2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 CS Online 打左7年既CS 人教學
go

打左7年既CS 人教學 [複製鏈接]

------教學------
HS---瞄頭射,點易HS D~? 日日打多D CS,建議淨用手槍同人博火,係一個好好練HS 既方法,忌同電腦打,當然要瞄頭射

打人---忌按實(除非好近身,就算近,老手都係2,3下停下再射) 原因係命中高D...~

路線打法---打1個場,通常唔會得1條路,唔好成日行埋同一條路,人地唔係笨GA~(依家好多新手做法)

忌太過集體行動+淆---以D2 為例,16 VS 16,如果16CT 沖A門,但淆,你依場等死都得(依家好多新手做法)

唔好等時間到---T放唔到BOMB / CT拆唔到BOMB/救唔到人質,你地都係LOST... 所以時間仲有30~45秒 果陣就要沖出去,唔好CAMP(依家好多新手做法)

打戰略---唔好全部守同一個位,唔好比人打你地弱點,以D2為例,CT唔應該以沖為主,應以守,人數/能力均勻地守(多D留意雷達)

PS:原創貼,歡迎轉載...
  我打左7年,其實都唔算好老手,唔係成日打,1~2星期打1次左右,1次2,3HR... 但依D 都夠將你地變老手
  玩家名:Corn
  第1次打cs:網吧1.5定唔知幾時,總之就係7年前

好懷舊1.5=.=
我都打左6~7年=.=
實力就.....=.=唉

話比你知丫
呢隻game要爆頭狂射就ok架啦

CORN見過你

我玩左5年幾6年都仲係新手級數

我都打左6~7年 HAHA..果時都玩CS係玩左HALF LIFE先..哈哈好正..
之後先轉玩CS1.5.. 果陣一開始玩貨倉先.. 之後轉玩iceworld多xD
最衰cso冇iceworld

HS.......
呢樣野我係輕曬 重曬 半自動AK 呢幾把狙試驗過 唔開近鏡(第2段變焦) 開一段你是但瞄身都變HS 唔會有HS聲 但會顯示你HS左人而死 唔知係唔係BUG

7年前係cs1.5?
最多比你cs1.3-.-"

原帖由 s_a_v_i_o_u_r_ 於 2008-7-31 01:59 PM 發表
HS.......
呢樣野我係輕曬 重曬 半自動AK 呢幾把狙試驗過 唔開近鏡(第2段變焦) 開一段你是但瞄身都變HS 唔會有HS聲 但會顯示你HS左人而死 唔知係唔係BUG

係咪亨頭丫

笑傲無雙

7年@@...
我都係玩左4-5年...多多指教

十週年勳章(賀詞)

原帖由 粟米 於 2008-7-31 10:10 AM 發表
------老手教學------
HS---瞄頭射,點易HS D~? 日日打多D CS,建議淨用手槍同人博火,係一個好好練HS 既方法,忌同電腦打,當然要瞄頭射

打人---忌按實(除非好近身,就算近,老手都係2,3下停下再射) ...

7年前香港應該未有網吧存在......網吧係呢幾年先普及=.=""

On April 12, 2000, Valve announced that the Counter-Strike developers and Valve had teamed up. Counter-Strike 1.0 was released around Christmas 2000.

:)

7年-.- 我諗你都係冇認真咁研究過打cs -.-!!
打bot 係一種好好既練skill 既途徑..你竟然話冇用..-.-
full auto 都好可以好準,,,係睇你識唔識壓槍 嫁姐..!!

原帖由 isaactse 於 2008-7-31 02:06 PM 發表
7年前係cs1.5?
最多比你cs1.3-.-"

我都話唔多記得咩版本=.="
果陣第1次打,都係打貨櫃...

原帖由 俠4邪魂 於 2008-7-31 03:19 PM 發表

7年前香港應該未有網吧存在......網吧係呢幾年先普及=.=""

有,但唔普及,我第1次接觸係6,7年前網吧

原帖由 KerwiNx 於 2008-7-31 04:07 PM 發表
7年-.- 我諗你都係冇認真咁研究過打cs -.-!!
打bot 係一種好好既練skill 既途徑..你竟然話冇用..-.-
full auto 都好可以好準,,,係睇你識唔識壓槍 嫁姐..!!

bot 有難度,以cso 果d 係白痴=.="
同埋練... 始終bot 就係bot~
以1.6計,bot 最難係可以知人地響邊(唔洗聽聲etc)+HS
始終bot 同人有d 分別...
我寧願打多d 高手,學習埋打法~
bot 你學唔到人地打法,要win 唔係1人之力,要靠team work~

教學就詳盡一點吧= =....
同埋..新手打bot係唔錯架選擇...
(注:係超新手...)
到你熟左D操作就去打街埸= =...

其實我都只係玩左6年= =...
中間有1-2年停左= =....

我見上面有人話7年前得CS1.3= =..
你錯了.....2001年-2002左右..以經有1.6...
CS1.5好像在199X年以經有...

唉= =..唸番起當時係西9龍中心9樓果間網吧到玩= =.....

十週年勳章(賀詞)

對我呢d新手黎講好有用  多謝你

教埋人camp呀嘛xD
camp果陣聽腳步聲xD
不過會成日比人話狗 haha

原帖由 新拓拓拓荒者 於 2008-7-31 06:36 PM 發表
教學就詳盡一點吧= =....
同埋..新手打bot係唔錯架選擇...
(注:係超新手...)
到你熟左D操作就去打街埸= =...

其實我都只係玩左6年= =...
中間有1-2年停左= =....

我見上面有人話7年前得CS1.3= =..
你錯 ...

我懶... 要等你補充

原帖由 粟米 於 2008-7-31 10:10 AM 發表
------老手教學------

打人---忌按實(除非好近身,就算近,老手都係2,3下停下再射) ...

老手識壓槍中距都會禁實囉 重要話近 你2.3下射你一早死左啦

原帖由 粟米 於 2008-7-31 05:38 PM 發表

我都話唔多記得咩版本=.="
果陣第1次打,都係打貨櫃...

有,但唔普及,我第1次接觸係6,7年前網吧

bot 有難度,以cso 果d 係白痴=.="
同埋練... 始終bot 就係bot~
以1.6計,bot 最難係可以知人地響邊(唔洗聽 ...

打bot練爆頭囉 好有用

e+ d人唔知點解好鐘意左住係d門度
一係就衝出去,一係就返入去
唔好企係度,以d2我一直主張ct攻b t攻a siu
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:26 AM , Processed in 0.033172 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存