2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 2,3,4心得#20加了大師1,2..(算是吧)
go

2,3,4心得#20加了大師1,2..(算是吧) [複製鏈接]

頭先打左係某個post度 但好像冇咩人看到
依家開個新post copy過來 等多d人睇到一起研究下

2係最易打的 只要你隊中有一個人係用bb彈機
一開始 渣bb彈既立刻飛上2號頂 仲未夠 要飛到上面有個有幾條鐵圍成圓形的柱體
渣bb彈的任務就是一下一下咁射蟹 直至蟹轉目標打自己 俗稱卡蟹

而其他3人用咩機隨便 任務是守好1號 2,3號是放棄的 所以唔需要理 而3人重要的是唔好打bb彈既蟹
卡蟹的人 卡得好 基本上場場都係聊天度過

3要既係合作 一開始 你可以揀破門到boss前面既空路先清怪又得 1關1關清又得 注意保命
隊中有直線地圖炮佳 打boss都係用bb彈打
清完小怪後就到2隻小boss 4人可以合力殺掉 小boss衝埋來時 剩3,4機身就可以向上跳 跳高d 因為佢地識向上追
麻煩既小boss殺掉後 4人可以立刻入去圍住boss用bb彈 注意走位打會心 否則會比佢回得切血

4 講求速度 第1關盡量搶多d時間 通常唔需要30秒就完事
第2關 4人先到最左/右集合 不要亂陣腳 在盡頭打有個好處 不怕比人背後桶你一刀
而這關機體最好2剪2布機 布機當然都係直線地圖炮佳 可以幫忘清怪 不過在第2關必殺唔好亂放
在第3關 有地圖炮的 走去炮台前面放必殺吧 一左一右 要對準係要同炮台成一空線啊 如果唔飛起就放 你頂多打得1隻

另外2個就可以係2布機放必殺時/後補槍 因為如果有2布機放地圖炮後 炮台剩既血都唔多 很快完成

最後 一開始清炮台 之後清一下小怪 但如果見到d卡住係2度唔郁果d你就唔好理佢了 反正唔會阻到你

打boss的時候 千奇唔好打低boss 1秒都唔可以浪費
跟番我講既組合 可以同隊友夾好 1剪1布為一組 布機看準boss落地放必殺 因為直線地圖炮係最後一下先打低佢而中段時間其他人仍然可以打佢當看到組員放地圖炮中了boss後 數2~3秒後就到剪刀機的放必殺 然後到另一小組 好運食晒4人的必殺後 boss唔會多血得去邊 剩下的繼續磨死佢吧

以上係封測時+現時的經驗

有錯的地方多多包含

已有 1 人評分威望 收起 理由
ngai + 30 鼓勵

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

咩係卡蟹
有咩用?
卡蟹
卡完唔會再出?

怪既數量係有定下的
如果你卡住越多蟹 重生既怪就越少
由此看到 敵人少了 就易守了

原帖由 £索野↘☆ 於 2008-12-6 09:17 PM 發表
怪既數量係有定下的
如果你卡住越多蟹 重生既怪就越少
由此看到 敵人少了 就易守了

應該用咩機卡蟹?
我最勁得部super gundam同紅色迷惘

bb彈 推薦希古

練熟左卡蟹 打皇牌2一樣冇難度

玩過星曲WEB

淦!蟹我還用陸戰型元祖會心一擊一下一件wwwww打到仆街

我都想打得好 但係d同胞膠下膠下咁 點打
不如你幫我打啦

原帖由 gamewong 於 2008-12-7 12:28 PM 發表
我都想打得好 但係d同胞膠下膠下咁 點打
不如你幫我打啦

你唔好話大陸人膠 好多都好勁!
可能你遇到果d係新手 但係有好多封測已經玩既 已經過緊大師

同意2同3,奈何無人配合。
第四個真係咩都唔識,不過要有兩支map炮又真係好難搵。
第二關d蟹真係煩到無朋友....
第三關靠我一隻希古打背真係差唔多殺得死。可惜唔夠時間+攻唔夠....唉...

