2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 我的第一個網遊----水滸歷險
返回列表 發新帖 回覆
go

[感想] 我的第一個網遊----水滸歷險 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我的第一個網遊就是在我5年級的時間

那時我在網上看到這遊戲,,覺得幾好玩,,

但是我註冊帳號,,用了3小時,,好像那些身分證,,驗證碼都在玩我= =

進入遊戲了,,我不習慣,,用了一段很長的時間適應..

知到有英雄後,,我立即到樓下的7-11買點數

慢慢升級,,好不容易到70多級,,(遊戲中有很多昆人的玩家,,+上遊戲的交易系統不完善,比人昆了很多錢)

這遊戲有引手和爆手,,引手引了一大群怪後,,給爆手爆,,食經食得超爽

但是出了一個pk系統後,,我就沒有玩了

- -"70..0轉前好易升渣

我果陣時玩先小2定唔知3,果時升到2lv就已經好自豪

水滸出英雄之前好正架
組隊打怪有分爆手,引手,擋手等等
打怪悶都唔悶下
出英雄之後
週街都係掛英
悶到嘔泡....

水滸果陣 好易升~但沒龍頭= = d人有龍頭玩晒~

講起水滸歷險,雖然黎隻唔係我第一隻網遊,但係我都有印象
記得個陣係FORM 3既暑假,班上面幾個朋友一齊玩
個陣我玩林沖SER,隻GAME都幾易升LV
人物都幾有趣,個陣我係做提轄,仲要係全體既
同D同學升LV,2個醫師,1個賊仔,仲有得黎個全體既提轄
同佢地升,成組人得得一個打怪,醫師淨係坐係度幫我回血= ="
而用賊仔既果個同學話賊仔弱,係咁周圍行搵武器個D= ="
雖然打得真係好慢,但係比起其他OLG都算易升
黎種現象持續左1星期左右
有日我早起,見到有人招人升LV打怪,咁我就入左團
之後就真係開始爆升,成TEAM人都係咁升,雖然冇唔訓
但係個個都朝頭早9點鐘起身,直到夜晚10點半左右
之後個D時候會有人去搵聽日既升LV路線,所以我地成TEAM人都係升得好快
而我D同學就開始轉職業玩
之後有D莊客用招漫天飛花黎掛機,跟著我1就同第2 TEAM人一齊引怪引死個班人
最尾官方改左招野先冇得掛,但係官方開始地圖太慢,經常要停LV
搞搞下,我轉左做侍衛,個陣我都係第一個侍衛
雖然轉左生,但係官方仲未開始技能,所以都係得個睇字
最後我都唔知因為咩因原冇玩
雖然之後都一直冇玩,但係一開始個陣真係好好玩
打任拎D裝又勁,仲記得個陣拎左個林沖頭,我諗住沖到加9,點知加7就爆左
都算幾灰,而且當時識左好多朋友,一齊升LV D人得閒又俾我掛機,真係好好人
水滸歷險真係一隻值得回味的網遊~

我都係~我係我個fd去我屋企佢話隻game好玩我咪下載黎玩玩一玩就玩左2年~e家224lv(好似)...

呢隻game我玩左一陣就冇玩= =.

我個時玩史進ser.一玩就玩左四年幾.之後合埋ser@@我不停賣ac,買ac,換ac...

呢隻game係一隻好game  不詔雲起攬到...出埋d屈機裝 好似要人用哂hkd先玩到  e+聽講水滸好多老手走哂

如果出私服就正

想當年文人 慢慢扑怪升 升到50幾lv先可始團升  用左1年先1轉到 一開始1轉好開心 轉左秀才 又幾令令 去做文打千里甲/紅龜
個時真係好心 升升下甲都14x 之後就關西 打羊 男/女人  開始升得快 之後終於170 綠龜 好好升 之後2轉 2轉轉謀士 做極都做唔到 好采最後到做到

回想當初 好開心咁升 升得慢都覺得開心 不過眼見係咁出屈機裝 老手係咁走 ...

十週年勳章(賀詞)

我個時好似係小4開始玩,我個時係玩武松ser<但依家好似冇左武松ser了>升到74lv武憎就開始唔想玩,可能開始d人屈機

十週年勳章(賀詞) 忍影世界 笑傲無雙

水滸真係好好玩既一隻online,但只係停留係未出英雄之前!
好懷念以前一隻一隻打,至到組team升既日子,
水滸,升lv速度話快唔快,話慢唔慢,最正既係差唔多24小時都有team可以升,
雖然,每隻online都有白痴仔,水滸都唔例外,但水滸既白痴仔數目很奇怪,應該係最少.
而且,水滸都係一個好和平的online,就算有人開紅,對方都要開紅先p到^^,唔似墨香咁- -"升升下一個東風比人ko左,已經唔緊要,仲彈多句垃圾出黎...心裡有點兒難過...
依家都係等緊類似水滸既online,但可惜沒有><

玩過星曲WEB

我第一個網遊都係水滸歷險
想當年小6...玩到個好友超多人
最後得番1,2個人上..就冇玩...唉..而家都中四啦..玩咩game都冇以前d感覺

唉 果陣時我小五開始玩
依家都中二
真係好懷念

有咩game好玩TT

水滸....有無人記得我呢個id: 唐伯虎

我都系史進ser 玩到出金豬頭冇玩了 個時拎住個150金豬頭都幾威水嫁 唸番轉頭都用左吾少hkd抽金豬頭....
拎住套速裝 日日玩pk 爽到死啊

十週年勳章(賀詞)

唉 我玩果陣係小4-小5果時 第1隻game 果時真係好好玩 開頭我第一次入去 新手城果度成堆新手帶住個龍頭係度pk 果陣都好多人玩下  之後我玩到學左大技果陣 組晒唔知5條友定6條友 1-2個去引一堆怪黎俾我地用大爆 真係勁爽 隻game打怪方面真係好正 d技能型爆 之後我玩下停下玩下停下咁 終於升到100lv 之後即刻買返個金龍 爽!
解完轉任 之後搞搞套裝 又收返隻屎進 之後玩到出2轉果陣 哇 一去京城 成堆2轉友開紅pk d技型到...
一個明王爆招天魔 清晒場 講真隻game做得最好既地方都係d技能我覺得 大約升到120lv左右 果陣出金豬
哇 屌!個50lv金豬仲勁過個金龍頭 d有錢人日日係度抽 果陣1個100lv金豬好似值幾張點卡 我就買唔起啦
平時去龜場升 比d怪幾百-幾十咁扣 一裝左個金豬 d怪扣得你1血 果陣開始變得唔平衡 所以走左好多人
我果陣蠢 連續俾人昆左幾次 昆到我冇引 之後就退出了

如果隻GAME出第2集就好lu

小6玩..個時做文人..好多人組..e家悶到..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:45 PM , Processed in 0.041852 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存