2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 潘朵拉傳奇 職業升級攻略(新增技能圖)
返回列表 發新帖 回覆
go

職業升級攻略(新增技能圖) [複製鏈接]

劍/騎
如果你玩劍士或者騎士既,唔該約埋班fd組下隊,會對你同班fd有好處,因為組滿左有120%經驗加成(日版有,港台版唔知有冇),比你一隻隻慢慢打仲快(一組打一隻=你打兩隻)(如果你玩騎士又有朋友轉左法師既可以叫一個有龍卷火炎既法師幫手,狂引狂爆,一粒鐘12去20,食尾水都食到你笑)

法師:
如果你係玩全智法既,一開始招火球術同後面學既冰球雷球術都足夠你單吃到16(最好打骷髏,火球術對骷髏有攻擊加成,打蛇用冰->火可以扣得更多,雷球可以定所有怪1-3秒,記住睇屬性出技)之後搵一隊最少2弓2法1劍既組到20(如果弓手引得好同埋果兩個法係全智既你就汁到啦,去第二地圖引大狼(用弓手既罠定怪魔師就放大技,一粒鐘即刻16升到20)

以下係最易升級既流程

一開始->1lv怪->4lv法可以用冰球火球去打6lv蛇,
之後出左洞會有一個骷髏地,呢度有6lv骷髏同埋有一隻boss,你可以用火球->冰球->雷球(定左即走)->火球->冰球->雷球咁打boss,不過唔係幾多經,又多血,唔建議打)
之後法師打蛇同骷髏打到9lv就開始有少少辛苦,因為呢度開始唔係全智法會有少少慘,
不過唔洗驚,呢個時刻好快過,9lv法換裝之後可以去入d打貓貓,呢度d貓貓係主動怪,要小心唔好引左太多,唔係要用雷球定一隻再殺一隻,慢好多,打貓貓打到11就開始輕鬆啦,
衝過左貓貓洞之後會有蜘蛛之類既慢速怪打,
法師可以用技能慢慢屈死(其實都唔係慢...我隻mp平加法都係火->冰->火->冰就一隻)呢度升到16可以組隊去引中狼(中狼20,大狼23,轉地圖之後先有大狼),有一個地方一次刷兩隻,呢個時候就係弓手表現既時刻啦,弓手/密探(?)可以放罠落去地(記住,罠落左地下會有煙出,表示果度有個罠,引怪一定要引到佢踩到,唔係會好慘,16lv唔會單挑到中狼,除非你d水多得制)之後如無意外就可以一日升到20(其實升到20定唔知22之後就算打幾多隻怪都唔會加經,一定要轉左job先會有經,唔好諗住升到乜咁先去轉職,這是沒可能的)

有d人可能唔知點學技,我係度講下:
係技能欄度會有一個表,當你升1lv之後,就可以係果度揀加元素(學魔法)祈禱(牧師)仲有其他兩種既法系,或者戰士系既技能,當你加到一定程度,個技能表會自動出現果招技,唔洗用點學,而轉左職之後(一轉),魔法師可以學火龍卷(我記得好似唔洗轉都學到,但唔確定)雷暴(廢既,又冇得定,係得個型字)冰風暴(呢招正呀,仲勁過火龍卷,打五野又可以揀地方出,正爆,法師必點技)

以上係我個人玩日版既心得...(弓手係玩罠而己,唔玩罠弓手係冇前途的,法師呢,要睇時機放冰/火龍卷,時機岩左會事半功倍,騎士一定要頂係法師前面,因為法師係貧血的,奶幾野就要回家過年,而騎士就唔驚,d血厚到嚇死人,劍士係當騎士吸唔到隻怪既仇恨衝去法師果陣引走隻怪既,其他時間就斬下引番來隻怪,俾法師休息下,牧師唔好跑太前,就算你有加血都唔好咁,因為會令人要分心照顧你,反而仲衰)

如果想知技能點加法先會出既可以去我個法師技能表度睇
下面係我響日版玩既圖
我係日版個樣(係咪好型呢,套野要成萬幾蚊= =")

詠唱中....(綠色計滿左就會出技)

冰風暴(留心睇條血計,滿血瞬間變0血)

法師第二勁技能一火龍卷(真係打周圍架,要睇清楚隻怪係咪衝緊埋來先好唱,唔係會晒MP)

呢招就係法師既回血技啦

出煙果D就係定怪罠,記得留心地下有冇

已有 1 人評分Good 收起 理由
三爪痕 + 1 封測前(?)的基礎教學文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

密探呢==??

