2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街機遊戲討論版 點樣可以操不死馬/點可以操爆紅色同藍色 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[問題] 點樣可以操不死馬/點可以操爆紅色同藍色 [複製鏈接]

其實點可以操不死馬係唔係一定要貴馬先得
重有點解點人可以D紅色同藍色可以爆曬...但係唔知點解我操到咁上下..之後佢又趺返之後左操都係一樣/比知前低左
重有板路係唔係應該會有一杯但點解我無既

呵呵~!樓主係咪玩 G1 WINNING SIRE v.2架 ??
其實不死馬我都唔太了解,也算是一知半解吧^^
1. 不死馬的定義是指馬馬跑了一定場數後,仍然有一定的能力值就叫不死馬
2. 所謂不死馬並不是不死的,只要跑了一定場數後,能力值明顯跌得更慢更少
按以上2個情況,總括不死馬是代表最後都會有一d能力值,而且好似keep得到能力值咁跑
不死馬的傳聞方法:必須要在第31場時勝出,而且為了增加馬隻的勝出準確性,一般人都會令馬馬先嬴第1場,之後用用好多時間令馬馬在咁多場中,都仲可以keep住能力值到31場為止,咁就有機會令到馬馬變成不死馬。

紅色同藍色爆晒.......
其實都幾個方法同配合既......
1. 馬馬本身既能力值已經好高,咁跑幾場之後,一般黎講已經爆晒
2. 馬馬本身既勝出次數好勁,咁佢d能力值都會升得多d
3. 馬馬本身的保養問題,以我為例,我最愛的馬馬一般黎講去3-4次機鋪都唔出一場,之後先會跑一場,咁馬馬既能力值先叫做有可能keep住全滿:p

所以要馬馬能力值全滿是要投資好多錢的

下面係我d馬馬^^
第1隻 做測試死屎左
第2隻 其實一般的,但我會用時間令到佢滿能力值,因為我跑到第4場先知道佢係跑什麼腳法
第3隻 是我的最愛
第4隻 唯一未比我玩死的十星馬馬,但感覺不太勁XD
第5隻 就係有d人講既不死馬了.....每次都令我帶來許多驚喜
第6隻 給我跑到d能力值得1條線,近日先操到滿能力值

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
~Sam + 3 感謝分享!
k仔再來 + 15 熱心幫助其他會員

總評分:  威望 + 15  Good + 3   查看全部評分

你d馬咁勁既=.="
其實開頭要出幾多場到先ok
點解我個馬方無板路既一杯
重有我d馬既紅藍操到咁上係就唔識+既

你d馬隻隻都爆紅藍既=.="
我想問呀...,d馬幾多old開始就唔比佢大?

笑傲無雙

不死馬 係要唔知過左3x場之後就會不死 你條幾大 就會幾大 <有時d馬明明死左 ,旦你win左一場有時會彈bar>

笑傲無雙

回復 4# 乂LuI乂 的帖子

最好4-5 old

原帖由 =.=?? 於 2008-8-7 09:30 AM 發表
不死馬 係要唔知過左3x場之後就會不死 你條幾大 就會幾大  

民間有好多說法!
當中會以下面2個最多人講
1. 第31場一定要嬴, 但係為左安全起建,d人多數都會將第32,33場都一定要跑嬴為主
2. 有d人會覺得第31場都未必穩震,而佢地既說是第1場都必須要嬴,咁就穩當好多^^

原帖由 乂LuI乂 於 2008-8-6 01:19 PM 發表
你d馬隻隻都爆紅藍既=.="
我想問呀...,d馬幾多old開始就唔比佢大?

我通常都係4-5歲 在12月退卡的,之後唔比佢地大的^^
因為我都唔係玩左好耐,所以唔知道d馬馬如果歲數太大會有乜影響haha
而我d馬馬全是晚成的,咁先可以在之前幾場賽試一下腳法,確定馬馬本身跑什麼腳的
要令到d馬馬爆晒d紅藍,係需要好多本錢的
同埋我會建議唔需要太貴的,我果d都係一般的價錢haha
仲有傳聞新卡係特別易得到中獎馬的,即係買邊隻馬馬都會有一定唔錯既能力值

原帖由 小小蒼隼 於 2008-8-5 06:47 PM 發表
呵呵~!樓主係咪玩 G1 WINNING SIRE v.2架 ??
其實不死馬我都唔太了解,也算是一知半解吧^^
1. 不死馬的定義是指馬馬跑了一定場數後,仍然有一定的能力值就叫不死馬
2. 所謂不死馬並不是不死的,只要跑了一定場數 ...

想問下你第5隻不死馬31場前有冇15:15

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

發覺 普通既馬仔中獎機率高過晚成...

