架咋喎~咁叫敗家仔???

原帖由 齊齊 於 2008-7-20 06:51 PM 發表

食個下午茶都要過百蚊~
好貴囉~

小弟都係學生哥黎架~.~
唔好咁啦!!!幾十蚊個tea真係食唔到架喇依家!!!

原帖由 alex2002man 於 2008-7-21 02:19 PM 發表

小弟都係學生哥黎架~.~
唔好咁啦!!!幾十蚊個tea真係食唔到架喇依家!!!

咁又唔係喎=   =" 註:我都係學生 (不過你學生的定義係咩先...我讀大專都係學生=  =" )
我間中都同個仲未正式答應做女朋友的朋友(曖昧關系...)
hi tea 百幾蚊
食2件蛋糕 2杯野飲就過百啦 好閒的事=   ="

2KF足球隊

原帖由 alex2002man 於 2008-7-8 04:32 PM 發表

你個下午茶同雪糕幾底架喎!!!
做你條女都幾慘....好剋薄.......
50蚊夠食乜野下午茶丫??2個m記餐丫??
你食開邊隻牌子既雪糕或者飲開乜野??維記定牛奶公司丫....雀巢??
30蚊都唔夠食一個雪糕啦下話.....咁我諗食 ...

咁食雪糕係唔係一定要加金箔?
咁你不如話食下午茶特登飛去日本食之後夜晚再去台灣食~
咁樣都叫對條女剋薄真係唔知俾咩反應你好
仲有..唔係個個都有錢負擔得起..加上唔該你對應返topic黎回覆喇唔該

100蚊..我都係買d零食之後租碟返屋企睇..睇完之後係屋企可以試下過二人世界~

原帖由 alex2002man 於 2008-7-5 02:07 PM 發表

DD叫情趣丫~only睇佢日落個刻邊度好睇架~2個人食住1個雪糕由晏就齊齊望住大陽等佢日落呀!!!

日出好d啵@@......

原帖由 風間真 於 2008-7-21 08:10 PM 發表

咁又唔係喎=   =" 註:我都係學生 (不過你學生的定義係咩先...我讀大專都係學生=  =" )
我間中都同個仲未正式答應做女朋友的朋友(曖昧關系...)
hi tea 百幾蚊
食2件蛋糕 2杯野飲就過百啦 好閒的事=   ="

D人都話貴丫麻...我同你一樣認為HI TEA 百幾蚊好閒個種黎架唔該~.~我係中五生OK??

原帖由 強仔xp 於 2008-7-22 06:42 AM 發表

日出好d啵@@......

O...日出唔開房好難等架喎!!!~

原帖由 Kafu 於 2008-7-21 10:54 PM 發表

咁食雪糕係唔係一定要加金箔?
咁你不如話食下午茶特登飛去日本食之後夜晚再去台灣食~
咁樣都叫對條女剋薄真係唔知俾咩反應你好
仲有..唔係個個都有錢負擔得起..加上唔該你對應返topic黎回覆喇唔該
...

可以架.....咁又無話一定既...
但係係我既定律入面....100蚊係唔夠2個人食下午茶囉!!!
咁又唔得...香港飛日本都要3HR定3.5HR左右咁咪要12點飛囉???仲有食完下午茶4點...坐番差唔多2HR機去台灣.....咁樣時間好逼簡直係虐待....
100蚊個TEA好閒....有人負擔唔起架咩!!!依家D學生個個都好有錢....何況番工個班...

100蚊可以做到好多野...用100蚊買個dom  同佢渡過淫賤既一日

上面果幾位學生哥真係有錢-.-
出黎做野你咪知百幾蚊兩個人hi tea貴唔貴囉@@
尋日我同我老婆同細妹hi tea都係用左66蚊-.-
你一個tea = 夠我部車由我屋企去機場來回有突@@"
我相信我部車會平過你個tea-0-

而家d學生哥有錢~o~
咪又係申手拎~o~
一d都唔痛~_~

已有 2 人評分Good 收起 理由
紅葉子=] + 2 你說的內容我非常同意
阿勁 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

原帖由 alex2002man 於 2008-7-22 11:06 AM 發表

可以架.....咁又無話一定既...
但係係我既定律入面....100蚊係唔夠2個人食下午茶囉!!!
咁又唔得...香港飛日本都要3HR定3.5HR左右咁咪要12點飛囉???仲有食完下午茶4點...坐番差唔多2HR機去台灣.....咁樣時間好逼簡 ...

