2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 同人創作區 同人漫 FE00 by幽浮 (未解決~待續)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: KilaYamato
go

[同人畫作] 同人漫 FE00 by幽浮 (未解決~待續) [複製鏈接]

原帖由 KilaYamato 於 2008-7-10 12:26 AM 發表 嚇死? XDDDDD

個原因我係OEKAKI BBS寫左囧"
配對有冇得逆轉

話得好靚._.我都想加入...
要點申請咖?v_v

果然國王的CP啊!!!!!
搞到我又想畫同人=W+

我又玩~~@@

姓名:柳子夜
國家:紫國
職業:火雷法
星座:天秤
性格:我行我素,個人主義,完美主義,要求公平,願意為朋友犠牲,一係唔出聲一係講得好簡短一係就講得略嫌長氣左D~
   以殺風景同潑人冷水為樂,披住狼皮ge羊一隻,成日講D好易令人誤解ge話,但講ge都係真話~
   如果得自己一個時會好脆弱,但當知道有人需要自己保護就冇有怕~
   對自己有較高要求,平時會盡量顧人感受咁講野,但一火起上唻,係人都怕左佢~
   有多少自知之明,有時朋友有心事會搵佢傾~而佢都盡量以第三身提供最客觀意見~
   雖然知好多野,但多數都收收埋埋唔俾人知~但三圍之類ge野又唔怕俾人知,有多少大無畏精神~(個三圍你自己睇圖作啦~= =")
   超級懶人,但有興趣或有必要時就唔會懶~
   學野快,天資聰敏~

嘩~詳細D唔怕啦可~?
如果用我呢隻人,又唔知咩情況下佢會有咩反應,歡迎pm我~~
我唔嫌煩架~
最怕係唔似我心目中ge樣咋~~

十週年勳章(賀詞)

普普通通一隻黃國戰士 嘩鬼

我我我,有咁好既野點可以冇我份~~~~

角色名稱: 雪海嵐(人地都叫我阿雪)
戰鬥方式: 愛衝鋒->巨龍->碎擊->放刀氣.......稱號經常為殘忍或瘋狂殺手(性格上唔似)
        個性: 開朗,不會對任何人講心事,愛不斷跟同伴講話,國戰時會不斷為自軍打氣。開朗的性格背後有很可怕的身世。
        職業: 為一名雙手戰士,由於被常被法c搶獵物,所以對法c非常不友善,國戰時見到敵國法c,必殺之。
        國家: 藍國
角色特徵: 藍眼,黑髮(中長), 青少年體形
希望擔任: 參軍前為一名技術高超的獵人,以獵取高等怪物賣其道具為生。其實是慘情背景角色(由於雪外出狩獵,戰爭波及村落,人民被士兵屠殺,未婚妻被xxxx,雪受到非常強大的衝擊。性格由開朗變成不信任任何人。外表上為一向樂觀外向的戰士,不過內心卻是完全相反)---->戰場前線上活躍之角色。對黃國有非常強烈的仇恨。

如需其他知資請add我msn詳談 fung0614@hotmail.com

先去圖吧._.

角色名字:你喜歡
國家:藍國
角色設定:渴求和平 性格孤僻
             自小跟隨老頭學習魔法 相信老頭的理念 認為知識能夠為大家帶來幸福
             但厭惡戰爭 上戰場永遠只為了保護戰友
             曾為了保護受傷戰友而中止突襲敵方本陣的任務 該次國戰因此而戰敗
             自此以後被國民仇視 認為他貪生怕死 出賣了國家的利益
             在得老頭允許下 放棄了國家魔法師的身份 離開了國家
             自此以後 經常以第三方勢力 以圖片中的裝扮隱藏身份 暗地裡守護藍國

希望你會用啦._.

跟住係藍國風景圖._.

角色唔岩用都好 風景圖希望幫到你._.

十週年勳章(賀詞)

原帖由 守晨 於 2008-7-10 01:27 AM 發表
先去圖吧._.
?ib_____DRsu4uBBG
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/ ... log/200807101252093 ...

