2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 對今次官方金幣bug處理手法滿意程度
go

對今次官方金幣bug處理手法滿意程度 [複製鏈接]

原帖由 全職藥師 於 2008-7-8 08:29 AM 發表

注意你的用詞"風險" 風險只可用在市場/企業~咁次好明顯今次官方係政府  同風險冇關
"係我都會唔炒章價住啦"我唔係佢公怖之後收的之前已經收緊
"有個咁既bug你就應該醒水"我真係估唔到有人聰明到講呢d野
如果我一早知有bug種會收? 有早知冇乞兒  
好多人都得1-10個銅章或冇 當然唔會理會有銅章的人吧反正"事不關己,己不勞心"

遊戲入面既市場唔算市場咩?
你收風收唔早,捉唔到時機!有損失既都係你自己!
依種事只能怪自己唔精啦!無得賴人架喎!
唔通你收章都要人地提你聽日D章會收,唔好開店呀咁bo?
乜野事不關己,己不勞心?一個章洗出黎既野你估會永遠都咁爛咩?
你唔知D章刷出黎既野之後可以影響幾多物價?影響唔只你一個!
唔好因為自己既損失而致其他人於不顧!
一係你回報官方睇下佢會點處理!不過我唔送你唔知有bug囉!
之前搞到咁大件事,你又有2千分帳!你唔會上黎睇下乜野事?
都有人post埋出黎鬧曬交啦!你都唔知?

最好既方法係回溯
因為最近冇玩洗哂d野佢最好

大家小心引起罵戰..
收下火先...

最好的當然是關機後即時回溯

若果官方不採用也沒所謂..

但也要"即時回收"bug幣 和 鎖帳...

等那麼久是要等內部用bug的人員把幣流走嗎(?!

原帖由 cannypp 於 2008-7-7 09:43 PM 發表

用BUG本身就唔岩= =咁係咪"人地帶1000蚊出街,唔通見到唔搶ar",本來就是贓物無論當事人知不知情都要回收

唔搶~@@ 姐係你會去搶- -??
我今次同意gc既做法wo" - -我覺得:
冇用e個bug既人會十分同意
用左果d呢?就會話:冇人叫你搞左個bug出黎
So...我係冇用的所以非常之同意0﹏0"".............................
但係如果我知有e個bug..我都唔會用-﹏-"",,,

總之今次既事好難講..
亦好難解決..
你話回收d幣,,又令買左既玩家不滿
唔收,,又令冇刷幣拎利益既玩家不滿..
真係好難講..

大佬呀,呢次係突發事件呀
佢地有行動都算好啦
個個講到好似好易解決咁
比著你去面對,睇下仲有冇咁多野講

算係咁喇- -||唔會無喇喇cut左你....(ro免ser就試過乜都無講就關機維修)
而且希望佢真係有做野
之前我以為佢特登收埋左部機- -...

3分一般喇
其實唔太明佢做咩
2. 暫時停止換領金徽章和銀徽章 <-----明明冇講銅徽章
官方亦會於稍後時間,回收所有因 Bug 而產生的金徽章、銀徽章和銅徽章,
請各玩家暫時不要再購買任何徽章,以免遺失!
官方將會保留一切有關利用銅徽章漏洞的玩家作出懲罰權利! <-------呢度就講到好似得銅徽章bug

原帖由 霧暮★貓 於 2008-7-8 12:32 發表

遊戲入面既市場唔算市場咩?
你收風收唔早,捉唔到時機!有損失既都係你自己!
依種事只能怪自己唔精啦!無得賴人架喎!
唔通你收章都要人地提你聽日D章會收,唔好開店呀咁bo?
乜野事不關己,己不勞心?一個章 ...

