2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 失落的帝國ROLO (華麗酷似魔物獵人)
go

[日本遊戲] 失落的帝國ROLO (華麗酷似魔物獵人) [複製鏈接]

新增M群:group500141@msnzone.cn
已有216人 (更新於25/3/09 0:52)

建議睇下片(下面 紅字) 先話隻game好唔好玩

遊戲內打boss既短片
http://tw.youtube.com/watch?v=DCqdv7DMRJc&feature=related

M群己回復正常

隻game 已經出左2年  (日本)   如果有人貼過 宜家貼多次 希望多d人玩)
但係 香港冇乜人知並唔係因為佢唔好玩
只係因為係香港無乜宣傳
只係大概100MB 但係畫質唔差得過其他3d GAME

補充資料 (非常重要)
雖然呢隻叫ONLINE
但係 如果用家部機HAND左 係會冇左個SAVE

原因係: 呢隻就好似AOC/L4D咁
你呢個就好似係單機Save
如果你部機壞左 就會冇左個save
佢個伺服器就好似係一個專用平台
唔會幫玩家存檔

強烈建議 玩家 自己備份係手指/網絡磁碟

唔信?試下係fd屋企升lv
番到屋企係會變番1lv
因為你個save 係你個fd屋企

以下遊戲介紹 轉貼於巴哈
《失落的帝國》原是單機遊戲,後來改編以創立房間與隊友共同闖關的線上遊戲。
遊戲除了闖關以外還有 個人對戰以及 團體對戰模式。  
遊戲畫面精緻,動作流暢、技能華麗酷似魔物獵人可愛版。遊戲內容豐富且支援搖桿,合成、精練等。
每個角色都有較為專精的武器,武器不同所使用出來的招示跟技能也都不同。

我自己既介紹
隻game既精練強化系統 與魔物獵人好似
一樣係要打物品番黎  強化  (連魔法指輪都可以)

而且...
係連招方面...隻game一樣做得唔錯
劍--> 魔法-->劍劍-->劍--> 魔法-->劍
劍-->劍-->劍--> 魔法
蓄氣攻擊都可以成為連招一部分
以1個100mb唔夠既game黎講
做得好好

遊戲配備: (支援手制 可以好似打ps2咁)
【最低動作環境】

OSWindows 98/Me/2000/XP(Vistaは暫定対応)
DirectXDirectX8.1以降がインストールされている環境
CPU動作周波数466MHz以上(PentiumIII 800MHz以上推奨)
SYSTEM MEMORY64MB以上(512MB以上推奨)
VIDEO CARDDirectX8.1に対応したビデオメモリ16MB以上搭載のビデオカード
nVIDIA : RIVA TNT2シリーズ以降のビデオカード(GeForceシリーズ推奨)
ATI : Radeonシリーズ以降のビデオカード
Matrox : MilleniumG400シリーズ以降のビデオカード
SOUND CARDDirectSound対応のサウンドカード
GAME PAD2軸7ボタン以上のゲームパッド推奨

連我學校d廢機都玩到最高配備

控制方法
Z --> 劍攻擊 (長按 = 蓄氣技能)
X--> 魔法攻擊   (長按 = 蓄氣技能)
C--> 滾地 / 對話 撿物品   (當執到物品時 長按 = 使用物品)
V--> 跳
A/S --> 轉視角  (a+s同時按
Z+X 按大概1圈   使用職業技能 (每個角色不同)
2圈 = 第2個職業技能
職業技能請於倉庫箱內選第4項裝技能

武器種類
目前已知既 有
長劍 短劍 曲刀 刀 幼劍(西洋劍)
斧 鎚 棍 杖

遊戲圖片

遊戲短片
遊戲內打boss既短片
http://tw.youtube.com/watch?v=DCqdv7DMRJc&feature=related

練習模式
http://tw.youtube.com/watch?v=K1bhodj_2_c&feature=related

呢個係付費版 任務
http://tw.youtube.com/watch?v=N5v5wwC52pw&feature=related

ROLO 獄炎を纏う剣士http://tw.youtube.com/watch?v=QxAulaJxZ2c&feature=related

呢個"應該"係法師
http://tw.youtube.com/watch?v=r4gMBzkjX7M&feature=related

魔法技能屈boss
http://tw.youtube.com/watch?v=ADNzXTfgnyA&feature=related

P.S. 呢隻game 日本人多
但有不少台灣人  香港就少d 可以入d台灣場

睇完 幫幫手回一回覆
你既回覆就係我發貼既力量

有冇玩過 好唔好玩
都回下啦....
打得好辛苦嫁

我有係香港討x區發同樣既post
發貼者都係我

下載方法
下載方法
要下載既包括
1: 主程式
2: 更新檔
3: Microsoft Applocale 解亂碼軟件

主程式:
http://www.tomoshibi.net/guide/rolo/index.html
進入官網後 於左邊欄 揀第3個
ダウンロード
再揀 最新版本体はこちら
下載檔案資料:
Last Update 2009/01/23
Version 4.07b
84.1MB

然後禁左邊2個小圖案任一
進入下載頁面
下載密碼為     rolo

更新檔:
於官網內
係主程式下面
(以下資料隨時變  請跟住官網資料下載就得)
Last Update 2009/01/25
Version 4.10b
5.11MB

下載方式(更新版)
http://www1.axfc.net/uploader/Ne/link.pl?dr=1891773470&file=Ne_43989.zip
呢個係直接進入下載版面

唔得既就試呢個
http://www1.axfc.net/uploader/Ne/so/43989
pw為 rolo

Microsoft Applocale
轉貼於平水相逢
連結:  [url=http://myweb.hinet.net/service/download.html?http://sipect.myweb.hinet.net/apploc.rar]http://myweb.hinet.net/service/download.html?http://sipect.myweb.hinet.net/apploc.rar[/url]

安裝方法:
ROLO 主程式必須放置於 沒有中文字的路徑上
例如C:\Program Files     C:\   等等
更新檔只需選擇於你的rolo的資料夾即可

Microsoft Applocale 安裝後
開啟軟件
瀏覽 選擇rolo.exe -->  日本語 -->(可設定已變成日文既捷徑 設定左後 就唔洗每次都轉日文) -->完成

邊個角色用咩武器勁d!!
指輪又咩屬性好d!?
因為要試人物..升lv好難....
而且...經驗值係一個個人物黎計- -"....
因此請教一下...低lv又難試到d技...
攻擊模式又唔清楚...

