2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online 街頭足球 Online 精華區 新.利物浦故事 第 十話
樓主: 大佬源
go

新.利物浦故事 第 十話 [複製鏈接]

杜 格 列 殊 : 做 咩 你 地 想 走 ?如 果 想 走 就 走 ! 一 個 對 於 足 球 有 熱 既 人 唔 會 咁 易 放 棄 , 所 以 請 冇 心 既 人 走 。

杜 格 列 殊 :我 係 黎 教 你 地 踢 波 , 我 希 望 我 見 唔 到 果 d 冇 熱 同 刷 鞋 果 d 球 係 踢 個 好 波 。首 先 你 地

分 成 兩 隊 ,睇 下 你 地 技 術 層 面 去 邊 。

原帖由 Karl 於 2008-9-2 10:45 PM 發表
杜 格 列 殊 : 做 咩 你 地 想 走 ?如 果 想 走 就 走 ! 一 個 對 於 足 球 有 熱 盛 既 人 唔 會 咁 易 放 棄 , 所 以 請 冇 心 既 人 走 。

杜 格 列 殊 :我 係 黎 教 你 地 踢 波 , 我 希 望 我 見 唔 到 ...

柒左

尼日尼亞難民有錢去英國睇波仲要講廣東話= =?
下次作文用返書面語,太口語會有少少詞不達意
口語比返書面語難睇明

米 基 李 察 士 : 都 人 幫 到 我 !  利 物 浦 降 丙 組 , 費 蘭 度 托 里 斯 , 謝 拉 特 又 走 , 我 心 中 的 利 物 浦 冇 啦 !
是 否 想 講 都 人 ?

笑傲無雙

好ya◎我做主角!!

大家文法真係好,呢個錯別字遊戲成功

幾好喎, 支持 ~

費 南 迪 斯打籃球果個 ?

原帖由 大佬源 於 2008-9-3 12:42 PM 發表
大家文法真係好,呢個錯別字遊戲成功

你係咪想第三集再寫錯字-.-?

笑傲無雙

原帖由 0o艾加仔o0 於 2008-9-3 04:04 PM 發表

你係咪想第三集再寫錯字-.-?

洗唔洗搞埋懶音@@

原帖由 andrewchm 於 2008-9-3 05:22 PM 發表

洗唔洗搞埋懶音@@

巨= 佢

原帖由 ky8_xd 於 2008-9-3 07:01 PM 發表

巨= 佢

依= 衣

十週年勳章(賀詞)

大佬-.-又番番黎kicks@@?
p.s:你msn有冇上架lol-__-| |
好似冇咩點on ge你-.- ha
寫得幾好=]唔好好似上次咁爛爛爛爛尾呀!!

原帖由 J.辛尼迪 於 2008-9-3 07:24 PM 發表
大佬-.-又番番黎kicks@@?
p.s:你msn有冇上架lol-__-| |
好似冇咩點on ge你-.- ha
寫得幾好=]唔好好似上次咁爛爛爛爛尾呀!!

果次真係把鬼火

原帖由 大佬源 於 2008-9-2 10:05 PM 發表
第 二 話  我 的 足 球 生 涯 開 始 啦  

在 入 利 物 浦 青 年 學 校 前 一 日 米 基 李 察 士 滿 懷 心 情 迎 接 一 個 大 日 子 。

米 基 李 察 士 : 太 好 啦 ! 成 功 入 讀 利 物 浦 青 年 學 校 ! 可 ...

一隻手指數得晒-.-?唔好咁誇好喎.

如果有需要...我有個F.托里斯可以借比你個故事用

第 三 話 名 門 之 後

球 賽 開 始 。

觀 眾 :看 一 看 利 物 浦 的 青 年 軍 的 能 力 ,是 否 有 潛 質 成 為 a 隊 。

觀 眾 : 有 名 帥 杜 格 列 殊 領 軍 ,他 曾 經 培 訓 科 拿 、 麥 馬 拿 文 和 軒 索 斯 等 傳 奇 明 星 和 加 上 以 往 成 績 一 定 ok !

觀 眾 突 然 : 嘩 !