原帖由 newbbb 於 2008-12-8 08:20 AM 發表
同意2同3,奈何無人配合。
第四個真係咩都唔識,不過要有兩支map炮又真係好難搵。
第二關d蟹真係煩到無朋友....
第三關靠我一隻希古打背真係差唔多殺得死。可惜唔夠時間+攻唔夠....唉...

第2關 如果隊友真係唔識 可以先同佢地講好唔好打蟹 自己去卡吧
只要隊友唔多手殺蟹 好易嬴的 卡蟹技術多練幾次就可以

第3關用希古唔錯 如果升到高級你可以盡量扣到開加攻擊力後注意保命 全隊加左攻擊力效率好好多

第4關如果真係冇地圖炮 就要用彈藥充足既機體了 初初我係用決鬥過的 4部決鬥
盡量在去到打BOSS時剩下3MINS 近身時唔好貪心開格 用3號頭炮射吧

打第4關BOSS其實都有個好處 可以練下射擊命中度 對對戰都有幫助

原帖由 £索野↘☆ 於 2008-12-8 13:44 發表

第2關 如果隊友真係唔識 可以先同佢地講好唔好打蟹 自己去卡吧
只要隊友唔多手殺蟹 好易嬴的 卡蟹技術多練幾次就可以

第3關用希古唔錯 如果升到高級你可以盡量扣到開加攻擊力後注意保命 全隊加左攻擊力效率好 ...

希望承你貴言可以過到二同三la。

第3關我連專家都未過到=3=
次次都係唔夠時間殺唔到
一係就比兵仔狂斬死d命...
你有冇片可以比我參考下

唔識拍片= =

尋晚過左一同二,三過唔到,4真係未試。
今日操下部希古操到高級先得...

原帖由 newbbb 於 2008-12-9 08:15 AM 發表

依度都有唔少高手係你個SER架 真係唔掂搵佢地幫手啦~

原帖由 newbbb 於 2008-12-9 08:15 AM 發表

依度都有唔少高手係你個SER架 真係唔掂搵佢地幫手啦~

過晒1234lu 呵呵
夜晚d大陸人勁d既(1234全部係夜晚搞掂=3=)

123搞掂,4無咩人玩...=.=
有無人知白卡要合要用d咩?

十週年勳章(賀詞)

原來甘卡蟹

我頭唔識卡,比人踢左 (敢達大師)

今日終於等埋最後一個隊友下士打左大師1.2
感覺上易過封測
係度提下大家未打的
第1關 重高一開始出場時間係睇殺渣古數量
即係一開始你要殺一定數量渣古先會出重高
而重高出場位置係同老兵一樣 "不過"先後次序到轉 係3->2->1 咁出
要輕鬆點過的話 1個人卡住重高 其餘3人去背後bb彈打會心
盡量唔好離重高太遠 否則佢係咁放必殺
咁一定唔夠時間的
仲有如果重高連續向同一個人放必殺 果個人 請數3,4秒 然後自殺去
意思唔係真係要你去死左佢 只係要訓地下
因為所有怪/boss都係 目標倒地先會轉目標
卡重高其實好簡單 1.跳到佢頭上打 2.企樓上邊邊
如果用1佢不停踩地到天方地老=你成功
如果用2佢走到你樓下踩地到天方地老=你成功
機體方面 盡量用有頭炮既機吧 我過時係4決鬥 決鬥真係過任務好幫手 沒as機的朋友
決鬥絕對可以陪你打到上大師級

至於第2關....對識卡蟹人仕來說 同打老兵冇咩分別 就係怪多左d
如果好不幸識卡但都係過唔到
你可以2人卡 1個卡3 1個卡2
因為大師2 d怪都幾多血 我們唔好揀飲擇食 可以連紅色果部同渣古都拉埋
紅色果隻血少d有d易死 但渣古好好拉 射1,2下基本上就會過來
金恩唔好拉啊! 今天就係某隊員連金恩都拉埋結果金恩唔係用劍追佢 而係用炮係地下射上去...瓜左。

總結以上就係在下今日過大師1,2小小心得
有錯歡迎更正

已有 1 人評分威望 收起 理由
ngai + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:03 PM , Processed in 0.038049 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存