2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online eco d賤商, 奸商一覽
樓主: 地獄鼠
go

eco d賤商, 奸商一覽 [複製鏈接]

原帖由 千祁 於 2008-8-9 09:52 PM 發表

呢一點證明左你將呃人“合理化”
又返返去道德問題個度
如果你心存冇呃人個念頭
咁被呃既人點會上當
我想唔會有人走去你面前求你說“你呃下我啦唔該”
你當所有人都係傻仔咩

你睇得童話太多了 ~ 現實d啦 - -"
現實只有巫婆 , 無小矮人架 ~
人地要死 , 我無理由阻人掛 ~
你試下衝出馬路 , 睇下有無人攔你 ~?

原帖由 千祁 於 2008-8-9 09:54 PM 發表

睇唔睇到我說通行證冇用呢句,睇唔到 ,擘大對眼睇多次
因為+入既係人,唔係你個張證的問題
唔信你身上唔帶任何證去南國試下(自己+入南軍),無論你第一次去定無數次去
都唔需要你帶證

呢d野 我知~ 唔洗你講 ~
你覺得我唔知 ~ 係因為你無擘大對眼睇埋後半句 ~

原帖由 銘*MINS 於 2008-8-9 09:55 PM 發表

咁祝你現實多d“你情我願”比人呃

唔打了,費事曬時間= =

原帖由 千祁 於 2008-8-9 09:57 PM 發表

嗯 ECO 暫時未比人呃過 ~ 除非有貼圖bug 之類先或者可能會 ~ 多謝關心
我買野真係好睇清楚 價錢 同數量 ~ 呢個係買家既責任

原帖由 千祁 於 2008-8-9 09:57 PM 發表

其實他應該都只係想叫人買野小心d,無論俾人呃同呃人既都一樣有責任啦
只不過講法有點刺人而已,故意貨不對辦既人的確有錯,但係被騙既人一樣有錯,佢地錯在唔睇清楚就買,太唔小心
我認為世上至少99.9%既人都貪心,只不過貪心之餘都要謹慎,咁先係正確既態度
照舊果句,以上純屬個人意見,不喜勿插

原帖由 銘*MINS 於 2008-8-9 09:55 PM 發表

小矮人就一定有......發育不良好矮個班咪係囉 (小儀??? 說笑而已)
其實呢~~
大家有唔洗甘煩躁~ 呢度都係想俾大家交流一下者=u="
juz calm down man~~ check it check it...(語無倫次ING)
------------------------------------------------------------------------------------------
咳咳!!  講返正題吧
我覺得呢, 其實奸商同騙子都有相似既地方, 而我覺得2者之間唔同既係:
奸商係帶有騙子的成分
i mean 奸商本身都有想昆人既動機, 但係都係限於買賣交易(商店)的範疇
例如: 搞亂曬D價格, 將cheap cheap貨品當高檔貨賣...
而呢排最常見既就係將ECO卷當激賞3賣
呢D係尊昆唔小心, 唔帶眼買野的人
雖然呢D人應該比人拿去打靶, 但係買家都應該負上責任

而騙子就係通常係呢度講個堆
亂話帶人上LV昆人$$個班猩猩
呢D叫人防不勝防個堆就應該係騙子掛......

原帖由 風寧月影 於 2008-8-9 10:28 PM 發表

其實他應該都只係想叫人買野小心d,無論俾人呃同呃人既都一樣有責任啦
只不過講法有點刺人而已,故意貨不對辦既人的確有錯,但係被騙既人一樣有錯,佢地錯在唔睇清楚就買,太唔小心
我認為世上至少99.9%既人都貪心,只 ...

