2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 禁書問題集中討論區(禁粗口,1個字扣2分,每滿10個字仲 ...
樓主: 稚狼
go

禁書問題集中討論區(禁粗口,1個字扣2分,每滿10個字仲額外扣多20分^0^) [複製鏈接]

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 13:38 發表
何必係到捉字室(個室字唔識打)

冇捉到字蚤
見佢個出生日期幾老
以為佢幾識野咪用返d好少少既名詞

回復 59# erttp 的帖子

正常
唔好賺點解咁多免費game

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-7-17 01:35 PM 發表

為什麼只執著於1個人買..!? 難道有明文規定每人每次最少要買10張嗎..!?

事實上真的有很多人願意花錢玩online game.. 只要喜歡就好..

拿我自己做例子.. 我以前玩魔力是月費制的.. 單是一個月我就要花最少 ...

我完全明白你既意思 我亦都知道有好多人有能力買點卡
但係重點在於 有冇可能一日賣655張600點卡???
你估有冇咁多人賣咁多既點物???

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-7-17 01:35 PM 發表

為什麼只執著於1個人買..!? 難道有明文規定每人每次最少要買10張嗎..!?

事實上真的有很多人願意花錢玩online game.. 只要喜歡就好..

拿我自己做例子.. 我以前玩魔力是月費制的.. 單是一個月我就要花最少 ...

這是我對這事最後的一個回帖了

這裡太多生存在自己世界裡的小朋友...
我不多討論嚕,隨風,算了吧
100萬,300萬,500萬 在生意上說是大數目的
不用多說一看也是小朋友

在他們世界裡,可能只有幾十塊,數百元,

建議你們把這幾篇文章存起來
要是將來自己事業有成,找出這幾篇文章來看,你們應該會 會心微笑

不相信我說話的人也不必再多講了,不相信就是不相信,即使我真的拿出合約來讓你們看,你們也有可能說是ps改出來的(何況根本沒可能會讓你們看到)
要不然你想我拿出收款的支票出來讓你們看?

而且現在的小朋心疑心也太大了吧
什麼都懷疑一番
難道我這樣騙你們,對我有好處嗎?
還是你們真的不願意去相信別人說的話?

我又不是在說你不是你爹親生的,你那麼氣幹麼
相信就相信,不信就不信,一大堆粗口說出來罵人,只會讓人們覺得你小朋友

原帖由 kitkit2000 於 2008-7-17 01:37 PM 發表

我幾時有執著於1個人買?
好似係你提出嫁喎......你問返我轉頭都有既........
係你話有D人1日可以買10張點卡嫁喎......
你問返我都有既.........

我這個月就買了1x張600點.. 如果gc不把禁書放商城.. 我下個月也會繼續買..

我指你的執著是說一個人今個月買了10張.. 下個月也要同樣買10張嗎..!?

6月A君買了10張.. 7月B君買了10張.. 每個月都會有這種人出現吧..

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 13:41 發表
正常
唔好賺點解咁多免費game

如果真係咁好搵既話
佢既管理斷估唔會做到咁呱
咁好賺的話
就唔會有爛橙同新斷線既出現了~

回復 60# Luciferfire 的帖子

我覺得頭一2個月一定係賺得幾多錢既時機, 亦是最光輝的時侯, 第九封印一個暑假已經沒落了...要賠本嗎? 不知道

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-7-17 01:43 PM 發表

我這個月就買了1x張600點.. 如果gc不把禁書放商城.. 我下個月也會繼續買..

我指你的執著是說一個人今個月買了10張.. 下個月也要同樣買10張嗎..!?

6月A君買了10張.. 7月B君買了10張.. 每個月都會有這種人出 ...

但你要知道.......算吧
我先問你一個問題
你認為ECO的玩家大概有幾人?

