2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 我唔知咩係8倍EXP囉!!!
go

我唔知咩係8倍EXP囉!!! [複製鏈接]

之前GC講左只係3倍...何來有8倍??
有人話自己計...會唔會有計錯既可能呢??
近日有好多人都係到話8倍經先唔玩...本人只覺玩GAME唔剩只升級(係享受隻GAME既特色)..可能GC就係覺得D人升級升得太快..所以先加倍EXP
(如果大家之前唔升得咁快...可能唔會加得咁多)講笑+自己意見

玩過星曲WEB

這個3倍是港版的3倍 而這港版的3倍是日版的8倍 明了嗎 ?

我覺得其實香港唔可以同日本比嫁WO...日本係月「廢」..自然會易升嫁喇~~

原帖由 june525 於 2008-7-28 04:26 PM 發表
之前GC講左只係3倍...何來有8倍??
有人話自己計...會唔會有計錯既可能呢??
近日有好多人都係到話8倍經先唔玩...本人只覺玩GAME唔剩只升級(係享受隻GAME既特色)..可能GC就係覺得D人升級升得太快 ...

3倍 8倍呢d講左9萬幾次有晒數據
事實勝於鴻辯, 自已睇清楚先來放話

點解成日話 遊戲係享受game既特色, 所以要拉長升lv時間
點解唔可以係  縮短升lv既時間  等d人可以享受隻game既特色
成日都係本末倒置

Ultima Online, World of warcraft, Shadowbane 等等等等  都係大約一個月封頂
ECO唔得既話  係唔係因為ECO既內容太少啊?
已有 1 人評分Good 收起 理由
小偉xD + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 june525 於 2008-7-28 04:40 PM 發表
我覺得其實香港唔可以同日本比嫁WO...日本係月「廢」..自然會易升嫁喇~~

月費會易升?自然?咩理據?
月費唔係比錢玩?
商城收費唔係比錢?
咩叫自然?

笑傲無雙

ECO太小活動la   

而令到玩家得個升級的享受

原帖由 N.Kaiser 於 2008-7-28 04:42 PM 發表

3倍 8倍呢d講左9萬幾次有晒數據
事實勝於鴻辯, 自已睇清楚先來放話

點解成日話 遊戲係享受game既特色, 所以要拉長升lv時間
點解唔可以係  縮短升lv既時間  等d人可以享受隻game既特色
成日都係本末倒置

U ...

講得太好 有好多死支持gc的人係要咁講
8倍就明要你買商城野先玩得
不過唔係月費的game係要升耐d我都理解
但都唔係8倍咁呀 2-3倍就差唔多

原帖由 june525 於 2008-7-28 04:40 PM 發表

重申講多1次...

日本係商城+月費制

月費吾會易升d
無8倍都有3倍啦
但個3倍就要玩家出更多努力
吾係話吾係升lv狂就吾洗理
你去日板試下會吾會易升d?

雖然8倍真係另人難以招架, 但係我都會繼續玩, 放援升lv o既速度.  吹下水, 練下寵算.  如果大部分o既人都放慢, 可能到時saga 5 升級時會調低番d 經呢 ~___~
況且又未有演習, 急黎都無用.  爆肝升 升到到時真係爆左肝就大檸樂啦 XD
==============================================
不過其實真係唔明GC 諗咩.  佢真係覺得咁做會多D 人買官錄? 我覺得係相反lor, 第一已經趕走左小量爆肝星人, 第二令到其他玩家對ECO前景失去信心.  買官錄又多$又唔係兩倍以上, 136 hkd 都買唔到15 本官錄, 一本一個鐘, 難道gc 真係以係我地幾百萬未開頭可以一日有3-4張官錄?

原帖由 rayha2k 於 2008-7-28 05:34 PM 發表
雖然8倍真係另人難以招架, 但係我都會繼續玩, 放援升lv o既速度.  吹下水, 練下寵算.  如果大部分o既人都放慢, 可能到時saga 5 升級時會調低番d 經呢 ~___~

我覺得佢saga5會調低d經既可能微乎其微= =
會調高既可能性仲高
起馬而家saga4已經係一個先例= =

原帖由 rayha2k 於 2008-7-28 05:34 PM 發表

會調高既可能性仲高

原帖由 danlam 於 2008-7-28 21:19 發表

會調高既可能性仲高

第日演習又有經吸 又過癮到死
到時d人重唔炸炸淋走去玩?
到時就唔會話:好難升呀~升到好悶呀~唔升啦~頂~~~~~
呢家 唔急在一時
你愈急 人地愈加經
3倍就話我地10日之內升哂
今次 又急住升的話
下次又唔知話我地20日之內爆99lv 之後加夠10倍

75啦有人

你地話升曬級先享受遊戲的樂趣.....你升曬仲會玩咩??
當你升曬級....冇曬目標...仲會玩咩??
我唔知咩叫本末倒置....遊戲注重既只係過程...而唔係升級....
你地成日話日版好好玩...要收月費..但係你地連商城個75點都話貴..講咩月費姐!!

唔賺你錢既online罕見罕見/w\發夢啦

算啦,,,  樓主好似係要開post出黎嘈.. 囧"..  

已經咁多個post啦... 仲講黎做咩..  得閒上黎post..

倒不如,,學樓主講..  享受隻game啦(我吾同意架)

#4個位人兄講得好..(同意+1)

原帖由 june525 於 2008-7-28 10:05 PM 發表
你地話升曬級先享受遊戲的樂趣.....你升曬仲會玩咩??
當你升曬級....冇曬目標...仲會玩咩??
我唔知咩叫本末倒置....遊戲注重既只係過程...而唔係升級....
你地成日話日版好好玩...要收月費..但係你地連商城個 ...

玩Game唔係為升lv...而係必須升lv
為求能享受遊戲...你就必須升完lv佢
不要再本末倒置啦....
說什麼上去吹下水...解下任咁...呢D只係你一廂情願
吹下水...解下任唔洗係ECO都可以做到啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kampfer1234 於 2008-7-29 12:03 AM 發表

玩Game唔係為升lv...而係必須升lv
為求能享受遊戲...你就必須升完lv佢
不要再本末倒置啦....
說什麼上去吹下水...解下任咁...呢D只係你一廂情願
吹下水...解下任唔洗係ECO都可以做到啦

基本上
依家隻隻game都係咁架啦
特色?!
差唔多
換個形式
換個好聽d既名咋

我完全唔覺升級尼係享受隻GAME囉...你睇下..之前咁多人都為左搶怪升級既事上尼嘈..ED叫享受咩...你話必須升LV...咁個個人都爆曬個LV上限咁點先..你都識講喇...隻隻GAME都係吹下水咁...咁不如你唔好玩ECO喇...玩第2隻囉!!我唔係開POST出尼同人嘈...只係覺得D人成日諸多要求(GC比左答覆佢仲咁唔滿意)..又叫人去日版又叫人唔好玩咁..就算隻GAME幾好都比個D人嘈到唔好喇!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 11:56 AM , Processed in 0.049054 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存