2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Luna Online(台版) - 港 版 超 精 彩 GC VS OMG 報導 (轉貼)
返回列表 發新帖 回覆
go

- 港 版 超 精 彩 GC VS OMG 報導 (轉貼) [複製鏈接]

轉貼自cheung189大大的精彩報導!!! 大大你係我偶像呀!!!!

GC VS OMG 應該嘈!!嘈大D就O岩啦
簡略介紹:
1.GC同OMG代理公司同時得到LUNA ONLINE 代理權
2.GC得到香港的代理權而OMG就得到台灣的代理權
3.GC要求OMG封鎖香港IP

簡介戰況:
OMG LUNA 軍團入侵GC LUNA 基地 對GC的行為以示抗議
亦有部份無知的市民介入<---發生什麼事也不知的人就別多口
有部份GC LUNA 市民 認為GC要求OMG封鎖香港IP是商業手法 是正常及適當的行為
但OMG LUNA 軍團人多勢眾GC LUNA 的市民不可能擋得住
於是GC LUNA 大魔王鞍樂稀絲介入戰場希望阻止牠認為的無謂戰爭!

缺得行為:
GC要求OMG封鎖香港IP的行為無視玩家選擇權!不尊重玩家!
更將LUNA 玩家視為<我的水魚>
但以上都是合法的!!GC LUNA 國民甘願為奴!!- -牠們的自由 大家不要過問

誇實自分:
GC以強硬手段威逼台服香港玩家轉玩港服!!但事前亦未調查台灣LUNA 玩家是否希望趕走港人!
是一個單方面的意願!完全不顧及其他人的意願!!無視了港人意願!無視了台人意願!!無視了人的自由!
逼使所有愛LUNA 的玩家轉玩港服從而增加利益!!!GC萬歲!!
這等惡霸代理商!由此至終沒有尊重過玩家的選擇!
對GC而言玩家只是<水魚>!!封了IP後 會為了LUNA而轉GC的OMG市民!GC就多賺一分!
不願意的被封了IP只好放棄LUNA 但GC不會在乎 因為反正不封IP OMG市民也是玩台服 GC也賺不了!!

革命吧!!
人們的自由要由人們自己爭取!這次若給GC成功可以削弱玩家的選擇權!
只會讓GC更霸道!!為了自己 為了香港玩家 我們應該抵制!!!
反正不玩LUNA又不會死的!轉別遊戲好了!!讓GC知道 是GC需要玩家!不是玩家需要GC!
不論你用任何形式抗議!!合法就好了!!在論壇抗議!!投訴信等都沒關係!
這是我們權益!我們應該爭取!!!

好耐無過去港版LUNA個討論版睇了,唔想幫佢增加人氣,
所以無去到, 哈.....你轉貼呢個POST好正呀!
cheung189大大講得好岩!本人超級認同!
有咩新發展都咁樣報導出黎都好喎
等D唔清楚事件經過既朋友都知道都好丫嘛!!!
總之..GC你去死吧!!!!

-0-喲 竟然被你發現
不過港服個版主話我當你地係笑話想引起罵戰!!
講真一心想玩個好玩的online game 又冇外掛的..暫時真係得omg 比到我-.-
..但係-.-偏偏 gc話要封ip 真係xyz佢-.-
更無品行為都做得出!!!
真係好希望玩家團結起來 比d顏色佢睇- -
可惜 唉  感覺上好似冇咩用- - 做好用代理ip心理準備/.\
不過玩家自己權益 好希望玩家會努力爭取!!!
如果玩家都唔爭取..到時就真係代理惡啦

其實無咩可能成功,因為OMG最大特色是他的會員號就等於GAME的帳號,咁樣的話OMG佢會有正當理由叫GC賠錢,如果這樣的話賠都賠到GC佢反天復地         如果GC仲咁鬼死賤,一定無得係香港玩家到立足。               好彩我係澳門 ,澳門街萬歲,澳門人萬歲。

原帖由 cheung189 於 2008-9-28 06:08 AM 發表
-0-喲 竟然被你發現
不過港服個版主話我當你地係笑話想引起罵戰!!
講真一心想玩個好玩的online game 又冇外掛的..暫時真係得omg 比到我-.-
..但係-.-偏偏 gc話要封ip 真係xyz佢-.-
更無品行為都做得出!!!
真係好 ...

大大你有句講得好好, "唔係玩家需要GC, 係GC需要玩家", 中晒!
LUNA封IP我念已成事實架啦, 唯有搵D代理IP玩啦, 唉...= =
GC咁既行為真係好想!@(%&#@(^佢, 不過咁,
佢咁樣搞一搞, 冇錯, 留得住香港一小部份既LUNA玩家,
但係從整個GC GAME既層面黎睇, 佢係大輸家囉,
整到自己犯眾憎, 其他GAME or以後既新既代理GAME,
都幾難受歡迎啦, 自己羅黎, 做生意做到咁, 我真係唔知佢為乜 = =

P.S. 大大有冇念過將依篇GC VS OMG既對抗歷程報導響其他論壇到貼出呢?
等多D人可以關注依件事, 多D人知GC此等惡行, 等佢封IP封得咁過癮丫啦!

原帖由 宅米 於 2008-9-28 09:53 AM 發表

大大你有句講得好好, "唔係玩家需要GC, 係GC需要玩家", 中晒!
LUNA封IP我念已成事實架啦, 唯有搵D代理IP玩啦, 唉...= =
GC咁既行為真係好想!@(%&#@(^佢, 不過咁,
佢咁樣搞一搞, 冇錯, 留得住香港一小部份既LU ...

等GC搞衰港版LUNA..搞到好似ECO咁....放長雙眼睇GC佢人流走曬 佢就知自己間公司有幾廢

推推~好文

gc,你汁定野先啦,到是記者問你點算?

GC 係抵死啦!!
luna事件到依家都未平息, GC睇黎真係好犯眾憎囉~

多此一舉又何必呢GC ˇˇ

ECO已經比你改衰晒
D人情願玩外國都唔玩你GC版o既ECO耶~

唔介意我踢多腳比你嗎 ?
癈拉柴
有冇人可以寄信去 : 我建議依間垃圾公司快D倒, 唔好影衰更多好玩o既遊戲, 為左賺錢左改又封, 正一狗屎公司, 叫佢快D摺埋啦=_=臭代理

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:56 PM , Processed in 0.035690 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存