2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 放棄了。(遺言&對gc倍經的感想~)
樓主: 侈仔
go

放棄了。(遺言&對gc倍經的感想~) [複製鏈接]

樓上說樓主
[ 要走就走 為什麼開post]
之類的
我本身對這個post是中立的立場
不過我想問一下各位
討論區原意是讓別人做什麼的?
難道在討論區發的post一定要是歌頌,讚美 的嗎?
拿一個生活例子說說, 你和朋友上街, 你有事要先走, 你會和他說 : [我先走了]之類的嗎?
難道你朋友又會說 : [走就走吧 說什麼。]
樓主只是發表他對遊戲被代理商修收感到失望
最後決定退出而已,
在這留個記號,
讓他的朋友,
志同道合的人在這留個言
當然 你可以說 你也有權在這批評別人,
但希望其他人也尊重一下別人....

原帖由 小介 於 2008-10-29 09:18 AM 發表
好老實講..
香港代理係現實"目光短淺.. (只急著賺一時一刻既錢..人流慢慢失去...這是GC代理..)
外國代理係遠見"目光放得遠.. (人流多..一直支持這遊戲..賺的是長遠錢)

再說每一次都沒整理好所有東西...就推出新 ...

這位人兄將開發商同代理商既角色調轉左呢
有bug 要封鎖 ,
修正bug , 重開放已修正bug的道具
全部都係由開發商進行 , 代理商係無法干擾的呢
而且你都識得講 , 的玩家打到出黎佢地先話要封
証明原本件item GC 係唔覺得有問題的
但因為開發商話有BUG要求封鎖 , 所以GC也沒什麼可以做吧?

就好似你食件蛋糕 , 咬左一啖覺得好好味
但係丫媽話個蛋糕有毒要再整過沒收左你件蛋糕一樣A__A
你可以做的乜?
最多可以做既就係抗議

原帖由 小介 於 2008-10-29 09:18 AM 發表
好老實講..
香港代理係現實"目光短淺.. (只急著賺一時一刻既錢..人流慢慢失去...這是GC代理..)
外國代理係遠見"目光放得遠.. (人流多..一直支持這遊戲..賺的是長遠錢)

再說每一次都沒整理好所有東西...就推出新 ...

的確正如你所講
GC代理ECO 係管理同經營方面 仍然有好多地方需要改善~
類似批評GC 的文 屢見不鮮
有好多意見都相當寶貴
係切實可行改善遊戲素質的意見
但係又有幾多人 有試過同GC聯絡溝通反映自己意見?
係2kf 留言 無錯係可以引起玩家回響, 共嗚
但係官方工作人員未必上來睇, 玩家的不滿和意見未必能即時傳遞給官方
經常在版開抱怨文, 只會令負面情緒蔓延, 於事無補
與其如此, 何不直接聯絡官方反映不滿/寶貴意見

的確..升lv快慢見人見智..

但我想講返自己既經驗..

我係劍士..自問打得唔慢..

三個鍾遺跡中途只去wc...怒打三個鍾 78果陣我有2.5%一場..呢個係劍士既速度..好難想像生產系點生存?

有人話用戰士or魔法系帶..但係呢個只係玩家既方法..官方有冇諗過生產系自己點生存?

71lv應該有15%一場..咁唔知升到75以上仲有無心機升..仲有無人話升得快?

我都知eco有好多其他野玩..但呢個始終係升lv解任務為主既rpg game..你叫人淨係玩其它野??

總之..唔需要有數據支持..你升到75以 上就會感受到...未親身感受過係唔會明白=]...(無意筆戰..個人意見..)

升lv快慢與否見仁見智, 方法亦不盡相同
方法有快有慢視乎你如何選擇
睇完閣下升lv經驗是指一場2.5% 是指3小時升2.5%嗎?
是不是在帶升?
最近我幫朋友升劍士
79l劍士v組了79lv ec, 一小時有3%(沒開經書)
就算現在我劍士86lv 打70遺沒開書1小時還有3-5%

的確生產系升lv比較慢, 這是一般遊戲的設定
除了eco 很多game 都是,
就算是日版eco 我相信 好多時戰系都比生產系升得快
但係唔代表 生產系升唔到lv, 只係相對戰系來講慢
升lv方法有好多種
為何不和其他玩家組隊升呢, 而偏偏要堅持生產系單升呢?

