2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 ...........玩瑪奇好似仲貴過玩"月費"Online game ...
返回列表 發新帖 回覆
go

...........玩瑪奇好似仲貴過玩"月費"Online game [複製鏈接]

雖然, 玩瑪奇可以有錢玩咁玩, 又可以無錢玩咁玩.
但...............商城真係好食錢= =
同埋你要追上其它玩家既速度就必然要用錢(收點另計, 但E家收點唔易)

先講重生, 我諗好少人未重生過..............而大部份人都係三星期一次(我估)
一個月有 1.428 個三星期, 所以 $25*1.428=~$35

跟注就係服務, 如果打困難既地城, 服務係好重要, 事關有服務就可以變身.
同時, 係瑪奇都有大倍份既都有買服務(我估), 當中還有一D玩家係買VIP
唔計VIP, 每個月都要65

最後就講限時寵, 相信有極多玩家身上最少有一兩隻限時寵係身
就算好少重生, 連服務都買過既人既身上都通常有一兩隻限時寵<------------------這是我來的嗎?
好似上個月先出完限時骷髏, E家又出限時黑翼鳥....................................
E 到又要令外再比錢買................................

淨係最頂果兩個point 都成100蚊........計埋寵就自己諗自己/       \

現在我只期望G9 會改善= =

冇人叫你重生
冇人叫你買服務
冇人叫你買寵

冇人叫你玩

原帖由 zero-lam 於 2008-11-21 07:12 PM 發表
同埋你要追上其它玩家既速度就必然要用錢(收點另計, 但E家收點唔易)

先講重生, 我諗好少人未重生過..............而大部 ...

冇人叫你重生?
冇人叫你買服務?
冇人叫你買寵?

冇人叫你玩?

究無人叫你答我啦..........你又咪係到答我.

玩online game 都係想同朋友玩, 你既進度追唔上其它玩家就好似自己一個人玩咁,
咁不如玩local game 仲好

事問一個未重生過既色角點樣可以追得進度?

仲有既就係, 其實只係我既感想吧了

這個 post 開出來 = 生事 .. . .  . 速閃xd~

原帖由 ♀愛.音♀ 於 2008-11-21 07:46 PM 發表
這個 post 開出來 = 生事 .. . .  . 速閃xd~

只係有感而發..............
絕非無事生非

唔應同既可以唔回應
但唔知2樓果個點解會惡言相向............

你開個post出黎都係想有人回姐哥哥
咁不滿咪唔好洗錢囉,基層生活都唔錯
再唔係就唔好玩.冇人逼你
又要洗錢玩又要怨,咁多不滿就咪鬼玩

原帖由 zero-lam 於 2008-11-21 07:32 PM 發表

冇人叫你重生?
冇人叫你買服務?
冇人叫你買寵?

冇人叫你玩?

究無人叫你答我啦..........你又咪係到答我.

玩online game 都係想同朋友玩, 你既進度追唔上其它玩家就好似自己一個人玩咁,
咁不如玩lo ...

咁你咁唔滿意隻game咪唔好玩囉 ^__^

原帖由 dip94113 於 2008-11-21 10:19 PM 發表
你開個post出黎都係想有人回姐哥哥
咁不滿咪唔好洗錢囉,基層生活都唔錯
再唔係就唔好玩.冇人逼你
又要洗錢玩又要怨,咁多不滿就咪鬼玩

你唔好自以為事囉...............
逆都唔好自作聰明
我只係想應同的人回應.
而不是像你想搞事的人回.
所以你還是不要自作聰明吧
加上無人逼你回, 再唔係就好回囉
又要晒時間又要無回報, 你係不滿意就唔好回囉
<-----------學你的
下次別白木吧^^

咁你咁唔滿意隻game咪唔好玩囉 ^__^

都係果句啦
只係有感而發
你唔鐘意點解要回= =?
想生事?
你叫我"唔滿意隻game咪唔好玩囉"
咁我E 家叫你"唔滿意我個post 就唔回好囉" ^^
不得不打從心底裡向你說一聲"白木"^^

事實上 真係好貴下- -
不過 佢又吾係搵支槍 指住你買野黎玩
如果隻遊戲自己認為係好玩既
吾好話多 我$200都比

公道說話啦
瑪奇係呢d野要錢
吾係你要橘子賺你d麥- -?你麥都吾想比錢買 或者吾想比錢玩
又想要玩得勁
咁你不如自己開個私服玩啦

好似cso咁
要搵gash買槍
味一樣多人玩(台灣係好多人玩果隻)
如果吾好玩 不如個個玩哂non steam啦
吾洗比真錢
-.-仲可以開埋外掛玩

樓主  唔好意思  串少少都要講句
"可唔可以講D我唔知既野呢?"

