2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 童話變得屈機了
返回列表 發新帖 回覆
go

童話變得屈機了 [複製鏈接]

吾知大家有冇發覺童話宜家d人月黎月屈機呢?
你睇下金大個個起碼有一轉
個個都變左做有錢仔

咁對d新手好吾公平
根本成個童話系佢地玩哂既
搞到d新手無哂mood玩
上到去都系比人恰..玩黎有咩意思
吾知大家有咩睇法

同意..至從出左迷裝之後~已經不平衡~
就算1個玩左好幾年的玩家~如果佢沒有用勁裝升LV~如果佢同1個有用勁裝的新玩家打~佢都已經冇咩可能會贏~
所以話..童話已經係靠班唔想放棄童話的老玩家支持的了

絕對唔同意樓主同埋上面位人兄講既野
人地付出左咁多時間 緊係勁
你一玩就要同人地同等? 無可能了吧
人地既努力難道要白廢了嗎?
你想要勁過人 就要比人地付出更多努力
而迷裝方面 人地玩得耐 幸商勁 自然d裝勁
我唔覺得有咩唔公平 我自己都算新新地 唔係玩太耐太耐
我自己都努力升緊隻幸商 宜家4xx基幸^^
計我話... 你地重著數 以前無體裝 d人升lv 無體裝
你地所謂既新手 一開始就有得用錢買??
你話邊個公平邊個唔公平

我剩係玩佐4個月童話 都已經升到1轉9x了 有幾難生存 咩都要靠自己努力先得到回報 唔努力坐度就有回報嗎
無錢末升隻魔b打次搵錢囉

原帖由 小山 於 2008-12-31 12:06 PM 發表
我剩係玩佐4個月童話 都已經升到1轉9x了 有幾難生存 咩都要靠自己努力先得到回報 唔努力坐度就有回報嗎

無錯=]
你肯付出努力時間 你要勁真係唔難

但系個個咁勁真系好玩咩?
我真系寧願好似以前咁慢慢升lv仲好啦

樓上個位指4個月升到一轉
吾系個個新手都好似你咁架嘛

同埋成大班人一齊升lv先至有樂趣架嘛
宜家個個咁高lv..邊有人會同你一齊升lv呀
我見個個一轉成日都系金小到隻揪隻揪
班新手都好想玩埋一份我諗
但佢地要升幾耐先到你地個lv呢
就算佢升到你地個lv
咁到時你地又咩lv呀?

原帖由 小山 於 2008-12-31 12:06 PM 發表

<<第一隻ac冇人帶升左3個月先由1lv上到70,感覺果段時間好玩好多.0.

感覺到樓主係葡萄常客

不過人地付出多d時間,

就有多d收獲

如果你話咁叫唔岩,

咁咩先叫岩?

其實我覺得童話成日搞埋個d送野系吾好囉

就好似打key送咖啡咁
20m一個咋宜家..之前幾錢個?
你睇下童話..宜家多數咪又系班老手過一轉個班玩
好少見到d新手玩囉

而家隻童話你肯俾錢就咩都得
收可因 俾人帶 2野就轉得 有咩好玩
d細路仔玩就冇野玩囉 個個2野轉得
自己就慢慢一個升 升lv有咩咁難
冇錢買高戰高法升技問你死未

有d野唔係付出既問題
有d人付出左佢自己少少錢再加少少既時間
好快就可以轉得
有d人付出佢大部分既錢同時間 但係都唔夠人多
但係就點都追唔到人地
入到去自己一個升lv既online有咩好玩?

對新手吾公平??
你知吾知d依家新手幾有錢?
你帶吾到水木佢地都吾會理你啊,
佢仲要串嘴話自己比得起升水木錢果下先嬲。

原帖由 alanpang123 於 2008-12-31 12:39 PM 發表

就好似打key送咖啡咁
好少見到d新手玩囉

其實你有冇企0係官方立場諗過呢?
唔出活動..你地又鬧...
出活動..你地又鬧...
送垃圾..你地又鬧...
送d值錢少少既野..你地又鬧..
唔通真係要攪個送分子核心既活動?
但係你又諗下..如果真係攪..好難抽到..你地又鬧佢改機率..又鬧佢呃人..
如果好易出..d分子核心降價...你地又鬧佢整爛個市...

