2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 霍爾丁王國 對幻影噬魂軍有咩評價???
樓主: ctt2005
go

對幻影噬魂軍有咩評價??? [複製鏈接]

原帖由 hneryau 於 2008-8-3 00:43 發表

最主要LAG既原因係關於SERVER而不是我們~

server lag 又唔見我lag?

打FEZ 用跳板/VPN 一定會有多少delay
xFire 又係一個好例子

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我都好小留言-.-
不過近排成日同幻影軍打~
佢地合作性可以比個good!
因為有人比人打,就一定比有幫,
但問題係,真係lag-.-
由主城一開始跑.都冇問題!
次次行到見到就開始lag-.-
仲要試過-.-真係佢地有人比人暈!!
4個人同4種唔同招去-.-,真係可以布弓扣過血-.-
可以等解左,再吹番果4個人轉頭-.-
雙反!
同紫國.綠國打!
雖然合作冇人地咁好!
不過真係對打既時候!
由唔會話同幻影打一樣,比人1地屈曬機!
明明佢地20-40人去亂水!
係中間,我地黃軍都有20-30
大家對打!
可以睇番佢地擴野率,仲高過我地!!
依個我唔知-.-見到講出來開心d
有一次幻影同艾佢地打
由係一開始出奇地擴得勁過艾!
但係果場佢地最後係輸左既!!
我唔係艾團,
我係21
成日比人串-.-果個

以上係我對幻影既睇法,
合作上級
ping上級
出水上級
擴地上級-.-
仲有就係,成堆人屈人上級-.-

我係紅國人,不過紅國冇類似ge討論,所以就借你地黃國版發表一下意見   @~@"
不過唔好插我..............   orz

我同幻影真正交過手ge只有兩場,不過果兩場ge印象就非常深刻
我對佢地ge擴張速度,人手調動同戰術運用都給予A級評價

就以其中一場為例,冇記錯係在亞西山麓打ge
果場我方據點係C7左右
我加入右路擴建團,但當我地去到C3果陣,已經見到幻影係果度起左方尖
本來我認為我地已經擴得好快,可以將C2~F8 ge右上部份納入佔領
不過實際上我地佔到ge地區係少過預期好多

以同一場為例,我地右路擴建隊係遇到依個情況之後變左做拆塔隊
但一座方尖未拆一半,佢地已經有一個小組黎支援
之後再黎多兩個小組tim
可見佢地ge配合同戰術意識都極高

不過就有兩個缺點 :
1.單兵作戰能力不高
2.少部份成員把口太臭

以第一個缺點黎講,我唔係話幻影d人唔勁
但平均值只不過得中~中上
普遍成員ge個人技術都只有中級左右
點解咁講?
因為當時右路(B3~B5區域)幻影有10~15步兵+1死靈+1~2騎
而我方只有我個部隊ge 5個人+4~5個雜團(無貶義,不過個個都唔同部隊,所以叫雜團....)ge人,連騎都冇
但就以咁ge戰力將幻影ge右路攻勢壓制住,令佢地一直都無法突破至B6 C6地區
甚至仲試過將佢地壓至B3~B4
由此可見,幻影ge單兵戰力並不能算太高

最後一個就係人品修養問題
果場幻影以一個步兵ge差距戰敗(真係一個步兵,羸果陣雙方國血都係黑色ge  = =")
然後就有人係全體度話今次輸只不過係因為幻影ge成員未到齊,到齊ge話一定羸
而因為依句話,差d就造成左紅藍兩國玩家罵戰
該玩家發言前好似未諗過紅國參戰ge 50人其實仲雜過佢地?

至於ping ge問題,我同幻影打ge果兩場都唔覺得會特別嚴重,係可接受範圍之內

以上就係我對幻影ge一d個人意見

原帖由 澄明之空 於 2008-8-4 12:03 AM 發表
我係紅國人,不過紅國冇類似ge討論,所以就借你地黃國版發表一下意見   @~@"
不過唔好插我..............   orz

我同幻影真正交過手ge只有兩場,不過果兩場ge印象就非常深刻
我對佢地ge擴張速度,人手調動同戰術運用 ...

別怪那些人太小孩子脾氣吧!
輸了就輸了!齊不齊人都一樣~
大家都是路人場!
要怪就只怪你們的路人比我們的強而已!!

有墨膠係度就嬴~冇墨膠就齊齊彈game

大戰好少見有幻影彈ge
係有次10v5見倒兩隻幻影主城前坐坐下消失左=]

不過冇左墨膠幻影只係個廢團
頭先果場1x個幻影+wem打雜團都輸半條血(滿血=3條)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:45 PM , Processed in 0.030237 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存