"商城好食錢"  就係要食錢先有商城  邊隻GAME唔係
"打困難地城  變身好重要"  成編野最冇論點既一句  只要唔係想SOLO高級困難  必要何在?
"瑪奇都大部分玩家有買服務"  成編野最冇論點既另一句  請反思祝水/染水/房屋生意
"限時寵最少一兩隻"  有能力就買  冇能力就睇人買  通通都唔使嘈  咁就叫自由市場啦

我睇到一個"追上其它玩家速度"
好  同你計下係唔係有錢就追到
(以下全數假設)
一個新手:累計20  一個中手:累計520
新手發奮  中手發酵(?)
新手100%爆肝練到55級  中手隨隨便便練到35級就算
2個都算多閒錢  3星期重生一次
淨計累等既差別  每次重生-20
500/20  X3星期=25次X3星期
最後係個新手用左差唔多1年半  咁就追到啦
可喜可賀...可喜可賀...

...呢個時候  身邊突然殺出一個好串既老手  累計2000
慘  個新手而家先累等1400左右
心肝脾肺腎都爆晒囉  仲追?

"打瑪奇洗錢多"  我自問絕對有資格去講
由開始玩到而家花費  HKD已經破萬  不過我都唔覺後悔
錢我自己使既  燒都算燒得開心
唔想使錢就唔好使  冇錢就唔想玩就唔好玩

22.96 KB, 閱讀權限: 10, 下載次數: 3

信不信由你

已有 5 人評分Good 收起 理由
tung1215 + 1 支持你!下次繼續^_^
橋喬 + 1 支持你!下次繼續^_^
天雨乂 + 3 支持你!下次繼續^_^
lcs00259 + 1
dip94113 + 2 講得好喔`=]

總評分:  Good + 8   查看全部評分

如果咁唔鐘意玩瑪奇
大可以唔玩

要平d又多人玩
識日文
大可以駁去日文玩MHFO
都係百幾蚊一個月

原帖由 zero-lam 於 2008-11-21 19:12 發表

先講重生, 我諗好少人未重生過..............而大部 ...

我能夠
開個post黎被人插
講真句
真係無人拎住把刀叫你買點玩
限時寵又無人兇9你話要你買
我玩(ps:我係剛才夕陽)三個月都係一張800點重生
我同人打困城
都唔洗買服務 我連主線任都無解過
買寵
都係買主要個d(ps:好似大狗 馬 飛行寵)
已經都夠

自己收點咪得lo  .....小第25xx累等......沒用過一分錢!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
追有幾難 ?????  到下年3-6月 佢出一星期重生1次  有幾難追ar!!!!!

to leo040404
已經講左收點另計= =

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
to 以父之名:

好似黑翼鴕鳥咁, 本來唔係限時寵, 但E家就變左係限時寵
之後就到台版既轉蛋, 有好多係其它國家活動就有. 但到左台版就必要轉蛋先有
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
to SF3652:

你既燒錢程度係人都想有(我都想有), 但事問玩瑪奇有幾多人可以做到咁?
講燒錢你真係有資格, 事關唔係人人好似你咁醒目願意燒咁多
你燒得多錢只因你有本錢.

其實我既post 本來就係比一D 無咩閒錢既人睇.
我主文既第一句"雖然, 玩瑪奇可以有錢玩咁玩, 又可以無錢玩咁玩"
E 句已經好明顯講左個post 係為左一D無咩閒錢既人.
我諗你地唔會留意唔到E 句掛? 或理解唔到?
所以真係唔好意思
你既說話係應用唔到係E個post
所以你真幾串下囉, 意思都get 唔足, 就串人, 比個GOOD你 (因為我真係比你串爆左囉^^)

真系睇唔過眼你地班友仔
迫我開分身講野

無可否認
樓主講D 野唔係岩Q晒
但樓主都講到明只系有感而發, 你地就系度好似好串咁串佢, 唔like 咪唔回囉.

由條"天雨乂"可以講出"冇人叫你重生, 冇人叫你買服務, 冇人叫你買寵, 冇人叫你玩" E D咁既廢話, 我就想出聲.
但E D 咁廢話都可以講得出既人有品都有限. 點知轉個頭會唔會扣我分
同時到左咁既地步唔, 真係忍唔到...............所以就開左E 個分身to say what i wanna say

比丫 天雨乂
由你講D 咁既廢話, 又比我見到你頭像, 我就好想問候下你
你個頭像咁柒吾系自己畫架?(純粹好奇問下你)

有好多野都無人叫你, 咁你又做?
但你現在又叫人地唔好做D 人地無叫佢做既野, 你係咪on9架?
姐係好似D 傻仔一路講粗口, 一路問其他人點解你系咁講粗口?