原帖由 夜:) 於 2008-10-29 12:43 AM 發表

台版封左香港ip

封鬼  封測我直接入去玩都無事 又唔使轉IP之類

原帖由 藍天之雲-明 於 2008-10-29 11:25 AM 發表

就算是日版eco 我相信 好多時戰系都比生產系升得快
但係唔代表 生產系升唔到lv, 只係相對戰系來講
升lv方法有好多種
為何不和其他玩家組隊升呢, 而偏偏要堅持生產系單升呢?

你都識講,生產系升得慢,又有幾多個願意同佢地組隊呢?
升lv緊係同d打得快既人組,依d係一般人心理吧

原帖由 藍﹏莓 於 2008-10-29 01:18 PM 發表

你都識講,生產系升得慢,又有幾多個願意同佢地組隊呢?
升lv緊係同d打得快既人組,依d係一般人心理吧

其實我想講出ga係, 明知生產系升lv唔係快
何必執著於單升,
生產的長處在於其打寶, 強化eq......

至於有冇人肯組呢個問題
真係好難答到你
咁要視乎你多唔多fd, or 平時待人方面係點
如果人品差, 就算打怪升得快, 都未必有人願意同佢升

回復 40# 小介 的帖子

呢個就係香港同台灣既mmo發展方向
如果再講落去 我諗都只係同我以前既post一樣
話係「本地玩家」自己帶黎既結果
再者 每個代理都有佢既底線
只係咁岩有個底線好低既代理去代理一隻game而已

講一個消息比大家知
80ot81 exp係要 ~3千萬

難升就真係難升架啦~
呢隻GAME~話免費嘛~
咁易升佢出經書做咩呀~
玩呢隻GAME想高LV~
得~有方法~

1.搵D FRIEND~不停玩車輪戰~24小時都玩
2.係咁爆經書升
3.搵D勁人帶升囉~

想高LV,想短時間升到封頂,想唔用錢就升咁快,邊有咁好= =
唔想升就唔好玩算~

玩吓就算咪就咁上吓去有心情先清吓任囉~無法子~我都係咁囧
<<同樣公會全過台版或港版的人全都不上的小魔導士上

其實,,我也認為這隻GAME在EXP方面的確是太過份
至於GC是否要想快升的人不停買官書來升就不得言知了
但只覺,,,賺錢來維持這隻GAME也好''
但官書未免太貴了吧-.-!
1張600點只可以買15本官書...
算每天打1埸遺爆3本...只可打5天
還未計其他的點物(當然不是每個人也有這需要)
只是..ECO本來是1個升LV GAME...
GC在其他點物方面可以讓我們大灑金錢
只是雙經這些不能便宜點嗎(玩GAME玩到沒錢了)
[當然這些都只是暗自在想...]
雖然,,LV是難升...
但其實還有其他事可以做...
現在都是上1上跟朋友聊聊天..
或是做什麼的,,,
這隻GAME吸引的不是升LV喔''
不然是但1隻ONLINE GAME也可以吧
所以雖然LV是難升...
雖然有時死得過份了會想放棄,.,
可是,,暫時都會想玩下去=W=!
這可能是我對高LV與否不太執著吧..
畢竟是玩GAME...不是被GAME帶著走...

(只是個人感受..想在此宣洩1下,.大可不理...沒其他意思)

到左今日仲有人講呢個話題,唔係真係咁無聊吖化
呢兩日心血來潮上左個遊戲睇下,冇乜點打怪,剩係全世界咁走下睇下

發覺到人少到唔信,比d私服仲要少人...
即係話d人講到天花龍鳳,官方出埋工讀生幫手都係冇用,事實勝於雄辯

官方你放心去啦,死都係一種解脫

算吧啦,本人都係在半放棄中..............
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:34 PM , Processed in 0.034920 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存