原帖由 meiah 於 2008-8-10 06:38 PM 發表

想問下你第5隻不死馬31場前有冇15:15

haha 冇呀~!第5隻馬馬 真名叫 痛快駒!
我之所以唔掉佢,係因為0係我最冇銀彈既時候,佢可以連嬴2場 有馬紀念杯
所以我先唔掉佢~!XD

尼隻馬馬從未試過滿能力值,只係跑出既準確性較高而已
而大部份嬴的賽事,也是在80多場之後的事~!
haha除非我不玩,否則這個位置永遠是佢的XD

原帖由 ~Sam 於 2008-8-10 09:15 PM 發表
發覺 普通既馬仔中獎機率高過晚成...

有d人都係咁講!
呵呵~!如果有時間咪黎新之城行個圈囉~!
可能見到我已經趴左0係檯XD

原帖由 小小蒼隼 於 2008-8-11 10:27 發表

有d人都係咁講!

因為我都中左隻普通既馬仔 跑頭3場試腳 2場第一 1場第二 能力係咁升...一陣落去操到佢爆bar先 =]

原帖由 小小蒼隼 於 2008-8-11 10:27 發表

有d人都係咁講!

因為我都中左隻普通既馬仔 頭3場 2場第一 1場第二 能力係咁升...一陣落去操到佢爆bar先 =]
新卡獎率真係高d...我個fd買左兩隻 一隻普通(大獎) 一隻晚成(中獎) 兩架加埋都係岩岩好200個

原帖由 小小蒼隼 於 2008-8-11 10:25 AM 發表

我之所以唔掉佢,係因為0係我最冇銀彈既時候,佢可以連嬴2場 有馬紀念杯
所以我先唔掉佢~!XD

而大部份嬴的賽 ...

痛快駒,聲ga ar ma,呢隻ok
不過史實佢係牝馬

我想知有冇咩網有教隻game入面d野...
我想學玩 日文都可以...

重有我係機鋪見到兩種馬機
一隻睇大mon
一隻睇9模型
兩隻用既卡係咪一樣 ?

原帖由 nutopia1 於 2008-8-12 08:38 發表
我想知有冇咩網有教隻game入面d野...
我想學玩 日文都可以...

重有我係機鋪見到兩種馬機
一隻睇大mon
一隻睇9模型
兩隻用既卡係咪一樣 ?

唔一樣...我都係跑下跑下自己去研究 跟住係個到認識下一齊玩既呀叔 唔明就問下佢咁...

原帖由 小小蒼隼 於 2008-8-11 10:25 發表

所以我先唔掉佢~!XD

而大部份嬴的賽 ...

其實你第4個隻係咪短距離黎??因為幾似我個fd隻馬xd 頭幾場羸左兩條bar係咁升
不過輸左場G1 本來爆bar變左短到同隻唔中獎既新馬一樣...o左

原帖由 ~Sam 於 2008-8-12 05:42 PM 發表

其實你第4個隻係咪短距離黎??因為幾似我個fd隻馬xd 頭幾場羸左兩條bar係咁升
不過輸左場G1 本來爆bar變左短到同隻唔中獎既新馬一樣...o左

第4果隻係長途馬黎,但唔準的XD
今星期1,終於出左2場,1場拎第7,而另1場拎第1....
好彩冇跌能力
而最尾果隻又出左一場了,都係拎第1,即係已經嬴左11場
第3隻都拎左第1,已經連嬴5場G1
暫時尼幾隻都要小心咁養......有排唔駛出馬比賽haha

原帖由 小小蒼隼 於 2008-8-13 09:52 發表

第4果隻係長途馬黎,但唔準的XD
今星期1,終於出左2場,1場拎第7,而另1場拎第1....
好彩冇跌能力
而最尾果隻又出左一場了,都係拎第1,即係已經嬴左11場
第3隻都拎左第1,已經連嬴5場G1
暫時尼幾隻都要小心咁 ...

出咁多大賽 其實真係要狂操隻馬先可以令到佢唔會咁快死...不過其實計返條數 買返新馬再操過好似好d 不過中唔中獎又係另一件事 唔中就真係爆粗
我近排試緊種唔種到10星馬...拎左隻成績羸左3780既馬仔 睇下得唔得 不過就算種得出 我覺得都係唔夠直接買既馬勁...XDD
又方便..唔洗等佢3歲先出得大部份既比賽@Q@

原帖由 ~Sam 於 2008-8-13 11:04 PM 發表

出咁多大賽 其實真係要狂操隻馬先可以令到佢唔會咁快死...不過其實計返條數 買返新馬再操過好似好d 不過中唔中獎又係另一件事 唔中就真係爆粗
我近排試緊種唔種到10星馬...拎左隻成績羸左3780既馬仔  ...

如果係平時咁玩,我都覺得係搵過一隻回來好d=.="
因為我想以自己識既方法,做幾隻不死黎為自己嬴大錢XD
昨晚我嬴左過萬分,之後先配左2隻馬馬,最後走時一隻9星一隻10星
之後手多多買多隻馬中埋獎.......依家馬房爆位
haha 配種都有興趣啵!一齊討論一下丫
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 09:52 PM , Processed in 0.039593 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存