2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 FlyFF翼之online 《FlyFF》資料區 *原創* 全力見習>神職>爆咒(新增2轉技能) ...
go

*原創* 全力見習>神職>爆咒(新增2轉技能) [複製鏈接]

本貼是個人分享..
1~15級  加全力..   
無幫加...就唔好愈級打怪...
因為MISS率高GE話..殺怪反而慢...
好快就可以一轉
(記住..千萬不要加技能)

轉職之後..15~30級比較辛苦
因為未有加命中技... 努力打吧 >___<

活動用品.洗技能果張野先其唔好用住...

30級前建議加技係..
(生命祝福,復活術..睇個人需要, 但正常黎講應該加..救隊友 )

┌生命祝福(四)一復活術(一)
                 ├風精之舞(三)─風精祝福(十)一靈敏術(四)
治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(五)─祝福神力(四)
                 └神拳術(四)一石拳重擊(四)

30級就可以即加滿第三眼  (+20%命中)

├風精之舞(三)─風精祝福(十)一靈敏術(四)
治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(五)─祝福神力(四)一第三眼(二十)

35級即加滿敏捷術 (敏捷+20)

├風精之舞(三)─風精祝福(十)一靈敏術(四)一敏捷術(二十)
治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(五)─祝福神力(四)一第三眼(二十)

而家開始好升ga啦 ...發現練工..自己血太少了嗎
咁就先加強化術(+體力)
我加左十就夠用了

├風精之舞(三)─風精祝福(十)一靈敏術(四)一敏捷術(二十)
治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(十)─祝福神力(四)一第三眼(二十)

建議先加滿風精祝福(+攻速)...

├風精之舞(三)─風精祝福(二十)一靈敏術(四)一敏捷術(二十)
治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(十)─祝福神力(四)一第三眼(二十)

而家應該加滿強化術(體力)先定祝福神力(力量)????
我就覺得應該先加滿強化術(體力)...原因人物本來係全力..應該攻擊力不會太差ga...
最終都係睇個人需要 ...可以兩招都加十點先都ok!!

├風精之舞(三)─風精祝福(二十)一靈敏術(四)一敏捷術(二十)
治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(十)─祝福神力(十)一第三眼(二十)

現在應該已經有50級以上!!
如果你想可以單p王 就先加滿石拳...!
因為超會暈怪的 =.=

治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(十)─祝福神力(十)一第三眼(二十)
                 └神拳術(四)一石拳重擊(十九)

不想殺王的朋友 就加滿強化術和神力就ok啦

治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(四)─強化術(二十)─祝福神力(二十)一第三眼(二十)

哇.....好快就二轉!!!

個人意見...
人物特色..穿白裝白武就可以輕鬆練工...
自己可以幫自己加...練工十分容易..
單p王也可以啦!!!

打住咁多先...遲d先更新...再打轉職之後既野  ...
任務或打怪流程問題請看其他板...
技能有問題可以係度發問...

****二轉區*****

二轉有120點數送比你...
聽說用技練工不會比普攻快(拖怪除外)
我係用普攻練工GE..所以有以下點法..
注意:活動用GE重點卷要留來80級時重點..

===============================================================
我61時用兩隻+6敏介..差唔多無MISS..打高5級左右怪(工程也可 )..
同我同級的力敏爆也差不多..有時都會MISS
力敏爆咒用力介..和..全力爆咒用敏介 ...效果差不多吧
但係力介比敏介貴呢-____-  唔知咩道理...
例如我用+3白武                                                                                 個人意見
攻擊力同一個同級力敏爆用 +8+9白武 ... 應該差不多

大家都係打高5級左右GE怪..殺怪速度不會比他慢 !!
其實我覺得力敏爆應該不只越5級..8~10級都可以
但他們都唔會越甘多..可能打得唔夠痛

===============================================================

60級我GE加點法..(因為二十點智慧=技能時間多四十秒..加加之前第一個開智慧..然後先開其他野..好實用ge..)

另外加滿以上ge技...即將戰力強化可以加滿黎用 @o@
                 ├風精之舞(三)─風精祝福(二十)一靈敏術(二十)一敏捷術(二十)
治癒術(三)─┤   
                 ├心靈點滴(二十)─強化術(二十)─祝福神力(二十)一第三眼(二十)             二轉技能
                 └神拳術(四)一石拳重擊(十九)

戰力強化(一)              

現在我69級 +____+
開技能... 風精,心靈,敏捷,靈敏,強化,神力,三眼,石拳,戰力...
清怪速度幾好
68時去打魔菇菇都可以,唔怕會死,但殺得慢 >_<
他都在暈 ^V^  但血好長 -____-

