2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 笑話區 [真人真事]老師的笑話(MOSTT)
go

[自創笑話] [真人真事]老師的笑話(MOSTT) [複製鏈接]

CXWMOS某某中學的老師,外貌似校工.非常惹人討厭.

CXW係好多班上堂同罰人果時講過既一d好笑既說話,,
最新果D係最後
:
1.CXW 我收哂你地班d地理卷,不過唔齊

2. CXW:[e+我唔罰你,你放學黎訓導搵我黎缺點紙](佢放學先罰你)
3. CXW:e+唔罰你牙,我罰你就記你缺點啦,e+唔係罰你牙,係叫你抄書2次炸我地大叫阿sir真係好人
4. CXW:[e+幫你除消上次你講粗口既缺點,但係會記返你一個今次冇禮貌既缺點]
5. CXW:e+記你缺點你想知點解就比我記左先啦
6. CXW:
e+就記你缺點,ge罪名就係莫須有,同嶽飛一樣
7. CXW:你比你手冊我
同學:冇手冊
CXW:比學生証我
同學:冇學生証
CXW:比你手冊我啦
同學:我手冊,學生証都冇ar
CXW:咁你比你中英數書我啦
同學:比左你我一陣點上堂?
CXW:.......咁你放學來訓導搵我啦
同學:放學要補習
CXW:..你收口…..

8.同學:[sir,好大風牙!!]
CXW:[大風啊!熜左個抽氣扇去囉]
9. CXW:[你知唔知你d成績好差牙,,d唔係我教書既錯牙,係你既問題牙,我地班有人有成89分牙,你學下人啦]  (最高得65分炸)
10.CXW指住本地理書啦,有張圖係隻青蛙黎既,但係佢就係咁指住隻青蛙話係條蛇,,,重要講左3次以上,都唔知自己講錯
11. CXW:[,e+小測,長問答會出第88頁既紅潮,你地現+d睇下啦,2分鐘就測,英文生字我唔會同你地講出邊幾個,就係出xxxxxxxxxx呢幾個!
12.CXW:你識唔識計數架:[19+1/2=10]  
13.CXW:[大家知唔知係一d國家有時有好大既山火,d消防員個個都會背著一個用鋁做既救生袋,咁樣d火黎到既時候,佢地唔會比d火燒死架,但係會比個袋焗死  
14.CXW:有人係熱帶雨林玩跳傘,如果佢地個傘冇開到佢地唔會死,因為樹冠有好多層整你唔死,但係你會比樹枝吉死!!!

15. CXW: hk2萬個交通警 1萬個都會係商場!!!!
16.CXW: 你地唔好堡蠟ar!!!!我個頭就係堡蠟果陣燒到冇頭髮!
17. 話說有日我地班勁嘈,佢叫左好多聲都冇人理佢啦,,佢就€€€€..
(大大力拍落張桌子上)然後勁大聲咁講:[你地靜夠末牙!]
18.  18CXW:大家如果想還保d ge就去風車廟到買個風車返屋企,自己發電
19CXW:讀大學ge小朋友
19.  20.CXW:唔讀地理升唔到大學
18.
CXW:台灣射個原子彈係中國ge三合水庫到!~
19.
CXW:請大家跳落去維多利亞港游水去澳洲
20.
CXW: 我唔知我自已知唔知,點解中國會比美國100幾億
21.
CXW:你地企係printer 周圍吸佢d,唔洗3個月後就會死
22.
CXW:你地知唔知你地係全級敎得最慢ge一斑ar?(人地第2斑都未敎新書)
23.
CXW: 你地唔好食白色ge顏料ar~有好多毒架!!
24.
CXW:你地叫你地ge阿媽有bb果陣唔好食紅3ar!!如果佢食左就會好似我e+,我都唔知我自己講d ar

18.        CXW:sit up(佢想講stand up)
19.        CXW:楳屑係楳屎,,  頭屑係頭皮,之後佢就講:頭屑屑子子屑
20.        CXW:我係癲線架…我e+唔會打比你阿媽但我會係3,5,7年後打比你阿媽
26. CXW: 張xx雖然係幾令仔,但係佢係低b的
27. CXW:你收口啦,我e+唔罰你.ar~我叫訓導罰你炸,等訓導話比我知點罰你
28. CXW: 檸檬綠
29. CXW: 上電腦堂佢係唔知咩叫係色白色係淺藍.,紅色係橙色 淺白&深白&淺黑
30. CXW:e個好重要非常出
31. CXW:你咁日唔來搵我,我就記你半個缺點  
32. CXW: 魚 死  
33. CXW: 以後電腦室係放學後都會站停關閉!!(係全校面前講)
34. CXW:鴨屎綠
35. CXW: 得,收口 你問夠啦,,放學去102問我啦
36. CXW: 你收口啦,,林xx有41分啊~(佢岩岩先講一陣先派未加好分)
37. CXW: 我會get(用eng講)個答案比你(get=鈴,give=給,比)
38. CXW:你叫我令仔我就唔罰你..
   同學: 令仔
CXW: 得我唔罰你,但我會打比你阿媽
39. CXW: 我聽唔係好到你講咩
40. CXW:得你收口!你問夠啦,,,放學你去訓導問我啦
41. CXW: d人會張d核廢料send上去地球
42. CXW:核電廠中心熱過太陽10000幾度(咁咪成個地球冇左)
43. CXW:佢重新開電腦會拔走個火牛再整返下去開機
44. CXW:你想唔交geog作業就比$50我,想升上去中4就比6萬
45. CXW:e+我唔會收你個$5,,你快d比個$5我
46. CXW: 今次TEST冇生字不過有VOCAB
47. CXW有一次叫個同學出去幫佢登分,之後CKW話:你做咩阿..做乜睇人地D分,E+唔洗你啦你返去啦
48.  有一日我地上地理堂
CXW:邊個冇電腦作業,手冊GE去訓導搵我,
同學:阿SIR 我冇手冊,
CXW:得你冇手冊放學去訓導
同學:但我有交作業

