2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之路娜 路邊社消息+個人對GC感覺(不喜勿插)
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 路邊社消息+個人對GC感覺(不喜勿插) [複製鏈接]

根據路邊社消息

香港GC幾個月前開始同台灣OMG合作
基本上大部分OMG代理台版的Game港版應該都會係GC代理
OMG會封香港IP的話 相信GC也會封台灣的IP

我明白你地對於封IP好不滿
但點都好
選擇權唔係你度
你地而家只有接受
當然你地可以跳板過去台灣度玩
但GC真係咁差?
係Game都基本上要用錢玩
論食錢雲起爛橙Gameone衰過佢多多聲
GM我覺得GC係算好的一個
當然同台灣比GC未必算好
但請你地唔好好陰謀論咁認定一定係GC的所為
係咁多

選擇權雖然唔係我地到
但係我地始終都係消費者
應該顧及消費者的利益
現在GC封IP
我認為這樣做對消費者相當不公平
喜歡玩哪的就可以玩哪的
不用只限死玩得一到
香港有香港既好 台灣當然也有台灣既好
何必要封呢
我唔係話GC差
我只是覺得這一次封IP的行為
根本就是不尊重玩家
它也不尊我了 我為什麼要尊重它?

我覺得gc封ip一事多此一舉
1來比香港玩家批評 2來玩台灣luna始終都是占少數人

GC同OMG合作, 咪玩啦, 玩開game既人都知冇可能架啦!
仲要話大部份台版OMG代理既game, 港版GC都會代理?
我會覺得係GC跟OMG代理同一樣既game既籍口姐,
致於話GC都會封台灣IP,算吧啦! 係既話又唔見佢封夢之台灣IP
不過LUNA言而, 台灣果邊都有OMG仲點會過黎GC到玩丫! 過黎受氣咩!

你講得岩呀, 其實選擇權唔係我地d玩家到, 冇都唔重要, GC要做無良代理商唔比香港玩家揀去邊到玩,
佢要做衰人我就真係奈佢唔何, 咪比D玩家睇下究竟係咩人阻住佢地玩自己鍾意既LUNA版囉!

原帖由 宅米 於 2008-8-24 01:44 AM 發表
GC同OMG合作, 咪玩啦, 玩開game既人都知冇可能架啦!
仲要話大部份台版OMG代理既game, 港版GC都會代理?
我會覺得係GC跟OMG代理同一樣既game既籍口姐,
致於話GC都會封台灣IP,算吧啦! 係既話又唔見佢封夢之台灣IP
不 ...

合作的事係我係雜誌度睇過
因為太耐之前搵唔返
你可以唔信

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Martin_Wan 於 2008-8-23 06:57 PM 發表
根據路邊社消息

但點都好
選擇權唔係你度
你 ...

斑馬 唔玩kicks黎玩luna ?@@

原帖由 Martin_Wan 於 2008-8-24 11:56 AM 發表

合作的事係我係雜誌度睇過
因為太耐之前搵唔返
你可以唔信

唔係唔想信你, 不過睇黎你本雜誌都真係好流,
定係你睇到果時飲大左呀?
下次真係唔好信口開河啦, OK?
睇下下面條LINK啦, 人地OMG幾大方咁澄清晒,
OMG從未與GC有任何形式上的合作阿.

http://forum.omg.com.tw/ShowTopic.aspx?tid=729

原帖由 宅米 於 2008-8-25 05:06 PM 發表

唔係唔想信你, 不過睇黎你本雜誌都真係好流,
定係你睇到果時飲大左呀?
下次真係唔好信口開河啦, OK?
睇下下面條LINK啦, 人地OMG幾大方咁澄清晒,
OMG從未與GC有任何形式上的合作阿.

http://forum.omg.com ...

