2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 體驗兩日 唔想玩落去
go

體驗兩日 唔想玩落去 [複製鏈接]

開頭好有新鮮感 點知玩落就冇引
我係第一批人入到ser
入到去衝lv 衝呀衝衝左成日得lv5
第二日再努力啦 點知去到樹洞lv5團 打lv14-16怪 一場打4-5隻都唔過一百經
之後我升到lv9去lv10要成萬2經 一場打分幾兩分鐘仲要得5x經
補mp果到仲衰 加埋d裝 打打埋埋d魔石拎去賣買唔到兩件裝 寵唔在話下啦
加埋以上個post話日服同大陸服升lv20經驗差7陪         
加上一d昆錢招數 道具得20格 明明有35  九成九要用點買道具位
都係放棄 睇下有冇緣玩港服啦 睇下改唔改番d經同d掉寶率再行定斷
多謝大家   我諗好多人同我有同感啦 早d放棄回頭是岸呀

回復 1# 123456new 的帖子

聽 人 講 果 D 道 具 位 仲 係 限 時

公測咋大佬..俾你谷百lv好冇呀
魔力1初期咪又係咁..玩得果兩日又乜又物..
其他呃唔呃錢我未知..物品欄呢d宜家好多game都係咁架啦!有心玩幾十蚊多幾格放下野都慳?
玩乜都要俾錢架啦..咩觀念呀你..打機唔係必需品黎架..唔想俾錢學咩人打機..彈下波子算啦你!

安深上路 (揮手)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 Hippy 於 2008-11-12 01:02 AM 發表
公測咋大佬..俾你谷百lv好冇呀
魔力1初期咪又係咁..玩得果兩日又乜又物..
其他呃唔呃錢我未知..物品欄呢d宜家好多game都係咁架啦!有心玩幾十蚊多幾格放下野都慳?
玩乜都要俾錢架啦..咩觀念呀你..打機唔係必需品黎 ...

公測咋大佬?

咩意思?

原帖由 麟=) 於 2008-11-12 01:19 發表

公測咋大佬?

咩意思?

咁佢真係入正題都仲係咁我諗冇乜玩家係盲掛?唔通你同佢一樣覺得公測兩日就可以裁決一隻遊戲?

全server得你一個係咁 ??

我玩咪又係6倍 唔通我玩有待遇??

發post前請想清楚

原帖由 Hippy 於 2008-11-12 01:26 AM 發表

咁佢真係入正題都仲係咁我諗冇乜玩家係盲掛?唔通你同佢一樣覺得公測兩日就可以裁決一隻遊戲?

請問你知道公測跟封測的分別及意思嗎 - -?

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-11-12 01:46 發表

請問你知道公測跟封測的分別及意思嗎 - -?

請問咩game前期唔壓等?分別只係續漸調整經驗值定係開放高經驗任務/物品..魔力2會例外?
兩日可以玩到d咩game?pokemon?得果兩日佢認為應該可以有d咩成果?10lv/20lv/30lv?你又明白我公測既意思嗎?

原帖由 Hippy 於 2008-11-12 01:52 AM 發表

請問咩game前期唔壓等?分別只係續漸調整經驗值定係開放高經驗任務/物品..魔力2會例外?
兩日可以玩到d咩game?pokemon?得果兩日佢認為應該可以有d咩成果?10lv/20lv/30lv?你又明白我公測既意思嗎?

抱歉 - - 我真的不明白你指"公測咋大佬"這句話的意思..

或是我誤解了!?

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-11-12 02:26 發表

抱歉 - - 我真的不明白你指"公測咋大佬"這句話的意思..

或是我誤解了!?

公測=剛開放而完成度高既遊戲..一般係用黎測試ser流量同bug既情況..我用公測黎形容一開始都有錯?
唔通用封測?封測係未完成遊戲既封閉測試喎 ?
我只係針對佢武斷..言語上有咩衝撞請見諒..我只係認為如果將來隻game搞得唔好..冇人會玩..唔需要由一個玩得兩日既人出黎扮先知!

原帖由 隨風╭☆ 於 2008-11-12 02:26 AM 發表

或是我誤解了!?

佢係指代理會收集大部份玩家o既要求 然之後作出的更新,調整。

兩位唔好罵戰 純粹係誤會

不過真係有樣野做得非常差
點解生產系加魔
又唔俾人用魔法呢
冇攻又點用攻擊打...
下下要逃先去得遠既地方採集

又唔可以同人升LV等多D MP...

十週年勳章(賀詞)