49.CXW: 如果日日倒d可樂係學校一個角位,一個月後學校會唔再左
50.(係電腦室走果陣要囉走自己張學生正)
CXW:你快D囉走人地張學生正  (正確真GE係:你要快D囉走自己張學生正)
51.CXW: 我只係識英文架炸,你唔好問我英文阿
52.CXW: 我e+記你缺點
   同學: 阿sir,我叫你姐 你點解記我缺點阿?
   CXW: 你唔好理啦,我記左你就知點解
交通共具篇
1.        CXW:[有d外國人會騎住隻馬,渣住架電單車係沙漠到趕羊!]
2.        CXW:古代果陣d人係用羊來搬煤
3.        CXW: 上年2006年中國ge西部鐵路開始行駛

口頭禪:
1.   CXW:  你收口…….
2.   CXW:  收口啦,,唔想再同你”咬”,,,,你去同訓導講啦 中3訓導主任係xxx老師你去搵佢講啦
3.  CXW:  你放學來搵我,,我6:00 會係校務處or訓導 唔好講搵唔到我!!!!!!!!
4.  CXW:  你比學生証我..星期6同你阿媽去學校搵我……………………(冇人見過佢星期6 返學校)
5.  CXW:  得,你收口,你問夠啦你放學3:45 去訓導先問啦

老師的話
1.        佢成日係學校神出鬼末
2.        陸運會學校叫我影相但係佢年年都羅個相機周圍影,我都唔知做咩好
3.        我上年坐係佢左邊唔知點解我d野成日會係佢到
4.        你比佢羅左手冊咪去告訓導lo
5.        佢好小出現教員室...要搵佢真係好難.............之前先見佢扲左份過期報紙起酒樓睇
6.        佢講d野我不嬲都聽唔明架啦
7.        ms chan:上次我同個朋友出左去大海
                     同學:果果係咪CXW阿?
                 Ms chan:唔係!!!我一定會左止e d 事發生!

OTHER
1.企就8隻腳(f.1提供)
2.教書就畫隻豬又畫隻龍(f.1提供)
3.教角AAS ASA 個d佢做埋動作,仲叫埋d同學仔出黎一齊做(f.1提供)
4.同學:E個阿SIR 怪怪地

反張行動:
1.        有一日我地去酒樓食飯,見到CKW,,我地就打電話去酒樓果到叫佢接線去搵CXW,, CXW立刻衝左出去聽電話,,全場大笑!!!!
2.有一日我地打佢手提佢聽左..之後我話你估我系邊個,, 佢話:你講丫..我開緊會, 跟住我話甘冇野啦,,佢仲系度講:你講丫..你講丫,,我話打錯..之後cut佢
3.上次上堂我地放左d假粉筆,,佢話::ed咩來架,,之後佢就一枝一枝係到試,,佢話點解冇一枝粉筆用得ge??
4. 回上:
第2次我地仲用假粉筆玩佢,,佢中招!!!!2次都中你咪話唔好野!!
5.中秋節12點打比CXW.
你係唔係張先生呀?
係,請講
你係唔係張錦榮先生呀?
係,請講
你係唔係係馬鞍山崇真中學教地理果果張錦榮先生呀?
係,請講
其實我打錯電話

笑左,,"

呀sir好白痴lo.......

笑傲無雙

我都係馬崇嫁=.=""
真係有個咁XX既老師嫁

十週年勳章(賀詞)

呢條友好快就比人抄

好弱智條友!!

2條友多此一舉=/=

係到玩野

我GAG的一個老師-.-
有D真係好左

原帖由 yiphoisang 於 2008-9-27 07:37 AM 發表
我都係馬崇嫁=.=""
真係有個咁XX既老師嫁

張錦榮你都唔識

原帖由 肥影 於 2008-9-27 08:55 AM 發表
呢條友好快就比人抄

佢好似做左15年啦

笑傲無雙

原帖由 陣容仔 於 2008-9-28 12:55 AM 發表

張錦榮你都唔識

我一定識
f.2果年比佢成日罰留堂
化左灰都記得佢丫-.-""

回復 15# yiphoisang 的帖子

佢日日都捉十幾個人去訓導= =真係多得佢唔小

笑左,

哈哈..馬崇經典啵

十週年勳章(賀詞)

明明係CKW

笑左~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-3 03:45 PM , Processed in 0.036687 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存