2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 天龍八部(香港版) 強化9的秘密![此方法game書編輯試過成功既][更新後此方 ...
go

[分享] 強化9的秘密![此方法game書編輯試過成功既][更新後此方法不行] [複製鏈接]

以下內容 轉貼自內地網頁

強化基本跟悟性一樣, 但是, 強化到5, 7 不會掉
強化沒有成年, 最難的是1-5, 這裡沒什麼好說的, 就是狂點或者有規律的去點
第一次5-6很容易, 但是要是6-7失敗, 那再從5-6就很難了, 至今沒有好的辦法, 6-7成功率大概50%, 7-8成功率80%, 8-9基本沒有失敗過哦~~~
所以, 強化的方法就是1-5隨便了, 花夠了錢自然就上5了, 5-6-7建議一次提, 就是到了5連續再點兩下, 到7的成功率有30%左右, 要是掉到5了, 那就只有慢慢提6了, 提到6的時候, 不要猶豫, 馬上提7, 成功率很大, 到7之後, 等一下, 醞釀頻率, 兩下兩下點, 只要到8, 必然到9, 總結一下:
1-5 隨便, 5-6-7 連續 8-9 連續
呵呵, 前幾天花了6w元寶, 把身上10個裝備提到了9, 有很多原來是沒有強化的哦~~~中間有兩次是5,6,7,8,9一次上的, 8-9連續點就失敗過一次
強化要放輕鬆, 不把錢當錢, 反而會更容易達到, 到8不要猶豫, 我沒試過8-9分開點, 不過估計成功率會降低很多~~

另外一點, 跟提悟性相同的, 就是, 千萬別一組一組買著提, 買滿一包, 然後再提, 成功率比一組組買要大得多~~

原帖由 愛浦啊傑 於 2008-9-7 11:28 PM 發表

強化沒有成年, 最難的是1-5, 這裡沒什麼好說的, 就是狂點或者有規律的去點
第一次5-6很容易, 但是要是6-7失敗, 那再從5-6就很難了, 至今 ...

你講緊咩?
6-7成功率大概50%
7-8成功率80%
8-9基本沒有失敗過
加得愈高愈易沖?

原帖由 私の名前はTerry 於 2008-9-7 11:41 PM 發表

你講緊咩?
6-7成功率大概50%
7-8成功率80%
8-9基本沒有失敗過
加得愈高愈易沖?

呢個都係轉貼,,,,
內地好多人都上9了
沖野係有連續性..... 佢計幾多% 唔使理佢啵

睇總結

總結一下:
1-5 隨便, 5-6-7 連續 8-9 連續
呵呵, 前幾天花了6w元寶, 把身上10個裝備提到了9, 有很多原來是沒有強化的哦~~~中間有兩次是5,6,7,8,9一次上的, 8-9連續點就失敗過一次
強化要放輕鬆, 不把錢當錢, 反而會更容易達到, 到8不要猶豫, 我沒試過8-9分開點, 不過估計成功率會降低很多~~

以上都是轉自內地

內地亦有批評的話:

咳,8强到9中间难到有8.1\8.2吗,你们抓屏只是抓8强到9的过程,你们有没有留意过某人在强到8的时候就没有了,如果好强的话,你们为什么不去尝试下,其实强9真的很简单,首先装备先上7,接着你买10000YB的强化露,就一直点,7上8超难,到8后如果又回7的话,接下来7强8强9因该是一次就过的,你们不相信可以试试,但是你们如果也强上去的话,被别人抓图说什么游戏的问题等等诸如此类的话,你们有什么想法,不过,你们也不会这么做,因为本来发这个帖的人就肯定是个不花钱的主,只会用自己呆滞短浅的目光去看强9的玩家,你们不觉得自己累不累啊,又要玩游戏又要抓图,最好抓个现行,叫GM封号回挡只类的,咳,强烈鄙视楼主。

===============================================================================

咳,8強到9中間難到有8.1\8.2嗎,你們抓屏只是抓8強到9的過程,你們有沒有留意過某人在強到8的時候就沒有了,如果好強的話,你們為什麼不去嘗試下,其實強9真的很簡單,首先裝備先上7,接著你買10000YB的強化露,就一直點,7上8超難,到8後如果又回7的話,接下來7強8強9因該是一次就過的,你們不相信可以試試,但是你們如果也強上去的話,被別人抓圖說什麼遊戲的問題等等諸如此類的話,你們有什麼想法,不過,你們也不會這麼做,因為本來發這個帖的人就肯定是個不花錢的主,只會用自己呆滯短淺的目光去看強9的玩家,你們不覺得自己累不累啊,又要玩遊戲又要抓圖,最好抓個現行,叫GM封號回擋只類的,咳,強烈鄙視樓主。

即係話 你地見到8->9 連上好似唔會趺咁   因為7-> 8 上唔到唔會出字,一上到連上就可直接上到9  一出到既話就會出8 出9
明了嗎?

