2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: angelkeung
go

最廢永遠都會係醫者!!!!

無可否認醫者係單p升lv各分面都比他他職廢
不過我唔認為佢完全垃圾
你地團p更係冇見過d勁醫者
我個團有個醫者加一加成個形勢逆轉
我諗日後高lv副本應該有醫者立足之地
同埋你講一入40lv團比人踢係佢地唔識野姐
醫者輔助超強的

笑傲無雙

唉,我唔明點解e人e得咁少姐/.\
醫者醫得黎都比人打死/.\人地就有技+防,醫+得100 hp上限,如果 lv 高d,比人打一下都600-700 hp...

真希望快d有人55 lv

其實醫者真係唔岩玩 力/法型
全加體質同能量就好勁..
出手快 血勁多MP勁多 算高
用黎做輔助一流

38LV風醫師 HP1147 MP830 出手104 防274  法防201
其實防猛將有得比 都追到7成啦

我都係第一次見mmorpg 有醫生係冇全体回復hp/sp 技.
一係建議醫生做隊長或者軍c 的話, 全隊攻擊/防 有10% 加成.

如果唔係醫生根本無人想組.

片面之詞:smilie_:):
一間網上遊戲公司會出一個廢職業,倒自己米咩
最廢永遠都會係醫者,唔知你憑咩咁肯定囉- -'

原帖由 kelvin0000 於 2008-11-13 01:51 AM 發表
其實醫者真係唔岩玩 力/法型
全加體質同能量就好勁..
出手快 血勁多MP勁多 算高
用黎做輔助一流

38LV風醫師 HP1147 MP830 出手104 防274  法防201
其實防猛將有得比 都追到7成啦

我個e者30lv都1048血 930mp喇bo-__-

笑傲無雙

好唔同意開POST果個的說法
所謂各有所長
EC著重的是後勤輔助,而不是攻擊性
只要EC輔助得勁,佢都係好強(個人認為)
EC後期會被視為重要角色,不可或決的角色

笑傲無雙

咁一係close 晒d 傘,回晒hp,sp d藥,+hp藥每粒最多得50囉

我真係未見過d道具既容易有又好過醫者d技能既game囉

咁有無人答到我遲d唔會出d過200 hp既藥??

唔會唔出嫁嗎....now個post係話醫技醫得少過d藥,d傘又搶左醫者救人戈招

咁不如係藥店出埋無化同混亂藥la,如果係,豪傑同鬼謀係唔係吵!

對於樓主既意見, 我係有d同意有d唔同意既~
關於補HP問題, 100lv先補得120又真係少左d,
不過你諗下喎, 如果冇ec 0係到幫補,
你自己個人要食藥, 咁就變相少左一次攻擊機會,
當你食完一次, 怪又打你一次, 你又要繼續補落去, 咁咪打得好慢囉~

ec除左+血, 仲有一招3回合既回血, 雖然都係少少地得80,
但係起碼我用左呢招之後, 仲可以繼續打怪.

其實我最唔滿意係個魯班盒, 因為佢令到ec冇得長掛.... (單練)
ec無論出咩技都要藥箱, 佢又冇得自動換, 就咁普攻單打怪一下, 要打到幾時....
有時慶慶地真係好想升下個包包平民技.......

初期我升ec都覺得好難, 不過而家個分身帶佢升, 感覺都幾ok,
而且做任好方便, 有佢+防+血, 好多任都易好多~

不過長期黎講, 其實我升ec唔係為左做輔助, 太朝有一日佢應該可以變左高攻人
(自己感覺姐, 冇任何根據的...... 不同意者勿嘈)

PS. 其實開隻ec玩都係因為太多裝ec裝冇頂擺.....

笑傲無雙

個魯班盒又無咩問題既

我now都係打緊合肥,2下1隻咁去,都緊跟貼個醫榜尾

3回合80 hp...唔好少,係+左不如唔加,40副本我+左80,回左一次就釘左

+hp戈到網龍應該修正左,但無人55 lv so唔知招野係點...要有人55 lv先知

醫者日後高攻過猛將同豪傑都唔出奇

不過某某君話醫者係全副助,最好武器唔加攻,only+防就最好la

我都唔明做咩比d醫者有攻擊技,不如得+buff技就算la,咩中原火醫,無用既,埋頭係西北,江南做地,水醫就算la,學咩人玩pvp姐,see下d豪同鬼謀打未算囉,我咁講先岩呀,係唔係咁多位"有高見"既人

原帖由 史達菲 於 2008-11-13 01:21 PM 發表
對於樓主既意見, 我係有d同意有d唔同意既~
關於補HP問題, 100lv先補得120又真係少左d,
不過你諗下喎, 如果冇ec 0係到幫補,
你自己個人要食藥, 咁就變相少左一次攻擊機會,
當你食完一次, 怪又打你一次, 你又要繼續 ...

