2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 War Game 唔係打war game人買咩鎗?
返回列表 發新帖 回覆
go

唔係打war game人買咩鎗? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

如果我唔係打war game既人..
但係都會係屋企玩(我村屋)
咁應該買咩類型既鎗呢?
我通常都係射汽水罐,玻璃樽
有時都會同阿哥,表姊玩下鬥準
所以都想要準小小
價錢唔好太貴..500-600蚊樓下都ok既
有無鎗好介紹?

仲有我都玩過一次war game既..
不過個陣我都係突然加入
所以無衫(個度有衫但唔岩我)/口\慘慘
比人射到個身一點點紅色
一星期前有網友話下次一齊..
我都心思思想去..
但係好貴=口=
一次280(租鎗)
自己有鎗就170
所以而家都開始想玩下(未有認真諗過)

最後都係要問返大家我依家最好買咩鎗@@?

其實呢..........
.......我都唔係好知你想點....哈哈

不過可以比少少建議你先~

首先,你要準o既定義係點?!範圍要幾遠?!
仲有,你用槍o既姿勢正唔正確都有影響~
槍o既準繩度係其次,反而本身o既技術先係主要...

建議使用
狙擊槍:BAR-10(連鏡)
機槍:M14-SOCOM , G3A1 , AUG

都係準繩度比較高o既槍,因為槍管比較長~

我諗大約都係$800之內喇...因為$5-600都好難買到一枝好槍~hehehe

司馬先生既介紹唔錯咁....不過真係要準(遠距)500-600真係冇咩邊支得
因為你唔過千就一定唔會係日本槍啦
大陸槍d質素可以同一支差好遠架
不過BAR-10(連鏡)$800之內我估唔得啦
正常過$950/1000
AUG得覺得唔錯既
本人用G36C  覺得睇下你熟唔熟支槍
我玩開自己果支  知佢D彈會偏邊面  打果陣就冇咩問題(其他人可能會射唔準)
同埋HOPUP教得好唔好都差好多架
都係要睇你自己啦~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

手鎗有無威力大,準繩度高??

原帖由 firered 於 2008-11-3 05:14 PM 發表
不過BAR-10(連鏡)$800之內我估唔得啦
正常過$950/1000

C 兄
我諗你講緊個價係VSR 10(MARUI)
唔係Bar 10(金弓)
我之前買枝Bar 10G(金弓)都係$620
Bar 10 係唔會貴過Bar 10G
Bar 10 5xx 都有嫁啦
原帖由 壽司-v- 於 2008-11-3 06:17 PM 發表
手鎗有無威力大,準繩度高??

準既就Marui(或稱馬記) D手槍
想威力大就打TopGas
不過原裝馬記冇改用膠side 打TopGas 小心爆side
所以都係換左金屬side 先好打TopGas
Marui 手槍平極都over $600
換個好D既金屬side 又起碼$500

ps 應該係話膠side 既槍打TopGas 9成爆side

不過$5xx~6xx是不連鏡的吧......
請問C兄你係邊到買架??(我同學想買....我要CA P90...)

原帖由 firered 於 2008-11-4 06:15 PM 發表
不過$5xx~6xx是不連鏡的吧......
請問C兄你係邊到買架??(我同學想買....我要CA P90...)

我買Bar 10G (一定連鏡)都係$620
Bar 10 連鏡應該600有找掛

原帖由 twswts 於 2008-11-3 06:41 PM 發表

準既就Marui(或稱馬記) D手槍
想威力大就打TopGas
不過原裝馬記冇改用膠side 打TopGas 小心爆side
所以都係換左金屬side 先好打TopGas
Marui 手槍平極都over $600
換個好D既金屬side 又起碼$500

ps 應該係話膠side 既槍打TopGas 9成爆side

準就真係準...仲好好玩...不過馬仔威力 唔大....
我用緊5.1 打topgas...煲一煲都係1J 左右...除非買SV

樓主"" 如果槍界上 有一枝 又平 又準 又威力大既槍....
war game友 就唔洗下下汁到自己支槍 千千聲喇......個個都用果枝槍....
槍...一分錢一分貨....點解大陸槍出左 仲會有人玩日本槍??一定有個原因既....
買番黎要準...但係一定唔會百分百準......要枝槍更好 係要付出金錢去改造的

原帖由 ELSON 於 2008-11-5 09:33 AM 發表

準就真係準...仲好好玩...不過馬仔威力 唔大....
我用緊5.1 打topgas...煲一煲都係1J 左右...除非買SV

我枝10吋SV咪又勁又準囉-.-"""1.9J...哈哈~~~

:kill: m4a1,ak47,mp5a5......:kill:
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 02:01 AM , Processed in 0.037798 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存