回復 3# Hippy 的帖子

樓主話打打埋埋d魔石拎去賣買唔到兩件裝同道具位少, 依兩點係而家網遊本身免費而強化人物方面收費既網遊世代, 我都預左, 只要唔好收費好誇張我都樂意俾.
但同時, 如果樓主提出的資料沒錯, 由lv9昇lv10須要12000exp, 樓主話一場打4-5隻怪都唔過100exp, 我當樓主每場都有100exp, 都要打120場; 而我當一場有4-5隻怪既都係打最多1分半鐘, 都要180分鍾.  由lv9昇到lv10要3個鍾頭.
近日明報都講果個"防止上癮系統"國內都有玩家發展出解法, 可能因此久遊索性提高昇lv既exp要求, 要玩家知道一次過昇一個lv係要好多精神, 洗你地分開時間小小地咁玩唔好上癮(可能國內單位假定一次玩好耐會上癮), 又或者直頭想discourage你地玩(要知道國家教育局同網上娛樂單位係分開既, 你網上娛樂單位輸錢關我教育局q事).
但由lv9昇到lv10要打120場係同3個鍾頭, 我唔理國內單位咩原因set到如此exp要求, 我見到咁已經有半趕客feel, 再諗, 咁係咪意味買道具會幫助好多?  係既, 我就可以想像到昇到高lv果時道具佔上一個咩位置...但願收費唔好超大幅上昇; 如唔係既, 咁可以想像最少低lv果時有幾辛苦......
而你話"公測咋大佬..俾你谷百lv好冇呀..."總之久遊已張魔力寶貝2公開俾大家玩, 一, 久遊當然有機會借此做debug同stress test; 但遊戲既可玩性亦同時被玩家品評, 情有獨鍾既玩家對遊戲第一個印象係差既仲可能會等, 其他既可以就此byebye...而魔力寶貝2係久遊下俾大家第一個印象, 我個人覺得就係有趕客feel...
"魔力1初期咪又係咁..玩得果兩日又乜又物..."  Microsoft Windows每一代出黎果時都大把野衰, 咁係咪代表佢應該係咁多衰野?  而家Windows尚且不能獨步用家市場, 用家在用其他OS而唔洗忍Windows...魔力玩家見到隻game差既真係唔玩就唔玩.  魔力1最後冇事係大宇好彩.
"玩乜都要俾錢架啦..咩觀念呀你..打機唔係必需品黎架..唔想俾錢學咩人打機..彈下波子算啦你!"  我都知玩乜都要俾錢, 問題係值唔值架遮...如果久遊再唔出方法停止趕客...我實在唔想見到魔力2葬送係久遊手上......

仲有, "俾你谷百lv好冇呀..玩得果兩日又乜又物..玩乜都要俾錢架啦..咩觀念呀你..打機唔係必需品黎架..唔想俾錢學咩人打機..彈下波子算啦你!...唔需要由一個玩得兩日既人出黎扮先知!"
雖然你有權批評樓主言論, 但你用緊咩態度語氣?  咁我批評你都用咁口吻啦......你簡直無異於街市街童...你發夢玩石器算啦...求奇搵舊石"亨"爛個mon佢......

原帖由 winnieyimyim 於 2008-11-12 09:08 AM 發表
樓主話打打埋埋d魔石拎去賣買唔到兩件裝同道具位少, 依兩點係而家網遊本身免費而強化人物方面收費既網遊世代, 我都預左, 只要唔好收費好誇張我都樂意俾.
但同時, 如果樓主提出的資料沒錯, 由lv9昇lv10須要12000exp, ...

我見3樓咁膚淺都唔想回佢 ..

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 winnieyimyim 於 2008-11-12 09:08 AM 發表
但同時, 如果樓主提出的資料沒錯, 由lv9昇lv10須要12000exp, ...

哇...你人黎架..?

見到d咁既野仲長篇大論討論...  真係好心機

十週年勳章(賀詞)

同我一樣

我玩左1日就冇玩

好多原因...其中一個我覺得係重點load氣其次1場打太耐

原帖由 Hippy 於 2008-11-12 02:43 AM 發表

公測=剛開放而完成度高既遊戲..一般係用黎測試ser流量同bug既情況..我用公測黎形容一開始都有錯?
唔通用封測?封測係未完成遊戲既封閉測試喎 ?
我只係針對佢武斷..言語上有咩衝撞請見諒..我只係認為如 ...

並不是想挑起罵戰.. 只是你說的那句話.. 難免令人覺得閣下對公測有點誤解.. 沒關係吧.. 都只是討論..

原帖由 德豬豬 於 2008-11-12 07:26 AM 發表

佢係指代理會收集大部份玩家o既要求 然之後作出的更新,調整。

兩位唔好罵戰 純粹係誤會

其實現今的olg.. 已經用"公測"兩字代替了"正式開放"..

當然.. 代理公司是可以隨著玩家意見並加以改善..

可是.. 像久遊現在把每場的exp降低.. 然後又把升lv的exp調高..

確實令大家無法感受這個遊戲的樂趣..

如#3所說的.. 要調整exp是可以在後段實施..

新手時期就已經調得這麼難升.. 的確會令人沮喪.. 從而失去玩這款遊戲的樂趣..

何不在早段時間讓新手們容易升級一點.. 多點發掘遊戲的樂趣!?

不然的話.. 只會失去像樓主一樣失去耐心的玩家們..

十週年勳章(賀詞)

D裝得30日咋
見你地咁講,我都係唔玩了
可以刪game~

希望港版會出la

如果講怨念我仲怨啦= =+

我打主線d 任務...一場六隻暗黑哥布林 + 一隻黑衣人

打左勁耐....打完得1 exp =﹏=+

果時我5 lv... 佢地隻隻過10lv..點睇都唔應該得1 exp咁pk吧

另外..唔組隊時..平時一個人打..我係傳教士..用魔法打

真係好窮...窮都唔緊要..魔法系出招慢我預左..但都唔係咁慢吧

而且..我5lv時...在蔬菜店後的穴打怪...怎麼我出一招扣過百都秒不到怪?!

遇到2~3隻怪...那些都是2 lv的 我九成要打三分鐘一場...汗 一場10 exp左右
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 03:36 PM , Processed in 0.039311 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存