我從來無話過個個消息係證實左
我亦都無話過呢件事一定係真
再講我已經講過唔太清楚
有可能係記錯
但從兩邊代理遊戲黎睇我覺得呢個猜測算合理

當然如果你一口咬定我有心亂放料我無野講
但正如OMG講
佢比得錢就應該有基本權利
你可以話GC衰格 無品
但從法律層面睇GC的確無錯

原帖由 Martin_Wan 於 2008-8-25 05:25 PM 發表

我從來無話過個個消息係證實左   <-----咁你都冇資格証實既, 斷估你唔係GC既員工掛
我亦都無話過呢件事一定係真      <-----你冇話真呀, 係雜誌到睇到丫嘛, 我知啦!
再講我已經講過唔太清楚            <-----我真係搵唔到你係邊到講過"唔太清楚"
有可能係記錯                           <-----同上, 真係搵唔到你有講過"可能記錯"
但從兩邊代理遊戲黎睇我覺得呢個猜測算合理 <----哦! 原來你猜測咋wa, 咁就咪鬼"路邊社"啦, 你又唔係叫"路邊社", 一早講我就唔理你發up風啦

當然如果你一口咬定我有心亂放料我無野講  <-----放心啦, 唔咬你啦, 你唔洗無野講啦!
但正如OMG講
佢比得錢就應該有基本權利          <----冇話佢冇權利呀, 話佢衰X格之嘛
你可以話GC衰格 無品                 <---- 一直都係咁話佢, 仲有話埋GC"無良"tim
但從法律層面睇GC的確無錯         <----從法律層面上冇話GC有錯wo, 冷靜D啦, 佢法律有錯就告佢tim啦

最後想講, 唔係我地玩家陰謀論咁認定GC既所為, 事實確是如此!
都係果句, 佢要做衰人唔緊要, 而大家都係想知個真相姐, GC係點, 大家有目共睹!!!

原帖由 宅米 於 2008-8-25 06:09 PM 發表

最後想講, 唔係我地玩家陰謀論咁認定GC既所為, 事實確是如此!
都係果句, 佢要做衰人唔緊要, 而大家都係想知個真相姐, GC係點, 大家有目共睹!!!

似係無良GC 陰謀論多D
GC真係仲衰過雲起爛橙

原帖由 Martin_Wan 於 2008-8-23 06:57 PM 發表
根據路邊社消息

但點都好
選擇權唔係你度
你地而家只有接受
當然你地可以跳板過去台灣度玩
但GC真係咁差?
係Game都基本上要用錢玩
論食錢雲起爛橙Gameone衰過佢多多聲
GM我覺得GC係算好的一個
當然同台灣比GC未必算好
但請你地唔好好陰謀論咁認定一定係GC的所為
係咁多

係, GC論食錢可能唔夠你所講既雲起爛橙Gameone,
但論手法Game Cyber卑劣過以上3間好多N陪囉!!
支持Game One, 支持橘子, 支持雲起!
都唔支持GC !

既然係連自己都唔清楚,就請做過多方查證才貼上來吧!
發放者不是一直都有責任查證清楚你將要發報既資料是否真確嗎?
放出來發覺是假的,被別人插也是應該吧!
一句自己不清楚來推掉責任!也實在可笑!

原帖由 卡多莉雅 於 2008-8-26 12:53 AM 發表

都唔支持GC !

認同!可能黑橘公司大,不用用這種做法!
但是GC這間公司既大細!有眼睇!唔夠人黎!就只有這樣做了!
仲要這樣做,才能比得上一直以來用心對待玩家,以至在別人眼中是小公司的OMG

黑橘不會亂改遊戲內容!
雖然會bug放著爛、外掛放著爛!
但總比GC亂改遊戲內容好些小!
洗bug、外掛都是玩家錯!
但亂改遊戲內容是誰錯?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 卡多莉雅 於 2008-8-26 12:53 AM 發表

都唔支持GC !

+1
支持Game One, 支持橘子(台灣), 支持雲起!
都唔支持GC !

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
enjoy the life...

樓主對GC 認識吾深. 吾怪你 ,你再玩耐D 就會睇清楚 GC系一樣點既野

十週年勳章(賀詞)

去台灣玩吧la~唉

根據路邊社消息

但點都好
選擇權唔係你度
你 ...

吓- -係GC要求原厰封OMG Tw luna hk ip

原帖由 apoon123a 於 2009-6-16 03:43 PM 發表

吓- -係GC要求原厰封OMG Tw luna hk ip

正因為兩間公司合作
當然要維護自己利益
君不見而家gc可以用omg d點?

如果有消息來源更佳..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-18 07:40 AM , Processed in 0.134642 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存