2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 FlyFF翼之online 《FlyFF》資料區 [轉貼]暗殺養成班 力敏體以及全力型的投資新手到105等 ...
go

[轉貼]暗殺養成班 力敏體以及全力型的投資新手到105等 [複製鏈接]

笑傲無雙

1轉技能配點

屬性之光 點滿
勇者之網 點滿
狂戰斧 點滿
狂暴刃 點滿
斧之研習 點滿
劍之研習 點滿

2轉技能配點

速度集中 點滿

素質配法1 力敏體

敏30 這是+8裝最低需求敏30,但是還會一點MISS。

體30 這是因為新手被怪爆擊不死最低需求

其他為力,為比較安全保守點法。

素質配法2 全力型

第1 需雙開,守護+持,懶的開可當增%機給朋友帶。

第2 有充足的資金可供養。

全力型暗殺目標

+8↑90/105暗殺裝 +8↑105單手斧

靠90/105素質敏體+5點優,時空裝飾品+2/3 更優

1轉15之後 怪物情報請點

魔域密殿

突變蜥蜴草 21~22

突變喵娘 23~24

突變崩崩 25~26

聖因特

崩崩 19

米兒妹妹 23

南瓜先生 25

赤螳螂 27

整人箱 31

大約30等請找路達,接崩崩任務

獲得「安托娜劍」。請記的把30~60等的崩崩任務接完

可以準備武器插上屬性,建議風屬+3即可

牛唄唄 33~34 地屬 相剋雷

獨刀嘍囉 35~36 地屬 相剋風

哞哞37~41 地屬 相剋風

疊疊樂 39~40 地屬 相剋風

打到約40等可以離開聖因特

黎席斯庭園

苦命小超人43~44 地屬 相剋風

巴斯克小砲 45~46 水/風屬 相剋雷/地屬

這時候45等

45等裝備防禦力+45、FP消耗減少+10%、HP+10%、攻擊速度+20%

45銀翅膀之劍 攻擊速度+5%命中率+10%

小丑見習生47~51 火屬 相剋水

打到約50可以閃了

得肯一

小血狼 51~52 風屬 相剋火

蒸氣機械 53~54 火/雷屬 相剋水/地

刀牙機械 57~58 水/地屬 相剋 雷/風

暴鑽機械 59~60 地/雷屬 相剋 風/地

機械戰車 61~62 地/火屬 相剋 風/水

這時候還沒60等,也可到伊普里斯地牢裡面晃。

2轉之後
請快點接
紅色蹦蹦竊盜團的內戰
傳說中的赤螳螂
都能快速升級到62等以上

60綠裝 防禦力+50、追加HP+15%、攻擊速度+20%

2把時空武器 推薦拿德拉特長劍 命中率+20%攻擊速度+5%

62等之後直接打

工程機械 67~68 地/雷屬 相剋風/地

大約65等可閃了!

得肯二

一陀史萊膿 71~72 水屬 相剋雷

得肯三

兩棲小毒花 72~74 地屬 相剋風

假面小蝗蟲 75~77 地屬 相剋風

70等還有一個時空任務接完約50%,這邊的怪要敖到75等小關,才能閃。

75等綠裝 防禦力+55、力量+10、追加HP+15%最少要整裝+6 4雷A衣服 前面有說+8裝最低要敏30.可副手拿60時空斧頭彌補!

75 意義之斧頭 增加HP率+20%攻擊速度+7%最少能+7以上

如果打怪會miss超大,可買一把
60時空斧頭 坦特勒斧 命中率+20%防禦力+20

如果你是女生人物,可穿時空靴
效果:命中率+20、雷抵抗力+8、火抵抗力+8、水抵抗力+16
75之後最基本都要有守護再你身邊隨時加持吧!如果真的不行請雙開練。

這時的75等暗殺已經很猛,但是要猛還要達到90中關!

蘑菇80 78~80 水屬 相剋雷 我11.0版回來玩全敏超偶這邊打了2張雷S

卡噹哇 87~86 水屬 相剋雷

樹精88 87~89 地屬 相剋風

這時候可敖到86,該撈的錢應該都可以致富。

打不道寶也該閃了,直接去打花了。

塔凱黎斯礦山

藍毒花 87 風屬

粉紅毒花 87 火屬 可打到雷S

得肯三

大象98 96~98 雷屬 相剋地 可打到雷S

打花或打大象98敖到90等囉!

