2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 大家玩到悶未?想想唔想有大更新?想就睇下呢個文章~~更 ...
go

[新聞] 大家玩到悶未?想想唔想有大更新?想就睇下呢個文章~~更新了~~ [複製鏈接]

玩過星曲WEB

本人乃FEZ玩家,經過公測後一個多月,認同此線上遊戲以國戰為大前提,並且在各職及技能上都取得完美的平行,就算有錢買裝備也不代表最強的定律。在此值得讚許。但經本人及多名玩家的討論發現以下問題。

首先,此遊戲以五國為中心,為自國出力,目標是增加我國國土,同時為國商任務為目標。問題是,就算我國晚上有廿多佔領地,到了早上就會未了不少,哪麼我打下來的地有什麼用,意思是打這麼多地有什麼用呢?以早年的線上遊戲所言,如龍族國戰,贏了就能入隱區打寶;而RF 國戰贏了,就能到中央礦挖錢等。此遊戲做不出愛國的心情,有部份人已覺得入遊戲有如一場CS 般,打完就算。而且升級到三十後就好難升,會令無時間的玩家失去興趣,仲有的是有錢的玩家就算20級就能有35級裝的能力,更快沒了長玩的動力。

所以本人及多位玩家都覺得係時候將遊戲加入新元素。以下是集多位玩家一齊討論後得出的意見。

首先要吸引玩家有動力升上35級以上,要加開35級技能。

盾戰新技:無敵
pw消耗:80
說明:戰士擁有5秒的無敵時間,但只能用普通攻擊

雙手戰新技:雙重攻擊
pw消耗:55
說明:連續兩下攻擊,攻擊力總和為重壓斬的攻擊力x1.5倍,但中途能被有吹飛效果打斷,可能只打中一下。

弓遊新技:加攻速
pw消耗:40
說明:15秒內,使用普通,飛鷹,火箭,毒箭快一倍,但移動速度減低,如隱身後的速度。

刀遊新技:飛刀
pw消耗:65
說明:刀遊在隱形狀態下,可向四周發出小刀,攻擊力為100-200。

火巫新技:三線地獄火
pw消耗:85
說明:將原有的地獄火攻擊力減去一半,向前方左中右射出三線火焰

冰巫新技:冰之熟練
pw消耗:78
說明:使用冰系魔法攻擊力上升為原有的1.5倍。

雷巫新技:混亂術
pw消耗:45
說明:在地上放置不起眼的裝置,范圍內有人進入後自動發動,令范圍內的人有10秒不能控制走動方向。

以上為各職業的新技能,學新技能的要求是35級,會自動啟動學習新技能,每一個職只能選一個技能,無雖加點。

令外更為貴公司精心設計了一個新職業
祭師
技能分為3個系,回復系,保護系,攻擊系

回復系:
1,針救術(天生技)(升級點2, 1,1)
pw消耗:25
說明:對象為自己或自軍,每4秒回復血量( 1 lv 10 , 2 lv 15,3 lv 20)不能和其它回復術或藥水一同使用
2,淨化術(要求3 lv 針救術) (升級點2, 1,1)
pw消耗:20
說明:一定范圍(大細范圍除升級定)的人身上附有的負面魔法消除。

保護系
1,        物理防護(天生技) (升級點2, 1,1)魔防只係對魔師既技有效,其它既技都歸類為物理
pw消耗:35
說明:對象為自己或自軍,在60秒內減輕所受的物理攻擊( 1 lv 10%,2lv 15%,3lv20%) 不能和其它保護系重疊使用
2,        魔法防護(要求3lv物理防護) (升級點2, 1,1)魔防只係對魔師既技有效,其它既技都歸類為物理
pw消耗:35
說明:對象為自己或自軍,在60秒內減輕所受的魔法攻擊( 1 lv 15%,2lv 25%,3lv35%) 不能和其它保護系重疊使用
3.,防護結界(要求3lv魔法防護) (升級點2, 2,2)
說明,在指定地方畫出一條橫線而出現一個敵軍完全通不過的防護物理及魔法保護牆,維持時間除升級加長( 1 lv 3秒, 2 lv 5秒,3 lv 8秒)

攻擊系
1,        召喚物之力(天生) (升級點2, 1,1)
pw消耗:34
說明:對象為召喚物,攻擊力如騎士打召喚物一般(攻擊力除升級上升),但比騎士低。

2,        吸血(要求3 lv召喚物之力) (升級點2, 1,1)
pw消耗:68
說明:在近距離對一指定目標吸取生命值,並回復自己小量生命值( 1 lv 吸取對方剩餘血量的25% ,回復自己25血,2 lv 吸取對方剩餘血量的35% ,回復自己50血,3 lv 吸取對方剩餘血量的45% ,回復自己100血)

35lv 技也分為3個
回復系:
集中力
pw消耗:34
說明:在180秒內,使用針救術回血的上限升為每4秒40血
保護系:
救命索
pw: 65
說明:在一定距離能拉自軍的玩家到身旁,並給予回復100血
攻擊系:
天罰
說明:在自身旁一定范圍內地下隨機出現火柱,對敵軍做成一定的傷害(80-120)如雷法的的最後一個技一樣。

此有助貴遊戲長遠的發展,當然pw及攻擊力之平行有待發展。並不希望此遊戲只是短暫。

玩過星曲WEB

正唔正?比d意見~

正~但我相信咁樣個個都走晒去做禁c..吾打得都吾會死

呢隻GAME一出回血師就完

3% 公司會看 2% 會改

我想問係唔係玩war3呀 咁多呢d野

做夢那....
也許幾年後會有.....

樓主很好幻想力..."

幻想力唔錯
但一有回血 一定比人插到爆

點解一有回血會比人吊= =?

總括黎講都係好提議, 但應該唔會改
1.橘子冇權改, 睇到都唔見佢會上報
2.岩岩先出左新職, 唔會噤快再出

仲有, 我唔認同lz話打地冇用, 打o既地愈多, 噤就愈多地去到
到時原始大地出王, 噤原始大地及周圍我諗唔少國家都想要
仲有, 5國本土都有各自任務道具打到, 本人係6國, 我都好想打到去藍同黃國, 只係做唔到

如果可以攻到人o地國家, 就可以用人o地國家o既圖打怪, 打錢, 打道具
我都唔想噤post, 只不過2000f有問題, 只係比我出3行字, 請大家多多包涵, 請2kf跟進
另外, 如果有補血, d人會好難打得死, 宜家食48水, 好多人都好難打死(特別係單手戰), +多個補c, 結果大家都估到

弓手招技唔得= ="
加快攻速...有咩用!?
你加跑速/攻擊力比我仲好...
攻速...邊有咁多pw用呀哥哥...招技絕對有問題...

日本個邊都未有o的咁o既野,香港都好難有.....>.<要日本個邊改先得>.<

我覺得..整完呢d野唔會再覺得fez好玩=.="

原帖由 godsky 於 2008-8-10 07:16 AM 發表
我想問係唔係玩war3呀 咁多呢d野

唔講唔覺= =真係好似war3 wo....

創意幾好  想像力都唔錯

努下落多D功夫你有前途

一補血就唔好玩啦

要用大家差唔多既血

咁樣打先好玩

如果d補師狂補..咪打不死?

不錯既建議...不過應該唔會改
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:43 PM , Processed in 0.036565 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存