原帖由 金魚仔~* 於 2009-1-28 05:00 PM 發表
邊個角色用咩武器勁d!!
指輪又咩屬性好d!?
因為要試人物..升lv好難....
而且...經驗值係一個個人物黎計- -"....
因此請教一下...低lv又難試到d技...
攻擊模式又唔清楚...

角色既武器係規定既...
要睇邊個用咩武器勁d
可以先選擇個個人 然後再係倉庫箱揀第3項
假設 主角(紅髮個個)
短1 劍3 曲3 刀3 斧0 指3  (呢d能力值係我作既)
代表
呢個角色
使用短劍 只可以用到1lv蓄氣技能
而長劍/曲刀/刀 同埋指輪    都可以用到蓄氣第3個技能
有唔少用近攻勁既人 用指輪都係廢既
而且 要留意該角色 既介紹
如果話佢係魔法使用既苦手
即係話佢魔法弱    用唔用都擺
我試過用一個KNT職業既人 又係魔法苦手
用魔法打人 扣唔過30血

攻擊模式 無規定 係鐘意點都得
正如玩無雙 你會唔會限定用正方定三角?

100MB有咁靚 真定假呀!!!!?

原帖由 無心所用 於 2009-1-28 11:13 PM 發表

唔信 咪自己down黎睇下

再唔係睇片
片既畫質就係遊戲畫質

原帖由 無心所用 於 2009-1-28 11:13 PM 發表

真係咁靚!!我部廢機開晒特效都唔lag!!
...信不信由你!!!
我就繼續探究d角色先- -"

係唔係要申請ac果d 又點申請

原帖由 tSz0819 於 2009-1-29 02:07 PM 發表
係唔係要申請ac果d 又點申請

新規作成度 第一行打名稱(game入面會顯示此名稱)
第2行是但打d數字.但要記得..相當於密碼之類的.
打好晒按第3行入game就得~~~~

另外想問一問d野!~~
就係
1.,一開始間房度門..按c有3行簡..第3行係咩黎的..
    我入左去好似d訓練模式咁..但係於特別模擬戰.
    即打boss果時..打到一半就去返簡檔案果度..點解會咁@@??

2.,唔同角色...能夠用到的技能數量可否得以提升的@@?
    因為我想玩刀..但d角色..可用到刀技o既最高都只得3lv.....
    部份武器也都沒有5lv的出現!!..因此好奇能否以升級方法提升可用的技能等級!

原帖由 金魚仔~* 於 2009-1-29 02:22 PM 發表

另外想問一問d野!~~
就係
一開始間房度門..按c有3行簡..第3行係咩黎的..
我入左去好似d訓練模式咁..但係於特別模擬戰.
即打boss果時..打到一半就去返簡檔案果度..點解會咁@@??

唔同角色...能夠用到的技能數量可否得以提升的@@?
因為我想玩刀..但d角色..可用到刀技o既最高都只得3lv.....
部份武器也都沒有5lv的出現!!..因此好奇能否以升級方法提升可用的技能等級!

第3行 可能係付費版先有  我都唔知 因為我禁過一次冇反應
如果係第3行既野 我諗我幫你唔到...
因為我未打過..
我剩係打過 自己開場 打魔獸任務  死左

部分玩刀既有5lv 但係其他就 當然係低啦
5隻手指都有長短 冇計
遲d係可以轉職既....但係 我唔知幾lv 同埋唔知點轉 要慢慢研究  (我都玩左1個星期咋)

其實係唔係=單機game?
自己升下lv就連線同人玩?

原帖由 神來阿 於 2009-1-29 06:32 PM 發表
其實係唔係=單機game?
自己升下lv就連線同人玩?

唔知點樣講....
大概同魔物獵人一樣
呢隻Game 有單機版 (但個save係一定唔可以互用 會load唔到)

你可以一個人過任打材料合武器
強化武器
又可以4個人打任 打boss
或者8人對戰

有問題呀~~~
點解次次打完拎經驗值果時我都會斷ga??
拎唔到經即係白打左一場....
經常性係咁點算好~~~

原帖由 金魚仔~* 於 2009-1-30 05:02 PM 發表
有問題呀~~~
點解次次打完拎經驗值果時我都會斷ga??
拎唔到經即係白打左一場....
經常性係咁點算好~~~

呢個可能係你網絡問題....
我答唔到
目前 有人試過...但全部都係hkbn

hkbn唔洗玩?

我和記的- -"

原帖由 轉生之炎 於 2009-1-31 04:50 PM 發表
hkbn唔洗玩?

咁又唔係....
都有hkbn既無事...
但唔知點解會咁啫...

個官網入面主程式下載點唔多掂 死下死下load左成個鐘都load唔到
如果可以不如搵人upload個安裝檔上黎分享下
萬分感激

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

唔多想玩了-0-

原帖由 rocky9 於 2009-2-1 12:02 AM 發表

咁又唔係....
都有hkbn既無事...
但唔知點解會咁啫...

我同幾個FD都係HKBN,從未斷過
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 09:53 PM , Processed in 0.034221 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存