你上面講過劍士~騎士~法c~牧師同弓手
係冇密探(暗殺)wo

我想知道密探重唔重要

密探係放罠既,放罠既位置唔可以太埋,如果唔係隻怪一踩就會同時踩兩個罠,到時就會成個程序亂晒

笑傲無雙 玩過星曲WEB

密探同弓手都係放罠==??

依家先知原來呢隻game有得轉職=口=

原帖由 焰冰 於 2008-11-25 06:55 PM 發表
依家先知原來呢隻game有得轉職=口=

20lv 轉一次, 2選一
45lv 再轉多次, 又係2選一

回復 6# sSnAkEe 的帖子

你諗住玩咩職呀?

原帖由 ~從零開始~ 於 2008-11-25 06:54 PM 發表
密探同弓手都係放罠==??

我想問咩叫放罠... ?

放罠係日版既稱呼,你可以解做整陷阱,罠係未轉既時候已經可以用,一次最多放五個,每個都可以定隻怪5秒-10秒左右,通常如果放得岩既話呢,隻怪未行到去人果度已經俾法師屈死左,因為一個當你定五秒,五個定左25秒,而法師1秒1個技,起碼打4xx以上(以35去打48計),放火龍卷/冰風暴之類連扣技食血食得仲勁,通常兩個法師一左一右放火龍卷隻怪已經冇咁半條命,之後雷球,火球呢d快放技係咁扔,隻怪唔死就奇啦係咪先

罠要係商店,由於我只係見過d人用,所以唔知罠幾錢個,但一定唔會貴(我個朋友成日買到成身都係,佢仲要窮過我呢個貧血法師囧)

原帖由 ~|=王子=|~ 於 2008-11-25 05:53 PM 發表
如果你玩劍士丫騎士丫,唔該組下隊,會對你有好處,因為組滿左有120%經驗加成(日版有,港台版唔知有冇),比你一隻隻慢慢打仲快(如果你玩騎士又有朋友轉左法師既可以叫一個有龍卷火炎既法師幫手,狂引狂爆,一粒鐘12去20,食尾 ...

睇得好辛苦...
可唔可以分行...?

想問下 咩叫罠 -.-???弓手係玩罠而己,唔玩罠弓手係冇前途的
唔係好易呢叫講咩

原帖由 charlie仔仔 於 2008-11-25 09:14 PM 發表
想問下 咩叫罠 -.-???弓手係玩罠而己,唔玩罠弓手係冇前途的
唔係好易呢叫講咩

罠=芭樂=地雷=陷阱
\(^o^)/

九樓已有罠的問題解答

十週年勳章(賀詞)

想問下e隻game算唔算難升= =
<---------新手

呢隻game如果組隊既話都ok難升,唔組既話...39-40大約一星期吧(全天候廿四小時玩既三日)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~|=王子=|~ 於 2008-11-25 09:56 PM 發表
呢隻game如果組隊既話都ok難升,唔組既話...39-40大約一星期吧(全天候廿四小時玩既三日)

thx u
另外我想問全智係咪=知性  
我係第二個post睇好似冇智力= =

係,而法師有三種玩法,一係全靈感(即mp庫,岩牧師),一係全知性(岩法師),一係平加(平均型無論攻擊力定mp都係平均)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~|=王子=|~ 於 2008-11-25 10:13 PM 發表
係,而法師有三種玩法,一係全靈感(即mp庫,岩牧師),一係全知性(岩法師),一係平加(平均型無論攻擊力定mp都係平均)

好呀  thx u 咁我跟返你果個啦+全智啦 thx

o知道了,thx

想睇劍士/騎士/弓手  /3\
but 多謝分享  應該有得加分
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:37 PM , Processed in 0.037529 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存