2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新女神Online 《新女神Online》貼圖區 [分享]復仇十二塔挑戰成功以及兩人55回合KO二次水龍 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享]復仇十二塔挑戰成功以及兩人55回合KO二次水龍 [複製鏈接]

嗚喔喔喔喔,曾經令無數人恨之入骨的復仇塔第十二層終於被玩家攻破啦,先分享一下勝利圖

心得:經過我地研究,發現對12層最大殺傷力既唔係烈空炮呀亂刀斬之類,而係真.強襲雷鏈,當四個人同時用真.強雷的時候,有90%命中九成既天使隊成員,可以話係一等一好用既技能,範圍又大,企中間就電一堆。

再來就係兩人46回合ko二次水龍,要知道我只有35等,連幫拖既都係40等,不過好彩有一個路過的1x好人,多得佢我地先逃離風龍的屈機。事不宜遲,去圖

心得:首先行入河,唔好上去,引左果兩隻火龍同地龍落來先,大約20回合倒就可以ko,之後搵人行前幾步引埋隻風龍落來,要注意既係,唔好引左隻大龍,唔係既話只有用逃離&參戰大法(幫拖果位人兄用)之後化整為零,將有遠攻既分散,近攻既企四角封死隻風龍,記住貝兒一定要唔好離太遠,唔係企果四隻好易死,之後定死隻風龍就狂用遠技打佢,打到佢死左啦,就引埋隻大龍落來,之後重點來啦!!!!

用蜜兒&主角&貝兒屈機大法,即係將蜜兒同主角分開企,而貝兒就行埋去蜜兒度,蜜兒第一回合幫自己加牆,第二回合幫貝兒,主角就不停打,冇mp同hp就由貝兒補,貝兒冇mp就番後回魔,蜜兒就係貝兒番後回魔果陣行去主角度幫主角加牆(前提隻蜜本身有牆,唔係既話寧願等多個回合加左自己牆先),跟住貝兒番來就一路打,又係自己->貝兒->自己->貝兒咁加牆,就會好易嬴架啦

這個是不是學岩龍空破的龍神??

我自己一個人都已經破了= =\
隊伍:主角LV38,貓兒LV12,貝兒LV12,小莎LV18,小伊LV32,狐狸LV12

先殺勾子魔(不記得是不是),地龍&火龍,
只需要主角、貓兒上前,用貓兒起牆(1回合主,1回合貓,如此類推...),用貝兒補SP..
小莎用狙擊,小伊用隱身&風...
好快KO兩條龍

跟住用厚血的主上前引風龍(唔小心引埋大龍=0=)
小伊如上偷襲風龍,小莎遠距離射擊,貓兒起牆自己&狐狸,狐狸用風/藤捉龍.....
隊友距離一定要分開,避免被風龍一次抓起所有人.
一定要先疲風龍,風龍的阻礙很大,我大既戰上三十多回合才殺了風龍.....

最後,主角&貓兒在前面頂住大龍,又是循環起牆,慢慢KO大龍

12f同水龍都好易打

原帖由 wayneqwe123 於 2009-2-1 09:09 AM 發表
12f同水龍都好易打

但係我覺得好難打

十週年勳章(賀詞)

70水龍 我30個時單打左82個回合(注:係單打)

回復 5# 天朝 的帖子

敗北左
係唔係呀

你地認為
        4人神裝極速秒殺復仇12樓勁d
定係單拖復仇12樓wxyz回合ko黑唐琳勁d? @@

十週年勳章(賀詞)

原帖由 卍璐璐卍 於 2009-2-8 11:26 PM 發表
你地認為
        4人神裝極速秒殺復仇12樓勁d
定係單拖復仇12樓wxyz回合ko黑唐琳勁d? @@

有人做到單拖咩

原帖由 ~|=王子=|~ 於 2009-2-1 12:03 AM 發表
心得:首先行入河,唔好上去,引左果兩隻火龍同地龍落來先,大約20回合倒就可以ko,之後搵人行前幾步引埋隻風龍落來,要注意既係,唔好引左隻大龍,唔係既話只有用逃離&參戰大法(幫拖果位人兄用)之後化整為零,將有遠攻既分散,近攻既企四角封死隻風龍,記住貝兒一定要唔好離太遠,唔係企果四隻好易死,之後定死隻風龍就狂用遠技打佢,打到佢死左啦,就引埋隻大龍落來,之後重點來啦!!!!

用蜜兒&主角&貝兒屈機大法,即係將蜜兒同主角分開企,而貝兒就行埋去蜜兒度,蜜兒第一回合幫自己加牆,第二回合幫貝兒,主角就不停打,冇mp同hp就由貝兒補,貝兒冇mp就番後回魔,蜜兒就係貝兒番後回魔果陣行去主角度幫主角加牆(前提隻蜜本身有牆,唔係既話寧願等多個回合加左自己牆先),跟住貝兒番來就一路打,又係自己->貝兒->自己->貝兒咁加牆,就會好易嬴架啦

你簡單D講圍摳咪得lo=.=

復仇十二塔挑戰我地團9回合完場了

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

回復 10# 小璃小璃 的帖子

人地2月影e副相架....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 04:42 PM , Processed in 0.045126 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存