2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online [有用必看] 70級升71級所需經驗值 (GC版本!) ...
樓主: cly
go

[有用必看] 70級升71級所需經驗值 (GC版本!) [複製鏈接]

大概是以人界作為第一事件 來描述整個歷史吧
也關惡魔與天使送的事喔~

原帖由 npcw 於 2008-7-25 01:59 AM 發表

我之前都講過,這是由死衝等爛衝等的人所帶出來的惡性循環
但係....le 頭出衝滿等(o個陣已有人70lv 的了)有獎
o個頭為已為日ser 的4 倍的升級所需的exp 再加倍.......
除左話gc 有勇無謀,或者早有預謀咁屈玩家 ...

呢個社會就係咁現實 , 惠康百佳 都推高原價先減價啦 , 世界上有邊間公司唔牟利? 只係賺多與賺少 ~
福利團體都要牟利啦 , 唔係點俾錢請人同行政費呀

原帖由 忍忍~ 於 2008-7-25 01:06 AM 發表

我見到人有董子 蕫子  

是己開了
我都做了~
身上有3隻貓靈~ ^v^

佢之前唔係話全ser最高等送神秘禮物咩?
有冇送到?
我頂左都冇送
拍賣會e個活動又有冇搞?

原帖由 erttp 於 2008-7-24 10:28 PM 發表
不嬲我都唔覺 得提高難度有咩奇怪

以我玩過既黑色陰謀為例
攻擊力同道具 差原版3倍之外
職業既能力值 直頭同原版冇得比
怪既攻擊力勁到喊
咁又點樣? 咪又係有好多人玩
而且 亦都有人破左 好難既105lv副本
...

你邊忽見到d job改易左呀
係咪你自己打機打上腦咋

我系中意一次練完再慢慢到處玩練小號吖
練得快都有意見= =
E+比距甘改,幾時先練到頭
雖然我練級系好狂,不過冇興趣玩練級game
總之,唔玩

好行唔送啦 ,

感覺今次 GC 咁樣做 係做得非常之好~
將一班爆肝玩家掃地出門 ~

GC 之 玩家補完計劃

留得系度既先系真正爆肝玩家
我只想耕田
你地慢慢練

原帖由 lainz 於 2008-7-25 03:25 AM 發表
留得系度既先系真正爆肝玩家
我只想耕田
你地慢慢練

留得係度一定係爆肝 - -?唔俾有人慢慢練 - -?唔俾有人除左升lv 做其他野?

當買官書都升唔到既時候,到底叫人點玩落去?
上次禁書都算,可以話佢都要賺下錢
咁改真係唔知叫人點好,如果係想人放棄隻game既,咁做真係非常正確

ECO既最大樂趣系滿級之後各個職業配合一起玩
距甘改 改到ECO變質曬
前期玩到既也好少 出去行下就比怪踩死 你玩慢慢練級吖?你覺得練級好好玩你未慢慢玩練級= =
等級甘難練 未逼人買道具咯
玩家唔使練級 距就賺得少啦
距系免費game要賺錢系可以理解
甘過分就真系頂距唔順啦
你居然仲話改的好 我服左你

老實講呀,我係個高中學生,六年前打過"巨X"的Online Game,六年後的現在就被"損友"(說笑的)引了來玩這隻ECO

其實這隻遊戲設計真的不錯呀(對六年來無玩OnlineGame的人說 - .-),
又有創新(對六年來無玩OnlineGame的人說 - .-")的憑依系統;
又有讓人虛擬地成家立室的一個休閒飛空庭系統;
又有蠻可愛的人物設定以及多款不同的華麗衣服;
又有又有……

最重要的是遊戲劇本的設定,玩家之間的互動性也蠻高:
魔法系的人才可找大導師吃個飯,其他系請憑魔法系的進入;
神官單打比戰士系的難升,但有神聖羽毛,不想花錢?不想跟肥媽買鑽石能量水?可以,跟我組隊,我幫插羽毛,分半經驗值給我(笑)(六年無玩OnlineGame,或許有很多已經是這樣吧);
不想吃綠波波?不想達陣死亡?不想深夜再大大聲爆粗?可以,三個元素使上你身,加多一個祭司補你血,自走式炮台見參!但經驗齊分。
.....
(好像在推介遊戲好處似的)

回主題,對於香港的代理商—GC對遊戲的管理嘛……除了以下一點也沒有什麼好說的:
1.伺服器的穩定性
嗯……至於以前的禁書(PlayBoy)列入商城事件,本人就覺得蠻正常的……因為始終GC座下也有員工,員工各自又有家庭,賺閣下數個錢養活一下百多個家也是相當合理,十分正常,而且現在遊戲裡的公價還浮在50萬,當真的到達可以買禁書(龍X豹)的"年紀"(這裡泛招:等級),那時也應該有足夠的金錢吧。

