2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 旅遊點滴 中秋後去 台北 ~ 4日3夜 ~ 第一次去自由行 ~ 請指教 ...
go

[疑難] 中秋後去 台北 ~ 4日3夜 ~ 第一次去自由行 ~ 請指教 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

16/9 - 19/9

中華機 + 東龍酒店
3k

呢幾日諗住去 買關於台灣既書睇下

因為小弟第一次出國旅行 . 仲要自由行

所以有好多野唔識

1.一落機之後 . 應該要點去東龍酒店架 . 如果的士會唔會好貴?

2.4日3夜 . 我諗住帶1個 22L 既背囊 . 唔知夠唔夠呢?

3.如果買手信太多 . 背囊唔夠袋. 可唔可以帶手拎個d膠袋上機架?

4.有d咩特色既地方一定要去既呢~ 最好方便d . .因為我驚盪失路..

5.食野方面~我知道士林夜市就一定要去~ 仲有無其他好推介呢

6.買手信方面.有咩手信值得買架呢~

7.買衫褲個d聽講五分埔係好平~ 位置係邊度附近架~?

暫時問住咁多先 . .希望各位 ching 唔好嫌我煩啦 ~

因為自己一個第一次出國. 真係有d擔心

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

笑傲無雙

謝謝分享,萬分感激 十卜

十週年勳章(賀詞)

哈哈 我都試過台北7天自由行 其實玩落都覺得7天太悶a_a
4日3夜岩岩好

1.一落機之後 . 應該要點去東龍酒店架 . 如果的士會唔會好貴?
   的士絕對貴,落機出閘之後呢..你會見到出口有好多旅遊巴士既櫃台
可以去問問有冇去東龍酒店既車 買完飛之後佢會圈埋咩站落 跟返落就得
我記得我上次係住東龍附近既旅館..所以你應該同我一樣車站落車..
但係我真係唔記得我果個叫咩站@@"

2.4日3夜 . 我諗住帶1個 22L 既背囊 . 唔知夠唔夠呢?
   如果你唔買好多野..就夠既..
不過都幾難唔買好多野._. 如果你買衫買褲 就一定唔得a_a

3.如果買手信太多 . 背囊唔夠袋. 可唔可以帶手拎個d膠袋上機架?
   呢個問題...我覺得係得既...但係你個樣都幾狼狽..

4.有d咩特色既地方一定要去既呢~ 最好方便d . .因為我驚盪失路..
   去淡水遊一次啦 記住買鐵蛋返黎請我食
然後101大樓都係必睇 不過真係睇完就算a_a
想睇衫咪五分埔..真係好鬼多衫a_a

5.食野方面~我知道士林夜市就一定要去~ 仲有無其他好推介呢
饒河街@@!

6.買手信方面.有咩手信值得買架呢~
呀婆鐵蛋a_a
一係果d特色手信..但係我都係覺得買野食做手信比較好a_a

7.買衫褲個d聽講五分埔係好平~ 位置係邊度附近架~?
   其實唔算太平...五分埔既位置..好難講到俾你知..原諒我幫你唔到-_-
果次我都係問人再坐車去

暫時問住咁多先 . .希望各位 ching 唔好嫌我煩啦 ~

因為自己一個第一次出國. 真係有d擔心

1.你一出閘有好多巴士去到東龍的...我果時係搭飛狗
2.一定唔夠,如果你要買手信...最好拉個o急
3.ok
4.特色既地方就得市區果d地方...可以去遠少少九份,十份放天燈...好有懷舊feel
5.基本上除左夜市,西門町...同邊既店舖都要值得留意...分分鍾有驚喜
6.義美蛋糕~太陽餅...花果蜜...鐵蛋...鴨舌etc
7.係台灣買衫最蠢...因為價錢同香港差唔多...不過野食就真係好抵食
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:49 AM , Processed in 0.030281 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存