第一次見藍國風景o_o(只係玩過綠國...見識太少囧)

另外,更新了角色性格

角色:刀遊
名字:一事無成
國家:紫國(本身係無國籍的遊民角色,但被附近的強大怪物襲撃,因被紫國的人所救,而加入紫國)
性格:懶惰,不喜歡戰爭…但緊急關頭會發揮出真正實力,,平時喜歡講笑話
圖:   遲d先post
最好個角色係智慧高個隻…實力都好強,但係性格懶惰不想動腦,最好有英雄救美(女王) ,,最後英勇戰死

我又要玩~
國家: 紫國
名稱: 小人物
角色設定: 男性;個樣睇落好勁,其實就得個樣既搞笑角色
發展: 一出場就死左,做左一級亡靈士兵既路人甲 XD

蓋布蘭法師一件
詳細資料唔留了
好多人等緊出場
我很樂意做死人角色XD!!

人物名你需要既話可以叫佢萊依魯國王忠心的僕人A

幽浮你加油,咁多人有排你畫XDD

姓名:阿穎
國家:綠國
職業:雙手戰
星座:白羊.3.
性格:開朗 大情大性 直接 活潑.

可唔可以唔死._.唔做奸人
我唔介意用我角性搞下爛gag.
俾條感情線我就最好A0A
畫得我靚d啵

我係藍國既粟米

要用就拎去啦^^

原帖由 守晨 於 2008-7-10 01:27 AM 發表
先去圖吧._.
?ib_____DRsu4uBBG
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/ ... log/200807101252093 ...

原來藍國咁靚=.=
我玩綠國~_~唔知原來藍國係咁..

只要你吾搞BL, GL你想要乜資料, 我隻人都可以俾你

樓主你既畫功好勁!!!等我遲d又post我個女冰法先

十週年勳章(賀詞)

我又黎-V-

就是一個黃國中隊裝加杖的法師 我叫FAYE
BL嗎? 隨便 XDDDDD

並說說你的角色性格、想要的故事發展。
默戰
性格:
深沉憂鬱,身為戰爭嘅帶領人物但又討厭戰爭,平時喜歡靜靜地一個人望海,經常會林.到底為咩而戰

人物:
非常忠心自己嘅王國,
魔法實力深不可測,遠比國王仲勁....埃索度王國除了國王系第一號人物= =
上到戰場氣勢上都會比到敵人非常大壓力,
覺得自己無論系魔法,打戰....戰場上各方面國王比唔上自己,
經常會林,如果自己系國王.會唔會比現在嘅國王更加能給到國民們過得更加安穩舒適嘅生活?
如果會.會用一切去爭取王位.............(但系又一直無答案可以說服自己如果統治到王國可以怎麼令國民過得比現在更好?)

上色:

風景:

人物:

咁多人都支持我冇理由唔支持=]
性名:CodeXIII
背景:自小加入傭兵部隊「咬尾蛇」,並沒有得到過任何性名,只知道自己編號是CodeXIII,現任「咬尾蛇」副隊長。
職業:主刀雙修遊
背景:自小加入傭兵部隊「咬尾蛇」,並沒有得到過任何性名,亦不知自己身世,只知道自己編號是CodeXIII,現任「咬尾蛇」副隊長。
性格:喜愛尋找刺激(戰鬥),興趣大過天,冇興趣既野一律以「麻煩」、「唔記得」做籍口推左佢
弱點:大近視@@弓箭難以明中人,靠精準射擊補救
「咬尾蛇」:只要有金錢就受理所有案件,連無形之物都可以交易,包括信用、情報,但他們亦有原則,
                絕不協助他國攻打紅國,關係到紅國安危可不收報酬。
另外:黃國既女王唔係長髮咩?點解睇起黎好似轉左髮型@@
       平時上開都係衣服,估唔到盔甲d反光係咁難整
       遲d畫返d大幅d既圖,我比較鐘意上個種

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:14 PM , Processed in 0.039328 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存