2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 對今次官方金幣bug處理手法滿意程度
go

對今次官方金幣bug處理手法滿意程度 [複製鏈接]

原帖由 全職藥師 於 2008-7-7 09:13 PM 發表
我覺得佢好白痴=.=唔埋人感受
小弟係一個商人 有時都抄下銅章 身有數百個銅章
我都奇怪有一段時間特別多人放比我
E+先同我講回收 我放又放唔到 算點????
好明顯BUG係佢錯  表面上佢好似做野做得好快 又好有責任  ...

用BUG本身就唔岩= =咁係咪"人地帶1000蚊出街,唔通見到唔搶ar",本來就是贓物無論當事人知不知情都要回收

玩過星曲WEB

你唔滿意都冇計的啵...起碼人地肯做...唔通你地想佢唔理就咁算?

原帖由 cannypp 於 2008-7-7 21:43 發表

用BUG本身就唔岩= =咁係咪"人地帶1000蚊出街,唔通見到唔搶ar",本來就是贓物無論當事人知不知情都要回收

路不拾為同搶係唔同嫁~ "物"玩家用手一個一個換到的  至於贓物!?  你係指銅章?? 木箱可開同下城可換 木箱內是贓物 咁染髮物全都要回收 因為染髮物好多都係木箱開
"本來就是贓物無論當事人知不知情都要回收"
呢句你要改喇   "本來不是贓物無論換定BUG通通一律都要回收"  咁就差唔多

原帖由 全職藥師 於 2008-7-7 10:24 PM 發表

路不拾為同搶係唔同嫁~ "物"玩家用手一個一個換到的  至於贓物!?  你係指銅章?? 木箱可開同下城可換 木箱內是贓物 囧咁染髮物全都要回收 因為染髮物好多都係木箱開
"本來就是贓物無論當事人知不知情都要回收"
呢 ...

路不拾遺同搶人野冇分別,染髮物e層GC要查ge一定查到,到有無辜受害人先插佢
我既意思唔係話全部通殺,只係話要回收全部由bug造出來的章和用這些章換的物品,無論當事人知唔知D章係咪bug造既都好

佢咁做係好..可以等D人冇得無限整..但係
會將所有咁樣整出黎既微章都回收就唔係好得啦..
有D玩家好似我咁唔知係用bug整出黎既
係玩家D店買左好多,但係冇啦啦俾人回收哂..
我咁就大拿拿冇左30萬啦....我覺得如果係係玩家店到買番黎,
姐係交易過個D應該可以俾玩家留低,等不知情既玩家唔洗白白哂左咁多錢

原帖由 ricocyk316 於 2008-7-7 10:46 PM 發表
佢咁做係好..可以等D人冇得無限整..但係
會將所有咁樣整出黎既微章都回收就唔係好得啦..
有D玩家好似我咁唔知係用bug整出黎既
係玩家D店買左好多,但係冇啦啦俾人回收哂..
我咁就大拿拿冇左30萬啦....我覺得如果 ...

老實講,一定唔得,邊個知道係咪果D用bug既人造馬?洗完銅章之後,開石像放埋一邊賣,之後轉過另一個ac買番,好似洗黑錢咁

原帖由 cannypp 於 2008-7-7 22:31 發表

路不拾遺同搶人野冇分別,染髮物e層GC要查ge一定查到,到有無辜受害人先插佢
我既意思唔係話全部通殺,只係話要回收全部由bug造出來的章和用這些章換的物品,無論當事人知唔知D章係咪bug造既都好

要查用BUG的人不是難不過 查BUG的物品我100%確定冇可能 物品的編碼不能認出BUG物(即BUG物是011 冇BUG物都是011唔會其中一個有變化)所以一定通殺
無辜受害人有啦我味係囉
"路不拾遺同搶人野冇分別"!?

路不拾遺:物主:拾主不物主知是誰
發生:突發,沒有安排
現代人認為撿的又不是搶的偷的,沒有甚麼見不得人的,這是現代道德敗壞在人們內心的體現(出自香港報紙新聞)

搶:物主:明顯面對面見人搶啦......
發生:有安排
一種缺乏道德概念 如果要說其實搶係明刀明槍只有大膽的人才做

如果都係唔明問下中文老師 生物學老師應該對心埋學都有研究的

算數啦
我岩岩鑑定到個銅章
正當行去上城搵機換先知呢件事-.-唉

原帖由 全職藥師 於 2008-7-7 11:08 PM 發表

要查用BUG的人不是難不過 查BUG的物品我100%確定冇可能 物品的編碼不能認出BUG物(即BUG物是011 冇BUG物都是011唔會其中一個有變化)所以一定通殺
無辜受害人有啦我味係囉

路不拾遺 ...