90等綠裝 4件 防禦力+55、爆擊率+15%、敏捷+5 最低+8整套 4雷S或4雷A 衣服

90天使砍樹的斧頭 敏捷+7爆擊率+20% +8以上 火屬+8打皮皮

炎王 99~101 火屬 相剋水屬 這邊建議水點+5 打到100就閃了

皮皮 102~104 風屬 相剋火 強烈建議火點+8

敖到105大關之後,財富也累積更多了,都應該能換+8整裝105 和+8的黃金單手斧

或是換+8 90/105等綠裝都可,看人練功喜歡哪一套。

105 傳說中的黃金斧頭 命中追加傷害+40%爆擊率+20%

得肯三

小變種蝙蝠 105~107 打到107在去打熊

獨眼野熊 108~110 可練到110等

我在第2伺服.名字 幻想少女 公會 歐雪特

如有新手想練,可以提供一些裝備和金錢給有心要練的新手

想知道暗殺裝備以及武器市場價錢會提供讓你知道,可寄信或線上回答

應該是轉的吧=.=
不過都多謝哂

篇野都寫得幾實用!~!

3q~

做全敏暗殺會唔會扣d怪好少?易唔易死?

有冇教力敏?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

全敏點,可唔可以教下
好似好正

如果點體敏打怪係咪冇力

笑傲無雙

多謝分享

謝謝指導~~~~~~~~~~

唔好教壞新手 玩全力 d裝差d都難打怪 開始殺怪連全敏都不如 有守護除外 守護對全力暗殺黎講係好重要  後期miss都好多下(就算係+10裝 不過有甘高lv先算) 至於全敏and體敏打怪係有d冇力 不過體敏係超級安全難死型 玩全敏我還是覺得綀體敏算了.......要高攻擊的話用力敏吧 不過易死d

即係邊d好邊d唔好?!...

講真 力體敏呢個點法我都第1次聽  體果30點用黎點力還好吧 體敏就用力果30點黎點體吧 力敏體我覺得`會浪費其中既30點.....

暗杀还是全敏好些

原帖由 bobby0326 於 2008-8-24 09:31 AM 發表
應該是轉的吧=.=
不過都多謝哂

寫到明轉....

你唔好搞笑啦

咁我想問.....你話 ↓

屬性之光 點滿
勇者之網 點滿
狂戰斧 點滿
狂暴刃 點滿
斧之研習 點滿
劍之研習 點滿

上面果條LINK既 便用技能  一招都唔洗學呀=.=?

我同樓上問既問題一樣=33=''
冇攻擊技大唔大獲@@''?

玩力敏體既暗殺
會失去一d 特殊東西的

玩力敏 都好d=]

我玩緊力敏

月牙同旋風都MAX左

但係好廢,比普攻高200左右(2招技都係打2下姐係高普功400左右)

用左45全套同神職加風精已經97攻速,比出技更快,斬3下先出一招技,

普攻1000的話3下就3000,出技先2800左右,所以上面D技唔洗學(FP要用好多--->浪費)

我屬性之光得4點.MAX可能更高攻,勇者之網E招聽講可以網到好耐,我無學

原帖由 伊沙真希 於 2008-10-7 01:14 PM 發表
我玩緊力敏

月牙同旋風都MAX左

但係好廢,比普攻高200左右(2招技都係打2下姐係高普功400左右)

用左45全套同神職加風精已經97攻速,比出技更快,斬3下先出一招技,

普攻1000的話3下就3000,出技先2800左右,所以 ...

暗殺真係玩普攻已經ok
我e+攻速100, 普攻快過出技多多聲

不過我就用緊60裝
屬光如果你練工時會用相克武器o既話都建議點埋佢
一下差100, 10下已差1000
同埋MAX時都有8分鐘左右, ok好用
網係打王必用 = =
如果王冇遠攻, 網完真係只留o係度俾魔師 / 弓手類sm -.-
時間幾十秒, 正

回復 1# billychc2005 的帖子

勇者想升lv快就學左頭2招技....信上面咁加點..一個星期都未50啦
後期轉職就買張重技洗點啦..你2轉點都要買架啦..
勇者之網 點到19就ok架啦..點滿..無用架..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:31 PM , Processed in 0.032557 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存