晒氣 , 被人呃個d 唔會識檢討自己 , 只會一輪咀炮轟人地先 ~

原帖由 銘*MINS 於 2008-8-9 10:33 PM 發表

晒氣 , 被人呃個d 唔會識檢討自己 , 只會一輪咀炮轟人地先 ~

不過,呃得人既應該都唔會介意俾人罵啦,被呃既大多都係想出番口氣而已
只要學到教訓,下次買野小心d就好啦

得到多方面既意見, 依家分為騙子, 賤商, 奸商, 炒商, 傻仔, 窮人, 乞衣

另外, 千祁好索

原帖由 地獄鼠 於 2008-8-9 10:44 PM 發表
得到多方面既意見, 依家分為騙子, 賤商, 奸商, 炒商, 傻仔, 窮人, 乞衣

另外, 千祁好索

好明顯唔係佢本人啦 -  -  對野咁大

原帖由 銘*MINS 於 2008-8-9 10:33 PM 發表

只係我地見到o個d 先會咁做
會自己檢討o個d 先唔會開post 鬧人

另外.....我知道銘你係醒目人
但係你唔使不停show off 你的醒目的
更加唔需要靠踩低一d 冇咁醒的人而標榜自己的精明
你咁做只會令人對你生厭的吧....= ="

原帖由 銘*MINS 於 2008-8-9 08:55 PM 發表
傻仔 (自稱受害者個d):

e.g.

包括樓主

原帖由 銘*MINS 於 2008-8-9 10:53 PM 發表

好明顯唔係佢本人啦 -  -  對野咁大

你同我講野?

我做開奸商

睇左呢個之後,好想笑,因為講解得好似職業

如果真係職業既話,就應該係商人3轉職啦xD

笑傲無雙

你都係算la 咁多人  佢地可以狂開新手架  你1個1個記低咩=.=

自由市場 我想賣幾多錢就賣幾多錢
npc原價60蚊既能量水   我60蚊買番黎 再賣一萬蚊
如果人地都話我呃佢既話 我真係無話可說
買賣係你情我願 你唔可以話買左樣野之後發現第2度更平 就話自己好慘比人呃
只可以話自己當買個教訓 點解唔搵多陣 睇下有冇第2度平d

假如樓主覺得自由市場係錯既話  加入共產黨會好有前途

原帖由 m3o6o9n 於 2008-8-10 06:41 AM 發表
自由市場 我想賣幾多錢就賣幾多錢
npc原價60蚊既能量水   我60蚊買番黎 再賣一萬蚊
如果人地都話我呃佢既話 我真係無話可說
買賣係你情我願 你唔可以話買左樣野之後發現第2度更平 就話自己好慘比人呃
只可以話自 ...

zzzzzzzz.......早晨

而家佢地覺得 不合乎佢地心目中既【標準價錢】 就係呃人昆人 ,
或者人地太細 , 唔清楚咩叫自由市場啦 ~ 一相情願既諗法 ~

補充一句: 你要買既 , 唔通我攔9你, 叫你唔好買?

佢加入共產黨都唔算好...加入阿爾蓋達啦...

原帖由 銘*MINS 於 2008-8-9 09:14 PM 發表

我覺得兩樣都唔係-.-"
明買明賣 ~ 價錢唔岩可以唔按落去 ~
按得落去點解仲要後悔?

睇你依句我笑左.......你講得真係無錯.........無論人地個標題係乜.........但你只要禁落去, 就好似簽左合同咁,

如果一開頭唔知係乜, 咁點解要去簽......

嘩, 原來第二版仲激, 唔知第時會唔會出現係激賞劵4度做回憶錄呢.............

小弟都係先行告辭..............

原帖由 Dr.Richy 於 2008-8-10 07:30 AM 發表

睇你依句我笑左.......你講得真係無錯.........無論人地個標題係乜.........但你只要禁落去, 就好似簽左合同咁,

如果一開頭唔知係乜, 咁點解要去簽......

因為d人唔知衰 , 唔肯認錯,唔肯檢討自己 ~ 推晒落人地度...唉 ~
唔怪得而家d家長話d細路難教 ~ 有得生都唔好生
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:31 PM , Processed in 0.030823 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存