比丫♀愛.音♀
你走得好
真係發有鬧戰發生左
你係"先知"= =?
但錯不在樓主, 有感而發都比人插.
D人有品極都有限
真心講一句, 唔Like 咪Q回羅

比dip94113條友仔
你咁講同天雨有咩分別?
咪又係好似一條傻仔咁一路講粗口, 一路問人點解你系咁講粗口?

比丫以父之名
.......................
無言中

比丫SF3652
你好Q威囉
燒成萬Q幾銀. 仲話燒得好開心, 仲要講到好似好有道理羅
你係瑪奇有冇囉到"敗家仔" E個稱號, 就算D 錢系你自己賺都唔係咁樣囉
比人聽你燒咁多錢都想人知你多錢燒, 得啦~我依家知啦, 請你收一收歛, 唔該       註:收歛≠收皮
新手爆肝升LV? 比你爆埋seed 好吾好?
你不如話重老手冇玩1玩, 之後就比個新過左好過啦

"商城好食錢"  就係要食錢先有商城  邊隻GAME唔係 said by you<------------------------------鬼唔知你丫媽系女人咩,註:你丫媽係男人既話我認輸
"打困難地城  變身好重要"  成編野最冇論點既一句  只要唔係想SOLO高級困難  必要何在?<--------------------------唉~依D係叫 有心無力羅
"瑪奇都大部分玩家有買服務"  成編野最冇論點既另一句  請反思祝水/染水/房屋生意<-----------你最有論點系E 句, 房屋要用幣(我想新手一定有好多囉!), 染水(你吾界人地買其它服務?), 祝水?人地爆緊肝升lv 佢話無時間做
"限時寵最少一兩隻"  有能力就買  冇能力就睇人買  通通都唔使嘈  咁就叫自由市場啦<----------你一定有能力囉, 你有咁多錢敗

從以上既對話你就型晒~~

比法蘭西爾
我都係愛ser, 平時都會見到你, 以為你講野會中立D
點知你開始就講: 如果咁唔鐘意玩瑪奇, 大可以唔玩
我相信有好多人都對瑪奇有一定既不滿.
只係有D人唔會去表達,
咁唔通個個人有不滿就去玩
題外話
我有好多朋友由日日online 去到依家無個online
我諗你依家個公會都多人冇online
WHY?

比呀忍~
又係同前者講既野差唔多

講感想比咁多人插, E 個咩版黎架?

G9好像會開放免費重生, 精武,主線.....

原帖由 我係分身 於 2008-11-22 10:05 PM 發表
真系睇唔過眼你地班友仔
迫我開分身講野

無可否認
樓主講D 野唔係岩Q晒
但樓主都講到明只系有感而發, 你地就系度好似好串咁串佢, 唔like 咪唔回囉.

由條"天雨乂"可以講出"冇人叫你重生, 冇人叫你買服務, 冇 ...

見到咁多位都一展文筆 我又黎個回應

首先送比你 憑你第一句就已經有企圖去將個Post鬧到好大 好心你啦 要回又要開分身 係就開個[正身]黎回啦

只可以形容你係一個無膽既人 你要插返我 我唔mind架 你插咪插囉

我既立場無話支持邊一邊 我都算係一個老手 玩左都有3年半左右

佢出得隻online game 話就話免費 但唔通真係免費整隻game出黎比你玩咩

整出黎又要人手 又乜又麥 又要請人 都要賺返d錢架啦 邊個會咁白痴真係晒d錢去整舊野出黎咩?

一隻話就話免費既Online Game 就一定會出d點數/真錢既野比玩家去買 賺返d錢架啦

只係睇你會唔會去買 佢又無強迫你 你買唔買係睇你自己 你肯唔肯比錢去玩都係一回事

你肯既 佢咪賺你既錢囉 唔肯既 佢就去賺其他肯比錢去玩既玩家架啦 又唔會影響到你d乜野

瑪奇呢家野 係就係有唔好架啦 話夢想生活 依家改到似咩樣? 到頭來d人咪照樣去玩

你肯比錢玩既 隻Game實有d好處比你 令到你更加想玩落去架 你唔肯比既 你乜都無好處 係你自己唔肯比姐

唔可以怨天尤人 你自己唔肯比錢姐 又係到怨人地 你走去叫佢地將d重生卡 服務 卡片都整晒免費 你估有冇人理你?

