2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 日韓偶像 Hello!Project [23/8] 早安少女人氣down谷底 收視剩1%
返回列表 發新帖 回覆
go

[23/8] 早安少女人氣down谷底 收視剩1% [複製鏈接]

玩過星曲WEB

早安少女人氣down谷底 收視剩1%
〔 2008.08.23 中國時報 〕         李雨勳/綜合報導

(中時電子報)

早安少女組近年解散傳言不斷,為挽救人氣,團員一再改朝換代仍難見起色,跨行主持的節目也一一停播,連僅剩的《Hello Morni@》也因收視一度低到只有1%,負責製播的東京電視台確定9月底起停播,結束長達8年的合作關係。

▲早安少女組為了求新求變,成員換過好幾回。(本報資料照片)

▲《早安New Star》在台灣跨海選秀,尋找早安家族新成員。(本報資料照片)

淳君創立 紅極一時

由淳君創立的早安少女組,當紅時期單曲賣過百萬張,捧紅後藤真希、安倍夏美及中澤裕子等偶像,但近年團員單飛出走、未婚懷孕及戀愛緋聞屢見不鮮,清純形象大打折扣,20日《東京SPORTS》又獨家專訪近來出書的加護亞依,針對她多年前的墮胎傳言大作文章。

加護亞依 曾傳墮胎

4年前,業界盛傳16歲加護亞依懷了橘子新樂園某成員的小孩,為了顧及事業而墮胎,在粉絲間引起巨大騷動,對此,加護回憶道,當時她年紀小不懂事,看了報導還問經紀人:「墮胎是什麼意思?」沒想到經紀人問她:「妳真的懷孕嗎?」她氣得回說:「我連那種事都沒做過耶!」但她坦承曾未成年抽煙。

早安日落 台灣照拚

「早安熱潮」不若以往,早安少女組唯一綜藝節目《Hello Morni@》也宣告停播,該節目前身為《Hello!Morning》,在播出8年後告終,如今早安只剩在台灣的跨海選秀節目《早安家族New Star》,協辦單位豐華唱片表示早安的支系BERRYZ和CUTE的節目還在,而且選出來的不一定會進早安少女組,而是「家族」。

玩過星曲WEB

早安少女組人氣不再 節目停播傳解散

(今日新聞網)

由早安少女組主持的「HelloMorning@」將於9月28日畫下句點,節目前身是東京電視台為早安少女組量身打造的「Hello!Morning」,2000年開播至今長達8年,曾經創下亮眼的收視紀錄。

早安少女組近年來頻頻傳出負面新聞以及解散傳言,為了挽救人氣繼續並拓展市場,經紀人淳君一再推出新成員,甚至加入中國籍團員,但似乎都較好不叫座,去年「Hello!Morning」轉型改名為「HelloMorning@」收視也不見起色,一度跌到只剩1%。

由淳君創立的「早安家族」,近年已將經營重心分散,不再專注於早安少女組,陸續推出Berryz工房和C-ute等新團體,今年3月又在東京電視台開了「Berrycute!」節目,因此這次「HelloMorning@」宣佈即將停播,更是被視為早安少女組即將解散的前兆。

日本國內「早安風潮」消退,今年才跨海在台灣開播的選秀節目「早安家族New Star」是否受到影響,協辦選秀的豐華唱片表示Berryz工房和C-ute的節目還在,而且「早安家族」中有許多團體,台灣選出來的還要視其他條件由淳君做分配,本來就不一定會進早安少女組。

唔通已成事實

算數啦

由淳君創立的「早安家族」,近年已將經營重心分散,不再專注於早安少女組,陸續推出Berryz工房和C-ute等新團體,今年3月又在東京電視台開了「Berrycute!」節目,因此這次「HelloMorning@」宣佈即將停播,更是被視為早安少女組即將解散的前兆。

前幾句都係我之前成日講ge野~~~不過無咩人肯接受事實咁解-.-

buono  11月又出新碟~分析一下都知咩事

原帖由 龍飛--聖上 於 24-8-2008 02:29 PM 發表
由淳君創立的「早安家族」,近年已將經營重心分散,不再專注於早安少女組,陸續推出Berryz工房和C-ute等新團體,今年3月又在東京電視台開了「Berrycute!」節目,因此這次「HelloMorning@」宣佈即將停播,更是被視為 ...

什麼...!???

呢件事一早知啦-.-..........

原帖由 浩★小菲菲~ 於 2008-8-24 05:17 PM 發表

什麼...!???

呢件事一早知啦-.-..........

唔好對號入座~~又唔係指你-.-

原帖由 龍飛--聖上 於 24-8-2008 06:14 PM 發表

唔好對號入座~~又唔係指你-.-

什麼!????