我完全唔知有bug的 你睇番個版有bug既時間係冇人講有bug
"遊戲入面既市場唔算市場咩?"完全唔知你講咩 捉人痛腳先睇清楚別人的文章~
市場(遊戲市場)同政府(官方)係不同的濟體系 政府干擾了市場種有風險可言?所以你用左風險係無意義
"你收風收唔早,捉唔到時機!有損失既都係你自己!"
我已經講左好多次 我好早前已經收緊~問題係 唔係bug佢都回收
收風時間應該大家都係一樣 不過!!同收風冇關 唔通你可以一早知道官方回收!? 勁!!!!!!
當佢一公報既時候就已經係死刑 半滴風都冇收咩
影響物價呢個起碼冇回收晒咁大影響 抽到又買不到的東西可能會升到一個好可怕的價位
官方因為自己方別所以全數回收 影響就會冇左!? 點都有影響所以呢個論點不會有結果
!不過我唔送你唔知有bug囉!   你打錯字係信
我真係唔知有 我早上番工下午番學  平時上2000fun是用了番工的時間
原帖由 timmyfong2004 於 2008-7-8 09:32 發表

你令我想起一個笑話

我:「全職藥師,你很乾淨呀!!」
全職藥師﹕「多謝讚賞,但何出此言?」
我:「你什麼責任也可以推得一乾二淨的,很厲害呀!!」

呢個好似係冷笑話=.= 我有推責任咩? 責任係係bug既玩家身上
我可能做得最錯係玩左呢隻game 不過算佢都幫我搵左唔小錢
原帖由 cannypp 於 2008-7-8 09:17 發表

不要忘記有各種交易紀錄,查的途徑不是只有一道,只是GC肯不肯花時間去查,只要知bug章去到何處,換完出來的物品和未有bug之前比較,扣除了各種非bug製造物品(之類那些沒可能bug造的吧),一樣可以查到
只不過動 ...

可惜好換物品的npc係冇記錄誰人換過銅章 打怪掉落更加唔洗講一定冇=.=所以不通
論結果都是奪取了他人的物品
不對 偷才是取 拾是得到  離題是因為引用左之後再加左解釋

可惜好換物品的npc係冇記錄誰人換過銅章 打怪掉落更加唔洗講一定冇=.=所以不通
論結果都是奪取了他人的物品
不對 偷才是取 拾是得到  離題是因為引用左之後再加左解釋

做過私服ge應該知(如RO私服)其實換野就係銅幣消失,之後生成物品,物品的生成和消失GC是絕對有紀錄否則係冇可能進行回溯!!!!意外的話就不是回溯這麼小事!!!是人物消失!!!!

原帖由 cannypp 於 2008-7-8 18:43 發表

做過私服ge應該知(如RO私服)其實換野就係銅幣消失,之後生成物品,物品的生成和消失GC是絕對有紀錄否則係冇可能進行回溯!!!!意外的話就不是回溯這麼小事!!!是人物消失!!!!

物品掉出同消失呢個我唔確定到係唔係一定有記錄 我看過巨商同lfo 在得到物品時是有記錄的可是失消了就沒有呢個我唔可以作出討論   
不過佢看記錄       還是不能知道那一個是bug出收的

原帖由 全職藥師 於 2008-7-8 09:08 PM 發表

物品掉出同消失呢個我唔確定到係唔係一定有記錄 我看過巨商同lfo 在得到物品時是有記錄的可是失消了就沒有呢個我唔可以作出討論   
不過佢看記錄       還是不能知道那一個是bug出收的

是源頭,由用bug者開始追訴,知道bug章最終落到邊個手上被換,換了什麼,回收就可以,當然要GC肯做先得

原帖由 cannypp 於 2008-7-8 21:31 發表

是源頭,由用bug者開始追訴,知道bug章最終落到邊個手上被換,換了什麼,回收就可以,當然要GC肯做先得

GC當然唔肯做野=.=因為佢怕煩先回收晒 所以佢處理手法程度透明道低

及時趕番去未曾唔係好事,沒收好應該,呢次停機我覺得非常好
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 08:50 AM , Processed in 0.037980 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存