回復 66# erttp 的帖子

就係隻game一開ball先最好賺
所以d新game都係一開頭幾好
之後代理就唔點理

回復 63# kitkit2000 的帖子

我想補充一下~現家商城有d咩買..好多都唔實用
如果換著係我呢類的玩家~我買1張600點用1個月都未必用得哂~

回復 68# kitkit2000 的帖子

至少過1萬掛

原帖由 黑剎月 於 2008-7-17 01:45 PM 發表
我想補充一下~現家商城有d咩買..好多都唔實用
如果換著係我呢類的玩家~我買1張600點用1個月都未必用得哂~

你都識咁講 咁何來咁多玩家買點卡???
之前個1987XXX話二個月只計賣ECO既點卡都賺N百萬 我同佢計過條數得出來咪655張點卡FOR 1 DAY囉。

原帖由 kinypit 於 2008-7-17 13:44 發表
我覺得頭一2個月一定係賺得幾多錢既時機, 亦是最光輝的時侯, 第九封印一個暑假已經沒落了...要賠本嗎? 不知道

呢個情況 我兩年之前試過
姐係唔好話我玩d game咁乜野啦下 不過都因人而異姐
兩年之前跑online岩岩出 應該7月幾
  打後都好多人玩
一出點裝果陣 最初改能力值 d人係度嘈
之後少左d人玩

但係 無幾耐又多左好多人玩

原帖由 erttp 於 2008-7-17 01:43 PM 發表

如果真係咁好搵既話
佢既管理斷估唔會做到咁呱
咁好賺的話
就唔會有爛橙同新斷線既出現了~

錯了.. 就是要在最短時間內爭取最大的回報..

所以投放的資源可免則免..

你現在打電話去的什麼客服熱線.. 可能只有2個接線生在回答所有gc代理的遊戲..

現今的公司不會請一個員工回來只負責單一項目的..

假如能夠做到3-4個月回本+獲得預期的盈利.. 那已經是很成功了..

這隻遊戲不賺.. 就盡快放棄開發下一個吧..

原帖由 kinypit 於 2008-7-17 01:44 PM 發表

我無玩過第九封印我唔知,不過經營好既遊戲賺既錢一比較多,最好既例子係wow
eco係日本都經營左幾耐,都算係有潛質持久經營既遊戲,如果因為代理急功近利為賺快錢加速遊戲死亡速度
我認為係一個好不智既行為

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 01:46 PM 發表
至少過1萬掛

至少過1萬......你咁諗 我冇辦法同你溝通。
我真係同你白白痴痴咁行哂成個ECO地圖只要見到有人就算入1個人 我諗都唔會過1千 你竟然覺得過萬...

回復 72# kitkit2000 的帖子

錯la
勁多人都走去用點抽野
13x點1次
用哂600點有幾難
+上又要買髮型

回復 76# kitkit2000 的帖子

咁幾多??
你講下

係2個ser wo
仲係有d人深夜先on

原帖由 1987815 於 2008-7-17 01:43 PM 發表

不用多說一看也是小朋友

...

辛苦~~你的長久抗戰
我支持你~~
D 到都係太多小朋友LA~~所以講多都冇謂
我建議各位小朋友~得閒出黎做D 兼職~~見多D D個世界LA

原帖由 1987815 於 2008-7-17 01:43 PM 發表

不用多說一看也是小朋友

...

也未必盡是小朋友的.. 可能有部份也是打工..

不過.. 每個人的經歷不同.. 500萬對某些打工讀書的來說.. 的確是很多.. 那只是各人觀感不同..

也許當他們長大了.. 看世界的目光放遠了.. 就會如你所說.. 重看這些會會心微笑..

原來.. 500萬的盈餘根本算不上賺..

沒辦法.. 我就是在錢字掛帥的上市公司工作.. 我的老闆們看盈餘是以億計的 ~"~
已有 1 人評分Good 收起 理由
kitkit2000 + 1 你又來充大頭......細路你好鐘意錢咩?億億聲 ...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:34 PM , Processed in 0.042894 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存