2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online [有用必看] 70級升71級所需經驗值 (GC版本!) ...
樓主: cly
go

[有用必看] 70級升71級所需經驗值 (GC版本!) [複製鏈接]

原帖由 霧暮★貓 於 2008-7-25 01:14 AM 發表

比較興幸佢加既係base lv唔係job!
不過.......我想著既75同85裝.......
話說咁次等級上限加到幾多?85?

今次上限得80

= =
你的目標還很遠囧~~~

原帖由 panucci 於 2008-7-25 01:15 AM 發表

對我黎講...

第一目標係叫返小龍返會= =....

第二係小杏...

第三係留錢買飛空庭...

第四係75LV裝同雷斯太陽眼鏡..

。
     。
     。
     。
     。
   ...

你唔講我都唔記得左.....
無錯!我是為左小杏先玩架="=
小杏!我最起碼都要囉到隻小杏先唔玩!

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

= =但係山吹又未開返= =

想拎都冇得拎= =..

唯有等會考完先算= =XD

原帖由 忍忍~ 於 2008-7-25 01:17 AM 發表

今次上限得80

= =
你的目標還很遠囧~~~

ORZ,唔緊要仲有小杏同75裝!
.......但問題小杏是saga6產物......

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 霧暮★貓 於 2008-7-25 01:21 AM 發表

ORZ,唔緊要仲有小杏同75裝!
.......但問題小杏是saga6產物......

SAGA6真係好長遠既事= =

慢慢等LAW...

打到果時我都應該差唔多80LV XDDD

香港青年,很多都追求「第一」的虛名,
他們十分享往爭奪到第一的成就感,
我認為這一切可以歸咎於他們的成長環境,
香港絕對是一個階級觀念很重的社會,
大部份人從小就訓練成爭奪「第一」的機器,
被人輸入了「要成功,就要當第一」,
我想大家都可以想像到,這樣的社會只有少部份人可以得到所謂的成功,
有部份人在現實社會得不到應有的專重,
惟有在虛疑世界得到,
做成今日的現象...

最後要問的是,有多少人在校內考到第一而又在虛疑世界內是玩到天昏地暗的?

個個都咁大反應
升lv本身就係苦悶既事(自己既角度)
都可以升到69
唔同地區既人,對game既態度都唔通
(就用一隻game做例:某隻game比起香港得到既經驗多10倍
,但一樣冇人升lv,日本就係多數傾計)
就算同一隻game,係唔同地區既設定都有唔同
lv就開左啦,如果冇變難
一下只又80啦
唔通又開90?
90又到啦
一下只又99
咁到左99,要佢出轉生?
3轉?(不太可能-.-)
定係其他

hk 同tw 既人
等級代表所有
寶物代表生命

原帖由 錐影 於 2008-7-25 01:34 發表
個個都咁大反應
升lv本身就係苦悶既事(自己既角度)
都可以升到69
唔同地區既人,對game既態度都唔通
(就用一隻game做例:某隻game比起香港得到既經驗多10倍
,但一樣冇人升lv,日本就係多數傾計)
就算同一隻game,係 ...

之前咪有d人爆左lv係度係威係勢咁既
之後話易升又話悶 又話快d開上限
我真係好想叫果d人出返黎講句野

問下佢地
你地有得持續咁升 係咪好開心

原帖由 erttp 於 2008-7-25 01:37 AM 發表

之前咪有d人爆左lv係度係威係勢咁既
之後話易升又話悶 又話快d開上限
我真係好想叫果d人出返黎講句野

問下佢地
你地有得持續咁升 係咪好開心

講漏左!
仲有人話見到個個人開始追上佢!跟佢封頂!
覺得之前狂衝既等級白白浪費!唔憤氣添!
我會慢慢黎吧!不過時間可能會小之有小!

睇下 你地班爆肝玩家幾時上 報紙頭版 ~ 呵

呢隻game早就俾班 宅男宅女玩到殘晒 ~
唔訓唔食唔要命係咁衝 , 衝完又要嘈圈巴閉要GC 老馮開放上限俾你~
乜而家GC渣住枝槍迫你要唔訓唔食搏晒老命去衝等咩?

online game 係俾大家休閒一下,調劑一下平時現實生活,
個個都好似當左裡面係現實世界咁,擋我者死...
ok, 就俾你一日20小時玩,衝到頂,做左入面勁人,咁又點?
代表你現實生活得番4粒鐘做人(唔訓既話),唔通你一日有48小時用?

出少少商城物品,一堆傻仔出黎媽媽叉叉,又話乜又話乜,
人地營運唔撚洗成本呀?d 員工唔洗出糧呀?
成日拎香港同日本比, 睇清楚個邊既人點玩法,呢邊既人點玩法先,
係咪真係要GC 出公告話你班傻仔日日無野做,匿埋係電腦世界爆肝,
所以佢先加爆個經驗,等你班傻仔升慢d享受一下玩game既樂趣?