另外一點~
你食個tea都要百幾蚊~
咁夜晚果餐起碼都要5舊起跳啦下話?.?
冇5舊食唔食到你既晚餐呀?.?
學生哥~

返工果d~我睇你返工果陣又可以搵到幾多~_~

原帖由 齊齊 於 2008-7-22 02:56 PM 發表

另外一點~
你食個tea都要百幾蚊~
咁夜晚果餐起碼都要5舊起跳啦下話?.?
冇5舊食唔食到你既晚餐呀?.?
學生哥~

返工果d~我睇你返工果陣又可以搵到幾多~_~

tea係一種享受我諗你明架可??so晚餐唔一定要5舊起丫發.......
晚餐唔知幾錢架~睇心情!!!我睇你返工果陣又可以搵到幾多~_~ 咁我永遠都唔搵野做算囉....
咁你咪唔知囉~哈哈!!!唔急住搵野做至小

去租碟睇或者...去租單車踩 踩完去買支野飲 兩份飲-.-

=.=學生個個 屋企有錢ma==無就問老豆 老母拎就可以....到時出到黎 做野就知嫁la...
一係你讀書好鬼叻..搵到份好工...月入10萬==...唔係你就會覺得 你做到辛辛苦苦...食個tea
都成舊水...如果你屋企無比錢你...唔知你又覺得食個tea 百幾蚊 閒唔閒呢@@?
個人見解(不喜勿插)

原帖由 齊齊 於 2008-7-22 02:45 PM 發表
上面果幾位學生哥真係有錢-.-
出黎做野你咪知百幾蚊兩個人hi tea貴唔貴囉@@
尋日我同我老婆同細妹hi tea都係用左66蚊-.-
你一個tea = 夠我部車由我屋企去機場來回有突@@"
我相信我部車會平過你個tea-0-

而家d ...

home係有比零用我(只要我仲讀緊書就有=  =" )
不過d零用我都係平日正常洗費度用
hi-tea果d係我自己番工搵番黎=     ="
最近番ifc mall 成日先得4百蚊左右 辛苦到死 =              ="
你以為我唔知搵錢難咩 =-=
我仲要存錢買樓呀 -        -"
不過同中意的人食開開心心,舒舒服服食百幾蚊hi-tea都值得
我唔介意洗係佢身上喎 (佢並唔大洗, 成日同我慳, 咪當慳慳埋埋一次個洗囉)

原帖由 alex2002man 於 2008-7-22 03:11 PM 發表

tea係一種享受我諗你明架可??so晚餐唔一定要5舊起丫發.......
晚餐唔知幾錢架~睇心情!!!我睇你返工果陣又可以搵到幾多~_~ 咁我永遠都唔搵野做算囉....
咁你咪唔知囉~哈哈!!!唔急住搵野做至小

讀到書既祝你好運呀~
讀唔到既話~哈~祝你更加好運

原帖由 風間真 於 2008-7-23 01:17 AM 發表

home係有比零用我(只要我仲讀緊書就有=  =" )
不過d零用我都係平日正常洗費度用
hi-tea果d係我自己番工搵番黎=     ="
最近番ifc mall 成日先得4百蚊左右 辛苦到死 =              ="
你以為我唔知搵錢難咩  ...

你起碼叫讀到大專呀~
人地讀到中五幾撚巴閉~
頂盡呢d讀完中五升唔到出黎做野咪得幾豪子一個月
你呢d讀完出黎做野最少都過萬啦~
供樓有大志呀@@
加油@@
我層樓都差少少就供完@@
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:00 PM , Processed in 0.045791 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存