2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地2‧究極版 純吹水簡介四職業(歡迎指教)
go

純吹水簡介四職業(歡迎指教) [複製鏈接]

笑傲無雙

先講下加點  吞2同吞一唔同   單一能力唔可以超過所有點既總和   簡單黎講   即係一項能力只可以=其他能力既總和
如你10點攻  其他5項能力既總和都要係10  

猛將:肉盾類   建議配點體.力.因個人喜好而加敏  雖然加乜都會幫你加攻擊速度   但係加+1敏 就會加1出手速度
唔加敏   可能要升幾lv先加一出手速度   咁樣可能會令隻寵快過人好多   又可能中間隔住d怪出招   減低合機率   減低exp
猛將既作用唔係打  真係用黎防   初期可能冇咩用   但係到後期就好有用   因為有招技可以令d怪打你  到時又高血又高防   頂王頂怪必備!

豪傑:狀態型攻敏類  建議爆敏.力.因個人喜好點體  豪傑技能表  大多數技都附狀態   所以應該算係pk職黎   初期配埋隻寵升得好快
但係到後期可能防低易死  不過d狀態技就好正  好似4x左右就有招加爆擊55%  到100左右  d技可以封人攻技/法術技等等  而且打3隻  

鬼謀:法師類(廢話)  建議點智為主   而其他配點方法都好隨意  因為有人點體  有人點敏   pk打王都一流   弱點係防超低   仲易死過豪傑
不過後期d法術都附加狀態   同埋唯一一隻職  可以打到6隻怪   但係每個人淨係可以學40招技   所以到咁上下等級   就要自己取捨
睇下要揀狀態法術   定係打6隻怪既技

醫師:封測黎講    呢隻職真係廢到@#$#$%@  聽說補血技升到爆lv 100  都係補得幾十   食藥仲好過要醫師補   不過醫師有輔助技
如果網龍有心改   玩家又有信心等佢改   可以試試此職

至於出生地同屬性問題   其實都係好因人而異   教唔到   亦都唔想教    因為講左建議  就一大堆人去揀   咁網龍整3個出生地  4屬性黎做咩?
屬性影響: 項 目 影 響
地 地系之人,天性堅忍,在物理的防禦力、法術的命中較其他系優秀。
水 水系之人,心如明鏡,在法術的防禦力、物理的命中上較其他系優秀。
火 火系之人,崇尚血性,在物理、法術的傷害力上較其他系優秀。
風 風系之人,飄逸絕倫,在出手的速度、物理的閃躲上較其他系優秀。

出生地影響: 地 方  影 響  
中原 在物理的命中、法術的攻擊力及閃躲率上較其他出生地優秀。
江南 在物理的防禦力及爆擊、法術的命中上較其他出生地優秀。
西北 在物理的攻擊力及閃躲、法術的防禦力及爆擊上較其他出生地優秀。

呢2個表可以當參考  如猛將覺得低攻?   做火人  係西北出世囉
覺得豪傑低防易死?  咁揀風人  西北出世   博閃避囉
此post真係純吹水  高手們見笑了
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
★Blythe女女☆ + 10
一小餅一 + 2

總評分:  威望 + 10  Good + 2   查看全部評分

支持..沒有最強的職業/配點..只有最強的玩家

睇黎醫師...
我見到招復活我唔想講野

十週年勳章(賀詞)

諗起醫師d技都激死
補血加到幾十lv 都係加得3十幾血
招攻擊技都唔算勁 升lv又合擊唔到..
只係輔助技好d 不過用武點的數量超多
總覺得隻game 豪傑超勁

笑傲無雙

原帖由 鬼神火勇 於 2008-10-8 11:49 PM 發表
諗起醫師d技都激死
補血加到幾十lv 都係加得3十幾血
招攻擊技都唔算勁 升lv又合擊唔到..
只係輔助技好d 不過用武點的數量超多
總覺得隻game 豪傑超勁

豪傑初期真係好勁    不過諗起後期唔用d真$衝裝  真係會好易死~
雖然話有狀態技   但係d狀態技lv1好似係10%左右   升到上去  可能得幾十%
單p猛將會好吃力~

做返火猛算=.=其他好難諗...

