2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 【活動】聖誕寵物競技大會 集中討論帖 (5/12更新) ...
go

[討論] 【活動】聖誕寵物競技大會 集中討論帖 (5/12更新) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

本帖子可以讓會員發表有關活動的問題,歡迎各會員發表任何疑問。

按此並依照指示報名

活動名稱:聖誕寵物競技大會
活動日期:12月20日 及 12月21日
報名日期:12月1日 至 12月15日
活動伺服:香港Ser8、雙子Ser8
活動地點:PK競技場
活動時間:2:30pm~5:00pm

【活動獎品】
第1名team:150蚊現金券+老鼠公仔x5
第2名team:100蚊現金券+老鼠公仔x5
第3名team:50蚊現金券
註:獎品需要結果公佈後2星期內領取,過期後將不能再領取

【活動限制】
人數限制:5人,後備1人(共6人)
等級限制:寵物等級不超過Lv120(等級總和不超過550)
寵物限制:每人可用2隻寵物;但禁止所有邪魔系寵物、天使之龍、弗裡多、歐茲尼克
     每場只可放出寵物1隻,但允許在場與場之間換寵 (5/12補充)
報名限制:每1會員acc只可報名1次,同1報名表可填寫2個星系之報名

【活動規則】
1.   寵物首回合必須站在前排,而人物必須站在後排

2.   每隻寵物定點移動限制為2次,只容許移去後排1次、移去前排1次(在後排停留時間不能超過2回合)

3.   每人物每場限定2隻寵,以每回合開始時計算寵物總合等級,總合等級須在規定範圍內,戰鬥過程中如更換寵物須在回合結束後寵物總合等級在規定範圍內。

4.   場上人物禁止對方寵物或人物採取攻擊、巫術、咒術、跳舞、法術﹒﹒﹒等所有動作

5.   場上人物禁止己方寵物採取攻擊、巫術、咒術、法術、跳舞、藥水、氣絕﹒﹒﹒等所有動作,不禁止己方人物對己方人物的動作指令。

6.   人物禁止對方寵物或人物照成傷害,不能施放反彈巫術在身上攻擊對方寵物,請裝備遠距離武器以不產生自動反擊。
  註:在此對格鬥說抱歉如產生自然反擊反擊到對方以犯規論

7.   禁止使用變身技能或變身卡變成寵物形態參與比賽。

8.   人物禁止使用換位、騎寵、祈禱,寵物自行換位不在此限。

9.   禁止寵物主動攻擊人物,而T法、寵物nono、因換位攻擊到人物等被動攻擊則不在此限。
      註:但人物因換位而導致死亡者,該人物及寵物一律論敗

10. 寵物戰死後才可更換寵物(每人只限更換一次寵物)

11. 是次比賽以3場2勝制進行。 (12月5日補充)

【報名表格】

範例

聯絡資料 (須hide 10000000分填寫,資料不會對外公開)
2kf acc: 2000Fun
MSN: www.2000fun.com

隊名: 2000Fun
星系: 香港

隊長:
1. 人物名稱 : 2000Fun
    寵物一  : Lv120大地鼠
    寵物二  : Lv100水藍鼠

隊員:
2. 人物名稱 : 2000分
    寵物一  : Lv110神盾
    寵物二  : Lv110螳螂

..................................

註:寵物名稱必須與遊戲內寵物或圖鑑相符

請自行複製下列內容
  1. [hide=10000000]
  2. 2kf acc:
  3. MSN:
  4. [/hide]

5. 隊名:
  6. 星系:

7. 隊長:
  8. 1. 人物名稱 :
  9.     寵物一  :
  10.     寵物二  :

11. 隊員:
  12. 2. 人物名稱 :
  13.     寵物一  :
  14.     寵物二  :

15. 3. 人物名稱 :
  16.     寵物一  :
  17.     寵物二  :

18. 4. 人物名稱 :
  19.     寵物一  :
  20.     寵物二  :

21. 5. 人物名稱 :
  22.     寵物一  :
  23.     寵物二  :

24. 後備:
  25. 6. 人物名稱 :
  26.     寵物一  :
  27.     寵物二  :
複製代碼

想問

1) 獎品係點分?? 假設第1 150蚊 5人分??

2) 可唔可以5開打= =當1個會員 咁獎品係唔係一樣??

3)如果T魔打死左個主人 可以點= =

4)如果比T魔/NONO打到冇血 可唔可以單補,攻/魔+無/吸自己??= =

5)仲有 我係英國 如果嬴左 可以點囉...

吾洗拎=]
我拎埋就得啦-v-笨天

活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 影之狂龍 於 2008-12-2 01:02 AM 發表
想問

1) 獎品係點分?? 假設第1 150蚊 5人分??

2) 可唔可以5開打= =當1個會員 咁獎品係唔係一樣??

3)如果T魔打死左個主人 可以點= =

4)如果比T魔/NONO打到冇血 可唔可以單補,攻/魔+無/吸自己??= =

5)仲 ...

1) 現金券面額有10、20、50、100等等...5人分就每人拎30蚊現金券

2) 最好就多幾個人玩,不過你係都要一個人都可以既

3) 如果咁不幸T死左個人既話...咁果個人就當輸(人死左寵物不能戰鬥)

4) 不影響寵物之間的戰鬥是可以的(加血只限用於己方人物)

5) 搵你香港既親人代領都得,如果唔係就到時再安排

人死=寵亡..那是不公平

寵NONO打人..-.-強死人..