不明

唉,,,看來我的日本朋友講得冇錯,,她和她的朋友在高中以前還很喜歡早安的(佢係女仔,但都會買下d碟同去下演唱會*日本)...不過自從加護亞依傳出眾多負面野後(佢+分喜歡加護),佢地都好失望,加上眾多成員經常執位,,佢地都開始唔再支持關於早安既野...連佢都唔記得邊個打邊個...我還為了這件事同佢吵左幾句,唉....講真我真係非常十分唔想早安散....仲要係我就移民去日本既時候發生,,,心情好down ....我唔想見唔番佢地9個...雖然可以單飛或合組限定...但都無左Hello!Project既核心了...對唔住,我可能打得太長啦,但都係想分享下心情...多謝

(我係新來的,請各位多多指教...若有冒犯,請多見諒!!)

玩過星曲WEB

原帖由 假如我是假的 於 2008-8-25 03:20 AM 發表
唉,,,看來我的日本朋友講得冇錯,,她和她的朋友在高中以前還很喜歡早安的(佢係女仔,但都會買下d碟同去下演唱會*日本)...不過自從加護亞依傳出眾多負面野後(佢+分喜歡加護),佢地都好失望,加上眾多成員經常執位,,佢地都 ...

放心, 這裡歡迎各位早安家族粉絲發表聲音

有誰會希望自己喜歡的組合解散, 這份心意好多人都明白的..

咁長情~~隔一陣  就會唔記得邊個打邊個-.-(睇黎我都幾西利 哈)
見你打9個~~你近期接觸還是更早??

更早的飯退出當早安迷  我心感同情~~
執位反而無咩問題~~大家如果當初先了解公司管理模式
e d事必然發生~接觸了akb  我眼光變更廣闊
我買東西比例都由10成早安 變了4成~~:
更多的人早就過檔了迷其他歌手or偶像派~

我都經歷過W解散GE艱辛歲月~~我都好鍾意nono~
果時真係超級大打擊~~還好現在同太陽一齊~~
唔使無野做~~

h!p核心   早1年   你應該預左早安時代已經接近終結
差在頂幾耐

ps:我又係住屯門~~

唔長  我仲長~~~我發表心聲  打十萬字都打唔完

我依稀記得我係由安倍夏美開始留意的...記得我係睇左一套由堂本剛同夏美合拍既日劇(關於獸醫)~就十分憧憬日本少女既美,不過果時可能仲細,唔多明咩叫偶像....我都唔算係近期先鍾意的...可以講半路出家吧....不過極度痴迷既時候係小0苗同道重加入果陣...唉,早安眨下眼10年啦...唔知我仲可以睇到早安少女到幾時呢?      我真係幾希望到我結婚生仔果陣都見到三大核心都係到啦^^~!

To:龍飛--聖上

我都係為左呢個理由同佢吵左1次,就係(佢咁長情~~隔一陣  就會唔多記得邊個打邊個)=.=
仲有點解我feel到龍飛兄你好似有d 火氣咁...(定可能我誤解左你意思)?? (純粹怕你有任何對小弟不滿,絕無他意...如果有的請指出~小弟會注意言論!!多謝^^"~!)

P.S:我住良景邨果頭,不過就移民到日本...你呢???

玩過星曲WEB

原帖由 假如我是假的 於 2008-8-26 12:40 AM 發表
我依稀記得我係由安倍夏美開始留意的...記得我係睇左一套由堂本剛同夏美合拍既日劇(關於獸醫)~就十分憧憬日本少女既美,不過果時可能仲細,唔多明咩叫偶像....我都唔算係近期先鍾意的...可以講半路出家吧....不過極度痴 ...

向井荒太的動物日記...

原帖由 假如我是假的 於 2008-8-26 12:40 AM 發表
我依稀記得我係由安倍夏美開始留意的...記得我係睇左一套由堂本剛同夏美合拍既日劇(關於獸醫)~就十分憧憬日本少女既美,不過果時可能仲細,唔多明咩叫偶像....我都唔算係近期先鍾意的...可以講半路出家吧....不過極度痴 ...

我由向井荒太開始鍾意小夏轉到包容埋mm..再由小夏從mm卒業轉到只容下小夏

原帖由 友誼第一^.^ 於 2008-8-26 08:25 AM 發表

向井荒太的動物日記...

有齊....睇到唔睇

良景近wo
我澤豐~~
去日本  我一定會去秋葉原
睇akb 哈

原帖由 龍飛--聖上 於 2008-8-27 12:52 AM 發表
良景近wo
我澤豐~~
去日本  我一定會去秋葉原
睇akb 哈

-.-我住元朗......

一次都未去過...無錢呀>_<......

原帖由 paul701317 於 2008-8-27 12:53 AM 發表

-.-我住元朗......

一次都未去過...無錢呀>_

3區人之一~  有冇天水圍城@@
原來大家都咁近

忍影世界

原帖由 龍飛--聖上 於 2008-8-27 01:05 AM 發表

3區人之一~  有冇天水圍城@@
原來大家都咁近

邊個叫我<==住天水圍

玩過星曲WEB

5會掛......@@
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 04:25 AM , Processed in 7.421856 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存