2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 俠盜獵車手 GTA Grand Theft Auto I-IV GTA4常見問題解決方法
返回列表 發新帖 回覆
go

[IV] GTA4常見問題解決方法 [複製鏈接]

綜合左唔同既問題同解決方法
gta4只支援windows xp SP3 (Service Pack 3 / Build Service Pack 22600 )
同 windows Vista SP1
(Service Pack 1)
重有
GTA4電腦版好多人玩到入到game save到但係勁lag!
我覺得gta4 pc版既設計者早就預左有好多人用bt等非法方法
玩GTA4 , 所以整到gta 4玩個時唔多順
有人既配備係
CPU   : Q6600
顯卡:8800ULTRA
內存:4X1GB DDR2
硬盤:2X500GB
主板:P5KR
佢d配備好流行架!
玩好多game都唔lag.
但一玩gta4就lag到......
有片睇
http://hk.youtube.com/watch?v=hLVIZoD2js0
大家最好等一排
等d大陸高手 /外國高手出d patch令到佢唔lag先玩.
------------------------------------------------------------------------------
有個方法解決錯誤rmn40
唔洗升級windows都玩到
首先按開始
然後在執行到打 regedit
按確定
之後去到HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows
雙擊CSDVerison,將原來既200改成300
200即係windows xp sp2 咁解
300即係windows xp sp3 咁解
關左佢
重新開機
之後玩得la
--------------------------------------------
有D人唔識英文呢?我幫大家翻譯左
以下係一D GTA4常見既錯誤
有解決方法
RMN20
Windows Vista: 你需要升級到Service Pack 1.
RMN30
Windows XP 64 / Server 2003: 你需要升級到 Service Pack 2 or更高的版本.

RMN40
Windows XP:  你需要升級到 Service Pack 3 or 更高的版本.

DD3D50
D3D 錯誤 -  你未安裝支援DirectX 9的題示卡

TEXP110
D3D 錯誤 - 無法建立紋理-請重新啟動遊戲

DWIN20
D3D 錯誤 - 無法存取記憶體. 請重新啟動遊戲.

DD3D10
  D3D錯誤-請重新啟動您的系統

DD3D10

DD3D30

DWIN30

DD3D20
D3D 錯誤 - 請重新安裝遊戲或重新安裝DirectX

DWIN10
  D3D錯誤-請重新啟動遊戲

DD3D60
  D3D錯誤 - 你的顯示卡不支援Shader Model 3.0

DD3D70
  D3D錯誤-無法擷取D3D設備。請重新啟動您的系統.

GPUP10

TEXP20

TEXP30

TEXP80
  D3D錯誤 - 無法擷取D3D設備。請重新啟動您的系統.
DD3D40
D3D 錯誤  - 無法擷取D3D設備. 請安裝最新視頻卡驅動程序或重新安裝DirectX.

TEXP10
D3D錯誤 - 無法擷取D3D設備. 請安裝最新視頻卡驅動程序或重新安裝DirectX.

DD3D80
D3D 重置失敗-請重新啟動遊戲.

STRB10
無法刪除的文件-請重新啟動您的系統.

RMN10
無法讀取檔案-請重新啟動您的系統.

STRM10

STRM20

BNDL10
無法寫入文件-請重新啟動您的系統.

STBF10
無法寫入文件-請重新啟動您的系統.

VOIC10
無法建立聲音引擎,請重新啟動遊戲.

RESC10
顯示卡記憶體不足- 請重新啟動您的系統.

BA10
  記憶體不足- 請重新啟動您的系統.

EA10
  記憶體不足- 請重新啟動您的系統.

TEXP60
無法建立色彩渲染-  請安裝最新視頻卡驅動程序或重新安裝DirectX.

TEXP70
無法物件建立深度-  請安裝最新視頻卡驅動程序或重新安裝DirectX.

AE10
記憶體不足啟動遊戲-請關閉一些應用程序,並重新啟動遊戲

PC10
無法擷取D3D設備- 請重新啟動您的系統或重新安裝視頻卡驅動程序

TF10
無法寫入硬碟 請重新啟動系統

WS20
InitWinSock失敗-請重新啟動您的系統或重新安裝遊戲

WS30
InitWinSock失敗-請重新啟動您的系統或重新安裝遊戲

----------------------------------------------------------------

已有 1 人評分威望 收起 理由
幻~影 + 10 雖然轉帖不過都幾有用

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

真係有人會出patch黎upgrade gta4既畼順度?

應該有架!唔係既話無人會玩GTA4
連最流行既配置都lag
咁無patch唔洗玩la

你d方法都係轉貼咋喎 仲話原創 = =
你應該講返作者個名先岩
已有 1 人評分Good 收起 理由
幻~影 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

請問一下你地個MON幾多寸?
聽我個FD講..我個MON唔夠大..
得16寸...所以玩GTA4果陣會閃下閃下..
但係只係出到街先閃...
係D屋入面唔會...同埋唔知點解..
有時D野會透明...等一陣間先出現返
有咩辦法解決~

我係DD3D50問題牙  咁我應該點做?

請重新啟動您的系統
我想問下呢個JA係咩意思!?

點解我安左安裝 net framework 3.5同visual c++2005 開gta4時都彈SecuLauncher: failed to start application. [2000]???

十週年勳章(賀詞)

原帖由 BBPLECE 於 2008-12-14 01:29 PM 發表
點解我安左安裝 net framework 3.5同visual c++2005 開gta4時都彈SecuLauncher: failed to start application. [2000]???

試下裝晒framework(好似有1.0/2.0/3.0/3.5)
試下無防

佢話ERRORRMN40

我要點做?.HELP

SPMA50  又係咩黎?
我次次玩玩下ONLIAE 幾MIN就話我PC慢
呢次講埋呢句野

我電腦原本係Vista機
但前排轉左成XP
今日更新左成xp SP3

但開果個GTA4果陣正係跳左個"指令XX"果舊野,,,,,
之後load左好耐.....就自己關左.....之後就一直冇反應,,,,
點算??有咩問題??

DD3D50可以點做??

原帖由 幻~影 於 2008-12-14 03:31 PM 發表

試下裝晒framework(好似有1.0/2.0/3.0/3.5)
試下無防

我裝晒都仲係咁...同佢一樣...

唔該幫幫手
我個隻GTA4係V1.00版本一升級左呢個
http://www4.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3265653

就出現圖中既錯誤..我未做之前係張成個GTA4文件複製去另一個地方...咁我張依家個錯左既GTA4文件入面刪哂在備份左既複製去個度係唔係還原哂?
咁下面個個錯誤係咩意思黎?

我個問題到而家都冇人解決到
1.1同1.2版玩到,但重啟電腦就玩唔番 (要刪遊戲重裝)
1.3版玩到唔洗重裝遊戲,但係就超lag,爆格
好多地方出現黑洞 (即係會不停重複跌入個地下度)

原帖由 home81 於 2009-4-19 03:41 PM 發表
唔該幫幫手
我個隻GTA4係V1.00版本一升級左呢個
http://www4.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3265653

就出現圖中既錯誤..我未做之前係張成個GTA4文件複製去另一個地方...咁我張依家個錯左既GTA4文件入面 ...

唔該有冇人幫幫我手呀...........

我玩到-   -  仲好順
E6300  4gb ram  ATI 4890

爱,是一种习惯,习惯了对你的依赖,习惯了对你的呼唤,习惯了你的气息,习惯了你的味道,习惯了想你,习

惯了思你,习惯了念你,最重要的是,习惯了爱你。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 12:37 AM , Processed in 0.044802 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存