所以佢地買定一身都是強化露 係咁張一件+7 既eq 勁點
直到點到8->9  如果8-> 9 失敗 就再上... 必100的.....內地網民 都係咁討論此話題

原帖由 愛浦啊傑 於 2008-9-7 11:28 PM 發表

第一次5-6很容易, 但是要是6-7失敗, 那再從5-6就很難了, 至今 ...

1--->2=60%..經常性上唔到..試過連失敗5次..2-->3=50%..3-->4=45%..經常性趺番1......4->5=15%..7--->8=1%.升10件eq試過未有一件過到5lv即是由4升5..1個強化劑55元寶..10個550元寶..100個5500元寶..我用左300個冇一件可以過5....講永遠都是天下無敵..哩d咁既game好不知所謂..既然d野咁貴..點解%唔加強比人???食水太深啦..如果好似有人講有gm操縱出既%率..我就恭喜晒gameone啦..比人踢爆..我相信一通左天...你地個名臭晒..冇咩人再玩gameone任何遊戲..

原帖由 大俠霍元甲 於 2008-9-8 12:07 AM 發表

1--->2=60%..經常性上唔到..試過連失敗5次..2-->3=50%..3-->4=45%..經常性趺番1......4->5=15%..升10件eq試過未有一件過到5lv即是由4升5..1個強化劑55元寶..10個550元寶..100個5500元寶..我用左300個冇一件可以過5 ...

人地講緊既係買滿全身都係強化露來沖一件+9 裝....上面係已經係咁講

沖野有連續性.... 遊戲中所寫既機率係呃人

有冇人試過將4粒石合? 佢寫就係75% ....<------------ 都係假既....
機會我想得30%/ 以下.!!!!!~

你要注意 係你地眼中 呢隻係一隻game , 但係gameone眼中....呢個只不過係佢地盤生意

原帖由 愛浦啊傑 於 2008-9-8 12:18 AM 發表

人地講緊既係買滿全身都係強化露來沖一件+9 裝@@

人地講內地..我梗係講香港啦..有咩問題先??

原帖由 愛浦啊傑 於 2008-9-8 12:18 AM 發表

人地講緊既係買滿全身都係強化露來沖一件+9 裝....上面係已經係咁講

有冇人試過將4粒石合? 佢寫就係75% ....

仲有我講既係自己既經驗..用左幾多錢..都係未成功..同埋係有人講過gm操縱出既%率..我先回post

有冇人試過將4粒石合? 佢寫就係75% ....

你講沖野有連續性..我相信冇人會一下一下慢慢上掛

原帖由 大俠霍元甲 於 2008-9-8 12:22 AM 發表

人地講內地..我梗係講香港啦..有咩問題先??

GAMEONE 自從古龍之後出既game都係食水深....
就算幾好玩既game都要 食水又要深,管理又唔好 垃圾!!~

我玩埋呢隻....就算外國有幾好玩既game都好

黎到hk 比 gameone 拎左代理 我都唔會再玩 gameone既 game....

食水深 無問題...我出得起錢... 但係...咁既管理質素真係唔掂囉
完全不成正比!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回復 1# 愛浦啊傑 的帖子

8月7日 server 晒冷紀念日 -- 告別天龍 -- 原因係點都好 他們用了很多錢去強化  (沒有抺黑天下會架講法), 只看結果...神判玩家真心認輸...係告別一戰...道致 非天下會的友幫亦覺得失衡...無心機玩落去...大家都認輸, 打一場告別...玩咁耐都未pk過..低lv 都去玩下..打下d 8x-9x級(送死)..作為最後玩意..幫友同其他人都唔玩..咁我地都無心機玩.......off line唔係人玩的遊戲...遲小小送上紀念價值高架相片...去回憶一下 2008年8月7日天龍架北ser

呢樣野我試過..我宜家都有把+9武....就係+7之後 +8+9

回復 1# 愛浦啊傑 的帖子

你e個可信性高d定係我e個呢:

======del=======by天命
本帖最近评分记录:
顶端 Posted: 2008-08-22 10:35 | [楼 主]

睇完呢篇野之後感覺都係無可能
人地天下係+3 +4 +5 +6 +7 +8 +9
一直上     中間無出現過+3 +3 重複既情況
有咩可能連續9次成功?
我尋日試過20多次才+6,佢地竟然可以9次就+9?

我都唔係好信咁易上到9,一隻食水咁深遊戲邊有咁易上到9,

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

強化到破產=.=
去買人ac好過=口=

回復 15# ccf22222 的帖子

係 情況並唔係樓主所講的數據 親眼見係 3,4,5,6,7,8,9  請不要認為係一種要花好多金錢而有規律咁做到 3﹣9 用左7個天煞 雖然無影相 但唔係只我冋你看見 神蹟 謝謝你給我看見神蹟

我試過用20個強化都強唔到5 ,  早知唔入石,

武器強化到9 仲勁過 +1粒 6級石. xd

回復 19# SFAI26 的帖子

強化的秘密 真相呀 你唔洗估 信埋果d formula
有 post 話係強化補丁

del 了連結..禁宣傳論壇

by天命
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:57 PM , Processed in 0.149345 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存