原帖由 SIU鷹 於 2008-12-31 12:54 PM 發表

但係你又諗下..如果真係攪..好難抽到..你 ...

官方都懶得理我地嫁啦
係咁出雙經都係廢事我地嘈佢
不過老老實實 d咖啡會唔會易抽左d...
我抽十幾條就抽左個...
不過佢仲有LEE D野俾我地咪好
唔好要求咁高啦都係

少/無 老手帶新手升lv, 其中一個原因就係出招d武器要扣耐用, 同埋次元o既出現
so, 我一向唔贊成轉免費, 以前$78一個月已經好平, 跟住仲減到$50, 計落一日$2都唔使
免費左之後, 我都好少免費帶人升, 只有族人/相熟o既人先會免費帶, 暗儀大老板丟卡一粒鐘成50m, 個算盤扣左耐用要買OK膠(150m), 加上免費後掉寶率奇低, 幾日都打唔到粒屬調/玻種, 唔收$帶升, 我自己都生存唔到, 掛工作技掛d野賣NPC回唔到本, 擺商場無人買/超低價, 個個都識開n個a/c自己掛野整野
結論係:免費種的禍﹗

原帖由 SIU鷹 於 2008-12-31 12:54 PM 發表

但係你又諗下..如果真係攪..好難抽到..你 ...

同意﹗
我想打去客服讚下童話o架,
半年前我打過上去, Alta個經理問我有咩意見,
咁我就話唔希望次次活動都只係人經寵經, 希望攪番以前d活動(過年打年獸、中秋打月兔、聖誕捉鹿),
跟住過左幾個月, 萬聖節&聖誕節就有番活動,
每個活動都有人喜歡, 有人唔喜歡, 但我覺得有總好過冇囉,
淨係得人經寵經, 升lv自己1開4自閉升o既, 不如玩單機game啦, 好玩好多........

十週年勳章(賀詞)

新手都可以玩既
如果遇到好人會比較快有效果
當然 , 無錢係難變強
但花多D時間 , 要變強都唔係無可能

原帖由 alanpang123 於 2008-12-31 12:39 PM 發表

就好似打key送咖啡咁
好少見到d新手玩囉

官網唔係話10 LV以上既人就可以打key嫁咩? 邊有話新手唔打得? 同埋,個魔女睇LV嫁wo,姐係人人有份,唔會咁易比魔女打死
[送咖啡] 驚你冇錢比你賣出去,又話人?
賣一支咖啡應該都升到一個鐘既
咁升上去會冇2轉嗎?

原帖由 君莫問 於 2008-12-31 01:04 PM 發表
少/無 老手帶新手升lv, 其中一個原因就係出招d武器要扣耐用, 同埋次元o既出現
so, 我一向唔贊成轉免費, 以前$78一個月已經好平, 跟住仲減到$50, 計落一日$2都唔使
免費左之後, 我都好少免費帶人升, 只有族人/相熟o ...

闇2商人..1個鐘唔只飛50m卡錢呀...最少80m左右的...算盤耐用350-380左右...
所以真係除左識既熟人同埋族人唔收錢之外..一般都好少老手會開團免費帶升..

都係岩岩開童話果時好玩....以前捉木貝 見到一隻會好開心
以前成班FD係個月光村到 圍D寶石獸  果種感覺 E加點都搵唔番

原帖由 SIU鷹 於 2008-12-31 02:35 PM 發表

闇2商人..1個鐘唔只飛50m卡錢呀...最少80m左右的...算盤耐用350-380左右...
所以真係除左識既熟人同埋族人唔收錢之外..一般都好少老手會開團免費帶升..

其實如果隻GAME係多新手玩既 唔洗人帶升 D新手都會玩落去
但係E加...你試去D新手地方睇下   想搵個人組都難 玩玩下 同單機冇咩分別...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:08 AM , Processed in 0.041707 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存