原 來 觀 眾 一 片 驚 歎 聲 是 紅 組 前 鋒 鬼 鬼 射 門 竟 比 藍 組 的 艾 加 仔 及 時 封 到 ,鬼 鬼 這  球 走 位 都 配 合 得 好 好  ,竟 然

估 不 到 補 位 咁 快 一 腳 拿 走 了 波 組 織 功 勢 。艾  加 仔  傳 給  中 場 沙 治 奧 ,他 扭 過 亞 辛卡 奧 一 記 高 波 傳 給 前 鋒 巴 布 ,

巴 布 面 對 後 衛 米 基 李 察 士 。

米 基 李 察 士 :我 呢 球 一  定 是 我 頂 到 , 巴 布 身 材 矮 小 , 我 越 對 有 制 空 權 。 看 招 !

二 人 一 同 跳 起 。

米 基 李 察 士 :什 麼 !

巴 布 彈 跳 力 非 常 高 , 壓 過 米 基 李 察 士 用 頭 一 頂 。由 於 力 度 不 夠 ,撞 到 米 基 李 察 士 頭 頂 改 變 方 向  , 直 飛 入 網 藍 組 1:0

領 先 。 米 基 李 察 士 做 了 罪 人 頓 時 受 了 打 擊 。

杜 格 列 殊 激 動 : 米 基 李 察 士 做 什 麼 ? 提 起 勁 踢 波 ! 要 不 要 在 後 備 席 清 醒 下 !

紅 組 打 算 穩 守 突 擊  , 始 終 入 唔 到 由  藍 組 艾 加 仔 指 揮 這 道 防 線 ,還 給 他 們 佔 有 控 球 率 , 紅 組 積 極 防 守 ,到 了 最 尾

一 分 鐘 更 被 艾 加 仔 頂 入 一 球 , 球 賽 完 場 比 數 2:0

觀 眾  : 這 場 比 賽 的 最 佳 球 員 應 該 是 藍 組 的 艾 加 仔 , 無 論 進 攻 同 防 守 都 在 這 青 年 軍 水 準 最 高 的 一 人 ?

觀 眾  :誰 不 知  這 個 艾 加 仔 同 利 物 浦 a 隊 正 選 後 衛 丹 尼 爾 .艾 加 有 咩 關 係 。

女 觀 眾  :你 不 知 這 個 艾 加 仔 是 丹 尼 爾 .艾 加 的 親 弟 弟 一 家 都 是 名 門 之 後  , 你 地 有 冇 留 意 球 員 的 資 料 架 。 加 上 丹 尼

爾 .艾 加 咁 靚 仔 。

男 觀 眾  : 親 愛 的 !丹 尼 爾 .艾 加 定 係 我 重 要 的 ?

女 觀 眾  :緊 係 你 啦  !親 愛 的 !(互 相 吻 去 對 方 )

入 到 更 衣 室  杜 格 列 殊 訓 話 。

杜 格 列 殊 : 這 場 比 賽 我 見 到  有 幾 個 學 生 表 演 得 好 ,大 部 份  學 生 表 現 得 差 。首 先 未 說 好 與 差 球 員 時 ,我 還 未 介 紹

一 個 學 生 ,他 的 名 字 叫 艾 加 仔 。

艾 加 仔  :我 叫 艾 加 仔 !多 多 指 教

杜 格 列 殊 :我 現 在 說 表 現 好 球 員 名 單 第 一 位 是 艾 加 仔 ,無 論 進 攻 同 防 守 都 幫 助 了 隊 友 表 現 得 好 。第 二 位 是 鬼 鬼

,雖 然 你 的 對 輸 了 ,你 走 位 靈 活 勤 於 走 動 給 對 方 有 不 小 麻 煩 ,要 改 善 你 的 體 力 , 第 三 位 是 巴 布 ,你 同

鬼 鬼  一 樣 , 你 勝 在 把 握 力 好 。 現 在 講 既 表 現 唔 好 學 員 , 我 見 其 他 學 生 有 努 力 但 天 份 有 嘗 試 。

杜 格 列 殊 激 動:我 唯 一 要 鬧 既 人 係 米 基 李 察 士 ! 你 成 場 夢 遊 走 甩 幾 球 ,幸 好 隊 友 幫 你 補 位 , 我 罰 你 跑 一 百 個 圈 。