但是對於今次"到71大關!經驗值所需暴漲八倍"的事件來說(有人說八倍,有人說兩倍,請自行代入),也未免有些嚇人了。
本人好喜歡某會員所說的,大意是:哪會有人習慣到走一條平路,突然來個70度傾斜,這樣吧(你很怕乘過山車嗎?我也是 -.-)
其實以旁觀者的角度看來,大家的驚訝和憤怒都只是出於在日本原版比對下,當然,就算無了比對,我想聰明的玩家也很快會發現這不沉常的升覆。
本人亦很同意之前樓上的幾篇"社評",本港社會風氣和日本的的確是天地之別,日本看上去很閒,香港太忙了,所以GC調整一個適合普遍玩家的水平,又好像無啥不對。
但是,來得太突然吧?縱然香港人行路快過日本人跑步,縱然真的有很多爭名好勝的玩家極速到頂,但為何不可以慢慢來,按步就班地增加升級所需經驗就不好嗎?
一倍漲大八倍,比豐胸廣告還要厲害,這就像四年級學了記敘文,五年級就要你交小說一樣,老實說,識應不來啊,GC

雖然很多玩家脾氣也不太好,老是惡劣地叫GC解頂(有很多東西都要按步就班啊),但是,這次的手段也未免太"高壓"吧,老實說,看到了8倍的數字,老實說真的有點卻步,一來本港的ECO改版和商品更新也不是太快,真的能有效獲得經驗值的地方老都是那幾個(不是嗎?),要一個不常用電腦的人,每次玩都是那個場地,那套服裝,打同一樣的怪(有多種顏色),打足一個星期或更久才可以升級,才可以看到更華麗的衣服和更好的道具?這未來對我來說真的很難相像。為何不可以慢慢來,按步就班地增加升級所需經驗就不好嗎?

當然,我有我的耐性,也會繼續玩,但是常此下去,真的會有多少像樓上一樣擁有"好機品"的玩家可以留下呢?我也不喜歡玩啥人玩的遊戲(講到得太多冗話…我忘記了自已原本想講什麼了…… -.-)

另外多口說句吧(無惡意,清純的):

公道地說一句,"難升就容易失去興趣"是很正常的現象,只要抱著想升級的心態就會容易出現這問題,雖然有部分玩家抱著"要勁過人先不斷升級"的心態(少部分歸功GC,搞什麼齊齊衝等呢),但是覺得"難升就容易失去興趣"的玩家就是什麼"olg的遊牧民族"嗎?老實說我也很想升,大家都很想升,但用不著把我們都"打飛"到內蒙古吧?那裡距離中城很遠啊!我還沒有飛空…(拖走……)好的遊戲會隨著你的等級上升而讓你享受更多,不是嗎?我就是為了這樣而升級。有些人想升級的意慾只是個追求享受的普通慾望,這並不為過,而且很正常。如果把"衝等"這行為看得太負面的話,也未免有先入為主之嫌。當然,相對日韓,不排除港民對享受的追求過急,但是如果反過來ECO是由香港制作,那又不見得是誰快誰慢,

其實大家都是玩家,用不著分這"這類""那類",大家都是人,用不著請人離開這麼嚴重吧,我不是否決你之前的言論,只是想提醒一下,你這次的語氣好像重了點。(我不知我有沒有有什麼誤解了,如果有就抱歉了抱歉。)

……
……
另外,不是補完,內臟不爆的玩家不顯得厲害,給人看見會以為有人自我台舉。

其實我講野講講下都忘記自已既主旨,所以好九唔答八,浪費各位的腦力真的很抱歉,有錯的請指示,大家平心靜氣地傾傾。^^

佢以為個個咁得閒升lv?
我玩到now好辛苦都仲係41....
本來我都唔想玩既game有外掛
但咁睇黎..
都係要等外掛出先玩得了

其實你地有冇睇過佢過網架,唔係要1,353,700而係要22,086,398 ,樓主淨係睇base,但係係要睇base總計喎

回復 112# y1090958912 的帖子

同意+1
d人係咁話gc係想我地enjoy多d隻game
但佢正個8倍出黎
講真個句
味只會令隻game越黎越悶
pvp  城戰個d就緊係越高lv越好玩
更有d人話將爆肝既人掃走
但爆肝既人只會加倍爆肝.....

如果要話主線.
貓靈.
桃子.
占卜師.(之前的大戰.最早滅種的動物"貓")
青子.
機器人.(之前大戰留下的.機器人.一個就可以毀滅一個村落.)
菫子.
女孩(埃米爾.現在不在.去左做咩?)
南軍.(私自運送機器人.??增強兵力?)
--------------
主線就系探索?呢個世界..?

gc格言:
想升Lv牙!?買點啦~!

唉~~依家加左經攪到up3%都要25分鐘......有時未到25分鐘又死q左....就係咁up左3個鍾....up到2%= =

以后GC:想升級,買最新出既  真-官錄之書,經驗多4倍,雖然4倍價錢,但下個月就無架喇(每個月公告不斷repeat)

咁配落去真係冇引...得閒改D改D..唉
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 01:39 PM , Processed in 0.067272 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存