鬼謀一問,,,

加智一定要ga啦,,
而其他點 加係體/敏到,

唔加能量到,,,sp會唔會好少.?.?

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 99999 才可瀏覽,你當前積分為 0

忍影世界

原帖由 boopoo 於 2008-10-9 11:07 AM 發表
鬼謀一問,,,

加智一定要ga啦,,
而其他點 加係體/敏到,

唔加能量到,,,sp會唔會好少.?.?

其實點唔點體都隨你..能目前唔多見要點,,
     怕血能少可以學基本技,,,有2招+hp/sp上限
              好似2招都加到200上限...不過你怕唔夠血可以點d體
體係3-4點1攻速,,敏同精係1-2點1攻速,,我諗加體會好d
      你想快d就加精神好d,,點講精神連埋法術爆擊

好似吞1咁玩好唔好
好似智霸 防霸 咁

火豪係咪照加力敏?

忍影世界

原帖由 fastfast 於 2008-10-9 07:32 PM 發表
火豪係咪照加力敏?

係,,,你中意可以力體既,,,慢d但多血d甘咯

笑傲無雙

原帖由 無名指 於 2008-10-9 11:35 AM 發表

其實點唔點體都隨你..能目前唔多見要點,,
     怕血能少可以學基本技,,,有2招+hp/sp上限
              好似2招都加到200上限...不過你怕唔夠血可以點d體
體係3-4點1攻速,,敏同精係1-2點1攻速,,我諗加體會好 ...

之前睇過post加敏同精都會加1出手速度   建議加!
加hp同sp技建議兩招都升爆佢   因為真係好有用~  隻隻職都應該學
能量既話   初期唔使點都得   因為d技都係用你20樓下sp   其實都夠用
不過高lv果d打3隻怪既技就要用幾十sp   不過果陣係100級既事  我諗應該有裝加sp  所以要點都係後期既事
-----------------------------------------------------------------------------------------
回258745
開頭已說.....吞2唔可以將所有能力晒落單一項度   純點一項係冇可能.....
------------------------------------------------------------------------------------------
回fastfast:
其實猛將同豪傑既分別就係一隻係防攻型/一隻係敏攻型   如果玩豪傑  建議攻敏為主   加少少體(加幾多都係要玩落先知)
如果豪傑玩力體   咁玩猛將會好d  因為佢既成長同埋d裝都係偏向防

忍影世界

目前我對猛將好有興趣,,
   想試下力敏,..血防有技補足...
        敏可以夾豪練,,,招補足猛將低傷
但目前只係猜測...成效係點唔清楚

豪俠有兩招都好勁 一招好似暈擊甘 扑暈人地 1招就好多隻雀仔飛埋去 好大力 0.0

笑傲無雙

原帖由 叉雞* 於 2008-10-9 10:52 PM 發表
豪俠有兩招都好勁 一招好似暈擊甘 扑暈人地 1招就好多隻雀仔飛埋去 好大力 0.0

不過命中率極低   冇記錯lv1好似得幾%   所以我冇學   廢事晒點

原帖由 卡路士~坤 於 2008-10-9 11:14 PM 發表

不過命中率極低   冇記錯lv1好似得幾%   所以我冇學   廢事晒點

哦 .. 吾怪之得 但中左都幾痛 我仲煩惱緊玩乜職 -_-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Clair﹏ 於 2008-10-8 11:11 PM 發表
支持..沒有最強的職業/配點..只有最強的玩家

同意

沒有最強的玩家只有金錢是最強職業

忍影世界

有時智慧=金錢...玩家質素才係主點
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 06:24 PM , Processed in 0.037070 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存