杜 格 列 殊 走 了 。成 班 學 生 圍 住 艾 加 仔 。

巴 布 :我 地 知 道 你 是 丹 尼 爾 .艾 加 的 親 弟 弟 可 唔 可 以 找 幫 我 地 拿 你 哥 哥 簽  名 。

艾 加 仔 :我 唔 會 幫 你 地 拿 佢 簽 名 ,我 要 超 越 佢 , 我 要 各 個 人 知 道 唔 只 得 一 個 艾 加 , 還 有 一 個 艾 加 ,就 是 我 艾 加 仔 。

米 基 李 察 士  見 到 艾 加 仔 想 起 自 已 目 標 要 同 謝 拉 特 一 同 上 場 比 賽 ,他 努 力 跑 圈 。過 了 一 陣 , 艾 加 仔 也 來 練 習 。

艾 加 仔 : 一 齊 練 習 吧 !

二 人 一 同 跑 ,艾 加 仔 跑 得 好 快 。米 基 李 察 士 見 到 自 已   住 艾 加 仔 背 影 下 , 同 一 個 位 置 自 已 實 力 相 差 大 遠 ,他 制 定

艾 加 仔 成 為 第 一 競 爭 對 手 超  越 佢 。終 於 跑 完 到一 百 圈 , 他 們 坐 係 草 地 上 。

米 基 李 察 士 : 你 可 唔 可 以 教 我 好 似 你 咁 勁 ;又 有 咁 出 名 的 哥 哥 ,你 的 技 術 可 唔 可 以 提 點 下 我 。

艾 加 仔 :我 不 知 好 妒 忌 你 地 , 沒 有 背 負 名 門 之 後  的 使 命  以 輕 輕 鬆 鬆 踢 波 。

米 基 李 察 士 :名 門  好 大 壓 力 架 ?

艾 加 仔 :我 同 哥 哥  自 幼 背 負 被 譽 為 丹 麥 第 一 後 衛 的 父 親  佐 真 奴 . 艾 加 壓 力 。 父 親 要 我 們 勤 於 練 習 做 個 足 球 員 ,

刻 苦 耐 勞 ,現 在 哥 哥 得 到 成 功 ,我 要 更 加 努 力唔 會 給 人 們 睇 看 我 , 我 要 同 父 親 的 成 就 ,甚 至 超 越 他 。

米 基 李 察 士 :原 來 名 門 之 後  咁  大 壓 力 。以 為 靠 天 份 就 可 以 , 我 那 麼 要 更 加 努 力 。

艾 加 仔 :米 基 李 察 士 你 休 息 完 未 ? 再 唔 練 習 就 給 教 練 話 !

米 基 李 察 士 大 聲 : 準 備 好 ! 我 一 定 要 做 個 成 功 足 球 員 ! 艾 加 仔 我 唔 會 輸 給 你 !

杜 格 列 殊  經 過 聽 到 米 基 李 察 士 的 一 言 對 他 小 小 改 觀 。

杜 格 列 殊 : 利 物 浦 未 來 靠 你 地 班 青 少 年 。

-----------------------------------------------下 一 話 ----------晏 非 路 最 後 的 光 輝  --------------------------------------

作得都幾好
都有吸引力睇落去
但都記住唔好爛尾
同埋比多D GAG位 AV文
加油!

笑傲無雙

原帖由 13299260 於 2008-9-4 03:00 AM 發表
作得都幾好
都有吸引力睇落去
但都記住唔好爛尾
同埋比多D GAG位 AV文
加油!

又搞gag @@ 點解我開頭會甘廢ga

原帖由 andrewchm 於 2008-9-4 10:39 AM 發表

又搞gag @@ 點解我開頭會甘廢ga

因住人地捉你入廁所搞到你白痴@@"

AV文:我 係 白 痴 仔 !我 鐘 意 睇 A V!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 08:35 PM , Processed in 0.039535 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存