2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 巨商 重玩巨商...呢D兵點呀~?
返回列表 發新帖 回覆
go

重玩巨商...呢D兵點呀~? [複製鏈接]

主.日本女
2騎浪
2MP女
3鐵炮
1退魔
1騎馬
2車夫~~

呢個如何呢~~?

同埋我想問 應該去邊到升好呢><?

有冇人可以教下小妹 囧rz

先升賽1 即係陰陽c 可以去買
然後升用劍浪人  轉加藤清正
之後就朝子/清祥  二選一

講講個兵陣先
鐵炮其實唔好要3隻 因為遠攻打天就ok
如果打地 新手升lv比較慢
我建議一隻就夠(加上升完賣出去唔多人要)
退魔c可以轉朝鮮既破戒僧 補血比較快
但如果你想轉清祥就留住佢
馬弓係新手入面其實唔應該出現
因為打野果陣好易搶哂d經
往往你想升果隻又升得慢   而且佢會主動走出去打怪
車夫一個就夠  再多無用

我建議

2騎狼  全血 負責頂怪
2mp女  暫時未用技能 用唔著 但留住
鐵炮  可以轉或升完賣 轉既話 1轉比較難升2轉 呢樣要留意
退魔  補血   1轉玩地震術清怪
車夫
陰陽c   全血等轉帥  轉左之後 250力 350敏 好似200法定400法 全血 可以憑依閻王
(我未試過   只係聽高手咁講過   與其全血慢慢升  可以試下我呢個點法)
大定   象或儒生   我建議儒生  普通攻擊 出技快  800/600法 8-90力 全血
破戒僧/道士   兩隻補血 買個保險     道士轉台灣轉雷公
剩番一隻可以揀一隻for2轉
朝鮮既醫術c   明朝大刀武士  台灣野獸戰士
       許浚                憤怒羅漢       孫維昌

老手==========
因為日本改版之後 新2轉都好弱 而舊2轉
賽2雖然勁 但係打唔到王
而板2一樣  而且我覺得板2又會改番弱
加上一定會轉國之下  暫時轉賽2同加2已經夠
當然亦都可以轉埋板2    唔岩玩先抄/掟入倉

睇錯仲以為你係新手...
女仔玩巨商真係少見

唔記得講邊到升
可以一開始就打藍石   台灣既惡商人跌得多
賣藍石儲錢    買大定買可以轉既兵
可以接下任務   升下lv先
跟著  等mp女夠 有mp果陣
去打親衛升
其實打海底王升都唔錯
因為無乜人

回復 3# S.P~* 的帖子

樓上你話改板後日本2轉弱?!
無錯~係有將帥廢左~但only加2
舊2轉你都知勁番~分分鍾仲屈機過新2轉
不過小西佢無廢到~只要加上高lv念力師果招
冰血神4下ko唔難

離題了.....囧..

我仲打緊四不象 ORZ

回復 5# **星雪** 的帖子

係咩~對唔著= ="
你隻主最好升到46lv up 買大定,用大定~做任的經驗夠了~不用升~mp最少見議有600mp
你要騎狼做咩= ="?騎狼1轉好似有d用~但唔實用~係要頂怪~400mp全血朝子會好好多
3隻鐵砲?!囧rz" 你要咁多?打天?定打藍石?打藍石就同人收騎弓,會快好多~打火龍既2隻就夠~一隻裝高武,一隻圍火龍行~or你轉左是但一隻做1轉~3力1敏or全力~打龍升lv唔錯,不過真係勁慢
車夫~你爆力既,1隻正常都夠~唔夠既等有2轉全力就炒
退魔~要道士會好d~因為轉台灣果陣可以轉雷公~
2隻mp都好夠~但一定要全智bo
騎馬~你升佢~唔怕2轉果陣要念力師先超勁~就轉啦~唔係既你轉台/朝要趙2or許2
要陰陽師係唔錯的~我之前新手果陣都係玩日本起國,果陣我轉左賽2,西2,加2
不過現在加2炒了~賽2係倉
我都拿過賽2出黎玩過,5下ko到閻王500力多d
賽1加力真係無咩用~但因為賽1佢係打怨靈升,mp夠就得~所以點加都好
但我試過我憑閻王~真係好難憑
將來既兵陣~你講你鍾意咩兵~同問我地岩唔岩吧~

無離題了~哈哈

原帖由 heitung221 於 2009-1-18 12:15 AM 發表
係咩~對唔著= ="
你隻主最好升到46lv up 買大定,用大定~做任的經驗夠了~不用升~mp最少見議有600mp
你要騎狼做咩= ="?騎狼1轉好似有d用~但唔實用~係要頂怪~400mp全血朝子會好好多
3隻鐵砲?!囧rz" 你要咁多?打天?定 ...

咁賽1加血加戰都好wo- -

回復 7# 砂嵐 的帖子

我只係講賽1加夠mp就可以點加點都得~谷戰都係d唔實用既東東
但我隻賽1轉果陣都係全血~新手全血係會好d既~無咁快俾人秒
好似我地哩d象女過百lv既人點加點都得啦

同我一樣,,玩魔力玩巨商..

原帖由 heitung221 於 2009-1-18 11:39 AM 發表
我只係講賽1加夠mp就可以點加點都得~谷戰都係d唔實用既東東
但我隻賽1轉果陣都係全血~新手全血係會好d既~無咁快俾人秒
好似我地哩d象女過百lv既人點加點都得啦

我唔係緊張戰力-v-

我用開d大定都係600mp爆力的- -

要的是實用

回復 10# 砂嵐 的帖子

我隻大定全智的~定人唔錯~又定得久

點解同你打個D人唔會行....點解點解

佢雷公的休戰係會定全場怪的
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 12:04 AM , Processed in 0.058173 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存