佢個藥箱係可以set自動換架

原帖由 ~~~陸羽 於 2008-11-13 03:54 PM 發表

佢個藥箱係可以set自動換架

剛剛問左人囉, 而家先知有得換.....
不過如果可以set埋低過幾多血用技去+血就好囉,
一個ec居然要食藥+hp, 有點兒.....

原帖由 ken9202 於 2008-11-13 06:23 AM 發表

我個e者30lv都1048血 930mp喇bo-__-

我全體能 你幾多體 同能?
44+11     39+2

忍影世界

回復 28# angelkeung 的帖子

問一問先xDD...傘復完加到幾多血?!

其實佢出埋補滿血添~至於有藥去到2xx~我都希望有~反正我唔係練醫xDD

但將低lv補同藥比我都唔知講咩好~網龍甘易比人拎到+2百以上我更加無野好講

醫者出防武我幾希望~建議出雙盾..有法防有物防..甘樣就神哂..第一次玩game醫有得拎防武

至於玩咩系醫都係為左大技同速度之類..無他的...另外唔排除有人中意玩醫生奪命劍咪開定

醫師揪唔揪得我唔知~未揪過xDD~我要問下tf1 水血醫夠唔夠人揪再算...問埋敏人點單揪

至於你想唔想睇豪謀打隨你啦...反正可以多開既話醫者係附帶既野黎~誰諗住輔師做正ac?!

你打任無EC幫你吊著條命睇你點打。
遲d定有人招1-2個EC打任。

笑傲無雙

期待55 lv 妙手回春 中......
希望e招可以打破彊局/.\

原帖由 tt重工業 於 2008-11-14 06:39 AM 發表
你打任無EC幫你吊著條命睇你點打。
遲d定有人招1-2個EC打任。

非常同意, 單單係0個個唔記得左幾lv既主任,
隻曹操豆腐到..... 冇左ec真係淨係幫佢加血唔打怪咩..... (雙打情況下)
當然, 你幾個人去打就唔洗既~ 而且打20lv副有個ec都幾好呀~

忍影世界

原帖由 史達菲 於 2008-11-14 01:10 PM 發表

非常同意, 單單係0個個唔記得左幾lv既主任,
隻曹操豆腐到..... 冇左ec真係淨係幫佢加血唔打怪咩..... (隻打情況下)
當然, 你幾個人去打就唔洗既~ 而且打20lv副有個ec都幾好呀~

落下50甲+體30都頂得下既~未到55lv補血只會係度耗你魔...除非扣唔多..唔係食丸仔算(你有好多+9xhp↑的話)
  另外有時謀同豪都比npc咬得幾痛,,,靜係落防你都唔會得閒打人...至於自己...你係輔醫就唔洗理咖啦...唔會短命

原帖由 無名指 於 2008-11-14 04:11 PM 發表

落下50甲+體30都頂得下既~未到55lv補血只會係度耗你魔...除非扣唔多..唔係食丸仔算(你有好多+9xhp↑的話)
  另外有時謀同豪都比npc咬得幾痛,,,靜係落防你都唔會得閒打人...至於自己...你係輔醫就唔洗理咖啦.. ...

打錯左一個字tim, 其實我意思係想講, 我自己而家雙開緊, 覺得有隻ec好好多.
之前自己一個豪去打曹操0個個任, 基本上每回都係幫佢補血, 打怪慢到嘔,
之後頂唔順都係要搵ec幫手先得. 而且有時做副本, 有ec睇血其實幾好.
d謀同有d豪都係需要ec幫手加血, 起碼唔駛自己食藥浪費左一個回合既攻擊.
而且打到尾其他人冇晒sp既時候, 我都仲係可以出技打怪0個個.

所以ec唔可以話廢, ec都有好大既作用既,
不過我自己就唔會好傳統咁做一個輔助性質既ec, 有d輔助技我都冇學,
因為我仍然覺得將來ec並不是只係做輔助的.

忍影世界

回復 39# 史達菲 的帖子

其實做咩無咩所謂既...點體能係為左血同藍
     始終55lv補用藍多...加上自己短命救得人救唔到自己
         體/能又加中等攻速...夠魔就轉點d敏/精...血多藍多攻速高

攻擊技你覺得最好用果招咪點到100...有d似tf1既敏人甘...先放輔/附屬/封印再打
    再加上你都無點力/智...隨便換物/法技都得...醫者既寵係打手...有時自己落d陰技就算

我自己靜係諗到呢個方法較好一點...
   戰馬需於戰場..用黎散心只可以話不得物用其所了
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-17 06:28 AM , Processed in 0.040095 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存