寵物PK存在唔少爭議..睇黎唔搞好過搞

咁d寵追住人黎打算啦= =

第1場5隻全崩佢地= =
唔飛都死啦= =
咁魔師個d就算防
比d高攻既nono打1-2下都可能死

好難玩啵= =

我呢d低精 比強寵強幾下都可以死鬼左= =
真係唔多好玩啵 咁搞法= =

如果換寵果陣總和多過550lv甘點算

點解唔攪單挑=.=??
XD

邪魔系, 天使之龍彈開。

十週年勳章(賀詞)

時雨冇得玩

原帖由 封之介 於 2008-12-2 01:55 AM 發表

1) 現金券面額有10、20、50、100等等...5人分就每人拎30蚊現金券

2) 最好就多幾個人玩,不過你係都要一個人都可以既

3) 如果咁不幸T死左個人既話...咁果個人就當輸(人死左寵物不能戰鬥)

4) 不影響寵物 ...

這根本就係唔公平啦

你們搞呢個比賽之前 就應該要考慮呢一個問題 應該點解決

直接當輸 根本就是失去公平 難以令人服眾

原帖由 小風之神@~ 於 2008-12-2 16:39 發表

這根本就係唔公平啦

我仲搵緊人去打= =
而家咁搞法= =
1陣對住5隻魔寵= =
我真係肯定死得咁制= =

用5隻魔寵強死1隻/2隻人先咪好爽-.-

你都係咁話呢QAQ

我呢d低精低血既 唔玩啦QAQ

人死左寵都換唔到後備寵都冇用啦--

再者你話可以補血唔通慢慢單補-.-

超補/強又會補到寵-.-

系味好似玩寵物小精靈咁..

派3隻寵出黎..3判2勝制

想玩都沒得玩~.~呢 寵物LV限120下  隻隻寵都過120點玩啊~~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 CHUNG☆ 於 2008-12-2 02:02 AM 發表
人死=寵亡..那是不公平

寵NONO打人..-.-強死人..

寵物PK存在唔少爭議..睇黎唔搞好過搞

寵物nono是隨機發動

若剛好打中了就快死的人..那不是富戲劇性嗎?

比賽更為刺激呢

另放T魔..寵物+人物必定會同時受到傷害

當人物死掉了..寵物即使死不了也快要死..判寵亡亦無不合理之處

原帖由 影之狂龍 於 2008-12-2 05:53 AM 發表
咁d寵追住人黎打算啦= =

第1場5隻全崩佢地= =
唔飛都死啦= =
咁魔師個d就算防
比d高攻既nono打1-2下都可能死

好難玩啵= =

我呢d低精 比強寵強幾下都可以死鬼左= =
真係唔多好玩啵 咁搞法= =

寵物故意打人物的當敗論

原帖由 M0jaiii. 於 2008-12-2 07:19 AM 發表
如果換寵果陣總和多過550lv甘點算

不允許的

這要在選寵物出賽時花點心思

原帖由 小風之神@~ 於 2008-12-2 04:39 PM 發表

這根本就係唔公平啦

寵物站在前排未曾換位的..T魔放魔位置必是在寵物上

假如人物被T魔打死的話..寵物相對來說也會在瀕死/死亡的狀態

所以亦判為寵物死亡...全隊的寵物死亡才當輸

當寵物經換位後站到後排..T魔放魔會打中在被施魔寵物的旁邊的人物

這就考驗參賽者的應變能力了

另補充1點..是次比賽以3場2勝制進行
每場只可放出寵物1隻,但允許在場與場之間換寵

唔係啵 如果人低精 寵高等
水晶屬性唔同
仲有種族相剋...
比T魔打得多
寵可以仲有大半條血
人已經死左
仲有T魔 可以打到3個角色
咁可能有2個隻寵血都未扣過 但係人已經死左
施魔法者 可以話係 以為佢會滿位 但係揀強魔後3人+前1寵
咁佢換寵個時 可以扣寵血

所以 人死左 不唔等於寵瀕死/死亡 更何況 寵可以明鏡吧= =
人如果玩明鏡既話 冇得閃 又比寵nono打中 真係...夠晒戲劇化OTZ

我成日用魔寵可以做到呢個結果
如果1個魔師 比隻高攻寵nono打到
就算有時防 分分鐘都可以秒殺
咁你想我地係人防個時候
上足裝 擋呢d等爆裝??= =

十週年勳章(賀詞)

原帖由 影之狂龍 於 2008-12-6 03:27 PM 發表
唔係啵 如果人低精 寵高等
水晶屬性唔同
仲有種族相剋...
比T魔打得多
寵可以仲有大半條血
人已經死左
仲有T魔 可以打到3個角色
咁可能有2個隻寵血都未扣過 但係人已經死左
施魔法者 可以話係 以為佢會滿位  ...

T魔放魔位置只限在寵物身上

若放係人物到打3個人的話好明顯是犯規

被寵nono打中而又死掉了..只好說是命運啦

寵no+打中那1人物的概率只有0.06

假設寵no的概率為60%

這個可能性的機率這麼小..雖不可排除..但發生的機會有多大呢.

你未免太多如果吧
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 08:17 PM , Processed in 0.049675 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存