因為本人還未80級 
未能確實..台版提供..全力爆咒..  
80級..點滿狂爆拳效果恐怖..
攻擊力必定有..'''''   5位數字
輕鬆秒人/怪....
技能加滿..   算實用吧!!
我估將來應該都會經常打BOSS級GE王 
應該有用吧
網友提供    16x力 8xx mp    80lv技攻擊力去到 15XXX  (好想有 )

看完全貼..幫手留個言呢 -v-

0.0 已經有網友照甘加..
2x~3x 都跟我說難升 =.= 想加敏...
最終他撐過la..現在升很快..
佢二轉la  *0*  我才70級
================================================================
(更新)
70級左右注意..要諗清楚係唔係玩全力@o@..
如果升到70..忍受唔住..
可以揀70~80 加體...(將來拖怪型)
頭80之前儲ge石同錢要花了..買hp鏈,防耳x2,體介x2  套裝+愈多愈好..
可以揀70~80 加敏...(力敏普通單打型)
唔清楚
可以依然全力... ...(80級時重點..用普攻)
頭80之前儲ge石同錢要花了/
普攻型要花錢用兩隻+7敏介..75套裝+15敏(最起碼要一套+4 可以加10%命中) (+8或以上可以唔miss)  

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
qwerts + 2
havw + 10

總評分:  威望 + 10  Good + 2   查看全部評分

我鍾意加血攻for拖一堆怪爆怪用@@

我都係同大家分享下ja ^^

你所講既血攻即係力體...?

不過我覺得成日都好多人...不夠怪打 =.=

好難拉怪吧 =.=

而且一隻一隻打未必殺得比你慢

我20lv已經爆強化術..= ="

原帖由 fairyting 於 2008-10-20 06:34 AM 發表
我20lv已經爆強化術..= ="

唔奇啊,因為好多人都驚死咖嘛-3-

因為我覺得10點都夠LA..所以加其他野先...會易升D @O@

正如你所講..    .同你一齊練工GA  可能加滿左強化...

咁你地可以 互加,  效果不是更好嗎!!

幼稚點法,

要全力就要靠技能, 唔應該靠命中黎升lv

2轉前技能咁點法你升lv一定慢

不會啦 .... 用技比普攻慢 =.="  

我試過了...

但用技升都係一個好方法

但藥水要吃很多 ...  要多d錢買藥...

原帖由 ccckkk813 於 2008-10-21 05:30 PM 發表
不會啦 .... 用技比普攻慢 =.="  

我試過了...

但用技升都係一個好方法

但藥水要吃很多 ...  要多d錢買藥...

人多拉唔到怪係慢

但係人少, 拖得快, 我肯定快1~2倍, 當然火ser now你可以咁做

拖怪 =.=?

全力拖怪好易死WO >___<

因為我用白裝白武咋

我知道全力高級時..就算加滿 命中 同敏捷 都好多MISS ...

所以我準備..等遲d先用一轉..張重點卡...

等75級加滿百烈拳呢 !!

就唔會加命中同敏捷,,,,會加其他野既 ""  

不如你都將你加法..寫出來參考下

用白裝白武都無問題....因為+3屬已經夠你扣少一半

因為全力, 所以前期要依賴技能, miss係正常

暴震(20)係唔會miss的...

全力, 強化(20),暴震(20),神力(20),其他你鍾意,

升lv晶屬防裝,就係咁簡單@_@

怕死? 要升得快就要冒險, 唔冒險而去一隻隻打, 求安定, 悶得黎又枯燥乏味

十週年勳章(賀詞)

爆拳同暴震係咪同1招技
姐係爆震術!?

我招羅剎max
力16x mp8xx
打怪有萬5多
so  可以秒好多人

多謝樓上分享 !!!  

請問百烈拳你有滿 ??

效果可以嘛 ?

75&80 技用來練工好用嗎...  

全力80級 之後  重點技能   應該點加呀 ?3?

可以再分享下麼 *____* ?  謝

講真  百裂都係廢招= =  7lv前置就好 省點...
用技打怪 點都唔夠普攻快(計單打)
而且羅煞用完一次要等15s  更加不適合練功= =
你係咪要80就學爆羅煞(普攻打怪)??? 如果係就強化,風精祝福,神力,石拳(19),第3眼,敏捷 都爆
2轉技可以全部都點到前置就ok   
我招戰力都未升爆  原因升多7lv 要21點point  但加得16攻- -"  唔想加住
如果你玩技能 你可以選火龍拳學爆  打落去d傷害都唔低 但fp扣好快= ="
技方面是  強化,神力,石拳(19),千均(18),火龍拳,靈敏,都爆  之後有點剩就加心靈

THANKS!!!!!

咁我都照你咁加先 0___0

超有用=]
樓主萬歲

打字打左甘耐,都係等你GE答案      THANKS!

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

姐係15lv之後都係全力?唔加智力?
二轉都係-0-?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

快d回....我e家玩緊
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:51 PM , Processed in 0.039852 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存