飛空庭都係550點,禁書都係75點,加埋都係625點 ,一張600點 130蚊
你地日日坐係屋企等人養緊係無錢買點卡啦~
正正當當番一份工,會連百幾蚊都拎唔到出黎?
同幣商買裝買錢 就咁豪,俾人地"正當"既代理賺就唔捨得?
無錢咪日日龜係裡面賺game錢買囉,不過隻Game執左之後,
我真係唔知你班廢柴得著d乜野

忍忍 , 我好認同你以上講既野 , 香港而家d細路 玩game態度好有問題 ~.~
GC咁做 根本係為世所逼

仔細睇返hk eco 的官網
再睇睇jp eco 的官網.......
我發現,港官的世界觀、故事背境好鬼簡陋
而且日官有由saga0 開始,每一版有d 咩新野
有睇的話,就算你第時saga10 先開始玩你都會知隻game 的發展路線
更甚之,成個港官對一眾貓靈竟然係隻字不提的 (定係我搵唔到?)

之後查一下字典....ECO 的long form 點解.....
再諗返ECO 的中文名............我.......笑左出黎
(有一樣野我唔知係唔係大部分香港人會發覺的,你試下用國語讀出「伊希歐」三個字)

原來我之前以為le 野game 會為香港一板一眼的online game 帶黎衝擊
可以令online game 唔在等同衝等的諗法同"game sniper" 將eco 這game 射殺下來的諗法互相比較...真係好九唔搭八
我自己都要笑下自己 lol

最後......唔想離題太多....
如果官方係唔想玩家升lv 升得太快的話......之前做乜搞個「練功練功,齊齊衝等級搶獎品!」出黎?

gc 對eco 冇heart ,見步行步,仲要不停屈錢
我諗每一個玩家都真係要認真考慮這邊的eco 仲可唔可以玩落去

原帖由 npcw 於 2008-7-25 01:45 AM 發表
有睇的話,就算你第時saga10 先開始玩你都會知隻game 的發展路線
更甚之 ...

一隻手 係拍唔響 , 既然佢地咁想爆肝死快d , gc 只係做個順水人情 , 送你一程

原帖由 銘*MINS 於 2008-7-25 01:44 AM 發表
睇下 你地班爆肝玩家幾時上 報紙頭版 ~ 呵

呢隻game早就俾班 宅男宅女玩到殘晒 ~
唔訓唔食唔要命係咁衝 , 衝完又要嘈圈巴閉要GC 老馮開放上限俾你~
乜而家GC渣住枝槍迫你要唔訓唔食搏晒老命去衝等咩?

online ...

聽聞錢和等級可以講是兩回事!
語氣唔該好翻小小!

原帖由 npcw 於 2008-7-25 01:45 發表
更甚之 ...

你咁樣講一講 個齊齊練功果個之後

我都覺得係陰謀黎 絕對係黑暗過黑色陰謀
首先弔我地衝爆lv
之後GC日日見到D資料庫既LV 開始 7070 /4040咁樣咁樣同咁樣
之後心諗:嘿嘿 開左80上限之後 你地砍扮爛全部同我仆去買官書升LV !今次我重唔發到豬頭咁既款
之後24號果陣:哈哈哈!!!呢家都唔知有幾多成玩家爆左LV 今暈你地重唔大劑!?(一噤開機掣)
從此 你地既一生(eco)就此玩完

ECO 真中文名
我查過字典

艾米爾的編年史?= =

原帖由 忍忍~ 於 2008-7-25 01:53 發表
ECO 真中文名
我查過字典

艾米爾的編年史?= =

即是人類史記?
唔關惡魔事? o 我要走出歷史既舞台 隱居山林

原帖由 忍忍~ 於 2008-7-25 01:53 AM 發表
ECO 真中文名
我查過字典

艾米爾的編年史?= =

O正解

原帖由 erttp 於 2008-7-25 01:55 AM 發表

即是人類史記?

艾米爾係人族ge名
因為主要舞台係
原本係艾米爾所居住ge大陸
所以先會叫"艾米爾編年史"

原帖由 霧暮★貓 於 2008-7-25 01:49 AM 發表

聽聞錢和等級可以講是兩回事!
語氣唔該好翻小小!

請問日日呆坐屋企可以有錢收嗎?
係既話, 點解咁多人仲要番工?
全香港一齊唔番工,坐晒係屋企等收錢啦

原帖由 erttp 於 2008-7-25 01:55 AM 發表

即是人類史記?

應該係以人類既角度 去做主導 -.-
惡魔同天使只係隻game 既配角

原帖由 銘*MINS 於 2008-7-25 01:48 AM 發表

一隻手 係拍唔響 , 既然佢地咁想爆肝死快d , gc 只係做個順水人情 , 送你一程

我之前都講過,這是由死衝等爛衝等的人所帶出來的惡性循環
但係....le 頭出衝滿等(o個陣已有人70lv 的了)有獎
o個頭為已為日ser 的4 倍的升級所需的exp 再加倍.......
除左話gc 有勇無謀,或者早有預謀咁屈玩家的點買官書之外....
你仲有咩諗法?

另外,我覺得唔好下下講到gc 真係焗住要諗計賺暴利......
其實有時係幾反感的
一間公司要推高業績係冇錯的,但係推高業績都唔係一間公司的唯一
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 07:01 PM , Processed in 0.051095 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存