2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 禁書問題集中討論區(禁粗口,1個字扣2分,每滿10個字仲 ...
樓主: 稚狼
go

禁書問題集中討論區(禁粗口,1個字扣2分,每滿10個字仲額外扣多20分^0^) [複製鏈接]

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 01:49 PM 發表
錯la
勁多人都走去用點抽野
13x點1次
用哂600點有幾難
+上又要買髮型

咁你又話自己1個人用1張600點卡一個月都用唔哂
又話其他人要用哂600點有幾難
你企係邊個立場講野呀 自相矛盾。
我真係完全唔明你想表達D咩 我諗我同你無法溝通 算吧。

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-7-17 13:47 發表

錯了.. 就是要在最短時間內爭取最大的回報..

所以投放的資源可免則免..

你現在打電話去的什麼客服熱線.. 可能只有2個接線生在回答所有gc代理的遊戲..

現今的公司不會請一個員工回來只負責單一項目的. ...

如果以大單大生意黎講
短時間搵大錢可以一年半載啵

無錯 一間公司係追求 利潤極大化
但係   唔針對有冇賺得好多既問題

只係回本呢個問題 2個月 唔太做到吧

原帖由 kitkit2000 於 2008-7-17 01:52 PM 發表

咁你又話自己1個人用1張600點卡一個月都用唔哂
又話其他人要用哂600點有幾難
你企係邊個立場講野呀 自相矛盾。
我真係完全唔明你想表達D咩 我諗我同你無法溝通 算吧。

我幾時有話過600點1個月都用唔哂
你用眼睇野?

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-7-17 13:51 發表

也未必盡是小朋友的.. 可能有部份也是打工..

不過.. 每個人的經歷不同.. 500萬對某些打工讀書的來說.. 的確是很多.. 那只是各人觀感不同..

也許當他們長大了.. 看世界的目光放遠了.. 就會如你所說.. 重看這些會會心微笑..

原來.. 500萬的盈餘根本算不上賺..  

沒辦法.. 我就是在錢字掛帥的上市公司工作.. 我的老闆們看盈餘是以億計的 ~"~

睇利潤 都要睇下間野規模幾大吧
更何況 佢又唔係得一隻GAME
只講呢一隻GAME的話 可唔可以2個月之內搵到幾百萬既本返黎呢?
加上 買GC點既 唔一定係入ECO

咁又點計呢?
根本諗唔清所有可能性 咁係唔可以得到結論
(雖然係受到某人既帖影響)

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 01:53 PM 發表

我幾時有話過600點1個月都用唔哂
你用屎眼睇野?

睇來我睇錯回覆者@@
我就唔係用屎眼睇野 不過唔知你係咪用開先會咁樣話人姐
但係你UP得出有超過1萬個玩家玩ECO
我諗我同你真係冇辦法溝通
你知唔知點解?
因為你諗野唔經大腦囉。

回復 84# erttp 的帖子

我唔覺得無間道個d賺到幾多..orz

回復 86# kitkit2000 的帖子

咁你講唔講得出有幾多??
講唔出唔好咁多爹

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 01:57 PM 發表
咁你講唔講得出有幾多??
講唔出唔好咁多爹

有時D野講唔出個實數
但係都可以估計得到個大約數
只係一D人個腦入面生滿哂草先唔諗唔到@@
其實我同你真係冇辦法溝通嫁...你明唔明呀...
根本就係兩個層次既人你算吧啦...
係地低泥就唔好妄想成人啦...

回復 89# kitkit2000 的帖子

咁你估幾多 ??

原帖由 1234567FDH 於 2008-7-17 01:56 PM 發表
屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌 ...

版主.............唔好扣佢分啦,封佢ip,不過順手加返佢分喎

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 01:59 PM 發表
咁你估幾多 ??

其實我同你真係冇辦法溝通嫁...你明唔明呀...
根本就係兩個層次既人你算吧啦...
係地低泥就唔好妄想成人啦...
其實我講個數出來你明唔明嫁...
我怕你連數字都唔明呀....
明唔明嫁?

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-7-17 13:51 發表
也未必盡是小朋友的.. 可能有部份也是打工..

不過.. 每個人的經歷不同.. 500萬對某些打工讀書的來說.. 的確是很多.. 那只是各人觀感不同..

也許當他們長大了.. 看世界的目光放遠了.. 就會如你所說.. 重看這些會會心微笑..

原來.. 500萬的盈餘根本算不上賺..  

沒辦法.. 我就是在錢字掛帥的上市公司工作.. 我的老闆們看盈餘是以億計的 ~"~

你講得出呢d野 唔該諗返你個boss 同其他資本定 一共有幾多錢先黎講啦
上市公司 比起一間代理商
資金差幾多? 你up得出個差距的話
你就可以理解到 點解我會話2個月回到本好似快左d

我之前寫50萬租金都有人話太大
證明佢地認為間野承擔唔到50萬既租金啦

從呢方面 同各人既觀點你認為 呢一間係大公司定細公司?

你認為可以本小利大? 可以既 如果果樣野係有極高既希(恕我忘了字)少性

原帖由 erttp 於 2008-7-17 01:52 PM 發表

如果以大單大生意黎講
短時間搵大錢可以一年半載啵

無錯 一間公司係追求 利潤極大化
但係   唔針對有冇賺得好多既問題

只係回本呢個問題 2個月 唔太做到吧

那就要看你說的大生意是什麼了..

就像買賣股票一樣.. 有短炒有長線投資..

現時的online game生意.. 只適宜短炒..

投放太多資源的話.. 不到3個月就被別的新遊戲取代.. 連成本也回不了..

2個月能不能回本.. 就要看gc到底花了多少錢去買代理權了..

所以我才會說.. gc把禁書這種大部份人都需要的東西放上商城..

就是想把握時間.. 以最短的時間賺取最大的利潤.. 也就是採取短炒的手法了..

假如你認為eco是一個好的遊戲.. 我希望你不要支持把禁書放商城..

因為這種短炒手法只會加快遊戲的滅亡..

試想想.. gc看到禁書放商城都一堆人去買.. 那以後就會肆無忌彈的亂放一通了..

直到沒有人再去花錢買點數的時候.. 就會撇下eco不管..

原帖由 R比斯 於 2008-7-17 13:57 發表
我唔覺得無間道個d賺到幾多..orz

果隻game不要提吧Orz佢已經夠慘 但都幾有心機 比佢合格吧

我係唔係入錯post@.@??唔係討論禁書咩?!

-_-成個post已經離哂題.....

回復 92# kitkit2000 的帖子

haha  睇番
唔過1千人就係你估既數?
笑左
真係唔同層次既人

十週年勳章(賀詞)

反對@@
睇到個主題笑左xd
econ討論中?

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-7-17 14:02 發表

那就要看你說的大生意是什麼了..

就像買賣股票一樣.. 有短炒有長線投資..

現時的online game生意.. 只適宜短炒..

投放太多資源的話.. 不到3個月就被別的新遊戲取代.. 連成本也回不了..

2個月能不能 ...

似乎你將mmo炒埋一碟 的確
香港既mmo係短炒可能會好D
但係 唔代表佢會再係咁推出一d必需既野

如果個個都可以估的話
我夠可以估佢只係會出記憶之沙 同重點
呢d野就唔再出一d"""""必需品""""""

我都係靜觀其變吧
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:24 PM , Processed in 0.036535 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存