雖然你無講你有無洗!但你講過話你有時會炒下D章既價!
咁炒得就要預左風險啦!有個咁既bug你就應該醒水!
一次過咁多章落你袋!之前又有bug!你唔覺得有問題咩!
係我都會唔炒章價住啦!你仲炒!就要預左官方會做事黎平息民憤!
我覺得佢收番D章係應該!因為D章跟本就唔應該存在!
其實炒價依樣野!我一直不主張!要炒就請預計風險吧!

其實我都覺得今次佢做得麻麻!但有做好過無做!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 霧暮★貓 於 2008-7-7 11:34 PM 發表

係我都會唔炒章價住啦!你仲炒!就要預左官方會 ...

其實我都覺得今次佢做得麻麻!但有做好過無做!<~
其實官方呢次處理手法都係想各玩家有你呢個想法 就係 [有做好過唔做]
我都咁認為既 ,, 反正E+官方做D咩 對BUG章D人 都唔會有任何損失既 ,,
睇落就好似有做野 ,, 但做完出黎既功效有幾大 - 大家都係中央自己見到
BUG章人任 運用了很好的洗章方法 / 已經化了金錢 流入 市面
令GC沒辦法封殺BUG章人仕 ,,

咁多人都話佢點唔好
不如你地又講下有咩方法好過宜家的方法好冇

原帖由 紅茶 於 2008-7-8 12:56 AM 發表
咁多人都話佢點唔好

同意!個個都只係話佢唔好!但實質既建議或方法就無講到出黎!
黎黎去去都只講失望兩字!唔係就粗口上陣!

都算有做野..
不過已經有好多野流出左市面..

原帖由 霧暮★貓 於 2008-7-7 23:34 發表

係我都會唔炒章價住啦!你仲炒!就要預左官方會 ...

注意你的用詞"風險" 風險只可用在市場/企業~咁次好明顯今次官方係政府  同風險冇關
"係我都會唔炒章價住啦"我唔係佢公怖之後收的之前已經收緊
"有個咁既bug你就應該醒水"我真係估唔到有人聰明到講呢d野
如果我一早知有bug種會收? 有早知冇乞兒  
好多人都得1-10個銅章或冇 當然唔會理會有銅章的人吧反正"事不關己,己不勞心"
原帖由 紅茶 於 2008-7-8 00:56 發表
咁多人都話佢點唔好

方法有好多只係煩到官方咁解~ 因為全數回收方便所以佢權定回收
官方的資料內應該有 當日(bug)前的人物物件儲存資料 應該係碟黎所以佢都唔會慢慢一個一個咁搵邊個當人銅章爆升
bug的地方 應該是npc之類雖然沒有資料不過 地區是有資料的
官方可以只回收 到過地區的人/回歸到bug前的銅章數目
可以大大減少玩家的不滿

原帖由 全職藥師 於 2008-7-7 11:08 PM 發表

無辜受害人有啦我味係囉

路不拾遺 ...

不要忘記有各種交易紀錄,查的途徑不是只有一道,只是GC肯不肯花時間去查,只要知bug章去到何處,換完出來的物品和未有bug之前比較,扣除了各種非bug製造物品(打怪掉落之類那些沒可能bug造的吧),一樣可以查到
只不過動作上不同,論結果都是奪取了他人的物品,價值觀問題之後都不要再討論,加上有點離題

原帖由 全職藥師 於 2008-7-8 08:29 AM 發表

注意你的用詞"風險" 風險只可用在市場/企業~咁次好明顯今次官方係政府  同風險冇關
"有個咁既bug你就應該醒水"我真係估唔到有人聰明到講呢d野
如果我一 ...

你令我想起一個笑話

我:「全職藥師,你很乾淨呀!!」
全職藥師﹕「多謝讚賞,但何出此言?」
我:「你什麼責任也可以推得一乾二淨的,很厲害呀!!」

如果我一早知有bug種會收? 有早知冇乞兒  
好多人都得1-10個銅章或冇 當然唔會理會有銅章的人吧反正"事不關己,己不勞心"

固然有D人係不知情,不過有邊個真係唔知情,有邊個知道,如果GC唔全部回收bug章和bug章換的物品,咁D bug人就有漏洞可以保留bug章,用石像將銅章放到一邊用正常的價錢賣,之後轉一轉ac買回來,之後可以洗得乾乾淨淨,真係唔知情ge人被回收,如果當事人是我,我都只有以後小心

算啦...做左好過冇做..不過我都唔知發生咩事= ="

D人咁叻搵到BUG GEI=口=

其實係咪主要係大陸仔刷架= =?
如果係既真係要封大陸ip

原帖由 ╭o薑餅小孩o╮ 於 2008-7-8 11:06 AM 發表
其實係咪主要係大陸仔刷架= =?
如果係既真係要封大陸ip

香港人肯定唔少- -同大陸人無關
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:31 PM , Processed in 0.041254 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存