你比錢玩=可以玩得有樂趣d 唔肯比錢=愈玩愈悶

一句到尾 "肯唔肯比錢去玩 只係睇你自己 無得怨天尤人"

原帖由 我係分身 於 2008-11-22 10:05 PM 發表
真系睇唔過眼你地班友仔
迫我開分身講野

無可否認
樓主講D 野唔係岩Q晒

由條"天雨乂"可以講出"冇人叫你重生, 冇人叫你買服務, 冇 ...

係呢 我地邊一隻字既意思係逼你開分身講野?
都唔知話你天真定話你白痴
我好鐘意呢個post  所以我回 ok^__^?
同樣道理 你唔鐘意隻game咪唔好玩囉

你依家正身唔見得人?
有種就咪用分身啦 你用正身回會死?
唔好意思 我都係用緊正身 你係咁勁既就快d轉個正身黎同我串啦
右要係到鳩up右驚人扣分 唔好回囉
分姐 我扣得起 任扣唔嬲

不如又換個玩法 我地狂鬥分 睇下邊個冇分先
最多哥哥叫版主留番7分比你啦  7字最岩你呀 柒頭 ^__^

我有冇品關你春事 ^__^? 冇品得罪你 ^__^?
你係勁既就咪用分身啦 光明正大咁用正身唔好? 依家我淆你?
我講既係廢話唔通你講既就係偉論 ^__^?

你條白痴仔真係九唔八  講講下右講乜野頭像
係我畫嫁 我畫得柒右點 我諗點都唔夠你個樣咁柒呱 ^__^?
咁勁咪你畫黎睇下囉

我起馬做完野之後唔會好似樓主咁開個post係到鳩up

人地燒錢右點 好過你冇得燒呀
話人敗家仔 咁你係咪on9仔?

皮要點收 教下我得唔得?
係咪入瑪奇開隊寫住"收普皮高皮優皮" 就係收皮?
要收歛係都你收先啦  
講緊升Lv你右爆乜春野seed  係咪高達上腦 ^__^?
你係咪妒忌人地呀媽係女人?
人地有錢敗好過你想敗都冇得敗

我知點解你d朋友唔on 因為有你呢個on9仔係到 人地驚左你 ^__^

依個咩版? 等我教你啦 ^_^
依個係 2000fun 瑪奇版  睇字啦老友 ^__^
已有 1 人評分Good 收起 理由
ericlf2007 + 1 粗口好多 but我鐘意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 SF3652 於 2008-11-22 08:40 AM 發表
樓主  唔好意思  串少少都要講句
"可唔可以講D我唔知既野呢?"

"商城好食錢"  就係要食錢先有商城  邊隻GAME唔係
"打困難地城  變身好重要"  成編野最冇論點既一句  只要唔係想SOLO高級困難  必要何在?
"瑪奇都 ...

咩呀
大我呀
我多d呀a_a

回一回上面某d有過敏反應既人

首先  點解冇人會質疑我發果張係咪改圖
有人想要破10萬?俾少少時間我整俾佢
我大大話話都係一個adobe既fans...

之後有人自告奮勇陪我玩  話我大佢
吹水有分大吹同小吹既  我有時想玩大吹
有人見到我吹得大過佢  感到不安  我都冇辦法
點知一班人當我個簽名係流既  實行一人一插
刺激到某d我地親愛既板友  真係唔好意思

我從來唔玩人身攻擊  亦好痛恨d人一講唔掂數就問候全家
作出虛假陳述?  我取巧啫
我引起筆戰?  要追究起上來  呢度人人有份永不落空

--------------------------------------------------------------
點都好  我知道自己有一樣野  好多人都冇既  就係反省
唔理邊個有理冇理  被人插就應該反省
有時先假設自己係錯既  就會見到好多人地"睇到"既野

咁多位想開開心心討論既人
對唔住  我知道自己口臭就唔應該回d性質奇特既po
打擾大家開開心心咁睇野  唔好意思

板主大大及各管理人員
對唔住  我明白過熱既討論會為你地帶來煩惱
不過有時見到一d唔知咩道理  我都係控制唔到自己

咁多位缺乏經濟能力既玩家
對唔住  我知道自己開左一個唔合適既玩笑
不過我重申我只不過想係帶大家去另一個角度睇  絕對冇惡意既

惡意想引起筆戰既人
對唔住  我知道你而家好難落台
不過你可以學我咁  真心玩自白..

"如果唔係我  你又有得回文回得咁開心?"
有時咁腍下  又真係都幾開心
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:40 PM , Processed in 0.042737 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存